Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘If Beale Street Could Talk’ is een prachtige film van Moonlight-regisseur Barry Jenkins. Een aanrader, en te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: If Beale Street Could Talk.

‘If Beale Street Could Talk’ is een subtiele, bijna poëtische film van regisseur Barry Jenkins, die in 2017 de Oscar wegkaapte met ‘Moonlight’.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van James Baldwin en speelt zich af in het Harlem van de jaren 70. De negentienjarige Tish Rivers (KiKi Layne) en de tweeëntwintigjarige Fonny Hunt (Stephan James) groeiden er samen op en vormen nu een stel. Net wanneer Tish zwanger is en ze samen aan hun leven willen beginnen in New York, wordt Fonny onterecht beschuldigd van verkrachting en door een racistische agent in de gevangenis gegooid. Samen met haar familie begint Tish aan een moedig gevecht om Fonny vrij te krijgen voordat hun eerste kind geboren wordt.

‘If Beale Street Could Talk’ heeft een schitterende soundtrack en kan rekenen op een sterke cast. KiKi Layne schittert als Tish Rivers en Regina King is ontroerend in de rol van Tish’ moeder Sharon. Zij won voor haar prestatie in deze film een Golden Globe.
 
Regie: Barry Jenkins
Cast: KiKi Layne, Stephan James en Regina King
 
‘If Beale Street Could Talk’ is tot 6 december 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.