Review Group stage - Match day 3 - 8/10

De derde speeldag van het ESL Proximus CS:GO Winter Championship zit erop. Deze keer zagen we enkele logische overwinningen, maar ook een team dat stevig weerstand kon bieden aan één van de topfavorieten!

Resultaten:

One One Esport16
71695807-444637296180430-667893124202233856-nCrystal Gaming7
Game Fist16
myNECmyNEC9
Sector One16
Vanguard Esports6
Epsilon Esports16
TimeOut Esports7

One One Esport vs. Crystal Gaming

One One Esport moest opnieuw op zoek naar een overwinning nadat ze vorige week tegen een verrassend verlies aanliepen. Ze begonnen alvast sterk tegen Crystal Gaming door de pistol round te winnen en op een streak van zes rondes te gaan alvorens Crystal Gaming kon reageren. Voor One One Esport was het voornamelijk “AlexJ” die sterk voor de dag kwam in de eerste helft.

Crystal Gaming kwam meer en meer in de wedstrijd en na vijftien rondes stond de 9-6 in het voordeel van One One Esport op het bord. Toch mocht het niet meer zijn voor Crystal Gaming, dat nog zal moeten wachten op z’n eerste overwinning, want One One Esport drukte in die tweede helft venijnig door. Ze wonnen uiteindelijk met overtuigende 16-7 cijfers.

Game Fist vs. myNEC

Game Fist verloor de finale op GameForce tegen Epsilon en ging dus op zoek naar een revanche tegen een myNEC dat nog geen enkele wedstrijd wist te winnen. Ze wonnen alvast meteen de pistol round en namen ook meteen een snelle tweede ronde voor hun rekening. Daar liep het echter al snel mis voor een onherkenbaar Game Fist, want myNEC ging op een streak van 8 rondes alvorens Game Fist een ronde opnieuw hun richting uit kon trekken. Game Fist vocht zich terug in de match en wist nog 4 rondes goed te maken, waardoor de eerste helft eindigde op 9-6 in het voordeel van myNEC.

De tweede helft was één van de meest interessante comebacks die we tot nu toe in ESL Proximus mochten aanschouwen. Game Fist vond z’n tweede adem en won maar liefst 10 (!) rondes op rij op de T-side om de wedstrijd af te sluiten met 16-9. Zo zal myNEC nog even moeten wachten op hun eerste overwinning, terwijl Game Fist zichzelf schouderklopjes mag geven voor hun tweede overwinning in drie wedstrijden.

Vanguard eSports vs. Sector One

De match tussen Vanguard eSports vs. Sector One was op papier de topper van de avond. Beide teams waren ongeslagen in de groepsfase. “nGL” haalt de ace in de pistol round voor Sector One en “Bowen” haalde er ook eentje in de tweede ronde. Het gaf Sector One de mogelijkheid om te domineren tegen een zo goed als onherkenbaar Vanguard eSports. Sector One won zo de eerste 9 rondes op rij alvorens er reactie kwam.

Die reactie kwam er te laat want al snel stond het 13-2. Vanguard kwam een beetje tot leven, maar het was te laat. Ze konden nog enkele rondes binnenhalen, maar de voorsprong van Sector One was te groot. Uiteindelijk won Sector met zware 16-6 cijfers van Vanguard eSports, dat quasi onherkenbaar voor de dag kwam. Is Sector One gewoon zo goed of had Vanguard een mindere dag?

TimeOut Esports vs. Epsilon Esports

TimeOut Esports won vorige week hun eerste wedstrijd en Epsilon Esports ging aan de haal met de trofee op GameForce Masters. Allebei de teams kwamen dus aan de start met het nodige vertrouwen. Epsilon ging aan de haal met de pistol round, maar TimeOut trok meteen gelijk. Van daar ging het relatief gelijk op, maar naarmate het einde van de eerste helft naderde trok Epsilon zich los. Het eindigde 10-5 na vijftien rondes.

Van daar keek Epsilon Esports niet meer achterom. In de tweede helft gingen ze verder op hun elan en kwamen ze nooit meer in de problemen. TimeOut Esports wist zelfs maar twee extra rondes op hun naam te schrijven. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd op 16-7 in het voordeel van Epsilon Esports. Na hun overwinning op GameForce Masters gooien ze zich ook op als topfavoriet op ESL Proximus met hun tweede overwinning.