Het heetste showbizznieuws van de week

Er gaat geen week voorbij zonder verse showbizzroddels… De nieuwe partner van Joke Devynck is een vrouw, Rob de Nijs lijdt aan Parkinson en kondigt zijn afscheid aan en Jennifer Lawrence zou stiekem getrouwd zijn. De opmerkelijkste nieuwtjes uit het BV- en Hollywooduniversum lees je hier!

Joke Devynck komt uit de kast

Joke Devynck komt uit de kast © Belga

Afgelopen weekend werden de Ensors uitgereikt op het filmfestival van Oostende, de prijzen voor beste Vlaamse films en series. Een opgemerkte gast op de rode loper was Joke Devynck. De 46-jarige actrice verscheen namelijk voor het eerst in het openbaar met haar vriendin Valery, een kunstenares. Eerder vormde Devynck jarenlang een koppel met acteur Johan Heldenbergh. De twee hebben samen drie kinderen en gingen in 2013 uit elkaar.

Rob de Nijs kondigt afscheid aan

Rob de Nijs kondigt afscheid aan © Isopix

Onlangs viel de Nederlandse zanger Rob de Nijs (76) nog van het podium tijdens een optreden en dat blijkt nu geen toeval te zijn. De zanger zit in het beginstadium van de ziekte van Parkinson en kondigde dan ook het einde van zijn carrière aan.

Dat doet hij wel niet zonder afscheid te nemen van zijn publiek. "Ik wil nog een nieuwe cd maken en op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek. Ik maak mijn huidige tour gewoon af en dan volgt volgend jaar een afscheidstour langs alle provincies en een allerlaatste concert in Amsterdam", aldus de zanger in het weekblad Privé.

Rob de Nijs is bekend van successen zoals 'Ritme van de Regen', 'Jan Klaassen de Trompetter', 'Dag zuster Ursula', 'Malle Babbe' en 'Banger Hart'.

Geert Hoste wordt jurylid in 'De Slimste Mens ter Wereld'

Geert Hoste wordt jurylid in 'De Slimste Mens ter Wereld' © Photonews - Pieter-Jan Vanstockstraeten

Het VIER-programma 'De Slimste Mens ter Wereld' heeft er dit najaar een nieuw jurylid bij. Niemand minder dan Geert Hoste, bekend van zijn eindejaarsconferences, zal de jury vervoegen. Hoste vertelde in Het Laatste Nieuws dat presentator Erik Van Looy hem al jaren probeerde te strikken als kandidaat.

"Al jaren vroeg hij me om als kandidaat aan te treden, maar dat kwam nooit uit door mijn conferences. Dit jaar maakte hij me duidelijk dat de keuze zich beperkte tussen jurylid worden of mee naar Antwerp gaan kijken. Ik ben overstag gegaan."

Met Jaak Van Assche raakte deze week ook nog de naam van een nieuwe kandidaat bekend. De 79-jarige acteur wordt de oudste deelnemer ooit aan de populaire tv-quiz.

Elke Pattyn niet langer nieuwsanker bij 'VTM Nieuws'

Elke Pattyn niet langer nieuwsanker bij 'VTM Nieuws' © vtm

Geen Elke Pattyn meer als nieuwsanker bij 'VTM Nieuws'. De nieuwsdienst maakte dinsdag in een korte mededeling bekend dat in onderling overleg besloten werd om de samenwerking te beëindigen. Een echte verrassing is dat niet, nadat Pattyn vorig jaar de spil was van een vete op de redactie. Pattyn uitte toen met twaalf collega's bezorgdheden over VTM Nieuws, iets wat uiteindelijk vooral een aanklacht tegen toenmalig hoofdredacteur Nicolas Lataire leek.

Het vertrek van Pattyn zou ook een praktische kant hebben: volgens bronnen in Het Nieuwsblad wordt er gesproken over het afschaffen van het VTM Nieuws van 13 uur.

Clara Cleymans getuigt over ongewenste intimiteiten

Clara Cleymans getuigt over ongewenste intimiteiten © Photonews - Peter Malaise

In 'Gert Late Night' vertelde actrice Clara Cleymans deze week hoe ze in het verleden benaderd werd door een Franse regisseur, die vervolgens misbruik van haar probeerde te maken. In de rubriek Bedgeheimen met James Cooke had ze het over een afspraak om over een project te praten, die ontaardde.

"Opeens zei hij: 'Oké, we hebben nu gepraat. Maar kunnen we niet onder ons twee praten? Kunnen we niet naar een hotel rijden?' En natuurlijk heb je dan zoiets van: dit klopt niet. Een stemmetje was aan het roepen: 'Ga uit deze auto. Nu'. Maar een hardnekkige beleefdheid deed me blijven zitten in die auto. Daar zijn dingen gebeurd die echt niet oké waren. Daarom vind ik die #metoo wel goed."

Gelukkig viel er op de boot van Gert Verhulst ook goed nieuws te rapen over Clara Cleymans. Ze verklapte er dat ze opnieuw een meisje verwacht met haar man Jo Mahieu, een zusje dus voor dochter Jeanne.

Bekentenis Andy Peelman over vaderschap doet stof opwaaien

Bekentenis Andy Peelman over vaderschap doet stof opwaaien © Photonews - Florian Van Eenoo

Acteur Andy Peelman uit De Buurtpolitie werd afgelopen zomer voor het eerst papa van dochtertje Feline. In 'De Meeloper', de podcast van QMusic-presentator Sam De Bruyn, deed hij enkele opvallende uitspraken over zijn kersvers vaderschap, die niet door iedereen gesmaakt worden.

"Als dat eruit komt, zie je dat niet graag in het begin. Ik weet dat het een taboe is, maar je kan toch niet zeggen dat je daar meteen verliefd op bent en dat graag ziet als dat geboren wordt? Dat moet toch letterlijk en figuurlijk groeien", aldus Peelman. "Misschien ben ik de uitzondering, maar bij mij is het niet het geval. In het begin is zo’n kindje iets plat. Dat weent, dat eet, dat schijt, dat doet niets."

Peelman is er wel van overtuigd dat die liefdevolle gevoelens nog wel zullen komen. Toch vielen zijn uitspraken niet bij iedereen in goede aarde. Op de Facebook-pagina van QMusic verschenen reacties als "Je moest je schamen" en "Ik hoop dat uw dochter dit nooit moet lezen".

Excuses van Fabrizio aan Pommeline

Excuses van Fabrizio aan Pommeline © Photonews - Joel Hoylaerts

Over de relatiebreuk van Temptation Island-sterren Fabrizio en Pommeline is al heel wat inkt gevloeid. Nu de laatste aflevering van 'Tempation Island VIPS' in Nederland op antenne is gegaan, doorbreekt Fabrizio de stilte op zijn Instagram-profiel en biedt daarbij expliciet zijn verontschuldigingen aan.

"Lieve Pommeline, het spijt me. Oprecht. Mijn fouten zijn niet goed te praten, dat weet ik. Maar wat had ik een krop in m’n keel bij het terugzien van dat laatste kampvuur. Ik zal onze herinneringen koesteren. Ik verdiende je niet." (…) "Ik besef heel goed welke schade ik heb aangericht, maar je staat er nog. Sterker dan ooit. Ik wens je veel geluk in alles wat je doet."

In de laatste aflevering bleek trouwens dat de breuk niet in Thailand gebeurde, ondanks de moeilijke tijd die de twee er doormaakten. Bij het laatste kampvuur ging Fabrizio zelfs op zijn knie om 'zijn' Pommeline (opnieuw) ten huwelijk te vragen. Maar in België kwam hun relatie dan toch ten einde.

Pommeline, die ondertussen al een nieuwe relatie heeft, heeft zijn excuses aanvaard.

Bij ons is 'Tempation Island VIPS' momenteel nog te zien op VIJF.

'Taboe' genomineerd voor Emmy

'Taboe' genomineerd voor Emmy © VRT

Het Eén-programma 'Taboe', gemaakt door het productiehuis Panenka, maakt kans op een Internationale Emmy Award, de prestigieuze internationale televisieprijzen die op maandag 25 november in New York worden uitgereikt.

Het programma werd genomineerd in de categorie Non-Scripted Entertainment en moet het daarin opnemen tegen de Argentijnse versie van 'The Voice', het Britse 'The Real Full Monty: Ladies Night' en het Indiase programma 'The Remix'. De voorbije twee jaar ging een Belgische programma in die categorie al met de hoofdprijs aan de haal: in 2017 won 'Sorry voor alles', vorig jaar viel 'Hoe zal ik het zeggen?' in de prijzen.

'Taboe' was in het voorjaar van 2018 te zien op Eén. In het programma, geregisseerd door Kat Steppe, lacht Philippe Geubels met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen.

"Jennifer Lawrence in het huwelijksbootje gestapt"

"Jennifer Lawrence in het huwelijksbootje gestapt" © Photonews - Ian West

In februari kondigde actrice Jennifer Lawrence (29) via haar woordvoerder haar verloving aan met galeriehouder Cooke Maroney (34). Volgens verschillende Amerikaanse media zou het huwelijk ondertussen hebben plaatsgevonden. De twee werden afgelopen maandag gezien bij de burgerlijke stand in New York met officiële documenten in de hand. Huwelijksdocumenten dus naar alle waarschijnlijkheid. Lawrence vierde eerder al haar vrijgezellenfeest samen met zangeres en goede vriendin Adèle.

Rod Stewart genezen van prostaatkanker

Rod Stewart genezen van prostaatkanker © Photonews - Ian West

Rod Stewart maakte deze week bekend dat hij genezen is van prostaatkanker na een behandeling die twee jaar geduurd heeft. De zanger communiceerde eerder niet over zijn ziekte, maar deed dat nu toch om mannen ertoe aan te zetten zich regelmatig te laten onderzoeken, zodat de ziekte in een vroeg stadium kan opgespoord worden.

"Als ik nu genezen ben, dan komt dat doordat ik me er op tijd mee bezig gehouden heb, zodat de ziekte vroeg aan het licht kwam. Mannen, ga op tijd naar de dokter", is de boodschap van Stewart in een mededeling van Prostate Project. De zanger kwam met het nieuws naar buiten tijdens een fondsenwerving voor kankeronderzoek in Surrey in het zuiden van Engeland.

Zesde kind op komst voor Alec Baldwin

Zesde kind op komst voor Alec Baldwin © Photonews

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin (61) en zijn vrouw verwachten hun vijfde kind. Hilaria Baldwin, een 35-jarige fitnessinstructrice, maakte het goede nieuws bekend via Instagram. Eerder dit jaar kreeg ze nog een miskraam.

"Het is nog heel vroeg, maar we hebben ontdekt dat er een klein mensje in mij zit. Het geluid van dit sterke hart maakt me zo blij - vooral vanwege het verlies dat we in het voorjaar hebben ervaren", schrijft Hilaria. Verder doet ze ook een oproep aan de paparazzi om haar met rust te laten.

De twee zijn al ouders van dochter Carmen Gabriela (6) en zoons Rafael Thomas (4), Leonardo Ángel Charles (3) en Romeo Alejandro David (1). Baldwin heeft ook al een dochter van 23, Ireland, die hij kreeg met zijn ex-vrouw Kim Basinger.

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

De muziekwereld is weer een fenomeen kwijt, want zondag ging de legendarische drummer Ginger Baker van ons heen. Zijn familie meldde het trieste nieuws via Gingers Twitteraccount. Hij heette eigenlijk Peter Edward Baker, maar kreeg de bijnaam Ginger vanwege zijn rossige haardos.

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Met BOBBY is Vlaanderen weer een boysband rijker. Met hun eerste single Hey Don’t You Know hebben ze alvast een radiohit te pakken.

Hoe zou het nog zijn met ...

Hoe zou het nog zijn met ...

De openingsfoto? Crazy Town X. Wie? Kerels die ooit een hit hadden met 'Butterfly' en toen van de radar verdwenen. Of niet helemaal, maar ze bleven er wel onder. En zo zijn er wel meer bands en artiesten die een tijdje schitteren, één of twee singles of een fantastische plaat uitbrengen en dan lijken weg te deemsteren. We zochten in de kelders van de muziekindustrie naar een aantal - bijna? - vergeten parels ...

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Een nieuwe reeks van Belpop, met deze keer documentaires over de carrière van Guido Belcanto, Joost Zweegers, Bart Peeters en De Mens, én over 40 jaar Ancienne Belgique. Vanaf maandag 7 oktober op Canvas!

Niet te missen concerten in oktober

Niet te missen concerten in oktober

Een stevige dosis rock, een shot melodieuze pop of een flinke scheut soul: wie een concert wil meepikken in oktober zal vast een lekker hapje vinden in deze lijst!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Afscheid nemen bestaat niet. In september overleden jammer genoeg opnieuw enkele muziekhelden, al blijven ze voor eeuwig voortleven in hun muziek. Een van hen is LaShawn Daniels.

Wat je nog niet wist over Elton John

Wat je nog niet wist over Elton John

Sir Elton John is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. Voor de flamboyante Brit zich meer op zijn gezin wil richten, wil hij immers in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Op 8 september 2020 zal hij voor een tweede keer afscheid nemen van het Belgisch publiek in het Sportpaleis. De fans kunnen genieten van een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met klassiekers als 'I Guess That’s Why They Call It the Blues', 'Your Song', 'I’m Still Standing' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'.

King Gizzard & The Lizard Wizard: Down Under boven!

King Gizzard & The Lizard Wizard: Down Under boven!

"Met zo'n naam gaan jullie nooit aan de bak komen." Neen? Vergeet niet dat deze band uit Australië afkomstig is en dat een portie Ozzie-gekte altijd een goed idee is als je een band begint. Bijzonder fijn gezelschap dit. Onder de noemer 'prettig gestoord en vet'.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

De EuroMillions Basketball League mag dan al bezig zijn, het basketbalseizoen is pas écht begonnen als ze ook in de NBA weer aan de competitie beginnen. Eind oktober is dat weer het geval. Maar wat moet je allemaal weten vooraleer het zover is?

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

Het wielerseizoen op de weg loopt op zijn einde, en dus is koning cyclocross weer in het land. Bij de vrouwen staat er veel jong geweld te trappelen, maar de oudere garde belooft zich stevig te verweren. Deze tien dames houden we in het oog.

Tops en flops van week 5 in de NFL

Tops en flops van week 5 in de NFL

Russell Wilson en Christian McCaffrey zitten in MVP-modus, de Falcons zakken weg en de kicker van de Titans kent een offday.

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Van 4 tot 13 oktober is het Duitse Stuttgart het centrum van de turnwereld. Dan staat het WK gymnastiek op de planning. België kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de prestatie van Nina Derwael, maar er is nog veel meer om in het oog te houden. Een overzicht.

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Het veldritseizoen trekt zich op gang zonder Wout van Aert, die wellicht out is tot de eindejaarsperiode na zijn val in de Ronde van Frankrijk deze zomer. Mathieu van der Poel kiest voor een lichter winterprogramma en zal zijn wedstrijden uitkiezen. Voor de klassementen zal hij dit crossseizoen minder aandacht hebben.

Tops en flops van week 4 in de NFL

Tops en flops van week 4 in de NFL

Gardner Minshew doet Nick Foles vergeten, de NFL ontdoet zich van een van zijn bad boys en de sfeer van de grote dagen bij Chicago.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Terwijl de heren voetballers stilaan warmgedraaid zijn, loopt voor de wielrenners en tennissers het seizoen op zijn einde. Maar niet zonder nog enkele topwedstrijden af te werken. Verder trekt het NBA-seizoen zich op gang en gaan de motorsporten onverminderd voort. Je hoort het al: er valt weer veel te beleven op Proximus Pickx.

Tops en flops van week 3 in de NFL

Tops en flops van week 3 in de NFL

Daniel Jones is de King of New York, de Falcons stellen teleur, de Saints doen het best goed zonder Drew Brees, en de Chiefs zorgen zoals steeds voor spektakel.

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Er zijn enkele Belgen waar we veel van kunnen verwachten op het WK atletiek dat op 27 september van start gaat in Doha (Qatar). Denk maar aan Nafi Thiam, dé vaandeldrager van de Belgische atletiek en het uithangbord van de Belgische selectie in Doha.

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Op 17 september is het weer zover. Dan weerklinkt in verschillende stadions de hymne van de UEFA Champions League. Voor het zover is, praten we je nog even bij.

Tops en flops van week 1 in de NFL

Tops en flops van week 1 in de NFL

Lamar Jackson is de koning in de lucht, bij de Browns gaat het mis bij het opstijgen, de Jets missen hun landing en de Patriots zijn al van de grond.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Na Kinderen van de collaboratie in 2017 brengt Canvas vanaf 22 oktober Kinderen van het verzet. Precies 75 jaar na de bevrijding vertellen dertien getuigen hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag. Ze vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf bij werden betrokken, over het verlies en de pijn, over de verschrikkingen van de Nazi-concentratiekampen en onverwerkte oorlogstrauma’s.

De gemeenste Disneyslechteriken

De gemeenste Disneyslechteriken

Met Maleficent: Mistress of Evil heeft Disney een vervolg uitgebracht op de succesvolle live-actionfilm uit 2014 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Die vertelt het verhaal van Doornroosje vanuit het oogpunt van de heks Malafide.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Karen Damen trekt naar VTM, tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zit het niet echt snor, Familie-kijkers lachen met Erika 'Amélie' Van Tielen omdat ze er niet in slaagt om een behoorlijk pilsje te tappen en Herman Brusselmans gaat met zijn vriendin Lena op het platteland wonen. Lees er hier alles over!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Eind oktober, Halloween … en dus een ideaal moment om lekker te griezelen voor de tv. Ook voor jonge kijkers! Heksen, spookjes en monsters zorgen voor kippenvel op Cartoon Network en Boomerang, en in de Studio 100 GO app.

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

De centrale figuur in 'Breaking Bad' is scheikundeleraar Walter White, die zich toelegt op het produceren van crystal meth. Bryan Cranston speelde de rol vijf jaar lang met verve, en om dat te doen moest hij zich helemaal kunnen inleven in zijn personage. De heer Cranston leerde dus zelf crystal meth fabriceren. Hij vertelde later dat het hele proces hem haarfijn uit de doeken werd gedaan door wetenschappers. 

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

We kunnen er niet meer omheen de laatste tijd: we moeten het milieu en onze planeet beschermen tegen verdere vervuiling. Klimaatactivisten komen op straat om te protesteren, maar naast de ‘gewone man in de straat’ geven ook heel wat sterren om de toekomst van moeder Aarde. Deze acteurs en actrices geven hun tijd en geld aan goede klimaatdoelen.Lees ook: De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij selecteerden de interessantste, spannendste en opmerkelijkste programma's die je de komende dagen kan bekijken. Hier komen onze tv-aanraders van de week!

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Een spannende actiefilm die plaatsvindt in het verleden is een goede manier om bij te leren over vroeger. Of historische verhalen over de adel kunnen de geschiedenis in een ander daglicht tonen. Maar film zou film niet zijn, als er hier en daar niet iets wordt overdreven. Heroïsche scènes of dramatische aflopen moet je dus af en toe met een korreltje zout nemen. We onderscheiden feiten en fictie in deze 10 historische klassiekers.

De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Van 13 tot en met 20 oktober is er de week van het bos. Om bos en klimaat in de kijker te zetten pakt Proximus Pickx uit met de special 'Onze groene planeet': we vuren een reeks ongemeen interessante, beklijvende en ongecensureerde natuur- en klimaatdocumentaires op je af. 

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Van 21 tot 27 oktober vindt StarSeries i-League Seizoen 8 plaats in Belek, Turkije. Daar nemen, in totaal, zestien teams het tegen elkaar op voor een prijzenpot van maar liefst 500.000 dollar. Ondertussen is bekend in welke groep de teams werden opgedeeld en tegen wie ze het zoal zullen moeten opnemen in de double-elimination groepsfase.

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Het LEC Team Splyce heeft zich kunnen plaatsen voor de play-off fase van het League of Legends World Championship 2019. Naast Splyce trekt ook FunPlus Phoenix naar de volgende ronde, nadat de twee teams bovenaan eindigden in hun groep door hun prestaties van gisteren. Splyce deed het erg goed doorheen die laatste speeldag van hun groep.

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Vandaag gaat DreamHack Open Rotterdam van start, waar acht teams het in de Nederlandse stad zullen uitvechten voor een prijzenpot van 100.000 dollar. De teams werden onderverdeeld in twee double elimination groepen, waarbij twee teams van elke groep doorstoten naar de single-elimination play-offs. Wij nemen even een kijkje naar alle deelnemers.

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Het voormalige roster van de organisatie DreamEaters, dat recent opstapte bij de organisatie na verschillende interne problemen rond betaling van de spelers, heeft een nieuwe organisatie gevonden om te vertegenwoordigen. Zo sluiten ze zich aan bij Hard Legion, een nieuwe Russische organisatie die werd opgericht door de populaire Russische streaming en Youtube persoonlijkheid Aleksei “HARDPLAY” Baranov.

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

Besiktas, dat deelneemt aan DreamHack Open Rotterdam, heeft aangekondigd dat ze Steven “blackie” Groeneveld (speler van Asterion) aan hun roster toevoegen als tijdelijke speler voor het event. DeNederlander zal invallen voor Meyssa “Missa” Bellouati, die sinds kort geen deel meer uitmaakt van de actieve line-up.

Ook “valens” weg bij Cloud9

Ook “valens” weg bij Cloud9

Soham “valens” Chowdhury zal het CS:GO team van Cloud9 verlaten. De coach is al actief bij Cloud9 sinds begin 2017 en zette in juli al een stap terug als coach om zich meer bezig te gaan houden met het analystische deel van CS:GO. Zijn grootste verwezenlijking als coach bij Cloud9 is de eerste plaats die hij met zijn lineup behaalde op de ELEAGUE Major, in 2018.

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Op de vierde speeldag van het League of Legends World Championship kwamen alle drie de Europese teams in actie. Daarnaast nam ook Cloud9, met Belg “Nisqy” in de rangen, het op tegen Griffin. Uiteindelijk werd het geen al te beste dag voor de Europese teams, met uitzondering van G2 Esports, en ook Cloud9 had het knap lastig tegen Griffin want “Nisqy” en zijn kompanen konden geen overwinning behalen.

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

CS:GO team GamerLegion en Est Kevin “HS” Tarn zijn tot een overeenkomst gekomen rond het contract van de speler. Zo zal zijn contract met de organisatie ontbonden worden, waardoor “HS” een vrije speler zal worden. Zo kan de 22-jarige CS:GO speler op zoek naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen, nadat hij een hele tijd op de bank bij GamerLegion had gespendeerd.

“oskar” wordt vrije speler

“oskar” wordt vrije speler

De Tjech Tomáš “oskar” Štastný heeft gisteren aangekondigd dat zijn contact bij HellRaisers afloopt en dat het niet verlengd zal worden. Op die manier wil hij laten weten dat hij een vrije speler gaat worden en op zoek is naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen. Zijn passage bij HellRaisers werd alvast geen groot succes.

Riot Games komt met vier nieuwe games

Riot Games komt met vier nieuwe games

Riot Games, de developer achter het populaire League of Legends, heeft in een livestream voor de tiende verjaardag van hun game League of Legends enkele grote aankondigingen gedaan. Zo zullen ze de komende jaren vier nieuwe games op de markt brengen. Daarnaast krijgen TeamFight Tactics en League of Legends ook mobile en console versies.

Man krijgt job bij voetbalclub dankzij Football Manager

Man krijgt job bij voetbalclub dankzij Football Manager

Andrej Pavlovic heeft bij de Servische tweedeklasser FK Bezanija een job gekregen als data-analist. Pavlovic, amper 22 jaar, dankt deze job aan zijn verwezenlijkingen in het voetbalspel Football Manager.

“Bjergsen” verlengt contract en wordt mede-eigenaar TSM

“Bjergsen” verlengt contract en wordt mede-eigenaar TSM

League of Legends speler Soren “Bjergsen” Bjerg heeft een contractverlenging van twee jaar ondertekend. Dat laat Team SoloMid weten in een officieel statement. Volgens dat statement zal “Bjergsen” ook mede-eigenaar worden van het Noord-Amerikaanse team. “Bjergsen” wordt nog steeds aanzien als één van de topspelers in de LCS, de Noord-Amerikaanse League of Legends competitie.

Top