De tv-tips van de week (van 16 t.e.m. 22 september)

Wat is er de komende dagen op de buis? Dat verneem je hier!
De tv-tips van de week (van 16 t.e.m. 22 september) © Warner Bros.

Sleepers

New York, 1960. Vier vrienden van vijftien belanden na een uit de hand gelopen grap in een heropvoedingsgesticht, waar ze het slachtoffer worden van bewaker Sean Nokes, die hen seksueel misbruikt. Tien jaar later zijn twee van hen in de criminaliteit beland.

Amerikaanse thriller van Barry Levinson (1996) met Brad Pitt, Kevin Bacon, Robert De Niro en Dustin Hoffman.

Dinsdag 17 september om 22u25 op Q2

Film

Film © Paramount Pictures

Indiana Jones and The Last Crusade

Henry, de vader van Indiana Jones, is spoorloos verdwenen tijdens zijn zoektocht naar de Heilige Graal, een felbegeerd artefact waarvan de inhoud het eeuwige leven zou schenken. In het bezit van zijn vaders notities reist Indy naar Venetië. Daar komt hij erachter dat zijn vader wordt gevangengehouden door de nazi’s, die de Graal koste wat het kost in handen willen krijgen.

Amerikaanse avonturenfilm van Steven Spielberg (1989) met Harrison Ford en Sean Connery.

Woensdag 18 september om 20u35 op ZES

© Isopix

John Wick: Chapter 3 - Parabellum

Nadat tophuurmoordenaar John Wick een lid van de duistere, internationale moordenaarsgilde The High Table heeft omgebracht, wordt hij uit de gilde verbannen. Met een premie van veertien miljoen dollar op zijn hoofd. Met slechts één uur voorsprong en de meest meedogenloze premiejagers van de wereld achter zich aan vecht John zich door New York in een poging te overleven.

Amerikaanse actiefilm van Chad Stahelski met Keanu Reeves, Halle Barry en Laurence Fishburn.

Vanaf vrijdag 20 september in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

© CBS Films

Inside Llewyn Davies

New York, begin jaren 60. Folkmuzikant Llewyn Davis staat op een kruispunt in zijn leven. Hij wil het maken als muzikant, maar de weg naar de roem ligt bezaaid met obstakels, waarvan een aantal van eigen makelij. Hij overleeft met de hulp van vrienden en vreemden en neemt links en rechts tijdelijke jobs aan. Llewyn droomt van een auditie bij de legendarische Bud Grossman. Met zijn gitaar in de hand reist hij hartje winter naar Chicago in een ultieme poging om Grossmans aandacht te trekken.

Brits drama van Ethan en Joel Coen (2013) met Oscar Isaac, Carey Mulligan en Justin Timberlake.

Vrijdag 20 september om 23u25 op VTM

© British Film Institute

Mr. Turner

De excentrieke 19de- eeuwse kunstschilder J.M.W. Turner werd getekend door de dood van zijn vader en houdt er een allesbehalve alledaagse levensstijl op na. Huishoudster Hannah Danby draagt haar baas op handen, maar Mr. Turner vindt haar werk redelijk vanzelfsprekend en eist geregeld seksuele diensten van haar. Turner reist, schildert, bezoekt een bordeel, laat zich aan de mast van een schip vastbinden zodat hij een sneeuwstorm kan schilderen én oogst heel wat succes met zijn werk.

Duits-Frans-Brits biografisch drama van Mike Leigh (2014) met Timothy Spall, Paul Jesson en Dorothy Atkinson.

Vrijdag 20 september om 21u20 op Canvas

© Isopix

The Zookeeper's Wife

Warschau, 1939. De dierentuin van Antonina en Jan Zabinski is een idyllische plek waar mens en dier in harmonie leven. Jan maakt zich zorgen over een mogelijke Duitse inval in Polen, maar Antonina wil haar dieren niet in de steek laten. Wanneer de Duitsers op 1 september 1939 bombardementen uitvoeren op Warschau, wordt de dierentuin zwaar getroffen: veel dieren vinden de dood, anderen worden in beslag genomen door de nazi's. In het geheim besluiten de Zabinski's samen te werken met het verzet en hun dierentuin in te zetten als schuilplaats voor Joodse onderduikers.

Amerikaans-Brits biografisch drama van Niki Caro (2017) met Jessica Chastain, Johan Heldenbergh en Daniel Brühl.

Zaterdag 21 september om 21u20 op Eén

© Isopix

Doctor Strange

De getalenteerde neurochirurg Stephen Strange verliest het gevoel in zijn handen na een auto-ongeluk. De enige manier om het gevoel terug te krijgen, is om in de leer te gaan bij The Ancient One. Strange leert magische krachten kennen waarvan hij het bestaan niet kon vermoeden.

Amerikaanse fantasyfilm van Scott Derrickson (2016) met Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams , Mads Mikkelsen en Tilda Swinton. Gebaseerd op de gelijknamige Marvel Comics.

Zaterdag 21 september om 20u30 op Q2

© Warner Bros.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Magie-zoöloog Newt Scamander heeft net zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren afgerond. Maar tijdens een tussenstop in New York loopt alles uit de hand.

Amerikaans-Britse fantasy-avonturenfilm van David Yates (2016) met Eddie Redmayne, Katherine Waterston en Colin Farrell. Prequel op Harry Potter.

Zaterdag 21 september om 20u25 op VIER

Series

Series © VMM

Matroesjka’s

Het tweede seizoen van de Belgische misdaadserie, goed voor de Ha! van Humo in 2008.

Wanneer de Antwerpse vrouwenhandelaars Ray Van Mechelen en Eddy Stoefs na drie jaar uit de gevangenis worden vrijgelaten, ontdekken ze dat hun voormalige zakenpartner, Jan Verplancke, met al hun spaargeld naar Thailand is vertrokken. Hij runt daar een stripclub. Van Mechelen en Stoefs reizen meteen naar Pattaya. Verplancke is echter niet van plan om hen terug te betalen. Hij biedt hen Thaise meisjes aan als zoethoudertje. Ondertussen reist Bob Sels samen met Inesa naar Moldavië om er nieuwe meisjes te ronselen.

Serie van Marc Punt en Guy Goossens met Axel Daeseleire, Koen Van Impe, Dirk Van Dijck, Luk Wyns en Veerle Dejonghe.

Vanaf maandag 16 september (1/10) telkens twee afleveringen om 21u10 op Q2

Entertainment

Entertainment © vtm

Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond

Hoe ver gaan Vlaamse vrouwen én mannen voor de boer of boerin van hun leven? Vér, zo blijkt. Canada, Finland, Kaapverdië, Duitsland of Bulgarije: geen land is te ver in de hoop er de liefde te vinden. Stephan, Marianne, Etienne, Gerard en Victor hebben elk hun droomjob veroverd in het buitenland. Het laatste puzzelstuk van hun geluk zoeken ze in Vlaanderen: een toffe partner om hun leven te vervolledigen.

Het tweede seizoen van Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond met Dina Tersago en Ann Lemmens krijgt in de eerste aflevering alvast bezoek van Jan en Romina.

Vanaf maandag 16 september om 20u35 op VTM

Bekijk ook:

Zij zoeken de liefde in Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond

© VIJF

Monacovrouwen

De nieuwe realityreeks Monacovrouwen volgt vier excentrieke vrouwen die de Lage Landen inruilden voor een luxeleven in Monaco, compleet met decadente uitspattingen, grote dromen, kleine onzekerheden en héél veel geld. Anne-Françoise, Atoessa, Sylvie en Winny zijn stuk voor stuk mooie, rijke vrouwen living the good life, maar ze hebben ook hun eigen, straffe verhaal.

Vanaf vrijdag 20 september om 20u35 op VIJF

Bekijk ook:

Exotische luxe en veel bling bling in Monacovrouwen

© VIER

Dancing with the Stars

Wie wordt de opvolger van James Cooke in Dancing With the Stars? Ook dit jaar gaat VIER op zoek naar de best dansende BV in het tweede seizoen van Dancing With The Stars. In deze uitdagende show gaan een resem bekende gezichten het dansavontuur van hun leven aan. Welk koppel waagt zich het verst, durft alles los te gooien en danst zich naar de volgende ronde? Of de BV’s nu hun beste moves uit freestyle, modern of jazz demonstreren, de jury verwacht niets minder dan het niveau van een professionele videoclip. De jury en de kijkers thuis beslissen uiteindelijk wie hen het meest heeft kunnen verleiden.

Dancing with the Stars wordt dit najaar gehost door Gert Verhulst en Kat Kerkhofs, want Jani ruilt zijn plek als presentator in om te shinen op de dansvloer. Daarnaast gaan ook Julie Vermeire, Christoff De Bolle, Michaël Pas, Viktor Verhulst, Ann Pira, Evy Gruyaert, Ianthe Tavernier en Kelly Pfaff het dansavontuur van hun leven aan. In de jury vinden we met Davy Brocatus en Sam Louwyck twee nieuwkomers.

Vanaf zondag 22 september om 20u op VIER

Documentaire

Documentaire © BBC

Forensics: The Real CSI

Het forensisch team moet een onbekende schutter identificeren aan de hand van het bewijsmateriaal dat hij heeft achtergelaten, en de doodsoorzaak achterhalen van een lichaam dat in verdachte omstandigheden werd aangetroffen.
Britse documentairereeks (2019) over de cruciale rol van de forensische wetenschap bij misdaadonderzoek.

Vanaf maandag 16 september (1/3) om 23u15 op Canvas

© Netflix

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Deze driedelige documentaire vertelt op diepgaande en ongefilterde wijze het levensverhaal van Bill Gates, die unieke oplossingen zoekt voor enkele uiterst complexe problemen in de wereld.

Een documentaire van de Oscar-winnende regisseur Davis Guggenheim, die eerder tekende voor An Inconvenient Truth en He Named Me Malala.

Vanaf vrijdag 20 september op Netflix

Voor het jonge volkje

Voor het jonge volkje © Netflix

Team Kaylie

In Team Kaylie overtreedt de beroemde en egocentrische tiener en miljardair Kaylie Konrad de wet en moet ze voor straf een natuurclub in de binnenstad gaan leiden. Kaylie is het niet gewoon de handen uit de mouwen te steken, dus haar straf is aanvankelijk een ramp voor haar. Maar door uit haar comfortzone te treden, kan ze tonen dat ze méér is dan een mooi gezichtje.

Een serie van Tracy Bitterolf met Bryana Salaz, Rosa Balsi en Symera Jackson.

Vanaf vrijdag 20 september op Netflix

Bekijk ook:
Netflix: deze series staan op het menu in september

Sport

Sport © Photonews - Philippe Crochet

UEFA Champions League
Dinsdag en woensdag rolt de bal opnieuw in de groepsfase van de UEFA Champions League. Dit jaar zijn er maar liefst twee Belgische clubs gekwalificeerd: Racing Genk en Club Brugge. Beide clubs kregen een mooie maar loodzware loting voorgeschoteld. Op de eerste speeldag wacht zowel voor Genk als Club Brugge de meest haalbare kaart: Genk speelt dinsdag op het veld van Salzburg, Club Brugge ontvangt Galatasaray.

Salzburg - KRC Genk
Dinsdag 17 september vanaf 20u35 op VIER

Club Brugge  - Galatasaray
Woensdag 18 september vanaf 18u30 op Q2

Alle wedstrijden van de UEFA Champions League zijn live te bekijken op Proximus Sports. Blikvangers deze week zijn Napoli - Liverpool, Dortmund - Barcelona, PSG - Real Madrid en Atlético Madrid - Juventus. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

© Belga

EK volleybal

De Belgische volleybalmannen werken momenteel de groepsfase van het EK af in eigen land. Na drie gewonnen wedstrijden zijn de Red Dragons al zo goed als zeker van de achtste finales. Eerst volgen er nog groepswedstrijden tegen Slovakije en Servië.

Slovakije - België
Dinsdag 17 september om 20u30 op het kanaal van Ketnet

België - Servië
Woensdag 18 september om 20u30 op het kanaal van Ketnet

© Photonews - Nico Vereecken

UEFA Europa League

Er nemen ook twee Belgische clubs deel aan de Europa League dit seizoen. Op de eerste speeldag neemt Standard het in groep F op tegen Vitoria Guimaraes. AA Gent ontvangt in groep I Saint-Etienne in de Ghelamco Arena.

Standard - Vitoria Guimaraes
Donderdag 19 september om 18u35 op Canvas (vanaf 19u55 op het kanaal van Ketnet)

AA Gent - AS Saint-Etienne
Donderdag 19 september om 20u35 op Canvas

Bekijk deze programma's live waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je ze tot 36 uur later wanneer jij wil!

Klik hier om de volledige tv-gids te raadplegen!

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

De muziekwereld is weer een fenomeen kwijt, want zondag ging de legendarische drummer Ginger Baker van ons heen. Zijn familie meldde het trieste nieuws via Gingers Twitteraccount. Hij heette eigenlijk Peter Edward Baker, maar kreeg de bijnaam Ginger vanwege zijn rossige haardos.

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Met BOBBY is Vlaanderen weer een boysband rijker. Met hun eerste single Hey Don’t You Know hebben ze alvast een radiohit te pakken.

Hoe zou het nog zijn met ...

Hoe zou het nog zijn met ...

De openingsfoto? Crazy Town X. Wie? Kerels die ooit een hit hadden met 'Butterfly' en toen van de radar verdwenen. Of niet helemaal, maar ze bleven er wel onder. En zo zijn er wel meer bands en artiesten die een tijdje schitteren, één of twee singles of een fantastische plaat uitbrengen en dan lijken weg te deemsteren. We zochten in de kelders van de muziekindustrie naar een aantal - bijna? - vergeten parels ...

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Een nieuwe reeks van Belpop, met deze keer documentaires over de carrière van Guido Belcanto, Joost Zweegers, Bart Peeters en De Mens, én over 40 jaar Ancienne Belgique. Vanaf maandag 7 oktober op Canvas!

Niet te missen concerten in oktober

Niet te missen concerten in oktober

Een stevige dosis rock, een shot melodieuze pop of een flinke scheut soul: wie een concert wil meepikken in oktober zal vast een lekker hapje vinden in deze lijst!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Afscheid nemen bestaat niet. In september overleden jammer genoeg opnieuw enkele muziekhelden, al blijven ze voor eeuwig voortleven in hun muziek. Een van hen is LaShawn Daniels.

Wat je nog niet wist over Elton John

Wat je nog niet wist over Elton John

Sir Elton John is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. Voor de flamboyante Brit zich meer op zijn gezin wil richten, wil hij immers in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Op 8 september 2020 zal hij voor een tweede keer afscheid nemen van het Belgisch publiek in het Sportpaleis. De fans kunnen genieten van een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met klassiekers als 'I Guess That’s Why They Call It the Blues', 'Your Song', 'I’m Still Standing' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'.

King Gizzard & The Lizard Wizard: Down Under boven!

King Gizzard & The Lizard Wizard: Down Under boven!

"Met zo'n naam gaan jullie nooit aan de bak komen." Neen? Vergeet niet dat deze band uit Australië afkomstig is en dat een portie Ozzie-gekte altijd een goed idee is als je een band begint. Bijzonder fijn gezelschap dit. Onder de noemer 'prettig gestoord en vet'.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

De EuroMillions Basketball League mag dan al bezig zijn, het basketbalseizoen is pas écht begonnen als ze ook in de NBA weer aan de competitie beginnen. Eind oktober is dat weer het geval. Maar wat moet je allemaal weten vooraleer het zover is?

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

Het wielerseizoen op de weg loopt op zijn einde, en dus is koning cyclocross weer in het land. Bij de vrouwen staat er veel jong geweld te trappelen, maar de oudere garde belooft zich stevig te verweren. Deze tien dames houden we in het oog.

Tops en flops van week 5 in de NFL

Tops en flops van week 5 in de NFL

Russell Wilson en Christian McCaffrey zitten in MVP-modus, de Falcons zakken weg en de kicker van de Titans kent een offday.

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Van 4 tot 13 oktober is het Duitse Stuttgart het centrum van de turnwereld. Dan staat het WK gymnastiek op de planning. België kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de prestatie van Nina Derwael, maar er is nog veel meer om in het oog te houden. Een overzicht.

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Het veldritseizoen trekt zich op gang zonder Wout van Aert, die wellicht out is tot de eindejaarsperiode na zijn val in de Ronde van Frankrijk deze zomer. Mathieu van der Poel kiest voor een lichter winterprogramma en zal zijn wedstrijden uitkiezen. Voor de klassementen zal hij dit crossseizoen minder aandacht hebben.

Tops en flops van week 4 in de NFL

Tops en flops van week 4 in de NFL

Gardner Minshew doet Nick Foles vergeten, de NFL ontdoet zich van een van zijn bad boys en de sfeer van de grote dagen bij Chicago.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Terwijl de heren voetballers stilaan warmgedraaid zijn, loopt voor de wielrenners en tennissers het seizoen op zijn einde. Maar niet zonder nog enkele topwedstrijden af te werken. Verder trekt het NBA-seizoen zich op gang en gaan de motorsporten onverminderd voort. Je hoort het al: er valt weer veel te beleven op Proximus Pickx.

Tops en flops van week 3 in de NFL

Tops en flops van week 3 in de NFL

Daniel Jones is de King of New York, de Falcons stellen teleur, de Saints doen het best goed zonder Drew Brees, en de Chiefs zorgen zoals steeds voor spektakel.

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Er zijn enkele Belgen waar we veel van kunnen verwachten op het WK atletiek dat op 27 september van start gaat in Doha (Qatar). Denk maar aan Nafi Thiam, dé vaandeldrager van de Belgische atletiek en het uithangbord van de Belgische selectie in Doha.

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Op 17 september is het weer zover. Dan weerklinkt in verschillende stadions de hymne van de UEFA Champions League. Voor het zover is, praten we je nog even bij.

Tops en flops van week 1 in de NFL

Tops en flops van week 1 in de NFL

Lamar Jackson is de koning in de lucht, bij de Browns gaat het mis bij het opstijgen, de Jets missen hun landing en de Patriots zijn al van de grond.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Na Kinderen van de collaboratie in 2017 brengt Canvas vanaf 22 oktober Kinderen van het verzet. Precies 75 jaar na de bevrijding vertellen dertien getuigen hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag. Ze vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf bij werden betrokken, over het verlies en de pijn, over de verschrikkingen van de Nazi-concentratiekampen en onverwerkte oorlogstrauma’s.

De gemeenste Disneyslechteriken

De gemeenste Disneyslechteriken

Met Maleficent: Mistress of Evil heeft Disney een vervolg uitgebracht op de succesvolle live-actionfilm uit 2014 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Die vertelt het verhaal van Doornroosje vanuit het oogpunt van de heks Malafide.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Karen Damen trekt naar VTM, tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zit het niet echt snor, Familie-kijkers lachen met Erika 'Amélie' Van Tielen omdat ze er niet in slaagt om een behoorlijk pilsje te tappen en Herman Brusselmans gaat met zijn vriendin Lena op het platteland wonen. Lees er hier alles over!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Eind oktober, Halloween … en dus een ideaal moment om lekker te griezelen voor de tv. Ook voor jonge kijkers! Heksen, spookjes en monsters zorgen voor kippenvel op Cartoon Network en Boomerang, en in de Studio 100 GO app.

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

De centrale figuur in 'Breaking Bad' is scheikundeleraar Walter White, die zich toelegt op het produceren van crystal meth. Bryan Cranston speelde de rol vijf jaar lang met verve, en om dat te doen moest hij zich helemaal kunnen inleven in zijn personage. De heer Cranston leerde dus zelf crystal meth fabriceren. Hij vertelde later dat het hele proces hem haarfijn uit de doeken werd gedaan door wetenschappers. 

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

We kunnen er niet meer omheen de laatste tijd: we moeten het milieu en onze planeet beschermen tegen verdere vervuiling. Klimaatactivisten komen op straat om te protesteren, maar naast de ‘gewone man in de straat’ geven ook heel wat sterren om de toekomst van moeder Aarde. Deze acteurs en actrices geven hun tijd en geld aan goede klimaatdoelen.Lees ook: De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij selecteerden de interessantste, spannendste en opmerkelijkste programma's die je de komende dagen kan bekijken. Hier komen onze tv-aanraders van de week!

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Een spannende actiefilm die plaatsvindt in het verleden is een goede manier om bij te leren over vroeger. Of historische verhalen over de adel kunnen de geschiedenis in een ander daglicht tonen. Maar film zou film niet zijn, als er hier en daar niet iets wordt overdreven. Heroïsche scènes of dramatische aflopen moet je dus af en toe met een korreltje zout nemen. We onderscheiden feiten en fictie in deze 10 historische klassiekers.

De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Van 13 tot en met 20 oktober is er de week van het bos. Om bos en klimaat in de kijker te zetten pakt Proximus Pickx uit met de special 'Onze groene planeet': we vuren een reeks ongemeen interessante, beklijvende en ongecensureerde natuur- en klimaatdocumentaires op je af. 

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Van 21 tot 27 oktober vindt StarSeries i-League Seizoen 8 plaats in Belek, Turkije. Daar nemen, in totaal, zestien teams het tegen elkaar op voor een prijzenpot van maar liefst 500.000 dollar. Ondertussen is bekend in welke groep de teams werden opgedeeld en tegen wie ze het zoal zullen moeten opnemen in de double-elimination groepsfase.

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Het LEC Team Splyce heeft zich kunnen plaatsen voor de play-off fase van het League of Legends World Championship 2019. Naast Splyce trekt ook FunPlus Phoenix naar de volgende ronde, nadat de twee teams bovenaan eindigden in hun groep door hun prestaties van gisteren. Splyce deed het erg goed doorheen die laatste speeldag van hun groep.

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Vandaag gaat DreamHack Open Rotterdam van start, waar acht teams het in de Nederlandse stad zullen uitvechten voor een prijzenpot van 100.000 dollar. De teams werden onderverdeeld in twee double elimination groepen, waarbij twee teams van elke groep doorstoten naar de single-elimination play-offs. Wij nemen even een kijkje naar alle deelnemers.

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Het voormalige roster van de organisatie DreamEaters, dat recent opstapte bij de organisatie na verschillende interne problemen rond betaling van de spelers, heeft een nieuwe organisatie gevonden om te vertegenwoordigen. Zo sluiten ze zich aan bij Hard Legion, een nieuwe Russische organisatie die werd opgericht door de populaire Russische streaming en Youtube persoonlijkheid Aleksei “HARDPLAY” Baranov.

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

Besiktas, dat deelneemt aan DreamHack Open Rotterdam, heeft aangekondigd dat ze Steven “blackie” Groeneveld (speler van Asterion) aan hun roster toevoegen als tijdelijke speler voor het event. DeNederlander zal invallen voor Meyssa “Missa” Bellouati, die sinds kort geen deel meer uitmaakt van de actieve line-up.

Ook “valens” weg bij Cloud9

Ook “valens” weg bij Cloud9

Soham “valens” Chowdhury zal het CS:GO team van Cloud9 verlaten. De coach is al actief bij Cloud9 sinds begin 2017 en zette in juli al een stap terug als coach om zich meer bezig te gaan houden met het analystische deel van CS:GO. Zijn grootste verwezenlijking als coach bij Cloud9 is de eerste plaats die hij met zijn lineup behaalde op de ELEAGUE Major, in 2018.

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Op de vierde speeldag van het League of Legends World Championship kwamen alle drie de Europese teams in actie. Daarnaast nam ook Cloud9, met Belg “Nisqy” in de rangen, het op tegen Griffin. Uiteindelijk werd het geen al te beste dag voor de Europese teams, met uitzondering van G2 Esports, en ook Cloud9 had het knap lastig tegen Griffin want “Nisqy” en zijn kompanen konden geen overwinning behalen.

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

CS:GO team GamerLegion en Est Kevin “HS” Tarn zijn tot een overeenkomst gekomen rond het contract van de speler. Zo zal zijn contract met de organisatie ontbonden worden, waardoor “HS” een vrije speler zal worden. Zo kan de 22-jarige CS:GO speler op zoek naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen, nadat hij een hele tijd op de bank bij GamerLegion had gespendeerd.

“oskar” wordt vrije speler

“oskar” wordt vrije speler

De Tjech Tomáš “oskar” Štastný heeft gisteren aangekondigd dat zijn contact bij HellRaisers afloopt en dat het niet verlengd zal worden. Op die manier wil hij laten weten dat hij een vrije speler gaat worden en op zoek is naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen. Zijn passage bij HellRaisers werd alvast geen groot succes.

Riot Games komt met vier nieuwe games

Riot Games komt met vier nieuwe games

Riot Games, de developer achter het populaire League of Legends, heeft in een livestream voor de tiende verjaardag van hun game League of Legends enkele grote aankondigingen gedaan. Zo zullen ze de komende jaren vier nieuwe games op de markt brengen. Daarnaast krijgen TeamFight Tactics en League of Legends ook mobile en console versies.

Man krijgt job bij voetbalclub dankzij Football Manager

Man krijgt job bij voetbalclub dankzij Football Manager

Andrej Pavlovic heeft bij de Servische tweedeklasser FK Bezanija een job gekregen als data-analist. Pavlovic, amper 22 jaar, dankt deze job aan zijn verwezenlijkingen in het voetbalspel Football Manager.

“Bjergsen” verlengt contract en wordt mede-eigenaar TSM

“Bjergsen” verlengt contract en wordt mede-eigenaar TSM

League of Legends speler Soren “Bjergsen” Bjerg heeft een contractverlenging van twee jaar ondertekend. Dat laat Team SoloMid weten in een officieel statement. Volgens dat statement zal “Bjergsen” ook mede-eigenaar worden van het Noord-Amerikaanse team. “Bjergsen” wordt nog steeds aanzien als één van de topspelers in de LCS, de Noord-Amerikaanse League of Legends competitie.

Top