Review Group stage - Match day 5 - 22/10

Op de vijfde speeldag van het ESL Proximus CS:GO Winter Championship keken we rijkhalzend uit naar de topwedstrijd tussen Sector One en Game Fist. Verder konden enkele teams goede zaakjes doen in de strijd om een plekje in de play-offs.

Woon de ESL Proximus Championship finales live bij! Koop nu je ticket hier.

Resultaten:
TimeOut Esports16
Crystal Gaming4
INTech Tenerife Titans16
One One Esport7
Sector One16
Game Fist13
Vanguard eSports16
myNEC11

TimeOut Esports vs. Crystal Gaming

Crystal Gaming ging op zoek naar z’n eerste overwinning tegen TimeOut Esports en pakte meteen de pistol round op Inferno, maar TimeOut Esports reageerde snel. Ze wonnen zes rondes op rij alvorens Crystal Gaming z’n tweede en derde ronde op het bord kon zetten. Voor Crystal Gaming kende vooral “AvL” een moeilijke avond in de openingsrondes. Van daaruit ging het van kwaad naar erger voor Crystal Gaming, want TimeOut Esports won weer zes rondes op rij om 12-3 voor te staan tijdens de helft.

Het leek er dus ook op dat de wedstrijd na de eerste vijftien rondes al gespeeld was, zeker toen TimeOut Esports ook de pistol round won om de tweede helft in te zetten. Crystal Gaming won nog een ronde maar TimeOut Esports keek niet meer terug en won met 16-4. Belangrijke overwinning voor TimeOut Esports in de strijd om de play-offs, maar Crystal Gaming blijft nog steeds op z’n honger zitten in de groepsfase.

Intech Tenerife Titans vs. One One Esport

Het roster van Epsilon Esports speelt nu voor Intech Tenerife Titans en wou meteen z’n stempel drukken op Nuke tegen One One Esport. Ze wonnen de pistol round en er stond al snel een 4-1 voorsprong in hun voordeel op het bord. One One Esport kon zich wel opnieuw in de wedstrijd knokken, maar de voorsprong voor Tenerife Titans bleef drie rondes bij een 6-3 stand. Van daaruit namen “Stev0se” en co de teugels steviger in handen. One One Esport kon maar één ronde meer winnen en bij de helft stond het al 11-4 in het voordeel van Tenerife Titans.

De volgende pistol round ging dan weer naar One One Esport, maar Tenerife Titans speelde de wedstrijd professioneel uit. Ze wonnen enkele rondes en hadden genoeg geld in hun zakken om comfortabel te blijven kopen, waardoor ze de match konden afwerken met 16-7. Belangrijke overwinning voor Tenerife Titans, maar een pijnlijke nederlaag voor One One Esport met het oog op de play-offs.

Sector One vs. Game Fist

Sector One bleef nog ongeslagen in de groepsfase en nam het in de wedstrijd van de avond op tegen uitdager Game Fist op Mirage. We hadden spektakel verwacht en dat kregen we ook. Sector One won sterk de pistol round en de toon leek gezet, maar Game Fist knokte zich aan de leiding en na acht rondes stond het 5-3 in hun voordeel. Vooral “FejtZ” was de uitblinker voor Game Fist. Het bleeft echter enorm spannend, want Sector One trok terug aan de leiding, om de eerste helft af te sluiten met 8-7.

Sector One begon het sterkst in de tweede helft en won de eerste twee rondes, maar Game Fist bleef aanklampen en na enkele rondes stond het opnieuw gelijk met 11-11. Game Fist ging zowaar aan de leiding in de volgende ronde met 13-11, maar onder invloed van “nGL” en “MaximN” won Sector One drie rondes en stond het opnieuw 14-13 voor. De economy van Sector One stond er beter voor na die drie gewonnen rondes en ze konden ook de laatste twee rondes rustig uitspelen op 16-13 te eindigen. Sector One blijft ongeslagen, voor Game Fist is het ongetwijfeld een zure nederlaag, want ze kwamen erg dichtbij.

Vanguard eSports vs. myNEC

myNEC kon nog geen wedstrijd winnen, terwijl Vanguard eSports zich al opwierp als één van de kanshebbers op de play-offs. De twee teams ontmoeten elkaar op Mirage. Vanguard won de pistol round en de daaropvolgende twee rondes alvorens myNEC kon reageren. Ze verbeterden naar 5-1, maar myNEC gaf niet op. Ze knokten zich met sterke prestaties van “CRDS” en “Deecy” naar een 6-6 stand. Vanguard eSports won de volgende twee rondes, maar myNEC won de laatste. Die 8-7 stand na vijftien rondes hadden niet veel mensen verwacht.

In de tweede helft kwam Vanguard herboren de map op. Ze wonnen de openingsronde en de ronde die daarop volgde, maar myNEC won opnieuw drie rondes op rij om er weer 10-10 gelijkspel van te maken. Daar eindigde het wapenfeit van myNEC grotendeels, want Vanguard nam de controle opnieuw over. Ze bereikten via spelers al “luosrevo” en “dFx” match point en maakten het ook af, om de match te eindigen met 16-11. Deze keer kwam myNEC erg dicht bij een stunt, maar het mocht niet zijn. Vanguard doet wat het moest doen en mag al beginnen vooruitblikken naar de play-offs.