Review Group stage - Match day 6 - 29/10

Er werd hard gestreden op de zesde speeldag van het ESL Proximus CS:GO Winter Championship, want de play-offs zijn dichterbij dan ooit. Zo stond er een interessante wedstrijd tussen Tenerife Titans en Game Fist op het programma, terwijl andere matchen niet altijd liepen zoals verwacht.

Woon de ESL Proximus Championship finales live bij! Koop nu je ticket hier.

Resultaten:
TimeOut Esports17
myNEC19
INTech Tenerife Titans19
Game Fist16
Vanguard eSports16
Crystal Gaming3
Sector One16
One One Esport3


TimeOut Esports vs. myNEC

TimeOut Esports stond voor de taak om myNEC te verslaan als ze hun (water)kans op de play-offs gaaf wilden houden. De jongens van myNEC hadden dan weer maar één doel, namelijk winnen en hun eerste punten in de wacht slepen. Het gin  van in het begin erg gelijk op, maar myNEC ging verrassend met een 8-7 voorsprong de tweede helft in.

In die tweede helft begonnen ze zich stevig af te zetten van TimeOut Esports, dat maar geen antwoord kon vinden. De jongens van myNEC kwamen met 15-9 op match point en stonden vlakbij de overwinning. Toch zette TimeOut Esports een indrukwekkende run van 6 ongeslagen rondes neer, om ons naar overtime te brengen. Daar kon myNEC met 19-17 winnen en ze pakken hun allereerste driepunter! TimeOut Esports mag z’n play-off dromen opbergen.

Intech Tenerife Titans vs. Game Fist

Met Intech Tenerife Titans tegen Game Fist kregen we een rematch van de GameForce Masters finale. Een belangrijke match, zeker in aanloop naar de play-offs. De pistol round en eerste drie rondes gingen naar de Titans, maar Game Fist kwam knap terug. Toch waren het de Tenerife Titans die met een 8-7 voorsprong de eerste helft afsloten.

Ook in de tweede helft ging het aangenaam op en neer tot Tenerife Titans 12-9 voorkwam. Daarna schoot Game Fist in actie en ze trokken het spel weer gelijk. Van daaruit trokken de troepen van “Bolin” en “smogger” op veroveringstoch en speelden ze zich met 15-12 tot op match punt, maar Tenerife Titans maakte er opnieuw 15-15 van. Overtime dus! In die Overtime ging het Tenerife Titans meer voor de wind en ze wonnen met 19-16. Game Fist delft dus opnieuw het onderspit tegen dit roster.

Vanguard eSports vs. Crystal Gaming

Vanguard eSports heeft qua play-offs z’n schaapjes al op het droge en de wedstrijd tegen Crystal Gaming, dat nog geen wedstrijd kon winnen, leek op voorhand al een formaliteit. Dat is ook exact de wedstrijd die we te zien kregen. Vanguard eSports won de eerste twaalf rondes alvorens Crystal Gaming eindelijk kon reageren. De eerste helft eindigde dan ook op 13-2 voor Vanguard.

Crystal Gaming won de pistol round om de tweede helft te openen en eventjes leek er opnieuw wat hoop in de manschappen van “daven” en co te schieten, maar tevergeefs. Vanguard speelde de wedstrijd zakelijk uit en won met 16-3 van Crystal Gaming. Zij zullen dus op zoek moeten naar een eerste overwinning tegen myNEC, volgende week, wat tevens hun laatste kans is om op het scorebord te komen.

Sector One vs. One One Esport

Sector One is nog steeds ongeslagen in de groepsfase en wil die lijn absoluut doortrekken. One One Esport hoopt echter nog op play-offs en kon eerder al grote teams kloppen. De wedstrijd tegen Sector One draaide echter uit op een sisser. Sector One won de pistol round en One One Esport reageerde door de volgende ronde te winnen, maar daarna ging Sector One op een streak van 9 rondes. De eerste helft eindigde dan ook op 13-2 voor de leider van het klassement.

Meer van hetzelfde in de tweede helft, al wist One One Esport de pistol round nog naar zich toe te trekken. Daarna was het Sector One dat nog eens vol op het gaspedaal ging staan en drie rondes op rij won, om uiteindelijk met 16-3 te winnen. Ze blijven dus bovenaan het klassement staan zonder een nederlaag, terwijl One One Esport de play-offs mag vergeten.