Thrillerreeks ‘Unité 42’, vanaf 7 oktober op Eén

Series | Cybercrime, een agent en een briljante hacker. ‘Unité 42’ is een spannende thrillerserie met een hoofdrol voor Tom Audenaert. Vanaf maandag 7 oktober te zien op Eén!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Liefhebbers van spannende misdaadseries vinden vanaf maandag 7 oktober hun ding bij Eén, met Unité 42.

Unité 42 is een thrillerserie van de RTBF, met hoofdrollen voor Patrick Ridremont, Constance Gay en Tom Audenaert. Ook de Vlaamse acteurs Lucas Van den Eynde, Joren Seldeslachts, Michael Vergauwen en Koen van Impe hebben een kleine rol in de serie.
De serie draait rond cybercrime, en de Brusselse afdeling van de politie die zich toelegt op de strijd hiertegen.

Strijd tegen cybercrime

Het spannende Unité 42 draait rond agent en weduwnaar Sam Leroy. Terwijl hij thuis alleen instaat voor de opvoeding van zijn kinderen, start hij als leidinggevende een nieuwe job bij de Brusselse cybercrime-afdeling van de politie.

Samen met zijn team, waaronder voormalig hacker Billie Webber en Bob Franck, jaagt hij op cybercriminelen die België terroriseren. Na enkele gruwelijke moorden op jonge vrouwen, die dood aangetroffen worden achter hun computer, probeert de eenheid de seriemoordenaar te ontmaskeren.

De hoofdrollen in Unité 42 zijn weggelegd voor Patrick Ridremont (Sam Leroy), Constance Gay (Billie Webber) en Tom Audenaert (Bob Franck). Hieronder een overzicht van de medewerkers van Eenheid 42.

Samuel Leroy (Patrick Ridremont)

De veeleisende Samuel (37 jaar) start een nieuwe job en komt als tech-leek terecht in de cybercrime-eenheid die hij moet leiden. Samuel werkt hard, gelooft rotsvast in het justitiesysteem en is hondstrouw aan het korps.

Privé staat hij dan weer op de rand van een afgrond: hij kan het onrecht van de dood van zijn vrouw niet accepteren. Samuel weet niet hoe hij met zijn dochter Emmy moet praten, zijn zoon Robin onder controle moet houden, of zelfs maar tonen aan zijn kinderen dat hij van hen houdt.

Billie Webber (Constance Gay)

De creatieve, vierentwintigjarige hacker Billie heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze is een nieuw lid van de eenheid en een expert in nieuwe technologieën. Billie worstelt om de regeltjes te volgen, en vertrouwt liever op haar gevoel.

Bob Franck (Tom Audenaert)

De vijftigjarige Bob realiseert zich dat het leven kort en onvoorspelbaar is, en heeft besloten om het rustiger aan te doen en zich te focussen op het heden en alle kleine pleziertjes die daarbij horen. Hij hecht veel belang aan individuele vrijheid en moraal, maar is met zijn zwarte humor ook de grapjas van de eenheid en kan alles relativeren.

Nassim Khaoulani (Roda Fawaz)

De intelligente Nassim (24 jaar) is dol op wiskunde en statistiek, en ziet de wereld als het ware in binaire vorm. Hij is nieuwsgierig, doodeerlijk en houdt van een uitdaging. Alhoewel hij het talent heeft, is hij niet uit het juiste hout gesneden om hacker te zijn: Nassim breekt niet graag de regels zonder toestemming van de baas.

Helene Janssens (Hélène Theunissen)

De zestigjarige Helene wordt gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel en zet het algemeen belang voor alles. Ze is kalm, logisch en nauwgezet.

Alice Meerks (Danitza Athanassiadis)

De doofstomme Alice (35 jaar) is de lijkschouwer van het team. Ze is gefascineerd door de dood, slim en grappig, maar ook discreet. Haar collega's waarderen haar aanpak enorm.

Achter de schermen

De reeks werd geschreven door Julie Bertrand, Annie Carels en Charlotte Joulia.

Regisseurs van dienst, en van Vlaamse bodem: Hendrik Moonen, die eerder tekende voor Zuidflank en Amigo’s en recent ook meewerkte aan Grenslanders. Naast Moonen namen ook Indra Siera (Professor T.), Mathieu Mortelmans (Bastaard) en Roel Mondelaers (De vijfhoek, Plan Bart) enkele afleveringen voor hun rekening.

Unité 42 was eerder te zien op La une in België en op France 2 in Frankrijk, waar ze goed scoorde. In Wallonië keken gemiddeld zo'n 340.000 mensen per aflevering, en in Frankrijk volgden gemiddeld 3,1 miljoen kijkers het eerste seizoen.

RTBF werkt momenteel aan een tweede seizoen, net als voor seizoen 1 in coproductie met Proximus.

Seizoen 1 van Unité 24 telt tien afleveringen en is vanaf 7 oktober elke maandag om 21.30 uur te zien op Eén.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top