Ons Elftal van de Week: Speeldag 6

Sport | Liefhebbers van dramatiek en hoogspanning moeten in de Proximus League zijn. De strijd om de eerste periodetitel ligt weer helemaal open. De eerste drie ploegen uit het klassement moesten zich tevredenstellen met één punt en zien zo Beerschot en Virton naderen in het klassement. De ‘Kielse Ratten’ wonnen thuis van Lommel. Virton won de wedstrijd van Roeselare zonder te spelen door het plotse faillissement van de West-Vlaamse club. Het verschil tussen de leider en de vijfde in het klassement bedraagt slechts vier punten.

Door Sportredactie

Deel dit nieuws

Met slechts één punt uit vijf wedstrijden heeft Lokeren zijn start gemist. De boodschap van de supporters was dan ook duidelijk: ‘Time For Results’. De Waaslanders wachten ook na afgelopen weekend nog steeds op hun eerste overwinning van het seizoen maar ze sloegen er wel knap in om leider Westerlo op een 1-1-gelijkspel te houden. Even mocht de thuisploeg zelfs dromen van de drie punten toen een uitstekend spelende Van Damme scoorde. Maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding. Toch mag Lokeren best tevreden zijn met een punt. Westerlo zorgde voor het meeste doelgevaar en kwam ook op voorsprong via Abrahams. Uitblinker Van Eenoo etaleerde meermaals zijn schietkunsten maar hij miste geluk bij de afwerking. 
 
Zaterdag kon Union SG zich naast Westerlo op de eerste plaats heisen. Dan moest het in eigen stadion wel afrekenen met OH Leuven. De Brusselaars werden aangevuurd door een erg bedrijvige Nielsen. De inzet van de Deense middenvelder werd vroeg in de tweede helft ook beloond met een doelpunt. Een logische voorsprong voor de thuisploeg want in de eerste helft kwamen Nielsen en Ferber ook al dicht bij een doelpunt. Doelman Henkinet hield OHL samen met centrale verdediger Schuermans meermaals in de wedstrijd. In het slot van de wedstrijd kwamen de bezoekers zelfs nog op gelijke hoogte dankzij een strafschopdoelpunt van Henry.
 
Beerschot kroonde zich tot winnaar van het weekend door thuis te winnen van Lommel. De Antwerpenaren komen nu tot op drie punten van de leidersplaats en doen dus weer helemaal mee voor de periodtitel. Toch werd het geen makkelijke avond voor Beerschot. Lommel speelde vorige week nog gelijk tegen Union en de bezoekers hielden ook Beerschot lange tijd in bedwang. Pas in minuut 59 liet Vorogovskiy de netten voor het eerst trillen. Een kwartier voor tijd verdubbelde de goed ingevallen Tissoudali de score.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top