Wat kan Racing Genk tegen Salzburg in de UEFA Champions League?

Sport | De groepsfase van de Champions League wordt dinsdag afgetrapt op Proximus Sports met enkele mooie affiches als Napoli - Liverpool en Dortmund - Barcelona. Racing Genk begint aan zijn campagne met een uitwedstrijd in Salzburg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kampioen Racing Genk is er voor het eerst sinds het seizoen 2011-2012 terug bij in de groepsfase van de Champions League, toen het drie punten pakte met drie gelijke spelen in eigen huis. Beter doen dit seizoen wordt moeilijk in een groep met Liverpool, Napoli en Salzburg. Salzburg is op papier de meest haalbare tegenstander, maar in realiteit een gevaarlijke klant. Salzburg is al jaren ongeslagen in eigen stadion en won dit weekend in de competitie nog met 7-2. Vorig jaar schakelden de Oostenrijkers ook al Club Brugge uit in de Europa League. Racing Genk heeft dan ook niets te verliezen in zijn openingsmatch.

De andere wedstrijd in groep E gaat tussen het Napoli van Dries Mertens en titelverdediger Liverpool. Napoli kende alvast een goede generale repetitie in de Serie A: het klopte Sampdoria afgelopen weekend dankzij twee doelpunten van onze Rode Duivel. In de Premier League heeft het Liverpool van Divock Origi nog altijd het maximum van de punten.

In groep F is het uitkijken naar het duel tussen Borussia Dortmund en Barcelona. Bij Dortmund keerden Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard afgelopen weekend terug uit blessure in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Leverkusen. Bij Barcelona traint Lionel Messi ook weer mee, maar waarschijnlijk haalt hij de match in de Champions League nog niet. Barça had de grootmeester alvast niet nodig dit weekend: het versloeg Valencia met 5-2 met twee doelpunten van Luis Suarez en een goal en assist van de zestienjarige Ansu Fati. In dezelfde groep ontvangt het Inter Milaan van Romelu Lukaku in de vooravond Slavia Praag.

Nog in de vooravond staat het duel tussen Lyon en Zenit Sint-Petersburg op het programma uit groep G. Het andere duel in deze erg open groep gaat tussen Benfica en Leipzig. In groep H tenslotte begint Ajax aan zijn nieuwe campagne in de Champions League met een thuiswedstrijd tegen het Franse Lille. De Nederlandse kampioen is dit jaar in een groep terechtgekomen met Chelsea en Valencia, die het in een onderling duel tegen elkaar opnemen.

Dankzij de Multi Live van Proximus Sports hoef je geen enkel doelpunt te missen!

UEFA Champions League
Dinsdag 18u45
Inter Milaan - Slavia Praag (Proximus Sports 2)
Lyon - Zenit Sint-Petersburg (Proximus Sports 3)
Dinsdag 20u
UEFA Champions League Multi Live (Proximus Sports 1)
Dinsdag 20u50
Salzburg - Racing Genk (Proximus Sports 2)
Napoli - Liverpool (Proximus Sports 3)
Borussia Dortmund - FC Barcelona (Proximus Sports 4)
Chelsea - Valencia (Proximus Sports 5)
Ajax - Lille (Proximus Sports 6)
Benfica - Leipzig (Proximus Sports 7)

Alle wedstrijden van de UEFA Champions League zijn live te bekijken via Proximus Sports. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Bekijk ook:

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top