KVC Westerlo aanvaardt strafmaat van bondsparket na spreekkoren supporters

Sport | KVC Westerlo diende vandaag te verschijnen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep nadat de Match Delegate discriminerende spreekkoren had genoteerd tijdens de wedstrijd RE VirtonKVC Westerlo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het bondsparket stelde dat de aangehoffen spreekkoren “Les Wallons c'est du caca", niets te maken hebben met een sportieve rivaliteit maar eenvoudigweg kwetsend zijn tegenover een ganse bevolkingsgroep...”
 
De verdediging van KVC Westerlo gaf aan de inbreuk niet te betwisten en het eens te zijn met het feit dat dit spreekkorr niet thuis hoort op een voetbalwedstrijd, beledigend en kwetsend en niet ludiek van aard is.  
De verdediging wees eveneens op de inspanning die de club levert en zal leveren om dergelijke incidenten te voorkomen en gaf aan zich te zullen gedragen naar de wijsheid van de commissie wat betreft de strafmaat.
 
De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal oordeelde, rekening houdende met de inspanningen die de club levert inzake preventie en sanctionering en de constructieve houding tijdens het proces, om een boete van €1000 op te leggen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top