Review Group stage - Match day 7 - 5/11

De groepsfase van het ESL Proximus CS:GO Winter Championship zit erop. Alle teams hebben gestreden tot op het laatste moment en ook onze play-off kandidaten zijn bekend. Sector One, Vanguard eSports, Intech Tenerife Titans en Game Fist mogen zich opmaken voor de offline finals!

Woon de ESL Proximus Championship finales live bij! Koop nu je ticket hier.

Resultaten:

Vanguard eSports16
TimeOut Esports7
Game Fist3
One One Esport16
myNEC16
Crystal Gaming7
Sector One17
Intech Tenerife Titans19

TimeOut Esports vs. Vanguard eSports

In deze matchup was het Vanguard die de sterkste start kende. Ze wonnen de pistol round en de daaropvolgende twee rondes, alvorens TimeOut een ronde op het bord kreeg. Van daar uit ging het relatief gelijk op tot Vanguard eSports bij een 4-3 stand in hun voordeel begon door te pushen, onder invloed van vooral “Luosrevo” en “shaGGy”. Zo stond het bij halftime 11-4 voor Vanguard eSports en de wedstrijd leek gespeeld.

De pistol round in de tweede helft ging ook meteen naar Vanguard eSports, maar TimeOut Esports kon reageren door drie rondes te winnen. Vanguard maakte een einde aan het opstootje en via “luosrevo” en “k1Nzo” maakten ze het af met 16-7. Een goede opsterker voor Vanguard richting de play-offs, een jammere nederlaag voor TimeOut dat geen aanspraak meer maakte op de play-offs.

Game Fist vs. One One Esport

One One Esport kon zich niet meer plaatsen voor de play-offs, maar wint wel de pistol round en kende de sterkste start tegen Game Fist. Zo stond het na vijf rondes 4-1 in hun voordeel. Ze verbeterden zelfs naar 7-1 na een ace van “ALEXJ”, terwijl ook “Masti” en “Infernal” zich toonden, alvorens Game Fist hun streak kon stoppen. Toch bleef One One Esport het sterkste team in de eerste helft, die eindigde op 12-3 in hun voordeel.

De pistol round in de tweede helft ging alweer de richting van One One Esport uit, dat erop gebrand leek om z’n sterke vorm door te trekken. Vooral “Infernal” stak er met kop en schouders bovenuit. One One kwam op geen enkel moment meer in de problemen en wint hun match tegen Game Fist met 16-3, maar het is wel Game Fist dat naar de play-offs trekt met een minder gevoel.

myNEC vs. Crystal Gaming

In deze wedstrijd tussen de twee teams die onderaan de ranglijst bengelen stond nog wat op het spel. Crystal Gaming ging onder andere nog op zoek naar z’n eerste overwinning en nam een goede start door de pistol round te winnen. De eerste rondes gingen gelijk op met een 3-3 stand. Dan begon myNEC het gaspedaal in te drukken en kwamen ze 8-3 voor alvorens Crystal Gaming kon reageren. Bij halftime kon Crystal Gaming het gat ietsje verkleinen en stond het 9-6 in het voordeel van myNEC.

De tweede helft ging van start met een gewonnen pistol round voor myNEC, dat vastberaden leek om z’n tweede overwinning in de wacht te slepen. Vooral “marix” maakte indruk. Toch verliepen de laatste rondes nogal slordig voor beide teams. De jongens van myNEC kwamen echter nooit meer in de problemen dankzij hun reeds uitgebouwde voorsprong en wonnen met 16-7. Crystal Gaming blijft achter zonder ook maar één overwinning.

Sector One vs. Tenerife Titans

De match tussen Sector One en Tenerife Titans was er eentje om naar uit te kijken. Sector One was vooralsnog ongeslagen, terwijl ook Tenerife Titans al zeker was van de play-offs. De game ging echter al vroeg heel erg gelijk op en na 10 rondes stonden de partijen dan ook 5-5 gelijk. Tegen halftime kon Sector One echter een kleine voorsprong uitbouwen en ze gingen dan ook de tweede helft in met een 8-7 voorsprong.

De Pistol round ging echter naar Tenerife Titans, die het momentum omdraaide en de leiding overnamen, maar het ging lekker op en af tussen de twee teams. Tenerife Titans kwam op match point, maar Sector One forceerde overtime! Daar liep het echter mis, want Tenerife Titans begon sterk. Sector One leek dan nog bijna een tweede overtime los te weken, maar dat lukte niet. Tenerife Titans winnen met 19-17, terwijl Sector One z’n eerste verloren match oppikt in de groepsfase.