Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Films | Sommige regisseurs passen het concept van hun film ook buiten het witte doek toe. Zo zijn er ook filmaffiches die hints weggeven. Heb jij ze allemaal al gevonden?

Door MF

Deel dit nieuws

'Split', het vervolg op 'Unbreakable'

Het is natuurlijk geen geheim dat 'Split' het vervolg op 'Unbreakable' is. Mister Night Shyamalan laat niets aan het toeval over om dat aan te tonen. Zo zijn de affiches duidelijk met elkaar verbonden. Als je de affiches van de twee films naast elkaar hangt, dan past het gebroken glas mooi in elkaar. Ook 'Glass' maakt trouwens deel uit van dit universum en heeft ook gebroken glas. We hebben de drie affiches niet mooi in elkaar kunnen passen, dus misschien staat 'Glass' wel los van het duo 'Split' - 'Unbreakable'.

Een 'unidentified object' bij Indiana Jones

Heb je de affiche van de film 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull' al 's goed bekeken? Wat zie je op de kristallen schedel die wel in brand lijkt te staan? Ja, inderdaad, het is wel degelijk het hoofd van een kleine alien. Zo weet je al welke richting de film zal uitgaan.

De menselijke helm van Darth Vader

Net zoals alle Star Wars-films respecteert ook Episode VIII de codes die Georges Lucas lang geleden heeft bepaald. Toch is de affiche ietwat anders. Uiteraard staan er lasers en sterren op. Maar de personages staan op een bijzondere manier opgesteld. En als je van dichterbij kijkt (of net van verderaf) dan zie je dat de personages samen de helm van Darth Vader vormen. Gek, niet?

'Finding Nemo' in 'Vaiana'

Mocht je het nog niet geraden hebben, 'Finding Nemo' en 'Vaiana' spelen zich wel degelijk in dezelfde wereld af. Geen grote verrassing, dat geven we toe. Maar kijk 's goed naar de affiche van 'Vaiana'. Wat zie je in de golf? Jawel, Dory! En Marlin! Ja, kijk maar 's goed onderaan rechts op de affiche.

'Passengers': morse die alles onthult

Tussen de twee hoofdpersonages van 'Passengers' zie je een lijn met puntjes en streepjes. Dat is niet alleen grafisch geslaagd. Het is ook morsecode. Je hebt het goed geraden: het is het morsesignaal voor SOS. De affiche onthult dus onmiddellijk het verhaal van de film: de reis door de ruimte wordt geen lachertje!

Verborgen adressen in elke poster van 'Arrival'

Regisseur Denis Villeneuve heeft zich echt wel geamuseerd bij het maken van de affiches van 'Arrival'. De affiches van de film waren allemaal anders in functie van waar ze werden gebruikt. Op elke poster zie je onderaan rechts een adres. Door dat op te zoeken, krijg je info over de aliens en uitleg over het einde van de film. Spoiler alert!

De luchtbellen van 'Under the Silver Lake' vertellen een verhaal

Wat zie je als je goed kijkt naar de luchtbellen van de affiche van 'Under the Silver Lake'? Een piraat? Een surfer? James Dean? Een pop? Nee, dat is geen optische illusie. De luchtbellen bevatten wel degelijk tientallen hints. Allemaal kleine details van het onderzoek dat Andrew Garfield in deze psychologische thriller voert.

De bijzondere doodskop in 'Silence of the Lambs'

De affiche van deze cultfilm van Jonathan Demme is veel symbolischer dan hij lijkt. De vlinder verwijst duidelijk naar de cocons die teruggevonden worden in de keel van de slachtoffers van de serial killer. In die vlinder zie je ook een doodskop. Ook die metafoor heeft geen uitleg nodig. Maar wist je ook dat die doodskop gemaakt is met het lichaam van de 7 slachtoffers van de moordenaar?

Thor in 9 cirkels

De werelden die Thor omringen, zijn niet altijd gemakkelijk te situeren. Oké, we gaan proberen het eenvoudig te houden. Thor komt uit een van de 9 werelden van de Scandinavische mythologie. Op de affiche van 'Thor Ragnarok' zie je Thor in het midden van de 9 cirkels. Deze 9 cirkels vertegenwoordigen de 9 Scandinavische werelden van het universum van de Marvel-held.

Een B-29 op de affiche van 'Grave of the Fireflies'

Nee, op de affiche van 'Grave of the Fireflies' zie je geen vuurvliegjes. De hint is iets subtieler: je moet de affiche lichter maken om te zien dat er een B-29 door het luchtruim vliegt. En dat de vuurvliegjes eigenlijk bommen zijn. Een pak minder feeëriek dus! Als je dat weet, bekijk je het verhaal van de film op een heel andere manier ...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top