WK wielrennen in Yorkshire: wie gaat er naar huis met de regenboogtrui?

Sport | Van zondag 22 september tot en met zondag 29 september vindt in het Britse Yorkshire het WK wielrennen plaats. Kunnen de Belgen meestrijden voor de medailles?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het WK wielrennen begint op zondag met de gemengde ploegentijdrit, een nieuwe discipline die al meteen onder vuur ligt bij de wielerploegen. De nieuwe proef vervangt de traditionele ploegentijdrit, tot onvrede van onder andere Patrick Lefevere, CEO van Deceuninck-Quick Step. De dagen nadien staan de individuele tijdritten op het programma bij junioren en beloften.

Een eerste keer uitkijken is het naar de tijdrit elite bij de mannen op woensdag 25 september. Kan de 19-jarige Remco Evenepoel na zijn onverwachte Europese titel in het tijdrijden nog eens schitteren? Met werelduurrecordhouder Victor Campenaerts heeft hij alvast een te geduchten concurrent uit het eigen team. Andere kandidaatwinnaars zijn kersvers Vuelta-winnaar Primoz Roglic, titelverdediger Rohan Dennis, Kasper Asgreen, Stefan Küng, Edoardo Affini en Dylan Van Baarle.

Na de wegritten bij de junioren en beloften staan in het weekend de wegrit bij de elite vrouwen en mannen op het programma. De wegrace vindt dit jaar plaats op een zwaar parcours met veel hoogtemeters. Maar ook klassieke renners maken een kans in Yorkshire. Bij de vrouwenwedstrijd op zaterdag is het gewoontegetrouw uitkijken naar de prestaties van de Nederlandse vrouwen met onder andere Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Amy Pieters en Marianne Vos.

Ook zondag bij de mannen is de topfavoriet een Nederlander: fenomeen Mathieu van der Poel, die zijn goede vorm alvast toonde in de Tour of Britain. Wij Belgen hopen op een glansprestatie van Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet, terwijl ook Alejandro Valverde, Tadej Pogacar en Michael Matthews tot de favorieten worden gerekend. Mikken ook op de regenboogtrui: Zdenek Stybar, Jakob Fuglsang, Bob Jungels, Peter Sagan, Matteo Trentin en Julian Alaphilippe.

Het volledige programma van het WK wielrennen:
22/9     gemengde ploegentijdrit     
23/9     tijdrit junioren vrouwen     
23/9     tijdrit junioren mannen     
24/9     tijdrit beloften mannen     
24/9     tijdrit elite vrouwen     
25/9     tijdrit elite mannen     
26/9     wegrit junioren mannen     
27/9     wegrit junioren vrouwen     
27/9     wegrit beloften mannen     
28/9     wegrit elite vrouwen     
29/9     wegrit elite mannen

Het WK wielrennen is live te bekijken via Sporza op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top