De rode loper van de Emmy Awards

Series | Voor de uitreiking van de Emmy Awards verzamelden heel wat sterren van het kleine scherm in Los Angeles. Ook op de rode loper was er heel wat te zien: bekijk hier de opvallendste outfits van de avond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Emilia Clarke

Het achtste seizoen van Game of Thrones werd bekroond met de Emmy voor beste dramareeks. Hoofdrolspeelster Emilia Clarke kon haar nominatie als beste actrice niet verzilveren. Op de rode loper straalde ze wel in een jurk met uitdagend decolleté van Valentino.

Sophie Turner

Haar collega Sophie Turner was genomineerd als beste actrice in een bijrol, maar werd niet bekroond. De Britse actrice koos voor een lichtroze jurk van Louis Vuitton.

Lena Headey

Ook Lena Headey kon haar nominatie voor beste bijrol in een dramareeks niet verzilveren. De 45-jarige actrice droeg een muntgroene jurk met bloemenprint van Brock Collection, iets wat haar personage Cersei uit Game of Thrones zeker niet zou dragen!

Peter Dinklage

Wel bekroond met een Emmy voor zijn rol van Tyrion Lannister en dat al voor de vierde keer: Peter Dinklage.

Jodie Comer

De Emmy voor beste actrice in een dramaserie ging uiteindelijk naar Jodie Comer in Killing Eve. Comer haalde het onder andere van haar co-ster Sandra Oh. Op de rode loper straalde ze in een witte jurk van Tom Ford.

Billy Porter

Billy Porter kreeg de Emmy voor beste mannelijke hoofdrol in een dramareeks voor zijn rol in Pose en dat als eerste openlijk homoseksuele zwarte man. Hij versloeg onder meer Kit Harington uit Game of Thrones en James Bateman uit Ozark.

Julia Garner

De Netflix-serie Ozark viel wel in de prijzen voor beste regie én beste actrice in een bijrol voor Julia Garner. De actrice viel op in een paarse jurk van Cong Tri met één mouw.

Phoebe Waller-Bridge

De Amazon-reeks Fleabag won verrassend de Emmy voor beste komedie. Ster en bedenker Phoebe Waller-Bridge won ook de award voor beste hoofdrolspeelster in een komedie. Op de rode loper straalde ze in een jurk van Monique Lhuillier.

Michelle Williams

De Emmy voor beste actrice in een miniserie ging naar Michelle Williams voor haar rol in Fosse/Verdon. Ze haalde het ondermeer van Amy Adams (Sharp Objects) en Patricia Arquette (Escape at Dannemore). Williams koos voor een jurk van Louis Vuitton.

Robin Wright

Voor de zesde keer al was Robin Wright genomineerd voor haar rol in Netflix-serie House of Cards, maar ook deze keer kon ze haar nominatie niet verzilveren. Wright droeg een witte jurk van Saint Laurent by Anthony Vaccarello.

Mandy Moore

Na haar nominatie voor de Golden Globes had Mandy Moore ook een nominatie voor de Emmy’s op zak voor haar rol in This is Us, maar ook deze keer greep ze naast de prijzen. In haar rood-roze jurk van Brandon Maxwell was ze wel een van de sterren op de rode loper.

Sandra Oh

Sandra Oh zag de prijs in haar categorie dus naar haar collega Jodie Comer gaan en kon zo net als vorig jaar haar nominatie voor haar rol in Killing Eve niet verzilveren. De actrice straalde in een roze jurk van Zac Posen.

Viola Davis

Geen tweede Emmy voor Viola Davis in How to Get Away with Murder, die wel voor het vijfde jaar op rij genomineerd was. Davis droeg een ontwerp van Alberta Ferretti en straalde met echtgenoot Julius Tennon aan haar arm.

Julia Louis-Dreyfus

Geen nieuwe Emmy dus voor HBO-reeks Veep als beste komedie, een categorie die het al driemaal won. Ook Julia Louis-Dreyfus kon haar nominatie niet verzilveren. Gelukkig heeft ze al zes Emmy’s thuis staan! In haar goudkleurige glitterjurk van Oscar de la Renta zag ze er sowieso uit als een winnares.

Rachel Brosnahan

Vorig jaar ging de Emmy voor beste actrice in een comedyreeks nog naar Rachel Brosnahan en ook deze keer was ze genomineerd voor haar rol in The Marvelous Mrs. Maisel. De actrice straalde in een donkerblauwe glitterjurk van Elie Saab.

Alex Borstein

De award voor beste komische actrice in een bijrol ging wel naar The Marvelous Mrs. Maisel, die net als vorig jaar naar Alex Borstein ging.

Christina Applegate

Christina Applegate had een nominatie op zak voor haar hoofdrol in de komische reeks Dead to Me. Op de rode loper schitterde ze in een zilverkleurige jurk van Vera Wang.

Amy Adams

De HBO-reeks Sharp Objects, die net nog te zien was op Canvas, kon zijn drie nominaties niet verzilveren. Ook hoofdrolspeelster Amy Adams niet, die gelukkig wel echtgenoot Darren Le Gallo mee had om haar te troosten. Adams droeg een zwarte transparante jurk van Fendi op de rode loper.

Stellan Skarsgard en Jared Harris

De prijs voor beste miniserie ging naar die andere HBO-reeks Chernobyl, die volgend jaar te zien zal zijn bij Canvas. Stellan Skarsgard en Jared Harris konden hun nominaties voor hun werk in de serie niet verzilveren.

Patricia Arquette

De Emmy voor beste bijrol in een miniserie ging naar Patricia Arquette voor haar rol in The Act. Ze versloeg daarbij onder andere Emily Watson uit Chernobyl. Op de rode loper viel Arquette op in een witte jurk én met haar kapsel met pony.

Kerry Washington

Kerry Washington leek klaar voor een feestje in haar outfit met glitterbroek van Alexandre Vauthier. De actrice mocht de prijs voor beste acteur in een dramareeks uitreiken.

Naomi Watts

Naomi Watts straalde in een klassieke zwart jurk van Dior. De Australische actrice mocht de prijs voor beste miniserie uitreiken.

Kristen Bell

Kristen Bell koos voor een iets gedurfder ontwerp van Dior. Zij mocht de prijs voor beste actrice in een bijrol aankondigen.

Isla Fisher en Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen had een nominatie op zak voor Who is America? en kreeg op de rode loper de steun van zijn echtgenote Isla Fisher in een opvallend metallic ontwerp.

Kim Kardashian

Kim Kardashian mocht samen met haar halfzus Kendall Jenner de award uitreiken in de categorie beste reality-tv. Ze kreeg ongewild de lachers op haar hand toen ze zei dat haar familie uit eigen ervaring weet hoe aangrijpend televisie kan zijn gemaakt door echte mensen die gewoon zichzelf zijn. Op de rode loper viel er voor één keer niet met haar te lachen in een jurk van Vivienne Westwood.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top