Pakt Iserbyt twee op twee in de wereldbekercross van Waterloo?

Sport | Zondag staat de tweede manche van de Wereldbeker op het programma in het Amerikaanse Waterloo. Je kan de wedstrijd van zowel de vrouwen als de mannen live bekijken op Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 21-jarige Eli Iserbyt pakte vorige week zijn eerste profzege in de wereldbekercross van Iowa. Hij rekende daarvoor af met Belgisch kampioen Toon Aerts, die vorig jaar nog de twee Amerikaanse crossen op zijn naam schreef. De gedoodverfde favoriet bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert had te veel last van de hitte en de jetlag. Toch eindigde Aerts nog tweede, voor Daan Soete, Gianni Vermeersch en Laurens Sweeck. In de cross van Waterloo mogen we ons aan dezelfde hoofdrolspelers verwachten.

Bij de vrouwen ging de overwinning in Iowa naar de Canadese Maghalie Rochette. Zij haalde het voor de Tsjechische Katarina Nash en de Amerikaanse Clara Honsinger. Bij afwezigheid van wereldkampioene Sanne Cant kwamen de Belgen er niet aan te pas. Ook de Nederlandse dames Lucinda Brand, Marianne Vos en Annemarie Worst hebben de oversteek niet gemaakt, zodat de strijd bij de vrouwen ook in Waterloo helemaal open ligt.

UCI World Cup
Zondag 20u30
Trek CX Cup Waterloo Woman (Proximus Pickx Live)
Zondag 22u
Trek CX Cup Waterloo Men (Proximus Pickx Live)

Alle wedstrijden van de Wereldbeker en de Superprestige zijn live te bekijken op Proximus Pickx voor alle tv-klanten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top