Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Sport | Terwijl de heren voetballers stilaan warmgedraaid zijn, loopt voor de wielrenners en tennissers het seizoen op zijn einde. Maar niet zonder nog enkele topwedstrijden af te werken. Verder trekt het NBA-seizoen zich op gang en gaan de motorsporten onverminderd voort. Je hoort het al: er valt weer veel te beleven op Proximus Pickx.

Door MF

Deel dit nieuws

Voetbal nationaal

Club Brugge begon uitstekend aan het nieuwe seizoen  in de Jupiler Pro League en ook Gent miste zijn start niet. Tijd dus voor een krachtmeting in de Slag om Vlaanderen. De Buffalo's trekken op zondag 6 oktober naar het Jan Breydelstadion. Later op de dag staat het oude Standard tegenover de nieuwe Rouches. Mbokani en Defour krijgen dan de troepen van Preud'homme over de vloer op de Bosuil. Deze toppers zijn zoals steeds integraal te volgen op Proximus Pickx.

En oktober wordt een drukke maand voor de toppers in de Jupiler Pro League, vooral Standard heeft het zwaar getroffen. Op zaterdag 19 oktober kruisen de Rouches de degens met Genk, een week later mag Preud'homme op bezoek bij Club Brugge, waar hij nog steeds een halve god is.

In de Proximus League staan er eveneens enkele duels op de agenda om duimen en vingers bij af te likken. Union krijgt op zondag 6 oktober Beerschot op bezoek in het Dudenpark. De Kielse Ratten begonnen moeizaam aan het seizoen en willen hun titelambities nu kracht bijzetten.Nog in 1B zijn OH Leuven en Westerlo ietwat verrassend de ploegen die het klassement aanvoeren. Op vrijdag 25 oktober volgt een tweede krachtmeting. De eerste - die al op speeldag twee plaatsvond - werd met het kleinste verschil beslecht in het voordeel van de Kemphanen. Pakken de Leuvenaars revanche op eigen veld?

Voetbal internationaal

Twee Belgische ploegen in de UEFA Champions League, daar wordt de Belgische voetballiefhebber blij van. De pandoering die Genk op de eerste speeldag kreeg, bedekken we daarom met de mantel der liefde. In oktober krijgen de Limburgers twee kansen om hun blazoen op te poetsen. Op woensdag 2 oktober komt Dries Mertens afgezakt naar de Luminus Arena met zijn Napoli, op woensdag 23 oktober volgt regerend UEFA Champions League-winnaar Liverpool.

Club Brugge begon met een gelijkspel aan zijn campagne. Op de tweede speeldag volgt meteen de mooiste trip van de groepsfase: op dinsdag 1 oktober wacht De Koninklijke in het mythische Bernabeu-stadion in Madrid. En nadat blauw-zwart is bekomen van de eerste sterrenparade, komt op dinsdag 22 oktober het vedettensemble uit Parijs op bezoek. Kylian Mbappé en Neymar mogen dan proberen Simon Mignolet het nakijken te geven. Om al dit lekkers van dichtbij te volgen, stem je uiteraard af op Proximus Sports.
En is er nog véél meer, of wat dacht je van Tottenham Hotspur-FC Bayern Munchen, Barcelona-Inter, Ajax-Chelsea en Inter-Dortmund. Ook deze absolute toppers volg je live via Proximus Sports. En via onze gekende Multilive krijg je het beste uit alle matchen integraal voorgeschoteld. Als dat geen reden is om een avondje thuis te blijven.

Wanneer de grote jongens 's avonds het strijdtoneel betreden, hebben de jongeren hun duel in de UEFA Youth League al achter de rug. De jeugd van Genk ontvangt zo thuis hun leeftijdsgenoten van Napoli en Liverpool, die van Club Brugge mogen zich meten met Real Madrid en PSG. De duels in de Youth League zijn exclusief te volgen op Proximus Pickx.

In de buitenlandse topcompetities is het in eerste instantie uitkijken naar de topper tussen Juventus en Internazionale. De twee titelpretendenten vechten op 6 oktober hun eerste onderlinge duel uit, Romelu Lukaku mag proberen de defensie van de Oude Dame te slopen. Eind oktober is het andermaal duimen en vingers aflikken. Op 26 oktober warmen we op met het burenduel tussen Schalke04 (met Benito Raman) en Borussia Dortmund (met Axel Witsel en Thorgan Hazard). Een dag later volgt het hoofdgerecht met de eerste Clásico van het seizoen. Eden Hazard en Thibaut Courtois gaan dan op bezoek in Camp Nou. Wie er aan het langste eind trekt, zien we op Eleven Sports.

De Rode Duivels hebben tot dusver een perfect parcours gereden in de EK Kwalificatie. Het ticket voor het EK is dichtbij, maar in oktober moeten er nog wel twee hordes overwonnen worden. Op 10 oktober komt het nietige San Marino op bezoek, drie dagen later gaan de Rode Duivels op bezoek bij Kazachstan, integraal te volgen op VTM.

Volg je ook graag de andere kwalificatiewedstrijden? Dan is Eleven Sports de place to be.

Cyclocross

De Amerikaanse uitstap is achter de rug, België en Nederland worden weer het centrum van de crosswereld. En dan is het vooral uitkijken naar de rentree van Mathieu van der Poel. Die start op 22 oktober aan zijn veldritseizoen met de Nacht van Woerden. We zullen de wereldkampioen dus nog niet kunnen spotten op de Brico Crossen in Meulebeke (5/10) en Kruibeke (12/10).

Ook de Superprestige zal van start gaan zonder Van der Poel. Toon Aerts en co kunnen in Gieten (13/10) en Boom (19/10) een gooi doen naar de zege. Het crossseizoen draait in oktober meteen op volle toeren, want verder staan nog de Wereldbekercross in Bern (20/10) en de Superprestige-manche in Gavere (27/10) op de agenda.

Alle wedstrijden van de Superprestige en de UCI Wereldbeker zijn gratis te volgen voor elke tv-klant van Proximus op de Pickx Live-zender.

Wielrennen

We hebben een nieuwe wereldkampioen, het seizoen zit erop. Of toch niet. Er staan namelijk nog enkele grote wedstrijden op de planning in oktober. Op zaterdag 12 oktober trekt het wielercircus naar Italië om de Ronde van Lombardije te betwisten, een dag later kunnen de eendagscoureurs het nog eens uitvechten in Parijs-Tours.

Basketbal

De Belgische basketfan is ondertussen ontwaakt uit zijn zomerslaap. De eerste duels zijn achter de rug, in oktober gaat de EuroMillions Basketball League onverminderd verder. Ook dit seizoen kan de basketbalfan bij Proximus Sports elk weekend terecht voor een livewedstrijd. In oktober is de keuze onder meer gevallen op de Henegouwse derby tussen Belfius Mons-Hainaut en Spirou Charleroi (4/10) en op de topper tussen Spirou Charleroi en Giants Antwerp (9/10). Om de maand af te sluiten is er de clash tussen Limburg United en Filou Oostende op 25 oktober.

En het wordt een heuglijke maand voor de basketfans. Op 22 oktober is het walhalla van het basketbal terug, want dan viert de NBA zijn rentree. Kampioen Toronto zag sterkhouder Kawhi Leonard naar de ambitieuze LA Clippers verkassen. Er wacht de Canadezen dan ook een zware taak om hun titel te verdedigen. Via de kanalen van Eleven Sports volg je alle NBA-actie vanop de eerste rij.

Hockey

Wereldkampioen, Europees kampioen en nummer 1 van de wereld. De Red Lions zijn momenteel het beste hockeyland ter wereld, de sport is dan ook hot in ons land.

De Belgische competitie is weer volop aan de gang, en ook dit seizoen kan de hockeyfan bij Proximus Sports terecht voor livewedstrijden. Op 6 oktober brengen we bijvoorbeeld de topper tussen Léopold - de nieuwe ploeg van Tom Boon - en de Dragons - waar onder meer Denayer en Van Aubel spelen. Een week later kan je live Gantoise tegen Orée volgen.

American Football

In Amerika is voetbal tot nader order ondergeschikt aan American Football. Het nieuwe NFL-seizoen zuigt dan ook veel aandacht naar zich toe. Afgelopen seizoen veroverden de New England Patriots hun derde titel in vijf seizoenen. Of Tom Brady zijn ploeg andermaal richting een Super Bowl kan stuwen, is te volgen via Eleven Sports.

Brady zien we alvast op 11 oktober live in actie tegen de New York Giants. Een verdere greep uit het tv-aanbod: Seattle Seahawks – Los Angeles Rams (2/10), Kansas City Chiefs – Indianapolis Colts (7/10), Denver Broncos – Kansas City Chiefs (18/10), en Kansas City Chiefs – Green Bay Packers (28/10). Naast de livewedstrijden kan je ook genieten van een wekelijkse preview van onze journalisten, én van de topmomenten en de grootste missers van de voorbije speeldag.

Tennis

Het tennisseizoen loopt op zijn einde, de Grand Slams zijn achter de rug en dus is het aftellen naar de traditionele afsluiter van het seizoen: de WTA Finals. Ashleigh Barty verdedigt er haar nummer 1-positie, maar de Australische voelt de hete adem van Karolina Pliskova in de rug. Ook Elise Mertens zal aanwezig zijn in het Chinese Shenzhen. Net als vorig plaatste ze zich voor het dubbelspel, ditmaal met de Wit-Russische Arina Sabalenka. Na hun overwinning op de US Open start het duo met ambitie.

Opwarmen voor de WTA Finals doen de dames in het Oostenrijkse Linz, waar van 7 tot 13 oktober het plaatselijke WTA-toernooi op de agenda staat. Je kan dit hardcourttoernooi live volgen op Eurosport.

Autosport

De titelstrijd in het WRC-kampioenschap nadert zijn ontknoping. Thierry Neuville kan het na enkele mindere resultaten zo goed als zeker vergeten. De Est Ott Tänak leidt de dans voor zesvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier. Tänak hoopt in de rally's van Wales (3-6/10) en Spanje (25-27/10) zijn voorsprong vast te houden en eventueel uit te breiden. Of dat lukt, zie je op Eurosport.

Zoals steeds is er ook Motorvision TV om de autosportfans tevreden te houden. Op 5 en 6 oktober kan je live voor de buis volgen hoe het racecircuit in Zolder een stukje Amerika naar België haalt, tijdens de American Festival Nascar Finals.

Verder ronken de motoren nog in Fuji, waar het World Endurance Championship halt houdt op 6 oktober.

Een week later kunnen ze in het Italiaanse Monza genieten van een manche uit de Touring Car Series, op 27 oktober zijn er nog de European Le Mans Series in het Portugese Portimao.

Motorsport

Vijf wereldtitels pakte de Spanjaard Marc Marquez al in de koningsklasse van de motorsport. En de zesde is onderweg, want zijn voorsprong op Andrea Doviziosois is geruststellend. In oktober trekken de brullende motoren langs Thailand (6/10), Japan (20/10) en Australië (27/10) op Eurosport. Marquez rondde dit seizoen de kaap van 50 zeges in de MotoGP-klasse, hij is de vierde rijder die daarin slaagde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top