Vreven reageert op morrend Beerschotpubliek; Gislason ziet al heel seizoen 'hetzelfde verhaal' bij Lommel

Sport | Beerschot won zaterdagavond met 2-0 van Lommel. De thuisploeg had het niet makkelijk om de bezoekende defensie te ontwrichten, maar scoorde uiteindelijk toch via twee mooi uitgespeelde acties. Lommel had enkele kansen op een tegengoal, maar botste op een uitstekende Vanhamel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vooral in de eerste helft toonde het Beerschotpubliek zich nogal ongeduldig en dat was coach Stijn Vreven niet ontgaan. "We weten dat we een heel kritisch publiek hebben en dat recht hebben ze ook. Ze mogen zeggen wat ze willen, maar daarmee helpen ze de ploeg niet altijd. We hebben positieve support nodig, zeker ook op moeilijke momenten. Maar we kunnen de fans alleen maar voor ons winnen door prestaties te leveren en matchen te winnen."

De coach stipte ook aan dat veel van zijn spelers nog naar hun topvorm aan het groeien zijn en dat geduld dus ook een schone deugd is. "Veel jongens hebben weinig wedstrijdritme door blessures of door het feit dat ze vorig seizoen weinig speelden. Zij hebben tijd nodig. Desalniettemin hadden we de volledige controle over deze wedstrijd en speelden we genoeg kansen bij elkaar om nog meer te scoren. Vanhamel heeft wel één cruciale bal moeten pakken bij 1-0. Hij hield ons daar even recht."

Factor Cerigioni

Lommel miste de kans om aansluiting te vinden met de middenmoot en staat nu samen met Roeselare en Lokeren helemaal afgetekend onderin. "We hadden de match eigenlijk wel goed onder controle", vertelde coach Gislason na de match. "Maar we konden de bal niet goed vasthouden waardoor we veel moesten verdedigen. De blessure van Cerigioni had daar wel mee te maken. Hij loopt veel en houdt veel ballen bij. Zijn verlies was dan ook een klap. Defensief stond het goed, maar offensief konden we er te weinig van maken... dat is eigenlijk al een heel seizoen zowat hetzelfde verhaal."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top