Review Group stage - Match day 2 - 1/10

Ook in de tweede week van het ESL Proximus CS:GO Championship kregen we een hoop spektakel te zien. Zo zagen we onder andere een klepper van een wedstrijd tussen twee grote namen, twee logische overwinningen en zelfs een kleine upset.


Alle uitslagen van week 2:

Game Fist14
Vanguard eSports16
Epsilon Esports16
UBITEAM3
Sector One16
Made in Luxembourg5
One One Esports12
TimeOut Esports16

Game Fist vs. Vanguard eSports

Game Fist tegen Vanguard eSports beloofde de match van de avond te worden en stelde absoluut niet teleur. De pistol round en de ronde erna ging de richting van Vanguard eSports uit, maar al vroeg werd duidelijk dat deze teams aan elkaar gewaagd waren. Vanguard nam van daar een 3-6 leiding, maar Game Fist liet de kloof niet groter worden en ging op een streak van 5 rondes. Na de eerste helft stond de 8-7 in het voordeel van Game Fist op het bord.

Ook bij de start van de tweede helft bleef Game Fist doorduwen, tot ze uiteindelijk op 14-10 stonden, amper twee rondes weg van de overwinning. Dat was buiten Vanguard eSports gerekend. Onder invloed van een wederom sterke Jamie “luosrevo” Lammers en ook via Cédric “dFx” Leclercq wisten ze een heus inhaalmanoeuvre op poten te zetten. Ze wonnen zes rondes op rij om alsnog met 14-16 te winnen. Game Fist pikt zo z’n eerste nederlaag op, terwijl Vanguard eSports ongeslagen blijft in de groepsfase.

Epsilon Esports vs. UBITEAM

Epsilon ging op zoek naar z’n eerste overwinning na hun verlies tegen Vanguard eSports op de eerste matchdag. Het team van Steven “Stev0se” Rombaut kreeg dit keer UBITEAM op z’n bord en zij bleken uiteindelijk ook slechts een simpele snack te zijn voor de Belgische organisatie. Epsilon won de pistol round en de twee daaropvolgende rondes, waarna UBITEAM hun eerste ronde van hen kon afsnoepen. Van daaruit ging Epsilon op een streak van vijf rondes, maar UBITEAM knokte zich met twee gewonnen rondes meteen opnieuw in de wedstrijd. Het was echter hun laatste wapenfeit. Na de eerste helft stond de zware 12-3 in het voordeel van Epsilon al op het bord.

In de tweede helft kregen we meer van hetzelfde, met een Epsilon dat niet met z’n eten speelde en de wedstrijd droog afwerkte. Ze pakken dus hun eerste driepunter na een 16-3 overwinning. We kregen ook deze keer weer een “Stev0se” masterclass te zien (26 kills tegenover amper 7 deaths), maar ook de sterke prestaties van “simix”, “denzstou” en “ritchiEE” speelden een grote rol.

Sector One vs. Made in Luxembourg

Made in Luxembourg ging de vorige matchdag kansloos onderuit tegen een sterk One One Esport en wou zichzelf bewijzen tegen Sector One, dat TimeOut Esports wist te verslaan. Dat begon alvast goed nadat ze pistol round wonnen en na vier rondes stond het 2-2. Toen drukte Sector One echter het gaspedaal in en gingen ze op een streak van 10 rondes om de eerste helft af te sluiten met 2-13 en opnieuw zag Made in Luxembourg er niet goed uit.

In die tweede helft kon Made in Luxembourg nog drie rondes op hun naam schrijven, maar een sterk Sector One kwam nooit meer in de problemen. Uiteindelijk pikte “MaximN” de laatste kill op tegen “dan” om zo de wedstrijd met 16-5 in z’n definitieve plooi te leggen. Een nieuwe overwinning voor Sector One, dat zich mee aan de leiding zet met Vanguard eSports, terwijl Made in Luxembourg dringend zal moeten herbronnen.

TimeOut Esports vs. One One Esports

TimeOut Esports was uit op revanche na hun verlies tegen Sector One vorige week, terwijl One One Esports zich afgelopen week tot één van de favorieten wist uit te roepen met sterke prestaties. Toch was het TimeOut Esports dat het sterkst kon starten en de eerste drie rondes won voor One One Esport kon reageren en door zelf drie rondes te winnen de match gelijk trok. TimeOut Esports had daar geen zin in en ging opnieuw op een streak, dit keer van vier rondes, maar One One Esports bleef aandringen. Na de eerste helft stond de 9-6 in voordeel van TimeOut op het bord.

In de tweede helft kregen we wél (al was het maar even) het One One Esport van afgelopen week te zien, voornamelijk met dank aan “AlexJ”, die wederom een rots in de branding bleek voor het team. One One won vijf rondes op rij en nam met 11-9 de leiding voor TimeOut kon reageren. Die reactie was fel, want onder invloed van “Alec” en “CorsR” trokken ze de leiding helemaal naar zich toe. Ze speelden haasje-over met One One Esport en wonnen de wedstrijd alsnog met 12-16. Afgaande op vorig weekend kunnen we zeggen dat TimeOut zich herpakt heeft en de 0 van het bord heeft geveegd. De enige teams die momenteel zonder punten achterblijven zijn UBITEAM en Made in Luxembourg.