In de voorlaatste speeldag van het ESL Proximus Winter Championship konden drie teams zich verzekeren van een plekje in de play-offs. Toch blijft het razend spannend voor die vierde plaats, want daar zullen twee teams het nog moeten uitvechten in een rechtstreekse confrontatie in week 7.

Woon de ESL Proximus Championship finales live bij! Koop nu je ticket hier.

Resultaten:

7AMW
Glorious Gaming BEL
Brussels GuardiansL
Aethra Esports BEW
ZeemanW
D1BoysL
Sector OneW
S9 AbusersL

7AM vs. Glorious Gaming BE

Voor 7AM en Glorious Gaming BE beloofde het een spannende wedstrijd te worden, want beide teams moesten winnen om in de running te blijven voor die felbegeerde play-off plek. Beide teams kozen dan ook voor relatief meta teamcomposities. De eerste tien minuten leverden alvast een hoop actie op, met 7AM dat een, weliswaar kleine, gold lead kon uitbouwen en een voorsprong aan kills kon behalen.

Glorious Gaming verweerde zich dapper en hield de gold difference eigenlijk altijd heel beperkt, maar na een teamfight in de bot lane kon 7AM meerdere kills vinden, waardoor ze een stuk sterker werden. Dat momentum konden ze ook omgooien in een Baron op 24 minuten tijd, waarna ze de base van Glorious Gaming bekampten, maar ze konden de nederlaag niet meer volkomen.

7AM neemt zo een belangrijke stap richting de play-offs. Volgende week staat Zeeman nog op het programma in een onderlinge strijd om dat laatste plekje. Voor Glorious Gaming BE zitten de play-offs er niet meer in, maar zij sluiten volgende week nog af tegen D1Boys, dat vooralsnog laatste in de ranking staat.

Brussels Guardians vs. Aethra Esports BE

Brussels Guardians stond voor de ondankbare taak om leider Aethra Esports partij te geven. De Brusselaars konden nog niet overtuigen in de competitie, maar toonden al momenten van talent. Ze kozen onder andere voor een top lane Sion, ADC Tristana en een Pantheon support. Bij Aethra zagen we “Phoenix” voor de Fiora kiezen, terwijl “Slyv3r” en “Atrocez” het met een Xayah en Thresh deden.

De eerste tien minuten kon Brussels Guardians even strijden met Aethra en kills traden, maar na die tien minuten begon het kaartenhuisje iets minder stevig te staan. Na twintig minuten spelen had Aethra zeven kills meer dan de Guardians en een 3K gold lead, maar Brussels Guardians was op geen enkel moment machteloos. Op de zevenentwintigste minuut begon Brussels Guardians de Baron neer te halen, maar Aethra kon hem stelen. Dat zette veel druk op de base van Brussels Guardians, die al open lag.

Aethra pikte drie kills op en kon rustig de base van Brussels Guardians inlopen en zo de game eindigen. Zo blijft Aethra helemaal bovenaan de ranglijst staan, terwijl Brussels Guardians het met drie punten moet doen op de voorlaatste plek. In de laatste week nemen Brussels Guardians en Aethra Esports het op tegen respectievelijk Sector One en S9 Abusers.

Zeeman vs. D1Boys

Ook Zeeman maakt nog steeds kans op de play-offs maar moest daarvoor wel winnen tegen D1Boys, dat onderaan de ranglijst staat en nog geen overwinningen kon behalen. Zeeman koos daarvoor een Urgot op “KeABambi” in de top lane, maar bleef vrij traditioneel qua team compositie. Bij D1Boys zagen we onder andere de Ryze in de top lane en een Graves in de jungle. De eerste tien minuten gingen heel gelijk op, met D1Boys dat na een tijdje gelijk stond met Zeeman in gold en een Dragon achter hun naam hadden.

Die evenwichtige strijd bleef even duren, want Zeeman kon aanklampen door de gold lead minimaal te houden en te focussen op de Syndra van “Pak” en de Caitlyn van “Saitam”, die het beiden goed deden.  Zo kon Zeeman stilletjesaan de gold lead van D1Boys wegwerken en licht op voorsprong komen. Na veel welles-nietes rond de Baron wordt hij gestart door Zeeman, die hem al bij al makkelijk konden oppikken, gevolgd door twee kills.

Van daaruit konden ze de base opengooien en de inhibitors neerhalen, waarna ze ook de game konden eindigen met een mooie teamfight. Zo maakt Zeeman nog steeds kans op de play-offs en moeten ze zich nog één keer bewijzen tegen 7AM, volgende week. D1Boys mag trots zijn op hun prestatie en mogen nog hopen op een overwinning tegen Glorious Gaming.

Sector One vs. S9 Abusers

Sector One, zonder vaste top laner “Psclly”, nam het op tegen de revelatie S9 Abusers, die al meerdere keren konden verbazen in de competitie. Voor S9 Abusers was het de kans om zich te bewijzen tegen een hooggeplaatst team, want volgende week hebben zij Aethra Esports nog op het programma. Beide teams toonden respect voor hun tegenstander en kozen voor erg meta teamcomposities. Toch was het Sector One dat al vroeg zijn dominantie kon tonen en de First Blood binnenhaalde via de Rennekton van “Mytheos”.

Ook de eerste Dragon ging naar Sector One en na 10 minuten stonden ze al 5 kills voor op S9 Abusers dankzij alweer jungler “Joekie”, die comfortabel oogde op de Zac. Het liep verder uit de hand voor S9 Abusers en Sector One bleeft de kills opstapelen (alsook een tweede Moutain Dragon), met een 6k gold lead na amper 17 minuten tot gevolg. Na een teamfight in de mid lane die Sector One won pakten ze de Baron én nog een Mountain Dragon op.

Dat was er teveel aan voor S9 Abusers, dat lijdzaam moest toekijken hoe Sector One hun base in puin kon leggen. Sector One verloor enkel nog maar tegen Aethra Esports en staat steviger op de tweede plek. S9 Abusers is ook al zeker van de play-offs, maar zal tegen Aethra absoluut proberen de kater van deze week door te spoelen.