Review Group stage - Match day 4 - 17/10

De vierde speeldag van het ESL Proximus League of Legends Winter Championship was een belangrijke dag. Twee teams konden hun vierde overwinning behalen en zijn zo goed als zeker van hun deelname aan de play-offs. Verder toont ook een derde team dat ze meedoen voor de winst en dat er rekening met hen moet worden gehouden.

Woon de ESL Proximus Championship finales live bij! Koop nu je ticket hier.

Resultaten:


Aethra Esports BEW
7AML
Brussels GuardiansL
Glorious Gaming BEW
Sector OneW
D1BoysL
S9 AbusersW
ZeemanL

Aethra Esports BE vs. 7AM

Aethra Esports BE zat momenteel op rozen, na drie overwinningen op rij. Het was nog maar de vraag of 7AM daar wat tegenover kon zetten, nadat ze vorige week wisten te winnen tegen Brussels Guardians. We zagen bij Aethra “Heroalex” kiezen voor de Diana en “Slyv3r” ging voor Syndra in de bot lane. Bij 7AM keken we naar de beste performer voor het team van de afgelopen weken, “Henkhenkerson”, die voor Tristana in de mid lane koos.

We kregen een relatief rustige mid game te zien, met een aantal skirmishes die niet al te veel opleverden voor beiden teams. Uiteindelijk was het 7AM dat een eerste kill op de Pyke van “Mark” kon krijgen. 7AM bleef aggressief spelen en kon uiteindelijk nog eens drie kills oppikken na 13 minuten spelen, maar het was Aethra dat de (weliswaar kleine) gold lead kon behouden. Na 20 minuten spelen was die gold lead al uitgegroeid tot 3000 gold, aangezien het telkens Aethra was die de Dragon kon oppikken.

Aethra kon Baron binnenhalen en leek op de overwinning af te stevenen, maar 7AM knokte zich met een geweldige teamfight in de bot lane waarbij 4 spelers van Aethra hun einde vonden. Het gold was na 30 minuten spelen weer helemaal gelijk. Toch was het weer tijd voor Baron, waar Aethra een geweldige teamfight vond en drie spelers van 7AM als sneeuw voor de zon verdwenen. Baron ging neer en Aethra kon de nexus van 7AM vernietigen. Een vierde overwinning op rij dus voor Aethra Esports BE, met vooral sterke perfomances van top laner “Phoenix” op Irelia en mid laner “Heroalex”!

Brussels Guardians vs. Glorious Gaming

In de wedstrijd tussen Brussels Guardians hadden de Brusselaars heel wat te bewijzen na hun verloren match tegen 7AM vorige week. Glorious Gaming BE ging ook op zoek naar een nieuwe overwinning, want dat was al van de eerste speeldag geleden. Beide teams gingen voor relatief standaard teamcomposities met o.a. top laner “Aristochrate” op Aatrox voor Brussels Guardians. Bij Glorious Gaming keken we dan weer vooral naar top laner “Robba”, die Irelia voor z’n rekening nam.

Glorious Gaming zette al vroeg de toon met een first blood in de bot lane, maar Brussels Guardians kon antwoorden via “Aristochrate” en “SadyB”. De eerste dragon ging ook naar Glorious Gaming, maar we zagen steeds meer en meer kleine fights, die hoofdzakelijk de richting van Brussels Guardians uitgingen, met een 3000 gold lead in minuut 16 tot gevolg. Glorious Gaming reageerde door op objectives te focussen en ze trokken het weer gelijk door in leven te blijven en twee Dragons op te pikken.

Nadat jungler “SadyB” neerging wist Glorious Gaming dat het tijd was voor Baron, met Brussels Guardians dat niets kon doen om dat te beletten. Na zich te hergroeperen kregen we een laatste teamfight in de base van Brussels Guardians die werd gewonnen door Glorious Gaming, waarna ze de game rustig konden afmaken. Een tweede overwinning voor Glorious Gaming, met een speciale vernoeming voor ADC “Lifeless” op de Kai’Sa.

Sector One vs. D1Boys

Sector One had, net als Aethra Esports, nog geen enkele wedstrijd verloren en kwam met vol vertrouwen de wedstrijd tegen D1Boys binnen. Bij D1Boys liep het vooralsnog minder soepel want ze wonnen nog geen enkele wedstrijd. Bij Sector One kregen we nog eens een Kalista te zien bij “Barrage”. “Joekie” koos voor Nocturne en “Mytheos” opteerde voor Kayle. Minder verrassingen bij D1Boys, dat met Vladimir top, Jarvan IV jungle, Renekton mid en Xayah-Pyke bot relatief traditioneel bleef.

Sector One zette het snelst de toon met een first blood voor “Nightmares” in de enemy jungle op jungler “HappyFaker”. Ze bouwden een vroege gold lead uit en haalden de Infernal Dragon neer, maar D1Boys kon reageren via mid laner “HappyStruggler” jungler “HappyFaker”. Na tien minuten liep het mis voor D1Boys, want na een fight in de mid lane verloren ze twee spelers, gevolg door twee kills op naam van “Barrage”. De Kalista werd een stuk sterker.

Van daaruit was het hek van de dam. Sector One pakte nog een Dragon op en had een 10.000 gold lead na amper 19 minuten spelen. Na een teamfight in de mid lane was alle hoop weg voor D1Boys en Sector One kon rustig naar z’n vierde overwinning wandelen in een wedstrijd die maar net iets meer dan 21 minuten duurde. Dat belooft voor de wedstrijd van volgende week, waar Sector One het opneemt tegen dat andere ongeslagen team, Aethra Esports BE.

S9 Abusers vs. Zeeman

Zeeman heeft twee ruige weken achter de rug. Ze liepen Aethra en Sector One tegen het lijf en verloren beide wedstrijden. Ze moesten de draad dus opnieuw oppikken tegen S9 Abusers, dat wel al twee overwinningen wist te behalen en tot nu enkel verloor van Glorious Gaming BE. Bij S9 Abusers zagen we “SPUIIKY” op Yasuo in de mid lane en “Noob” op Akali in de top lane. Bij Zeeman kregen we dan weer wat opvallende namen. “Taz” koos voor Anivia in de mid lane, “KeABambi” opteerde voor Yorick in de top lane en in de bot lane vonden we een Draven-Swain combo terug.

Early ging het lekker heen en weer in een interessante pot League of Legends, want geen van de twee teams kon écht de bovenhand nemen. Het was wachten tot de 14e minuut voor de eerste echte fight, waar S9 Abusers de vruchten van kon plukken met een triple kill op de Yasuo van “SPUIIKY”. Van daaruit nam S9 Abusers de game over. Ze haalden de Dragon op en wonnen een gigantische teamfight in de mid lane, met opnieuw “SPUIIKY” als de belangrijkste speler.

S9 Abusers kon zijn dominantie verderzetten en pikte twee kills op in de mid lane, waarna de inhibitors en turrets van Zeeman begon neer te gaan. De laatste fight werd gevonden en Zeeman werd opgeblazen, waarna ook de Nexus snel volgde. S9 Abusers pakt zijn derde overwinning en werpt zich op als kanshebber voor de play-offs, zeker als ze volgende week ook de scalp van Brussels Guardians kunnen nemen.