Review Group stage - Match day 4 - 15/10

Week 4 van het ESL Proximus CS:GO Winter Championship is in de boeken en ook deze keer kregen we weer CS:GO actie van het hoogste niveau hier in de Benelux. Het werd een speeldag die gevuld was met de topfavorieten die hun favorietenrol bevestigden.

Woon de ESL Proximus Championship finales live bij! Koop nu je ticket hier.

Resultaten:
Game Fist16
TimeOut Esports7
Epsilon Esports16
myNEC10
Sector One16
71695807-444637296180430-667893124202233856-nCrystal Gaming3
One One Esports5
Vanguard eSports16


Game Fist vs. TimeOut Esports

Game Fist won vorige week van myNEC, terwijl TimeOut Esports het onderspit moest delven tegen Epsilon. Game Fist kwam deze wedstrijd dan ook in als favoriet en maakte die rol meteen waar. Ze wonnen de pistol round en de volgende vijf rondes onder invloed van “smogger” en “FejtZ”. TimeOut Esports reageerde, maar die reactie maakte maar een klein deukje in de sterke start van Game Fist. Zo stond het 11-4 in het voordeel van Game Fist na vijftien rondes.

In de tweede helft kon TimeOut Esports drie rondes aan elkaar rijgen via prestaties van spelers als “CorsR” en “qTN”, maar daar stokte de machine. Game Fist nam opnieuw de controle over en won vijf rondes op rij, om de wedstrijd uiteindelijk af te sluiten met een 16-7 overwinning. Voor Game Fist is het de derde overwinning in de groepsfase en de play-offs komen nu wel erg dichtbij. TimeOut Esports blijft hangen op één overwinning.

Epsilon Esports vs. myNEC

Het is niet makkelijk om myNEC te zijn in deze groepsfase. Ze konden vooralsnog geen enkele overwinning boeken en keken deze keer Epsilon Esports in de ogen. Epsilon is één van de gedoodverfde favorieten op eindwinst. Toch werd deze wedstrijd ietsje interessanter dan de meesten vooraf hadden verwacht.

myNEC won de pistol round, maar Epsilon Esports nam kort daarna over en kon de gewonnen rondes aan elkaar rijgen. Het leek er dus op dat het ook deze keer over en uit was voor myNEC toen de 11-4 op het bord stond voor Epsilon Esports. In de tweede helft zagen we eerst grotendeels hetzelfde scenario ontplooien en al snel stond het matchpunt op het bord voor Epsilon.

Toch trok myNEC nog een spurtje richting de eindmeet, want via spelers als “CROS” en “marix” speelden ze zich terug in de wedstrijd. Plotseling was de 15-10 daar en het momentum ging naar myNEC. Dat was buiten Epsilon gerekend, dat geen steken meer liet vallen. Dankzij sterke prestaties van onder andere “Stev0se” en “simix” trokken ze aan het langste eind, om de wedstrijd af te sluiten met 16-10. Toch heeft myNEC een prestatie geleverd waar ze zich aan kunnen optrokken volgende week, wanneer ze Vanguard eSports in de ogen kijken.

Sector One vs. Crystal Gaming

Crystal Gaming (het voormalige UBITEAM) staat momenteel samen met myNEC troosteloos laatste. Zij namen het op tegen topfavoriet Sector One, dat zijn vierde zege op rij kon boeken. De wedstrijd zelf bleek bijna overbodig. Dat was eigenlijk ook zo, want Sector One nam al vroeg het voortouw op Vertigo en tegen de halftime was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Sector One stond dan al 13-2 voor.

Hoewel Crystal Gaming in de tweede helft nog een ronde naar zich kon trekken, konden ze zich niet terug in de wedstrijd knokken. Sector One speelde rustig uit in een 16-3 overwinning op Vertigo waar eigenlijk niet veel over te zeggen valt. Glansrollen waren weggelegd voor “kzealos” en “vNc” bij Sector One, dat zich ondertussen al verzekert van plekje in de play-offs. Crystal Gaming moet nog wachten op z’n eerste winst. Volgende week nemen zij het op tegen TimeOut Esports, waar ze op papier kans zouden kunnen maken.

One One Esports vs. Vanguard eSports

De wedstrijd tussen One One Esports en Vanguard eSports was degene die op voorhand was getipt als de wedstrijd die het meeste actie kon opleveren. Beide teams hebben twee overwinningen en één verlies geboekt en moesten onderling dus gaan uitmaken wie het sterkst was op Inferno. Het was Vanguard eSports dat de pistol round won en met 6-1 aan de leiding ging. Vooral “k1Nzo” en “luosrevo” waren daar verantwoordelijk voor.

Uiteindelijk kon One One Esport via “AlexJ” toch reageren en het werd opnieuw spannend. Ze kwamen terug tot 6-4, maar Vanguard kon de voorsprong opnieuw uitbreiden tot 11-4 na de eerste helft dankzij een ijzersterke “luosrevo”. Vanguard nam dus een vroege optie op de overwinning, maar One One Esport won de pistol round aan het begin van de tweede helft. Vanguard reageerde echter snel door de volgende ronde te winnen en 12-5 op voorsprong te komen.

Van daar uit werd het nooit meer lastig voor Vanguard. Ze konden de wedstrijd gemakkelijk uitspelen en wonnen met 16-5. De verhoopte competitieve wedstrijd bleef dus uit en Vanguard won al bij al makkelijk van een One One Esport dat na een aantal betere prestaties nu toch moet gaan herbronnen. Vanguard eSports neemt ondertussen een optie op de play-offs, want ze hebben de moeilijkste wedstrijden ondertussen achter zich.