Coaches unaniem na clash in het Dudenpark: "Union verdiende te winnen"

Sport | Union Sint-Gillis en OH Leuven speelden zaterdag 1-1 gelijk. De Brusselaars kwamen op voorsprong via Nielsen, maar de onvermijdelijke Henry kon vanop de stip toch nog gelijk maken. Door deze puntendeling troept alles weer samen bovenin het klassement.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Unioncoach Christiansen was licht ontgoocheld na de match. "We verdienden om te winnen. We hadden het beste van het spel en we voetbalden de meeste kansen bij elkaar. We kwamen dan verdiend op voorsprong, maar slikken dan een totaal vermijdbare penalty. Gezien het aantal kansen dat we missen, kunnen we deze puntendeling enkel aan onszelf wijten."

Toch had de zege alsnog naar Union kunnen gaan door een penaltyfase in het slot van de match. "We hadden inderdaad nog een strafschop kunnen krijgen, maar ze hebben me hier al verteld dat Union als een klein team aanzien wordt, en dan krijg je zo'n beslissingen niet altijd mee."

Geen paniek

OHL-coach Euvrard besefte dat zijn team door het oog van de naald was gekropen. "We gaan met meer naar huis dan we verdienden. Union had het beste van het spel en kreeg de beste kansen. Eigenlijk maakten we geen aanspraak op een punt, maar dat maakt dat dit wel een gouden punt is voor ons. Op een mindere dag wegkomen met een punt op Union... Daar moeten we dan tevreden mee zijn. We moeten nu snel de foutjes eruit halen en zorgen dat iedereen weer individueel op een hoger niveau speelt. Maar dit is niks om ons zorgen over te maken."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top