In de derde week van het ESL Proximus League of Legends Winter Championship kregen we een absolute topper voorgeschoteld met Sector One tegen Zeeman, terwijl ook de andere wedstrijden het nodige spektakel opleverden.

Resultaten:

S9 AbusersW
D1BoysL
Brussels GuardiansL
7AMW
Sector OneW
ZeemanL
Aethra Esports BEW
Glorious GamingL

D1Boys vs. S9 Abusers

S9 Abusers ging voor de Xayah-Rakan, terwijl D1Boys probeerde te counteren met een Kai’Sa-Morgana bot lane. Verder kozen S9 Abusers ook voor Karthus jungle. D1Boys begon het sterkst met een wel erg vroege first blood op de Kai’Sa van “Boubsho”, die werd uitgewist door een mooie gank van “Shamber” op Karthus voor S9 Abusers. Iets later kon D1Boys de Infernal Dragon oppikken, samen met een kill op mid laner “Spuiiky”, waardoor ze een (kleine) kloof konden slaan.

D1Boys kon nog twee kills binnenhalen op de Kai’Sa van “Boubsho” en na nog een skirmish in de bot lane kon D1Boys rustig de Cloud Dragon neerhalen. Toch kon S9 Abusers drie kills oppikken na een slechte engage van “HappyFaker” op Jarvan IV, waardoor ze helemaal terug in de wedstrijd kwamen. Ze gingen zelfs op en over D1Boys na een volgende teamfight in de bot lane, waar ze vier kills konden halen en enkel “Spuiiky” verloren.

Dan ging het naar de mid lane, waar S9 Abusers een ace haalde met dank aan de Karthus van “Shamber”, waarna ze compleet uncontested de Baron konden killen. Iets later haalden S9 Abusers een tweede ace en konden ze rustig de base van D1Boys beginnen neerhalen. Van daar kwamen ze eigenlijk niet meer in de problemen en konden ze rustig de nexus vernietigen na een laatste teamfight in de base van D1Boys.

Brussels Guardians vs 7AM

Dit keer ging 7AM voor de Xayah-Rakan bot lane, waarop Brussels Guardians reageerde met Yasuo-Pyke. Toch zagen we de Yasuo meteen neergaan na 2 minuten spelen, waardoor 7AM vroeg dominant kon zijn in de bot lane. Die dominantie werd omgezet door nog eens twee kills in diezelfde lane met hulp van de Ekko van “Steefeke” en een vroege Infernal Dragon. Daarna kon Brussels Guardians zich met enkele slimme fights terug in de game knokken, om zo ervoor te zorgen dat de gold lead van 7AM niet groter werd.

7AM kon de Rift Herald oppikken, terwijl Brussels Guardians zonder tegenstand de Cloud Dragon kon killen. Rond de vijftiende minuut zagen we een rommelige teamfight, maar die zorgde er wel voor dat 7AM beide mid turrets kon neerhalen en de gold lead werd eindelijk groter en groeide verder tot 6000 gold. Na een slimme engage van “Mark” op Rakan in de top lane kon 7AM verder uitlopen met een aantal kills en haalden ze een inhibitor neer.

Er brak een gevecht uit rond de Infernal Dragon dat de richting van Brussels Guardians uitging, maar de top lane bleef inpushen voor 7AM terwijl Brussels Guardians niet kon recallen. Brussels Guardians bleef hangen rond Baron, waar “Yoni” meerdere kills kon oppikken op de Xayah voor 7AM. De basis lag wijd open en 7AM pikte een eerste overwinning op.

Zeeman vs. Sector One

Zeeman tegen Sector One was de meest geanticipeerde wedstrijd van de dag. Bij Zeeman zagen we Yorick, Ekko, Fizz, Kai’Sa en Alistar. Sector One opteerde voor Jax, Olaf, Akali, Syndra en Thresh. “Joekie” begon met een vroege invade en kon zo de blue buff van Zeeman weghalen. Het zorgde er voor dat bijna alles lanes de richting van Sector One uitgingen in de early game (vooral “Night” deed het goed op Akali), met een simpele Infernal Dragon voor “Joekie”. Ook first blood ging naar Sector One in de mid lane.

Na een top lane fight kon Sector One een uncontested Rift Herald oppikken op iets meer dan 10 minuten. Een fight in hun jungle zorgde ook nog voor vier extra kills, een gratis Infernal Dragon en een bot lane turret. Bij Zeeman was enkel “KeABambi” echt gevaarlijk op Yorick. Ondertussen bleef de gold lead van Sector One groeien naar 4000 gold. De Mountain Dragon werd opgepikt door Sector One in voorbereiding van de nakende Baron, terwijl Zeeman niet durfde contesten.

“Nightmares” kon prachtig engagen met Thresh in de jungle van Zeeman, wat ervoor zorgde dat Sector One rustig de Baron kon oppikken. Ook de derde Infernal Dragon ging naar Sector One. Van daaruit gingen de turrets neer. De laatste fights werden gevonden en Sector One kon de base verder inpushen en de game enden. Geweldige performances van “Joekie” op de Olaf en “Night” op de Akali en een derde overwinning voor Sector One.

Aethra Esports vs. Glorious Gaming

Bij Aethra werd Xayah opgepikt, maar zij ging de lane in met Thresh. Bij Glorious Gaming werd het Caitlyn en Morgana. Trundle ging de jungle in voor Aethra, terwijl Cassiopeia en Kassadin respectievelijk naar de top en mid lane gingen. In de early game zagen we veel trades die voornamelijk de richting van Aethra uitgingen. Zij pakten na 7 minuten ook de eerste Infernal Dragon. Toch kon Glorious Gaming het gold relatief gelijk houden. Ondertussen werden Xayah voor Aethra en Irelia voor Glorious Gaming sterker en sterker.

In de 13e minuut zien we een fight rond de Rift Herald die de richting van Aethra uitging. Later zien we een fight rond de Mountain Dragon, die naar Aethra ging, alsook de daaropvolgende teamfight. Aethra verloor enkel “Slyv3r”, terwijl Glorious Gaming 4 leden verloor. Alles wijst erop dat Aethra deze game verder zou afwerken, na een clean ace in de river, waarna ze Baron uncontested konden neerhalen en een 8000 gold lead uitbouwden.

Alle turrets begonnen te sneuvelen, net als de bot lane en mid lane inhibitor. Aethra trok zich voor de laatste keer terug, haalde de Mountain Dragon op, en na een laatste push forceerden ze een teamfight. Die wonnen ze waarna ze de volledige base van Glorious Gaming in puin konden leggen. Aethra mag opnieuw een overwinning achter z’n naam schrijven.