Review Group stage - Match day 7 - 7/11

De groepsfase van het ESL Proximus League of Legends Winter Championship zit er uiteindelijk op. Op de laatste speeldag zagen we Zeeman en 7AM het tegen elkaar opnemen voor dat laatste plekje in de play-offs, terwijl D1Boys op zoek ging naar z’n eerste overwinning. Aethra Esports en Sector One probeerden dan weer met een goed gevoel naar de play-offs te trekken door hun laatste wedstrijden winnend af te sluiten.

Woon de ESL Proximus Championship finales live bij! Koop nu je ticket hier.

Resultaten:
Brussels GuardiansL
Sector OneW
7AML
ZeemanW
TimeOut EsportsL
Aethra Esports BEW
D1BoysW
Glorious Gaming BEL

Sector One vs. Brussels Guardians

Sector One ging als favoriet deze westrijd in en maakte die rol ook waar. Al vroeg konden ze alle lanes van Brussels Guardians onder druk zetten, wat een CS advantage tot gevolg had en een vroege first blood dankzij de Veigar-Leona bot lane van “barrage” en “Nightmares”. Vooral in de jungle maakte Sector One het verschil, met een masterclass van “Joekie” die op Nocturne de Gragas van “Sacpleuw” helemaal overhoop liep. Na tien minuten stond Sector One al meer dan 4000 gold voor, die na 15 minuten naar 7000 gold uitliep.

Toch verliep het erg slordig voor Sector One en we zagen veel onnodige dives en vreemde solo plays waar Brussels Guardians van kon profiteren. Toch kwam Sector One nooit echt in de problemen. Ze pikten Barop op na een scrappy teamfight in de mid lane die Brussels Guardians achteruit forceerde en van daaruit speelden ze professioneel uit met een stevige teamfight. Sector One kan dus met een gerust hart richting de play-offs trekken.

Zeeman vs. 7AM

De belangrijkste match van vanavond, want Zeeman en 7AM speelden rechtstreeks voor de laatste plek in de play-offs. De early game liep vrij risicoloos, wat de beide teamcomposities ook reflecteerden. Toch was het Zeeman dat first blood kon oppikken tegen “Vinnie” met een gank in de top lane en ook in de bot lane gingen de trades de richting van Zeeman uit. Die gold lead konden ze ook vasthouden en na 15 minuten was die al groter dan 2000 gold. 7AM moest op zoek naar goeie picks en engages, maar Zeeman speelde erg compact en hield z’n leiding stevig vast.

In de 21e minuut kon “KeABambi” van Zeeman twee kills oppikken met z’n Urgot, om de druk op 7AM nog te verhogen met het oog op Baron. Ze pikten ook nog snel Mountain Dragon op en de gold lead liep uit naar 5000 gold. Zeeman pakt de Baron en 7AM kon niet reageren omdat hun team te ver uit elkaar stond en hun twee mid turrets gingen neer, met iets later ook de inhibitor. De tweede Baron werd nog snel opgehaald en Zeeman ging vlotjes de base van 7AM in, maar ze konden de push overleven. 7AM kon de Elder Dragon oppikken, maar hun base werd overrompeld door minions en zo eindigde de game in het voordeel van Zeeman. Zeeman gaat zo naar de play-offs!

TimeOut Esports vs. Aethra Esports BE

TimeOut is zeker van de play-offs maar kon zich niet echt bewijzen tegen de echt grote teams. Daartoe kregen ze een kans in hun laatste game tegen Aethra. De first blood was echter voor Aethra dat via een gank een kill oppikte in de top lane. De eerste Cloud Dragon ging naar Aethra en ook in de bot lane konden ze hun druk blijven opvoeren via de Jhin van “Slyv3r” en de Graves jungle van “NikoleX”. TimeOut reageerde echter via “SPUIIKY” en “NooB” met twee kills op “Heroalex” en “NikoleX”. Na elf minuten stond het goud zo goed als gelijk. De kills bleven echter wel heen en weer vliegen.

Het duurde tot 20 minuten voor Aethra echt een kloofje kon slaan met enkele mooie plays in de jungle van TimeOut en het oppikken van de tweede mid turret. TimeOut vond enkele mooie kills, maar konden van de Baron gejaagd worden door Aethra. Toch was hel gold weer gelijk en “NooB” begon voor TimeOut erg sterk te worden. Een fight rond de Baron ging de richting van Aethra uit, waarna ze de Baron konden oppikken, samen met een ace! Na een teamfight kon Aethra de base van TimeOut in pijn leggen, waardoor ze ongeslagen de play-offs intrekken. Ondertussen kon TimeOut wel bewijzen dat ze het de topfavorieten knap lastig kunnen maken.

D1Boys vs. Glorious Gaming

D1Boys ging op zoek naar z’n eerste overwinning tegen Glorious Gaming en ze pikten ook meteen de first blood op via top laner “Daemon”. D1Boys bleeft sterk spelen en bouwde een kleine gold lead uit, die nog groter werd na een goede fight in de bot lane. Ook in de mid game bleven ze die gold lead vasthouden, terwijl ze zoveel mogelijk kleine fights probeerden te opzoeken. Glorious Gaming kon wel de Rift Herald oppikken, die niks opleverde.

Na twee kills op “Robba” en vooral jungler “Mussiah” kon D1Boys ongestoord de Baron oppikken, waarna de gold lead ondertussen al op 10.000 zat. D1Boys bleeft imponeren met een ace na een laatste fight en ze konden de base van Glorious Gaming in puin leggen. D1Boys pikt zo toch nog een overwinning op en maakte zelfs veel indruk, waardoor we benieuwd zijn naar de toekomstige prestaties van dit roster.