Ook de tweede speeldag van het ESL Proximus League of Legends Winter Championship leverde het nodige spektakel op. Wie pikte zijn (eerste) overwinning op en welk team gaat als eerste aan de leiding in de ranking?

Resultaten:

S9 AbusersW
7AML
Sector OneW
Glorious Gaming BEL
Aethra Esports BEW
ZeemanL
Brussels GuardiansW
D1BoysL

7AM vs. S9 Abusers

De wedstrijd tussen 7AM en S9 Abusers kon op papier alle kanten uit en beide teams kozen voor relatief normale team composities. S9 Abusers pakte al meteen een kill op nog voor de laning phase begon en de toon leek gezet, maar in een kalme laning phase wist 7AM zich toch opnieuw in de wedstrijd te spelen.

Na de eerste tien minuten zette S9 Abusers echter de voet op het gaspedaal via jungler “Shamber” en mid laner “Spuiiky”  Ze pikten hun tweede dragon op en na 16 minuten was de gold lead al groter dan 5.000 geworden. Enkele minuten later zagen we na Baron een hard engage van S9 Abusers, waarmee ze een triple kill konden oppikken en op die manier konden ze alle lanes pushen.

Na enkele sterke plays van S9 Abusers, met de Akali van “Noobzerrr” in de hoofdrol, konden ze slechts luttele minuten later 7AM volledig overrompelen. De gold lead was te groot en S9 Abusers waren te sterk, waardoor ze rustig de Nexus konden neerhalen en hun eerste overwinning achter hun naam mochten schrijven.

Sector One vs. Glorious Gaming BE

Sector One won tegen 7AM vorige week, maar er was toch een klein beetje slordigheid op te merken. Slordigheid waarop Glorious Gaming zonder twijfel wou kapitaliseren. De start van de game verliep rustig, maar Sector One kon een kleine voorsprong uitbouwen. De eerste kill viel ook pas na een dikke negen minuten via ADC “Barrage”, die Sector One als eerste op het scorebord zette.

Ondertussen kon Sector One ook de Infernal dragon oppakken en iets later ging ook de tweede Infernal neer in het voordeel van Sector One. De daaropvolgende teamfight vanuit de river was desastreus voor Glorious Gaming en Sector One zat op een 4.000 gold lead na amper twaalf minuten. Na een snelle teamfight in de jungle van Glorious Gaming waarbij ze twee spelers verloren kon Sector One ook nog de mountain dragon neerhalen.

Sector One maakte al de juiste plays en na een geweldige engage in de base van Glorious Gaming door “Nightmares” op Rakan kon de Belgische grootmacht de game rustig afwerken. Zowel de Nexus turrets als de Nexus zelf ging neer en een indrukwekkend Sector One haalt zijn tweede overwinning van de groepsfase binnen tegen een relatief zwak 7AM.

Zeeman vs. Aethra Esports BE

De match tussen Aethra Esports BE en Zeeman was misschien wel de topper van de avond. In de draft kregen we meteen een verrassing want “Slyv3r” opteerde voor Heimerdinger in de bot lane. Het was Zeeman dat via “Taz” de eerste kill kon oppikken, maar de wedstrijd ging de eerste 10 minuten gelijk op. Zeeman pikte de Herald op, maar Aethra Esports BE ging met Dragon aan de haal.

Uiteindelijk kon Aethra het tempo opvoeren na een snelle kill en pakten ze beide turrets in de mid lane, terwijl “NikoleX” twee kills kon oppikken in de top lane. Ze hadden ze een gold lead van 4.000 na 17 minuten spelen en haalden zonder problemen nog een Dragon neer. Na de twintigste minuut zagen we een gevecht rond de Baron pit na een mooi afleidingsmanoeuvre in de bot lane door Aethra, maar Zeeman kon voorkomen dat ze de objective binnenhaalden.

In de 27e minuut forceerde Aethra een fight waar zowel “Saitam” als “Ioni” neergaan voor Zeeman, zodat Aethra vrij de Baron kon inpikken. Jungler “NikoleX” was instrumentaal in die fight. Aethra begon de base van Zeeman te vernietigen, en de inhibitor turrets gingen neer. Uiteindelijk werden de nodige kills gevonden door onder andere “Slyv3r”, waarna ook de Nexus turrets en Nexus vernietigd werden. Aethra wint de topper en heeft twee overwinningen op z’n naam in de groepsfase.

Brussels Guardians vs. D1Boys

Brussels Guardians verloor tegen z’n oude line-up en was op zoek naar de eerste overwinning. Daarvoor moesten ze wel voorbij D1Boys, dat op zijn beurt het onderspit moest delven tegen Aethra. We zagen al snel een grote impact van de junglers, “Sacpleuw” op Zac en “HappyFaker” op Cain, die betrokken waren in alle early engages. In een fight rond de Infernal Dragon kon “Sacpleuw” hem wegstelen voor Brussels Guardians, maar D1Boys pakte in ruil twee kills op. Toch bleef het relatief gelijk opgaan in de eerste tien minuten.

Na 13 minuten kon Brussel Guardians “HappyFaker” neerhalen na een mooie engage en de volgende dragon oppakken. Na een snelle fight in de river stonden de bordjes qua gold weer helemaal gelijk. Na een fight in de toplane rond de 17e minuut en eentje in de botlane op de 18e minuut was het Brussels Guardians dat het voortouw kon nemen. Ondertussen begon mid laner “SadyB” op Cassiopeia erg sterk te worden.

In de 21e minuut trekt Brussels Guardians naar de Baron, waar ze zowel Baron als het volledige team van D1Boys konden killen. Zo konden ze doorpushen en twee turrets in de mid lane neerhalen. Ondertussen zaten ze al op een 8.000 gold lead. Na een sterke engage van “SadyB” en “Bench” kon Brussels Guardians de base van D1Boys inlopen en de inhibitor kapot maken. Brussels Guardians had uiteindelijk nog een tweede Baron nodig voor ze het konden afmaken, want D1Boys bood nog aardig weerwerk, maar ze pikken dan toch hun eerste win op.