De eerste speeldag van het ESL Proximus Winter Championship zit er op. De eerste League of Legends wedstrijden zijn dus gespeeld. Konden de topfavorieten hun favorietenrol bevestigen of kregen we enkele upsets te zien?

Uitslagen:

Aethra Esports BelgiumWLD1Boys
Sector One - LoLWL7AM
S9 AbusersLWGlorious Gaming BE
Brussels GuardianLWZeeman

Aethra Esports BE vs D1Boys

In de allereerste wedstrijd van de groepsfase nam Aethra Esports BE het op tegen D1Boys. Het was uiteindelijk Aethra Esports BE dat een vroege voorsprong wist op te pikken. Maarten “Phoenix” van Dyck op Irelia omspeelde de Renekton van Brandon “Daemon” Talamelli en pikte de eerste kill op. Ook de botlane Lucian en Pyke van respectievelijk Job “Slyv3r” Goossens en Thomas “Atrocez” Dijk konden al snel hun tegenstanders neerhalen.

D1Boys pikte enkele kills op als antwoord via mid laner Alexandre “HappyStruggler” Rainbeaux op LeBlanc en bot laner Killian “Boubsho” Meersschaert op Kai’sa. Toch hield Aethra Esports GG de ganse tijd z’n gold lead vast en maakte daar optimaal gebruik van door de skirmishes op te zoeken. Dat liep niet altijd van een leien dakje, want na het nemen van de eerste inhibitor werden de spelers van Aethra regelmatig opgepikt nadat ze zich te diep in vijandelijk terrein begaven en het leek er even op dat D1Boys een terugkeer op poten zou zetten.

Het mocht dan ook wel niet zo clean zijn voor Aethra Esports BE, maar rond minuut 21 kwam er dan uiteindelijk toch een ace uit waarbij iedereen van D1Boys neer ging. Aethra begon even later aan de Baron, maar D1Boys was op tijd terug om te contesten. Aethra verschoof de aandacht naar hun tegenstanders, waarbij Thomas “Atrocez” Dijk op Pyke een triple kill kon oppikken. Die triple kill was uiteindelijke voldoende om de game af te werken en de Nexus neer te halen. Aethra Esports BE pakt zijn eerste overwinning.

Sector One vs 7AM

In de matchup tussen Sector One en 7AM zagen we de eerste minuten een gelijkopgaande strijd, tot jungler Michael “Joekie” Gielisse op Zac zich er mee ging bemoeien. Samen met mid laner Jeroen “Night” Segers pakte hij de opening kill op Dimitri “HenkHenkerson” Smets, om daarna in de river twee kills op poten te zetten voor zowel “Night” als bot laner Luc “barrage” van Gestel. Daarbij verloor hij wel z’n leven.

7AM reageerde meteen en pikte het botlane duo van Sector One twee minuten later op, waarbij top laner Vinnie “Vinnie” Bruggeman een kill op z’n Urgot kreeg. Die wisselwerking is wat we eigenlijk het komende kwartier te zien kregen, want het totaal aan kills én het aantal gold bleef nagenoeg hetzelfde. Uiteindelijk pikte Pavlos “Mytheos” Voriatzidis een double kill op in minuut 24, waarna Sector One de aandacht naar Baron kon verschuiven en de buff kon oppikken.

Toch zorgde die Baron niet meteen voor een doorbraak, want 7AM slaagde er wonderwel in om Sector One aan het lijntje te houden. Ondertussen konden ze ook de kloof aan gold verkleinen, waardoor die eigenlijk onbestaande werd rond de dertigste minuut. Dan maakte Sector One het verschil door Baron te negeren en vol te engagen op 7AM, waarbij “Mytheos” de backline indook en voor Sector One 3 kills kon vinden. Vervolgens pikten ze de Baron op, trokken ze richting de basis van 7AM en na een ace maakten ze een einde aan een onverwacht felbevochten wedstrijd.

S9 Abusers vs Glorious Gaming BE

De wedstrijd tussen S9 Abusers en Glorious Gaming BE ging meteen met de nodige actie van start, nadat zowel Rob “Robba” Zoon en Gabriel “F0CUS” Bonvalet een kill konden oppikken. Na tien minuten was er nog steeds weinig om de teams van elkaar te scheiden. S9 Abusers had een kleine gold lead weten op te pikken, maar bot laner “f0CUS” had ondertussen wel 3 kills op z’n Tristana staan en begon gevaarlijk te worden.

Toch kon Glorious Gaming BE z’n gold lead uitbreiden via sterke performances van top laner “Robba” op Darius en mid laner June “Lizardh” Coopmans op Galio. Even leek het er wel op dat Glorious Gaming die voorsprong zou kwijtspelen, want in de 17e minuut pikte S9 Abusers enkele belangrijke kills op “Robba” en “LizardH” op en in de minuten die volgden wisten ze de gold lead van Glorious Gaming te minimaliseren.

Dat momentum verspeelde S9 Abusers echter. Na een teamfight in de jungle verloren ze 4 van hun spelers, waarna de gold lead weer een stuk groter werd voor Glorious Gaming BE. Even later werd Baron opgestart door Glorious Gaming BE, waarna ze vol op S9 Abusers doken via jungler Joel “Mussiah” Gonzalez. Drie spelers van S9 Abusers gingen neer, waarna Glorious Gaming BE z’n aandacht vol op de nexus kon richten. Die werd niet veel later dan ook vernietigd en Glorious Gaming BE pakt z’n eerste driepunter op.

Brussels Guardians vs Zeeman

De laatste match van de avond was mogelijk de meeste geanticipeerde omwille van de geschiedenis tussen de teams. Jungler Noamane “Taour” Boukhari koos ook voor de Graves jungle, wat die anticipatie nog wat opdreef.  De early game was relatief rustig, waarbij de teams zich voornamelijk probeerden toe te leggen op farmen. Na 10 minuten waren de teams eigenlijk nog steeds aan elkaar gewaagd en geen van beiden kon echt een voorsprong nemen.

Daarna verliep de game echter in sneltempo. Mid laner Nicky “Taz” Riat pikte een double kill op met z’n Veigar rond de bot lane en ook “Taour” pakte nog een kill mee met z’n Graves. Brussels Guardians deed z’n stinkende best om de kloof zo klein mogelijk te houden, maar na twee kills in de tweeëntwintigste minuut waarbij jungler Jordan “Sacpleuweuw” Steeno neerging trok Zeeman naar Baron.

Baron ging relatief makkelijk neer en Brussel Guardians vond geen engage, waarna Zeeman ook nog eens de mountain dragon ging oppikken. Zeeman trok naar de mid lane en kon met hun buffs hard pushen, waarbij Brussels Guardians eigenlijk niets kon terugdoen. Het spel trok daarna naar de bot lane, waar Zeeman met een hard engage van “Ioni” de teamfight forceerde. Ze pikten de ace op en konden in alle vrijheid de Nexus van Brussels Guardians neerhalen na 25 minuten spelen.