Taylor Swift: van countrysterretje tot best verdienende popartiest

Met haar nieuw album Lover verbreekt Taylor Swift momenteel alle verkooprecords en ze wás al de best betaalde vrouwelijke artiest van het voorbije jaar. Volgend jaar is ze de headliner op Werchter Boutique.
Taylor Swift: van countrysterretje tot best verdienende popartiest © Photonews

Hoe groeide het countryzangeresje uit tot de nieuwe Queen of Pop? Een overzicht van haar indrukwekkende carrière!

Debuut als countryster

Debuut als countryster © Photonews

Taylor Swift was nog erg jong toen ze al droomde van een zangcarrière. Geïnspireerd door de muziek van haar idolen Shania Twain en Faith Hill trok ze op haar elfde al naar Nashville om er haar demo met covers te gaan slijten bij de platenmaatschappijen. Die hapten toen nog niet toe, maar Taylor Swift gaf niet op. Op haar veertiende verhuisde ze met het hele gezin naar Nashville om haar droom om het te maken in de countrywereld waar te maken. In 2005 werd ze er ontdekt en tekende haar eerste platencontract bij Big Machine Records. Haar debuutsingle Tim McGraw bereikte meteen de top tien van de Amerikaanse countrylijst. Met het zelfgeschreven Our Song bereikte ze zelfs de eerste plaats in 2007, als jongste artiest ooit.

Met haar titelloze debuutalbum viel ze meteen in de prijzen op verschillende prijsuitreikingen voor countrymuziek, waar ze bekroond werd als beste nieuwe artiest. Op de Grammy Awards van 2008 was ze een van de genomineerden in de categorie beste nieuwe artiest.

Het meest bekroonde countryalbum ooit

Het meest bekroonde countryalbum ooit © Photonews

Eind 2008 volgde haar tweede album Fearless, waarmee ze al gauw de countrywereld oversteeg. De eerste single van het album, Love Story, scoorde net als zijn opvolgers ook in de pophitlijsten én internationaal. Meest succesvol werd You Belong With Me, die de nummer twee bereikte in de Amerikaanse Billboard Hot 100. De video van het nummer was zelfs goed voor de MTV Video Music Award voor beste video van een vrouwelijke artiest, al was Kanye West het daar niet meer eens. Die onderbrak Taylor Swift tijdens haar bedankingsspeech, een fragment dat vervolgens de wereld rond ging.

Fearless werd uiteindelijk het best verkochte album van 2009 in de Verenigde Staten én het meest bekroonde countryalbum ooit. Zo won Taylor Swift vijf American Music Awards en vier Grammy Awards, waaronder die voor Album van het Jaar. Op haar twintigste was ze de jongste artiest ooit die de prestigieuze prijs op haar naam schreef.

Hoewel ze met Fearless ook bij ons al enkele bescheiden radiohits scoorde, bracht haar Fearless tournee haar nog niet naar het Europese vaste land.

De bevestiging met Speak Now

De bevestiging met Speak Now © Photonews - Vincent Duterne

Na een eerste filmrolletje in Valentine’s Day, een film waarvoor ze ook meewerkte aan de soundtrack, bracht Taylor Swift eind 2010 al haar derde studioalbum uit. En dat nog voor haar 21ste verjaardag! Alle nummers op Speak Now schreef en producete ze volledig zelf, zonder de hulp van co-writers. Het leverde haar opnieuw enkele stevige hits op, waaronder Mine en Story of Us. Voor het album werd ze bekroond met de Grammy Award voor beste countryalbum. Ook op de American Music Awards viel ze andermaal in de prijzen. Met 278.000 downloads in één week tijd werd Speak Now bovendien het snelst verkopende album van een vrouwelijke artiest ooit, goed voor een plaatsje in het Guinness World Records.

Haar Speak Now tournee bracht haar in 2011 voor het eerst – en voorlopig laatst – naar België. In het voorprogramma van haar concert in Vorst Nationaal: niemand minder dan Tom Dice, het jaar voordien nog succesvol op het Eurovisiesongfestival.

Overstap naar de popmuziek op Red

Overstap naar de popmuziek op Red © Photonews - Doug Peters

Na haar tournee hoefden de fans niet lang te wachten op nieuw werk. Taylor Swift werkte mee aan de soundtrack van The Hunger Games en kwam in het najaar van 2012 met nieuw werk. We Are Never Ever Getting Back Together, de voorloper van haar album Red, werd haar eerste nummer één hit in de Verenigde Staten. Met dit album maakte Taylor Swift langzaam de overstap van pure country naar mainstream pop door te experimenteren met andere genres. Denk maar aan die andere dikke hit I Knew You Were Trouble, waarmee ze voor het eerst de top tien bereikte bij ons.

De titel van het album Red verwijst naar de emoties die de kleur rood bij haar oproepen zoals liefde, frustratie en jaloezie. De twee grootste hits lijken dan ook over haar stukgelopen relaties met Jake Gyllenhaal en John Mayer te gaan. Op het album ook een samenwerking met haar goede vriend Ed Sheeran én een duet met Gary Lightbody van Snow Patrol.

Red was goed voor vier nominaties op de Grammy Awards. Voor I Knew You Were Trouble won ze haar tweede MTV Video Music Award.

Commercieel succes en veel lof voor 1989

Commercieel succes en veel lof voor 1989 © Photonews - Allen J. Schaben

Op haar nieuwe album 1989, een verwijzing naar haar geboortejaar, trok Taylor Swift helemaal de kaart van de popmuziek. Ze werkte daarvoor samen met popproducenten Max Martin en Shellback. Een schot in de roos, want het leverde haar maar liefst drie nummer één-hits op in de Verenigde Staten met Shake It Off, Blank Space en Bad Blood, haar samenwerking met Kendrick Lamar. Shake If Off was ook bij ons goed voor dubbelplatina in 2014 en is zo nog altijd haar grootste hit in Vlaanderen.

Memorabel is ook de videoclip voor Bad Blood, volgens geruchten een nummer over haar ruzie met Katy Perry over achtergronddanseressen. In die clip duiken een pak bekende mensen op, onder wie Ellie Goulding, Selena Gomez, Cara Delevingne, Karlie Kloss en Gigi Hadid. Het leverde haar de MTV Video Music Award op voor Video of the Year.

Van het album 1989 zijn er ondertussen meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en ook bij ons haalde het de eerste plaats in de albumlijst. Naast dat commercieel succes was er ook veel bijval bij de critici. Het leverde Taylor Swift al voor de tweede keer in haar carrière de Grammy Award op voor beste album en dit als allereerste vrouwelijke artiest. Ook singer-songwriter Ryan Adams bleek fan: hij nam een volledig coveralbum op van 1989, met Bad Blood als absoluut pareltje.

Haar verzet tegen de streamingdiensten

Haar verzet tegen de streamingdiensten © Photonews - Andrew Parsons

Dat Taylor Swift naast een populair popsterretje ook een slimme zakenvrouw is, bewees ze in 2014 toen ze rond de release van haar succesplaats 1989 besliste om al haar werk van de streamingdienst Spotify te halen. "Ik wil niet bijdragen aan een platform dat de makers niet naar behoren vergoedt. Ik kan mij evenmin vinden in het idee dat muziek geen waarde heeft en gratis moet worden aangeboden", zei ze daarover bij Yahoo! Music.

Toen een jaar later bekend raakte dat Apple Music de eerste drie maanden geen royalty’s zou toekennen aan de artiesten, schoot dat opnieuw in het verkeerde keelgat bij Taylor Swift. "Wij vragen jullie ook niet om gratis iPhones. Dus vraag ons niet om onze muziek vrij te geven zonder compensatie." Een dag na haar brief kondigde Apple al aan zijn beleid aan te passen. Van macht gesproken!

Van de ene controverse in de andere

Van de ene controverse in de andere © Photonews

Na 1989 bracht Taylor Swift een tijdje geen nieuw werk uit, maar dat wil niet zeggen dat ze niet over de tongen ging. Met dank aan haar breed uitgesmeerde vetes met Katy Perry en Kanye West. Die rapte in zijn nummer Famous in deze niet mis te verstane bewoordingen over haar: "I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous!". Katy Perry rekende dan weer af met haar voormalige vriendin in haar single Swish Swish. Daarnaast liep Taylor Swift ook in de kijker met haar relaties met Calvin Harris en Tom Hiddleston, waarbij die laatste volgens sommigen vooral een publiciteitsstunt was.

Uiteindelijk liet ze zich eind 2016 toch nog positief opmerken met haar duet met Zayn Malik voor de soundtrack van Fifty Shades Darker. I Don’t Wanna Live Forever werd een wereldwijde hit en leverde haar een nieuwe MTV Video Music Award op.

Haar veelbetekenend antwoord op Reputation

Haar veelbetekenend antwoord op Reputation © Photonews

In het najaar van 2017 volgde dan haar langverwachte comeback met het nummer Look What You Made Me Do. Een naar eigen zeggen satirisch nummer waarin Taylor Swift afrekent met wat de media allemaal over haar geschreven heeft. De gespecialiseerde pers had er dan ook een vette kluif aan om de vele verwijzingen naar onder andere Kanye West, Kim Kardashian, Katy Perry en Calvin Harris te ontwaren. De videoclip miste in elk geval zijn effect niet en brak het record van meest bekeken video op YouTube in de eerste 24 uur met 43,2 miljoen views. Ook op Spotify - waar haar werk sinds 2017 terug beschikbaar is - brak ze een record met meer dan 8 miljoen streams op dag één.

Met Look What You Made Me Do scoorde Taylor Swift opnieuw een nummer één in eigen land. Bij ons leverde het haar een tweede toptiennotering op. De rest van het album, vol donkere electropop van de hand van producer Jack Antonoff én een nieuwe samenwerking met Ed Sheeran, scoorde wel nog goed in de albumverkoop, maar leverde geen grote hits meer op. Wel viel Taylor Swift opnieuw in de prijzen met vier American Music Awards, waardoor ze met in totaal 23 beeldjes nu de meest gelauwerde vrouwelijke artieste ooit is op het gala.

Lover: haar magnus opus?

Lover: haar magnus opus? © Photonews

Op haar zevende studioalbum Lover, dat sinds augustus in de rekken ligt, kiest Taylor Swift volop voor de liefde. Geen rancune of cynisme deze keer, wel een ode aan haar lief Joe Alwyn op de gelijknamige single. Lover is al de derde succesvolle single van het album, na Me!, een duet met Brendon Urie van Panic! at the Disco en het pro-LGBTQ-lied You Need to Calm Down. In de videoclip van het laatste nummer zijn we bovendien getuige van haar hernieuwde vriendschap met Katy Perry. Tussen beide dames is het duidelijk weer koek en ei en dat bewijzen ze door op te duiken als de gouden combo hamburger en frietjes. Het leverde Taylor Swift ondertussen alweer een nieuwe MTV Video Music Award op. De lovende recensies voor haar album stromen binnen en ook commercieel lijkt Lover een succes. Bij ons is het haar derde album op rij waarmee ze de eerste plaats bereikt.

Het zakenblad Forbes berekende ondertussen dat Taylor Swift tussen juni 2018 en juni 2019 zo’n 166 miljoen euro mocht bijschrijven op haar rekening, wat van haar op haar 29ste meteen ook de best betaalde artieste ter wereld maakt, vóór Beyoncé en Rihanna. Daar zien we voorlopig nog niet meteen een einde aan komen, zeker nu Taylor Swift haar Lover Fest tournee heeft aangekondigd. En jawel, daarmee zal Tay Tay eindelijk nog eens België aandoen: op zaterdag 20 juni is ze de headliner van Werchter Boutique. Een datum om nu al in je agenda te schrijven!

Wordt verwacht: Cats

Wordt verwacht: Cats © Photonews

De fans van Taylor Swift hebben nog iets om naar uit te kijken, want Taylor Swift zal eind dit jaar ook te zien zijn in de filmversie van de beroemde musical Cats, gebaseerd op Old Possum's Book of Practical Cats van T. S. Eliot. Cats is een film van Oscarwinnend regisseur Tom Hooper met ook nog rollen voor Judi Dench, James Corden, Jennifer Hudson, Idris Elba, Rebel Wilson en Jason Derulo. Taylor Swift speelt Bombalurina, een flirterige glamourkat. De film wordt in de kerstperiode in de zalen verwacht.

Dat Taylor Swift opduikt in een film over katten is trouwens geen verrassing. Haar drie katten Meredith Grey, Olivia Benson en Benjamin Button duiken geregeld op op haar Instagram. Hun namen zijn zelfs geregistreerd als merknamen, waardoor we ons binnenkort mogen verwachten aan hun eigen merchandising. Slim gezien!

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

De muziekwereld is weer een fenomeen kwijt, want zondag ging de legendarische drummer Ginger Baker van ons heen. Zijn familie meldde het trieste nieuws via Gingers Twitteraccount. Hij heette eigenlijk Peter Edward Baker, maar kreeg de bijnaam Ginger vanwege zijn rossige haardos.

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Met BOBBY is Vlaanderen weer een boysband rijker. Met hun eerste single Hey Don’t You Know hebben ze alvast een radiohit te pakken.

Hoe zou het nog zijn met ...

Hoe zou het nog zijn met ...

De openingsfoto? Crazy Town X. Wie? Kerels die ooit een hit hadden met 'Butterfly' en toen van de radar verdwenen. Of niet helemaal, maar ze bleven er wel onder. En zo zijn er wel meer bands en artiesten die een tijdje schitteren, één of twee singles of een fantastische plaat uitbrengen en dan lijken weg te deemsteren. We zochten in de kelders van de muziekindustrie naar een aantal - bijna? - vergeten parels ...

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Een nieuwe reeks van Belpop, met deze keer documentaires over de carrière van Guido Belcanto, Joost Zweegers, Bart Peeters en De Mens, én over 40 jaar Ancienne Belgique. Vanaf maandag 7 oktober op Canvas!

Niet te missen concerten in oktober

Niet te missen concerten in oktober

Een stevige dosis rock, een shot melodieuze pop of een flinke scheut soul: wie een concert wil meepikken in oktober zal vast een lekker hapje vinden in deze lijst!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Afscheid nemen bestaat niet. In september overleden jammer genoeg opnieuw enkele muziekhelden, al blijven ze voor eeuwig voortleven in hun muziek. Een van hen is LaShawn Daniels.

Wat je nog niet wist over Elton John

Wat je nog niet wist over Elton John

Sir Elton John is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. Voor de flamboyante Brit zich meer op zijn gezin wil richten, wil hij immers in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Op 8 september 2020 zal hij voor een tweede keer afscheid nemen van het Belgisch publiek in het Sportpaleis. De fans kunnen genieten van een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met klassiekers als 'I Guess That’s Why They Call It the Blues', 'Your Song', 'I’m Still Standing' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'.

Sport in de kijker

Bekijk alles
De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

De EuroMillions Basketball League mag dan al bezig zijn, het basketbalseizoen is pas écht begonnen als ze ook in de NBA weer aan de competitie beginnen. Eind oktober is dat weer het geval. Maar wat moet je allemaal weten vooraleer het zover is?

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

Het wielerseizoen op de weg loopt op zijn einde, en dus is koning cyclocross weer in het land. Bij de vrouwen staat er veel jong geweld te trappelen, maar de oudere garde belooft zich stevig te verweren. Deze tien dames houden we in het oog.

Tops en flops van week 5 in de NFL

Tops en flops van week 5 in de NFL

Russell Wilson en Christian McCaffrey zitten in MVP-modus, de Falcons zakken weg en de kicker van de Titans kent een offday.

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Van 4 tot 13 oktober is het Duitse Stuttgart het centrum van de turnwereld. Dan staat het WK gymnastiek op de planning. België kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de prestatie van Nina Derwael, maar er is nog veel meer om in het oog te houden. Een overzicht.

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Het veldritseizoen trekt zich op gang zonder Wout van Aert, die wellicht out is tot de eindejaarsperiode na zijn val in de Ronde van Frankrijk deze zomer. Mathieu van der Poel kiest voor een lichter winterprogramma en zal zijn wedstrijden uitkiezen. Voor de klassementen zal hij dit crossseizoen minder aandacht hebben.

Tops en flops van week 4 in de NFL

Tops en flops van week 4 in de NFL

Gardner Minshew doet Nick Foles vergeten, de NFL ontdoet zich van een van zijn bad boys en de sfeer van de grote dagen bij Chicago.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Terwijl de heren voetballers stilaan warmgedraaid zijn, loopt voor de wielrenners en tennissers het seizoen op zijn einde. Maar niet zonder nog enkele topwedstrijden af te werken. Verder trekt het NBA-seizoen zich op gang en gaan de motorsporten onverminderd voort. Je hoort het al: er valt weer veel te beleven op Proximus Pickx.

Tops en flops van week 3 in de NFL

Tops en flops van week 3 in de NFL

Daniel Jones is de King of New York, de Falcons stellen teleur, de Saints doen het best goed zonder Drew Brees, en de Chiefs zorgen zoals steeds voor spektakel.

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Er zijn enkele Belgen waar we veel van kunnen verwachten op het WK atletiek dat op 27 september van start gaat in Doha (Qatar). Denk maar aan Nafi Thiam, dé vaandeldrager van de Belgische atletiek en het uithangbord van de Belgische selectie in Doha.

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Op 17 september is het weer zover. Dan weerklinkt in verschillende stadions de hymne van de UEFA Champions League. Voor het zover is, praten we je nog even bij.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Sommige regisseurs passen het concept van hun film ook buiten het witte doek toe. Zo zijn er ook filmaffiches die hints weggeven. Heb jij ze allemaal al gevonden?

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Na Kinderen van de collaboratie in 2017 brengt Canvas vanaf 22 oktober Kinderen van het verzet. Precies 75 jaar na de bevrijding vertellen dertien getuigen hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag. Ze vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf bij werden betrokken, over het verlies en de pijn, over de verschrikkingen van de Nazi-concentratiekampen en onverwerkte oorlogstrauma’s.

De gemeenste Disneyslechteriken

De gemeenste Disneyslechteriken

Met Maleficent: Mistress of Evil heeft Disney een vervolg uitgebracht op de succesvolle live-actionfilm uit 2014 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Die vertelt het verhaal van Doornroosje vanuit het oogpunt van de heks Malafide.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Karen Damen trekt naar VTM, tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zit het niet echt snor, Familie-kijkers lachen met Erika 'Amélie' Van Tielen omdat ze er niet in slaagt om een behoorlijk pilsje te tappen en Herman Brusselmans gaat met zijn vriendin Lena op het platteland wonen. Lees er hier alles over!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Eind oktober, Halloween … en dus een ideaal moment om lekker te griezelen voor de tv. Ook voor jonge kijkers! Heksen, spookjes en monsters zorgen voor kippenvel op Cartoon Network en Boomerang, en in de Studio 100 GO app.

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

De centrale figuur in 'Breaking Bad' is scheikundeleraar Walter White, die zich toelegt op het produceren van crystal meth. Bryan Cranston speelde de rol vijf jaar lang met verve, en om dat te doen moest hij zich helemaal kunnen inleven in zijn personage. De heer Cranston leerde dus zelf crystal meth fabriceren. Hij vertelde later dat het hele proces hem haarfijn uit de doeken werd gedaan door wetenschappers. 

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

We kunnen er niet meer omheen de laatste tijd: we moeten het milieu en onze planeet beschermen tegen verdere vervuiling. Klimaatactivisten komen op straat om te protesteren, maar naast de ‘gewone man in de straat’ geven ook heel wat sterren om de toekomst van moeder Aarde. Deze acteurs en actrices geven hun tijd en geld aan goede klimaatdoelen.Lees ook: De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij selecteerden de interessantste, spannendste en opmerkelijkste programma's die je de komende dagen kan bekijken. Hier komen onze tv-aanraders van de week!

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Een spannende actiefilm die plaatsvindt in het verleden is een goede manier om bij te leren over vroeger. Of historische verhalen over de adel kunnen de geschiedenis in een ander daglicht tonen. Maar film zou film niet zijn, als er hier en daar niet iets wordt overdreven. Heroïsche scènes of dramatische aflopen moet je dus af en toe met een korreltje zout nemen. We onderscheiden feiten en fictie in deze 10 historische klassiekers.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Van 21 tot 27 oktober vindt StarSeries i-League Seizoen 8 plaats in Belek, Turkije. Daar nemen, in totaal, zestien teams het tegen elkaar op voor een prijzenpot van maar liefst 500.000 dollar. Ondertussen is bekend in welke groep de teams werden opgedeeld en tegen wie ze het zoal zullen moeten opnemen in de double-elimination groepsfase.

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Het LEC Team Splyce heeft zich kunnen plaatsen voor de play-off fase van het League of Legends World Championship 2019. Naast Splyce trekt ook FunPlus Phoenix naar de volgende ronde, nadat de twee teams bovenaan eindigden in hun groep door hun prestaties van gisteren. Splyce deed het erg goed doorheen die laatste speeldag van hun groep.

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Vandaag gaat DreamHack Open Rotterdam van start, waar acht teams het in de Nederlandse stad zullen uitvechten voor een prijzenpot van 100.000 dollar. De teams werden onderverdeeld in twee double elimination groepen, waarbij twee teams van elke groep doorstoten naar de single-elimination play-offs. Wij nemen even een kijkje naar alle deelnemers.

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Het voormalige roster van de organisatie DreamEaters, dat recent opstapte bij de organisatie na verschillende interne problemen rond betaling van de spelers, heeft een nieuwe organisatie gevonden om te vertegenwoordigen. Zo sluiten ze zich aan bij Hard Legion, een nieuwe Russische organisatie die werd opgericht door de populaire Russische streaming en Youtube persoonlijkheid Aleksei “HARDPLAY” Baranov.

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

Besiktas, dat deelneemt aan DreamHack Open Rotterdam, heeft aangekondigd dat ze Steven “blackie” Groeneveld (speler van Asterion) aan hun roster toevoegen als tijdelijke speler voor het event. DeNederlander zal invallen voor Meyssa “Missa” Bellouati, die sinds kort geen deel meer uitmaakt van de actieve line-up.

Ook “valens” weg bij Cloud9

Ook “valens” weg bij Cloud9

Soham “valens” Chowdhury zal het CS:GO team van Cloud9 verlaten. De coach is al actief bij Cloud9 sinds begin 2017 en zette in juli al een stap terug als coach om zich meer bezig te gaan houden met het analystische deel van CS:GO. Zijn grootste verwezenlijking als coach bij Cloud9 is de eerste plaats die hij met zijn lineup behaalde op de ELEAGUE Major, in 2018.

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Op de vierde speeldag van het League of Legends World Championship kwamen alle drie de Europese teams in actie. Daarnaast nam ook Cloud9, met Belg “Nisqy” in de rangen, het op tegen Griffin. Uiteindelijk werd het geen al te beste dag voor de Europese teams, met uitzondering van G2 Esports, en ook Cloud9 had het knap lastig tegen Griffin want “Nisqy” en zijn kompanen konden geen overwinning behalen.

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

CS:GO team GamerLegion en Est Kevin “HS” Tarn zijn tot een overeenkomst gekomen rond het contract van de speler. Zo zal zijn contract met de organisatie ontbonden worden, waardoor “HS” een vrije speler zal worden. Zo kan de 22-jarige CS:GO speler op zoek naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen, nadat hij een hele tijd op de bank bij GamerLegion had gespendeerd.

“oskar” wordt vrije speler

“oskar” wordt vrije speler

De Tjech Tomáš “oskar” Štastný heeft gisteren aangekondigd dat zijn contact bij HellRaisers afloopt en dat het niet verlengd zal worden. Op die manier wil hij laten weten dat hij een vrije speler gaat worden en op zoek is naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen. Zijn passage bij HellRaisers werd alvast geen groot succes.

Riot Games komt met vier nieuwe games

Riot Games komt met vier nieuwe games

Riot Games, de developer achter het populaire League of Legends, heeft in een livestream voor de tiende verjaardag van hun game League of Legends enkele grote aankondigingen gedaan. Zo zullen ze de komende jaren vier nieuwe games op de markt brengen. Daarnaast krijgen TeamFight Tactics en League of Legends ook mobile en console versies.

Man krijgt job bij voetbalclub dankzij Football Manager

Man krijgt job bij voetbalclub dankzij Football Manager

Andrej Pavlovic heeft bij de Servische tweedeklasser FK Bezanija een job gekregen als data-analist. Pavlovic, amper 22 jaar, dankt deze job aan zijn verwezenlijkingen in het voetbalspel Football Manager.

“Bjergsen” verlengt contract en wordt mede-eigenaar TSM

“Bjergsen” verlengt contract en wordt mede-eigenaar TSM

League of Legends speler Soren “Bjergsen” Bjerg heeft een contractverlenging van twee jaar ondertekend. Dat laat Team SoloMid weten in een officieel statement. Volgens dat statement zal “Bjergsen” ook mede-eigenaar worden van het Noord-Amerikaanse team. “Bjergsen” wordt nog steeds aanzien als één van de topspelers in de LCS, de Noord-Amerikaanse League of Legends competitie.

Top