Start Club Brugge met een zege tegen Galatasaray in de UEFA Champions League?

Sport | Club Brugge speelt woensdag zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League thuis tegen Galatasaray. Andere mooie affiches zijn die tussen PSG en Real Madrid en Atlético Madrid en Juventus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge neemt al voor de derde keer in vier jaar tijd deel aan de Champions League. Vorig jaar eindigde Club derde in een groep met Borussia Dortmund, Atlético Madrid en AS Monaco. Ook dit jaar moet overwinteren in de Europa League het doel zijn van blauwzwart in een groep met PSG, Real Madrid en Galatasaray. Thuis punten pakken tegen de Turkse kampioen is dan een must. Galatasaray is het team van ex-speler Ryan Donk en telt met Sofiane Feghouli en Radamel Falcao ook enkele absolute smaakmakers. Kan het team van Philippe Clement hun scalp pakken?

De andere wedstrijd in de groep van Club Brugge is de topaffiche tussen PSG en Real Madrid. Bij PSG maakte Neymar afgelopen weekend zijn rentree onder een fluitconcert van zijn eigen fans. Met een omhaal in de extra tijd zorgde hij wel meteen voor de beslissing. In de Champions League is Neymar evenwel nog geschorst na zijn uithaal aan het adres van de wedstrijdleiding in de wedstrijd tegen Manchester United vorig seizoen. Bij Real Madrid maakte Rode Duivel Eden Hazard afgelopen weekend zijn debuut toen hij na de rust mocht invallen. Krijgt hij meer speelgelegenheid in Parijs?

Nog meer Belgen kan je in actie zien in groep B. Het Tottenham van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen trekt in de vooravond al naar het Griekse Olympiakos. In de andere wedstrijd krijgt Bayern München Rode Ster Belgrado over de vloer. In groep C is het uitkijken naar de prestaties van Kevin De Bruyne bij Manchester City op bezoek bij Shakhtar Donetsk. Het andere duel gaat tussen Dinamo Zagreb en het Atalanta Bergamo van Ruslan Malinovsky en Timothy Castagne.

In groep D tenslotte staat er met Atlético Madrid - Juventus nog een absolute topaffiche op het programma. Juventus leed afgelopen weekend zijn eerste puntenverlies in de Serie A: het kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Fiorentina. Ook Atlético Madrid kende geen goede generale repetitie: het ging de boot in bij Real Sociedad. Wie kan zich woensdag herpakken in de Champions League? Het andere duel in groep D gaat tussen Bayer Leverkusen en Lokomotiv Moskou.

Dankzij de Multi Live van Proximus Sports hoef je geen enkel doelpunt te missen!

UEFA Champions League

Woensdag 18u30
UEFA Champions League Multi Live (Proximus Sports 1)

Woensdag 18u45
Club Brugge - Galatasaray (Proximus Sports 2)
Olympiakos - Tottenham (Proximus Sports 3)

Woensdag 20u50
PSG - Real Madrid (Proximus Sports 2)
Atlético Madrid - Juventus (Proximus Sports 3)
Shakhtar Donetsk - Manchester City (Proximus Sports 4)
Bayern München - Rode Ster Belgrado (Proximus Sports 5)
Dinamo Zagreb - Atalanta (Proximus Sports 6)
Bayer Leverkusen - Lokomotiv Moskou (Proximus Sports 7)

Alle wedstrijden van de UEFA Champions League zijn live te bekijken via Proximus Sports. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Bekijk ook:
De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top