Review Group stage - Match day 1 - 24/9

Het is zover! Op dinsdag 24 september werd de eerste speeldag van het CS:GO ESL Proximus Winter Championship afgewerkt. Uiteindelijk zagen we drie wedstrijden waarin de favorieten hun rol als favoriet konden bevestigen, alsook één wedstrijd waarin twee topteams het beste in elkaar naar boven haalde.

Uitslagen:

Game Fist166UBITEAM
Epsilon Esports1116Vanguard eSports
One One Esport162Made in Luxembourg
Sector One166TimeOut Esports


Game Fist vs. UBITEAM (16-6)

In de eerste wedstrijd neemt Game Fist het op tegen UBITEAM. Game Fist deed het niet slecht in de relegations en eindigde daar op een derde plek. Ze klopten onder andere [BB] en, belangrijker, Made in Luxembourg. UBITEAM kende een eerder wisselvallige performance. Ze wonnen dan wel de vierde qualifier, maar verloren in de relegations van TimeOut Esports en Epsilon Esports, beiden rechtstreekse concurrenten.

Het was dan ook Game Fist dat als eerste de leiding nam en de eerste twee rondes overtuigend won, alvorens UBITEAM echt kon reageren. De wedstrijd ging nog even gelijk op, maar nadat UBITEAM z’n derde ronde kon winnen (en het 5-3 in het voordeel van Game Fist stond), was Game Fist vertrokken en tegen halftime stond de 11-4 op het bord.

Ook daarna kon UBITEAM niet meer recupereren, want Game Fist bleef op hetzelfde elan doorgaan. Vooral Daniel “smogger” Adgamov liet zich opmerken, maar ook “Lenny” tekende voor een enorm sterke performance. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 6-16 in het voordeel van Game Fist en zo pakken zij de eerste driepunter van het seizoen.

Epsilon Esports vs. Vanguard Esports (11-16)

Epsilon Esports is altijd al een sterk Belgisch team geweest en met namen als “Stev0se” en “ritchiEE” in hun rangen hebben ze best veel ervaring. Ze kwamen ook sterk uit de relegations, waar ze SDS en UBITEAM konden verslaan en eindigden eerste in hun qualifier. Vanguard Esports is echter een geduchte tegenstander. Zij konden in de relegations TimeOut Esports en One One Esports kloppen, allebei rechtstreekse concurrenten. Met “luosrevo” hebben ze trouwens ook een echte powerhouse in hun roster.

Het was Vanguard eSports dat het sterkst begon. Ze wonnen de pistol round en in de tweede en derde ronde haalde Cédric “dfx” Leclercq een ace voor Vanguard, waarmee ze op een 3-0 voorsprong kwamen. Epsilon won de volgende ronde, maar Vanguard was nog niet klaar. Ze liepen uit tot 5-2 alvorens Epsilon écht kon reageren. Ze wonnen twee rondes, maar tegen halftime stonden ze wel 9-6 in het krijt tegen een sterk Vanguard eSports.

Epsilon bracht de spanning echter helemaal terug na de korte pauze en onder invloed van een sterke Steven “Stev0se” Rombaut trok de Belgische grootmacht met een 10-10 de bordjes weer gelijk. Daar had Vanguard echter geen zin in, want via een altijd consistente Jamie “luosrevo” Lammers wonnen ze drie rondes op rij alvorens Epsilon kon reageren. Daarna hamerde Vanguard eSports echter de spijker in de doodskist, om uiteindelijk met 16-11 te winnen.

One One Esports vs. Made in Luxembourg (16-2)

One One Esports van “ALEXJ” kwam verrassend goed uit de qualifiers en maakte veel kans om één van de revelaties van deze editie van ESL Proximus Championship te worden. Ze klopten 365 en Cute Dudes en moesten enkel het onderspit delven tegen Vanguard Esports. Made in Luxembourg wist zich maar net te plaatsen voor de groepsfase en verloor ook tegen One One Esports in een vorige confrontatie. Op papier was dit een uitgemaakte zaak.

En een uitgemaakte zaak was dan ook exact wat we te zien kregen. One One Esports won de pistol round, greep het momentum beet en won ook de daaropvolgende (8!) rondes alvorens Made in Luxembourg hun eerste ronde kon pakken. Na 15 rondes was de wedstrijd al zo goed als gespeeld want het stond al 13-2 in het voordeel van One One Esports.

Daarna maakte One One Esports de wedstrijd vakkundig af en eindigen we met een 16-2 eindstand in hun voordeel. Uitblinkers bij One One Esports waren Iulian “ALEXJ” Jitaru en Matthias “Masti” van Mechelen, die beiden sterk voor de dag kwamen. One One Esports werpt zich op als een kandidaat voor eindwinst. Afwachten of ze hun vorm volgende week kunnen vasthouden tegen TimeOut Esports.

Sector One vs. TimeOut Esports (16-6)

We hebben nog niet veel gezien van dit Sector One, omdat ze niet veel wedstrijden moesten spelen in de kwalificatiematchen. Met “kzealos”, “Maxim” en “Bowen” hebben ze echter bergen ervaring en zijn ze één van de topfavorieten. Zij kijken TimeOut Esports in de ogen, dat het niet slecht deed in de relegations, maar wel verloor van Vanguard Esports. Toch zou dit een interessante pot CS:GO kunnen opleveren.

 Achteraf gezien waren die verwachtingen misschien iets te hoog gespannen, want Sector One deed op professionele manier wat ze moesten doen: winnen. De pistol round ging hun richting uit en daarna wonnen ze de daaropvolgende vier rondes alvorens TimeOut Esports iets kon terugdoen. Vooral “MaximN” was instrumentaal in de sterke start van Sector One. Na de eerste round win van TimeOut Esports kon Sector One helemaal doorbreken. Ze wonnen 8 rondes, terwijl TimeOut er maar ééntje extra kon winnen. Het was 13-2 voor Sector One na 15 rondes.

Even leek het alsof TimeOut Esports een remonte zou inzetten want het ging van 13-2 naar 13-6, maar Sector One was niet hun lood te slaan. Ze wonnen de daaropvolgende drie rondes en grepen de 16-6 overwinning, alsook hun eerste driepunter.