Het heetste showbizznieuws van de week

Films | Er gaat geen week voorbij zonder verse showbizzroddels… De nieuwe partner van Joke Devynck is een vrouw, Rob de Nijs lijdt aan Parkinson en kondigt zijn afscheid aan en Jennifer Lawrence zou stiekem getrouwd zijn. De opmerkelijkste nieuwtjes uit het BV- en Hollywooduniversum lees je hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Joke Devynck komt uit de kast

Afgelopen weekend werden de Ensors uitgereikt op het filmfestival van Oostende, de prijzen voor beste Vlaamse films en series. Een opgemerkte gast op de rode loper was Joke Devynck. De 46-jarige actrice verscheen namelijk voor het eerst in het openbaar met haar vriendin Valery, een kunstenares. Eerder vormde Devynck jarenlang een koppel met acteur Johan Heldenbergh. De twee hebben samen drie kinderen en gingen in 2013 uit elkaar.

Rob de Nijs kondigt afscheid aan

Onlangs viel de Nederlandse zanger Rob de Nijs (76) nog van het podium tijdens een optreden en dat blijkt nu geen toeval te zijn. De zanger zit in het beginstadium van de ziekte van Parkinson en kondigde dan ook het einde van zijn carrière aan.

Dat doet hij wel niet zonder afscheid te nemen van zijn publiek. "Ik wil nog een nieuwe cd maken en op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek. Ik maak mijn huidige tour gewoon af en dan volgt volgend jaar een afscheidstour langs alle provincies en een allerlaatste concert in Amsterdam", aldus de zanger in het weekblad Privé.

Rob de Nijs is bekend van successen zoals 'Ritme van de Regen', 'Jan Klaassen de Trompetter', 'Dag zuster Ursula', 'Malle Babbe' en 'Banger Hart'.

Geert Hoste wordt jurylid in 'De Slimste Mens ter Wereld'

Het VIER-programma 'De Slimste Mens ter Wereld' heeft er dit najaar een nieuw jurylid bij. Niemand minder dan Geert Hoste, bekend van zijn eindejaarsconferences, zal de jury vervoegen. Hoste vertelde in Het Laatste Nieuws dat presentator Erik Van Looy hem al jaren probeerde te strikken als kandidaat.

"Al jaren vroeg hij me om als kandidaat aan te treden, maar dat kwam nooit uit door mijn conferences. Dit jaar maakte hij me duidelijk dat de keuze zich beperkte tussen jurylid worden of mee naar Antwerp gaan kijken. Ik ben overstag gegaan."

Met Jaak Van Assche raakte deze week ook nog de naam van een nieuwe kandidaat bekend. De 79-jarige acteur wordt de oudste deelnemer ooit aan de populaire tv-quiz.

Elke Pattyn niet langer nieuwsanker bij 'VTM Nieuws'

Geen Elke Pattyn meer als nieuwsanker bij 'VTM Nieuws'. De nieuwsdienst maakte dinsdag in een korte mededeling bekend dat in onderling overleg besloten werd om de samenwerking te beëindigen. Een echte verrassing is dat niet, nadat Pattyn vorig jaar de spil was van een vete op de redactie. Pattyn uitte toen met twaalf collega's bezorgdheden over VTM Nieuws, iets wat uiteindelijk vooral een aanklacht tegen toenmalig hoofdredacteur Nicolas Lataire leek.

Het vertrek van Pattyn zou ook een praktische kant hebben: volgens bronnen in Het Nieuwsblad wordt er gesproken over het afschaffen van het VTM Nieuws van 13 uur.

Clara Cleymans getuigt over ongewenste intimiteiten

In 'Gert Late Night' vertelde actrice Clara Cleymans deze week hoe ze in het verleden benaderd werd door een Franse regisseur, die vervolgens misbruik van haar probeerde te maken. In de rubriek Bedgeheimen met James Cooke had ze het over een afspraak om over een project te praten, die ontaardde.

"Opeens zei hij: 'Oké, we hebben nu gepraat. Maar kunnen we niet onder ons twee praten? Kunnen we niet naar een hotel rijden?' En natuurlijk heb je dan zoiets van: dit klopt niet. Een stemmetje was aan het roepen: 'Ga uit deze auto. Nu'. Maar een hardnekkige beleefdheid deed me blijven zitten in die auto. Daar zijn dingen gebeurd die echt niet oké waren. Daarom vind ik die #metoo wel goed."

Gelukkig viel er op de boot van Gert Verhulst ook goed nieuws te rapen over Clara Cleymans. Ze verklapte er dat ze opnieuw een meisje verwacht met haar man Jo Mahieu, een zusje dus voor dochter Jeanne.

Bekentenis Andy Peelman over vaderschap doet stof opwaaien

Acteur Andy Peelman uit De Buurtpolitie werd afgelopen zomer voor het eerst papa van dochtertje Feline. In 'De Meeloper', de podcast van QMusic-presentator Sam De Bruyn, deed hij enkele opvallende uitspraken over zijn kersvers vaderschap, die niet door iedereen gesmaakt worden.

"Als dat eruit komt, zie je dat niet graag in het begin. Ik weet dat het een taboe is, maar je kan toch niet zeggen dat je daar meteen verliefd op bent en dat graag ziet als dat geboren wordt? Dat moet toch letterlijk en figuurlijk groeien", aldus Peelman. "Misschien ben ik de uitzondering, maar bij mij is het niet het geval. In het begin is zo’n kindje iets plat. Dat weent, dat eet, dat schijt, dat doet niets."

Peelman is er wel van overtuigd dat die liefdevolle gevoelens nog wel zullen komen. Toch vielen zijn uitspraken niet bij iedereen in goede aarde. Op de Facebook-pagina van QMusic verschenen reacties als "Je moest je schamen" en "Ik hoop dat uw dochter dit nooit moet lezen".

Excuses van Fabrizio aan Pommeline

Over de relatiebreuk van Temptation Island-sterren Fabrizio en Pommeline is al heel wat inkt gevloeid. Nu de laatste aflevering van 'Tempation Island VIPS' in Nederland op antenne is gegaan, doorbreekt Fabrizio de stilte op zijn Instagram-profiel en biedt daarbij expliciet zijn verontschuldigingen aan.

"Lieve Pommeline, het spijt me. Oprecht. Mijn fouten zijn niet goed te praten, dat weet ik. Maar wat had ik een krop in m’n keel bij het terugzien van dat laatste kampvuur. Ik zal onze herinneringen koesteren. Ik verdiende je niet." (…) "Ik besef heel goed welke schade ik heb aangericht, maar je staat er nog. Sterker dan ooit. Ik wens je veel geluk in alles wat je doet."

In de laatste aflevering bleek trouwens dat de breuk niet in Thailand gebeurde, ondanks de moeilijke tijd die de twee er doormaakten. Bij het laatste kampvuur ging Fabrizio zelfs op zijn knie om 'zijn' Pommeline (opnieuw) ten huwelijk te vragen. Maar in België kwam hun relatie dan toch ten einde.

Pommeline, die ondertussen al een nieuwe relatie heeft, heeft zijn excuses aanvaard.

Bij ons is 'Tempation Island VIPS' momenteel nog te zien op VIJF.

'Taboe' genomineerd voor Emmy

Het Eén-programma 'Taboe', gemaakt door het productiehuis Panenka, maakt kans op een Internationale Emmy Award, de prestigieuze internationale televisieprijzen die op maandag 25 november in New York worden uitgereikt.

Het programma werd genomineerd in de categorie Non-Scripted Entertainment en moet het daarin opnemen tegen de Argentijnse versie van 'The Voice', het Britse 'The Real Full Monty: Ladies Night' en het Indiase programma 'The Remix'. De voorbije twee jaar ging een Belgische programma in die categorie al met de hoofdprijs aan de haal: in 2017 won 'Sorry voor alles', vorig jaar viel 'Hoe zal ik het zeggen?' in de prijzen.

'Taboe' was in het voorjaar van 2018 te zien op Eén. In het programma, geregisseerd door Kat Steppe, lacht Philippe Geubels met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen.

"Jennifer Lawrence in het huwelijksbootje gestapt"

In februari kondigde actrice Jennifer Lawrence (29) via haar woordvoerder haar verloving aan met galeriehouder Cooke Maroney (34). Volgens verschillende Amerikaanse media zou het huwelijk ondertussen hebben plaatsgevonden. De twee werden afgelopen maandag gezien bij de burgerlijke stand in New York met officiële documenten in de hand. Huwelijksdocumenten dus naar alle waarschijnlijkheid. Lawrence vierde eerder al haar vrijgezellenfeest samen met zangeres en goede vriendin Adèle.

Rod Stewart genezen van prostaatkanker

Rod Stewart maakte deze week bekend dat hij genezen is van prostaatkanker na een behandeling die twee jaar geduurd heeft. De zanger communiceerde eerder niet over zijn ziekte, maar deed dat nu toch om mannen ertoe aan te zetten zich regelmatig te laten onderzoeken, zodat de ziekte in een vroeg stadium kan opgespoord worden.

"Als ik nu genezen ben, dan komt dat doordat ik me er op tijd mee bezig gehouden heb, zodat de ziekte vroeg aan het licht kwam. Mannen, ga op tijd naar de dokter", is de boodschap van Stewart in een mededeling van Prostate Project. De zanger kwam met het nieuws naar buiten tijdens een fondsenwerving voor kankeronderzoek in Surrey in het zuiden van Engeland.

Zesde kind op komst voor Alec Baldwin

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin (61) en zijn vrouw verwachten hun vijfde kind. Hilaria Baldwin, een 35-jarige fitnessinstructrice, maakte het goede nieuws bekend via Instagram. Eerder dit jaar kreeg ze nog een miskraam.

"Het is nog heel vroeg, maar we hebben ontdekt dat er een klein mensje in mij zit. Het geluid van dit sterke hart maakt me zo blij - vooral vanwege het verlies dat we in het voorjaar hebben ervaren", schrijft Hilaria. Verder doet ze ook een oproep aan de paparazzi om haar met rust te laten.

De twee zijn al ouders van dochter Carmen Gabriela (6) en zoons Rafael Thomas (4), Leonardo Ángel Charles (3) en Romeo Alejandro David (1). Baldwin heeft ook al een dochter van 23, Ireland, die hij kreeg met zijn ex-vrouw Kim Basinger.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top