De vijfde speeldag van het ESL Proximus League of Legends Winter Championship werd een heel belangrijke speeldag. Eén van de belangrijkste matchen in de strijd om de eerste plaats werd uitgevochten en ook voor de play-offs begint het klassement vorm te krijgen.


Woon de ESL Proximus Championship finales live bij! Koop nu je ticket hier.

Resultaten:

7AMW
D1BoysL
Brussels GuardiansL
S9 AbusersW
Sector OneL
Aethra Esports BEW
ZeemanW
Glorious GamingL


D1Boys vs. 7AM

D1Boys ging tegen 7AM op zoek naar z’n eerste overwinning, terwijl 7AM moest winnen als het in de running wil blijven voor de play-offs. Bij D1Boys zagen we “daemon” aan het werk op Pantheon, die tegenover de Ryze van 7AM’s “Vinnie” kwam te staan. 7AM werd afgestraft voor een vroege jungle invade en “Steefeke” en “Mark” moesten dat met hun leven bekopen, waardoor D1Boys een vroege voorsprong nam. 7AM reageerde met een Infernal Dragon en pikte via “Vinnie” een kill op in de top lane om de wedstrijd opnieuw open te gooien.

Na 10 minuten ging de gold lead naar 7AM dankzij uitstekende CS cijfers in alle lanes, maar D1Boys schakelde wel “Henk” uit in de mid lane. We kregen een stevige fight in de top lane, die de richting van D1Boys uitging. Vooral “HappyFaker” deed het fantastisch op de Ornn, die 5/0 stond na 15 minuten, maar 7AM kon de gold lead vasthouden die nog groter werd na twee gewonnen fights in de mid lane en een extra Dragon. Uiteindelijk kon 7AM de Baron oppikken, terwijl “Vinnie” bleef split pushen met z’n Ryze.

 Van daaruit kon 7AM eigenlijk rustig de base van D1Boys inlopen, om uiteindelijk hun Nexus plat te leggen. Het zag er in het begin goed uit voor D1Boys, maar ze konden hun sterke start niet vasthouden, terwijl 7AM duidelijke oplossingen wist te vinden. Zij pakken drie punten mee naar huis en houden de play-off droom in leven. D1Boys blijft vergeefs zoeken naar die eerste driepunter.

Brussels Guardians vs. S9 Abusers

S9 Abusers kwam uit de bus als de verrassing van de groepsfase. Bij Brussels Guardians loopt het dan weer iets stroever. Brussels Guardians opteerde voor de Pantheon in de bot lane, naast een Syndra, terwijl S9 Abusers een Yasuo-Sejuani bot lane uitkoos. “SPUIIKY” pikte de first blood op voor S9 Abusers op in de mid lane, gevolgd door nog 2 kills op dezelfde locatie door “Master” op de Elise. Na een extra kill in de top lane werd de Herald opgepikt en S9 Abusers heeft een gold lead van 4000 gold.

De Dragon werd door S9 Abusers opgepikt, maar in de bot lane kon Brussels Guardians hen afstoppen, waarbij “SPUIIKY” werd neergehaald. “SPUIIKY” vond later nog een double kill in de mid lane en de gold lead groeide naar 8000 gold op 21 minuten, waarna S9 Abusers hun oog op de Baron liet vallen en hem ook kon oppikken. S9 Abusers pikte twee kills op in de bot lane en kon de base van Brussels Guardians inpushen en de inhibitor vernietigen. S9 Abusers bleef echter te lang hangen en “SadyB” haalde een pentakill met Kassadin voor Brussels Guardians, later gevolgd door een nieuwe triple kill.

De tweede Baron ging opnieuw naar S9 Abusers, maar Brussels Guardians bleef aanklampen en won opnieuw een fight, waardoor het gold weer gelijk kwam. S9 Abusers begon aan de Elder Dragon en haalde hem binnen, met enkel “Aristochrate” nog in leven voor Brussels Guardians. S9 Abusers kan de Nexus neerhalen en deze rollercoaster van een game kwam ten einde. S9 Abusers verbetert hun record naar 12 punten en de play-offs zijn zo goed als binnen, terwijl Brussels Guardians op 3 punten blijft staan.

Sector One vs. Aethra Esports BE

De topper van de avond, want beide teams waren met 12 punten ongeslagen. Ze traden allebei wel niet met hun traditionele line-up aan. Sector One speelde met “Mytheos” i.p.v. “Night” en “Prime Lime” i.p.v. “Psclly”, terwijl “Clown Sky” Aethra vervoegt voor “Atrocez”. De first blood ging naar Aethra via “NikoleX” op de Lee Sin. In de bot lane werd “Barrage” sterker en sterker op de Draven door 2 kills op te pikken, maar in de top lane had “Prime Lime” op Tristana het knap lastig. Het gold bleef wel gelijk na 10 minuten.

Na een fight in de bot en top lane kon Aethra een 3000 gold lead uitbouwen, maar “Barrage” bleef in leven. Daarna pakte Aethra ook meteen de Herald, die ze gebruikten om de mid turret in te nemen, gevolgd door de Dragon. In de top lane werd “Barrage” uiteindelijk neergehaald door de Talon die erg fed raakt, waardoor Aethra de druk in mid lane kon opvoeren via de Ryze van “Phoenix”. Aethra pikt twee kills op in mid lane en begeeft zich naar Baron, maar ze disengagen en pikken een kill op “Prime Lime” op. Aethra start Baron opnieuw op en haalt hem binnen, waarna ze kills vinden op “Joekie” en “nightmares”.

Aethra gebruikt vervolgens de Realm Warp van Ryze om de top lane turret op te pikken en de base van Sector One verzwakte beetje bij beetje.  Drie kills worden uiteindelijk gevonden door Aethra, waarna ze de Nexus turrets en de turrets konden neerhalen. Sector One pikt z’n eerste verloren match op, terwijl Aethra Esports ongeslagen blijft na 5 speeldagen!

Zeeman vs. Glorious Gaming BE

Zeeman ging deze game in met 3 punten, maar kende wel een erg moeilijk schema in die eerste vier weken. Glorious Gaming wist wel al 6 punten in de wacht te slepen. Zeeman kon wel niet rekenen op mid laner “Taz”, die werd vervangen door “Pak”. Hij trok meteen met de Pantheon naar de mid lane, terwijl we bij Glorious Gaming een Anivia zagen in de mid lane. First Blood was voor Glorious Gaming in bot lane op de Zyra van “Ioni”, maar Zeeman reageerde meteen met een kill op “Mussiah”. Na tien minuten ging het nagenoeg gelijk op, tot Zeeman de Rift Herald kon oppikken en die gebruikte om twee turrets in de top lane neer te halen.

Zeeman ging op dat elan verder en bleef het aggressieve team, waar hun teamcompositie zich ook perfect toe leende. Ze pakten de eerste bottom turret en de Ocean Dragon, die dankzij een skirmish in de jungle van Glorious Gaming meteen een double kill voor “Pak” opleverde. Na de 20 minuten ging het tempo wat liggen, maar Zeeman bleef het gevaarlijkste team en kon opnieuw Dragon oppikken, later gevolgd door de Baron en een vierde (Ocean) Dragon.

Ook de tweede Baron ging uiteindelijk naar Zeeman en dat was meteen het doodsvonnis voor Glorious Gaming. De Nexus ging neer en Zeeman toonde dat zij nog niet uitgeteld zijn in het ESL Proximus Winter Championship. Ze pikken drie punten op en verbeteren naar een totaal van zes. Zo trekken ze zich langszij Glorious Gaming en de play-off strijd blijft razend spannend.