De tv-tips van de week (van 23 t.e.m. 29 september)

Kids | Wat is er de komende dagen op de buis? Dat verneem je hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Far from the Madding Crowd

Victoriaans tijdperk, 1870. Bathsheba Everdene is een mooie, trotse vrouw met een onafhankelijke geest. Ze wordt door drie zeer verschillende mannen het hof gemaakt: schapenhouder Gabriel Oak, de roekeloze sergeant Frank Troy  en de welgestelde oudere vrijgezel William Boldwood.

Brits historisch romantisch drama (2015), verfilming van het boek van Thomas Hardy door Thomas Vinterberg met Matthias Schoenaerts, Carey Mulligan, Michael Sheen en Juno Temple.

Maandag 23 september om 20u40 op Vitaya

Film

Snatch

De bende van Franky Four Fingers heeft in Antwerpen een juwelier overvallen en is er met een 86 karaats diamant aan de haal gegaan. De waardevolle steen moet in New York aan hun opdrachtgever Avi worden bezorgd. Franky maakt een tussenstop in Londen, waar hij in contact komt met bokspromotor Brick Top, die illegale bokswedstrijden organiseert, en met Turkish en Tommy, die hopen grof geld te verdienen met die gemanipuleerde bokswedstrijden.

Amerikaans-Britse misdaadkomedie (2000) van Guy Ritchie met Brad Pitt, Jason Statham, Vinnie Jones en Benicio Del Toro.

Dinsdag 24 september om 20u40 op CAZ

Crimson Peak

Schrijfster Edith Cushing trouwt met aristocraat Thomas Sharpe en gaat met haar echtgenoot en zijn zonderlinge zus in hun geboortehuis wonen. Daar wordt ze al snel geplaagd door geesten. Edith besluit de duistere geschiedenis van haar schoonfamilie uit te spitten.

Amerikaans-Canadese horrorfilm (2015) van Guillermo del Toro met Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston en Charlie Hunnam.

Woensdag 25 september om 22u25 op Q2

Darkest Hour

In mei-juni 1940 wordt het Britse leger in Europa onder de voet gelopen door de nazi's. De Britse premier Neville Chamberlain moet onder druk van de oppositie aftreden en wordt opgevolgd door de dwarse en eigengereide minister van Marine, Winston Churchill. Die staat al meteen voor de moeilijkste keuze in zijn politieke carrière: een vredesverdrag afsluiten met nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie?

Brits-Amerikaans biografisch drama (2017) van Joe Wright met Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn en Lily James. Goed voor twee Oscars.

Vrijdag 27 september om 21u20 op Canvas

Aladdin

Aladdin speelt zich af in de fictieve havenstad Agrabah en volgt de avonturen van de arme, charmante straatjongen Aladdin. Wanneer hij een geest bevrijdt uit een lamp wordt hij de machtigste jongen van het land. Met de hulp van de geest probeert Aladdin het hart van prinses Jasmine te veroveren, terwijl Jafar, de grootvizier van Agrabah, uit alle macht probeert zich de lamp toe te eigenen.

Live-actionbewerking van de gelijknamige Disneyklassieker uit 1992 door Guy Ritchie met Will Smith, Mena Massoud en Naomi Scott.

Vanaf vrijdag 27 september in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Jason Bourne

Voormalig CIA-agent Jason Bourne leeft al jaren ondergedoken sinds hij zijn ware identiteit wist te achterhalen. Wanneer hij ontdekt dat hij nog niet alles over zijn vader weet, komt hij opnieuw in actie. CIA-directeur Robert Dewey probeert Bourne intussen met man en macht op te sporen.

Amerikaanse actiethriller (2016) van Paul Greengrass met Matt Damon, Julia Stiles, Alicia Vikander en Tommy Lee Jones.

Zaterdag 28 september om 20u30 op Q2

Interstellar

Ergens in de nabije toekomst. Overheden en economieën zijn in elkaar gestort, er heerst voedselschaarste en de NASA bestaat niet meer. Wetenschappers ontdekken een wormgat. Dat schept de theoretische mogelijkheid om enorme afstanden af te leggen in de ruimte. Een groep ontdekkingsreizigers maakt zich klaar om op verkenning te trekken.

Amerikaans-Britse sf-thriller (2014) van Christopher Nolan met Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Jessica Chastain.

Zaterdag 28 september om 20u05 op VIER

Bekijk ook:
De beste films die zich afspelen in de ruimte

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Jack Sparrow is terug en hij gaat ditmaal de strijd aan met Captain Salazar en diens legertje spookpiraten. Sparrow kan zichzelf maar op één manier redden: hij moet de legendarische drietand van Poseidon vinden.

Amerikaanse avonturenfilm (2017) van Joachim Rönning en Espen Sandberg met Johnny Depp, Javier Bardem, Kaya Scodelario en Orlando Bloom.

Zondag 29 september om 20u40 op VTM

Series

The Politician

Payton heeft altijd al geweten dat hij ooit president zal worden, maar eerst zal hij zich een weg moeten banen door het meest verraderlijke politieke landschap ooit: de middelbare school.

Comedyserie van Ryan Murphy met Ben Platt, Gwyneth Paltrow en Jessica Lange.

Vanaf vrijdag 27 september op Netflix

Bekijk ook:
Vijf redenen om af te tellen naar The Politician

Cheat

Universiteitsdocente dr. Leah Dale staat bekend voor haar integriteit, dus wanneer een laatstejaarsstudente een verdacht briljant essay aflevert, spreekt ze haar er meteen op aan. Maar Rose beschouwt dit als een persoonlijke aanval en wat begint als een schijnbaar duidelijk geval van academisch bedrog, loopt helemaal uit de hand…

Britse psychologische thrillerserie (1/4) van Louise Hooper met Katherine Kelly en Molly Windsor.

Vanaf vrijdag 27 september om 20u40 op Eén (gebundeld in twee dubbelafleveringen)

The Hunters

In The Hunters (Jägarna) vestigt voormalig politieman Erik Bäckström zich na een lang verblijf in Stockholm opnieuw in zijn geboortestreek Norbotten in de ongerepte natuur van Noord-Zweden. Hij helpt er een mijnbouwondernemer die belaagd wordt door milieuactivisten. Daarbij wordt hij verscheurd tussen zijn gevoel van rechtvaardigheid en de loyauteit aan zijn streekgenoten.

Zweedse misdaadserie (1/6) van Jens Jonsson met Rolf Lassgard en Pelle Heikkila.

Vanaf zaterdag 28 september om 21u35 op Canvas (telkens twee afleveringen)

Entertainment

De Luchtpolitie

Niets ontsnapt aan het oog van een flik in de lucht. De nieuwe reeks De Luchtpolitie, van de makers van Helden van Hier, volgt de enige afdeling luchtsteun van de Belgische politie. De speciale camera's zaten een jaar lang op de eerste rij in de politiehelikopters en volgden de spannendste interventies vanop 300 m hoogte. Dankzij warmtegevoelige infraroodcamera's zien ze ook in het donker wat er op de grond gebeurt. Achtervolgingen op het scherpst van de snee, vermiste personen opsporen in een race tegen de tijd, interveniëren bij zware rellen, fabrieks- en bosbranden blussen: De Luchtpolitie neemt de kijker mee op een zinderende vlucht en laat hen alles zien door de ogen van het team zelf.

Vanaf maandag 23 september om 21u55 op VTM

Documentaire

La Mort en Face: le pogrom de Iasi

In Iasi, Roemenië worden tussen 28 juni en 6 juli 1941 meer dan 15 000 Joden om het leven gebracht, nog voor de Endlösung goed en wel op gang gekomen is. De orders kwamen van de Roemeense overheid en werden met enthousiasme uitgevoerd door de politie, het leger en de bevolking... Meer dan 60 jaar lang hebben de communistische regimes geprobeerd elk spoor van deze pogrom angstvallig verborgen te houden. Naast een paar foto's is er geen bewijsmateriaal van de massamoord. Getuigen, toen tussen de 7 en 12 jaar oud, vertellen wat ze nog weten van deze gruwelijke periode.

Franse historische documentaire (2019) van William Karel en Nellu Cohn

Dinsdag 24 september om 21u20 op Canvas

63 Up

De uitbundige East Ender Tony droomde van een carrière als jockey, maar is uiteindelijk taxichauffeur geworden. Destijds bekende hij dat hij een affaire had. Heeft zijn huwelijk met Debbie dat overleefd? We gaan ook terug naar Nick, de verlegen boerenjongen uit Yorkshire die ging studeren in Oxford en uiteindelijk naar Amerika trok, om er wetenschappelijk onderzoek te gaan doen. Met hem hebben we het over familie, gezondheid en leven in het Amerika van Trump.

Britse documentairereeks (1/3) van Michael Apted waarin hij verslag uitbrengt van de levens van een groep mensen die hij al sinds 1964 om de zeven jaar portretteert.

Vanaf dinsdag 24 september om 23u op Canvas

Voor de kids

DC Super Hero Girls

De dag redden is supermakkelijk als je een Super Held bent. Maar het kwaad bestrijden terwijl je goede cijfers op school moet halen én een sociaal leven wilt hebben? Niet gemakkelijk, maar de DC Super Hero Girls spelen het klaar! De DC Super Hero Girls zijn een bonte groep van toegewijde vriendinnen, die samen de misdaad bestrijden in Metropolis. En daarnaast, de obstakels van het opgroeien als tiener moeten trotseren.

Animatiereeks (1/18) van Lauren Faust

Vanaf zaterdag 28 september om 15u50 op Cartoon Network

Bekijk ook:

Win een DC Super Hero Girls-pakket!

Sport

WK wielrennen

Nog tot zondag 29 september vindt in het Britse Yorkshire het WK wielrennen plaats. Eerste belangrijke afspraak: de individuele tijdrit bij de mannen op woensdag 25 september met Remco Evenepoel en Victor Campenaerts. De wegrit bij de elite mannen staat zondag op het programma. Topfavoriet is Nederlander Mathieu van der Poel, wij Belgen hopen op een glansprestatie van Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet. Kunnen de Belgen meestrijden voor de medailles? En wie gaat er naar huis met de regenboogtrui?

Van maandag tot zondag live via Sporza op Eén

Extra Time Koers

Naar aanleiding van het WK wielrennen is er op donderdag een uitzending van Extra Time Koers met Ruben Van Gucht.

Donderdag 26 september om 21u20 op Canvas

FIFA Best Player Awards

De beste voetballers en voetbalsters van het afgelopen jaar worden in de bloemetjes gezet tijdens de uitreiking van The Best FIFA Football Awards, vanuit La Scala in Milaan. In totaal worden er acht prijzen uitgereikt. Eden Hazard en Kevin De Bruyne behoren tot de 55 genomineerden voor het Wereldelftal van het Jaar. Voor de trofee van beste speler liggen de Argentijn Lionel Messi (Barcelona), de Portugees Cristiano Ronaldo (Juventus) en de Nederlander Virgil van Dijk (Liverpool) in de balans. Vorig jaar won de Kroaat Luka Modric als opvolger van Ronaldo.

Maandag 23 september om 20u20 op NPO3

Beker van België

Zestiende finales van de Beker van België met op woensdag Beerschot – Anderlecht live vanuit het Olympisch Stadion in Antwerpen. Na 5 op 24 kan Beerschot Anderlecht helemaal in een diepe crisis steken met een uitschakeling in de Beker van België.

Beerschot - Anderlecht
Woensdag 25 september om 20u30 op Canvas

Donderdag kan je kijken naar de wedstrijd tussen Antwerp en Lokeren vanop de Bosuil in Deurne. Jelle Van Damme kijkt daar zijn ex-ploegmaats in de ogen.

Antwerp - Lokeren
Donderdag 26 september om 20u10 op Q2

WK atletiek

Van vrijdag 27 september tot en met zondag 6 oktober vindt in Doha, Qatar, het WK atletiek plaats. De Belgische delegatie is met 29 atleten (14 mannen en 15 vrouwen) goed vertegenwoordigd. Vooral uitkijken is het natuurlijk naar de prestaties van Nafi Thiam, die haar wereldtitel verdedigt in de zevenkamp vanaf woensdag. Concurrentie mag ze vooral verwachten van de Britse Katarina Johnson-Thompson.

Op het internationale vlak is het uitkijken naar de sprintnummers met duels tussen Dina Asher-Smith, Shelly-Ann Fraser-Pryce en Dafne Schipper bij de vrouwen en snelle wedstrijden van Noah Lyles (200 m) en Christian Coleman (100 m) bij de mannen. Mogelijke wereldrecords staan op het spel in het verspringen bij de mannen, hinkstapspringen bij de mannen, 400 meter horden bij de mannen én de vrouwen en de 800 meter bij de mannen.

Vanaf vrijdag 27 september live via Sporza op Canvas

Bekijk deze programma's live waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je ze tot 36 uur later wanneer jij wil!

Klik hier om de volledige tv-gids te raadplegen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top