Ons Elftal van de Week: speeldag 5

Sport |
De eerste periode is halfweg en het belooft een spannende strijd te worden voor de eerste periodetitel. OH Leuven en Westerlo pronken bovenaan de rangschikking met twaalf punten. Union SG moet tevreden zijn met de derde plaats op twee punten van de
leidersplaats. Union voelt nu ook de hete adem van Virton dat dichterbij sluipt tot op één punt van de Brusselaars.

De vijfde speeldag werd vrijdagavond op gang getrapt in het Soevereinstadion waar Lommel op zoek ging naar de eerste overwinning van het seizoen. Arne Naudts zette de thuisploeg met een heerlijke volley op voorsprong. Centrale verdediger Ben Santermans scoorde vanop hoekschop maar een uitstekende Frederico Vega bracht Union tot twee maal toe weer langszij. Voor Union is het na de nederlaag vorige week het tweede puntenverlies op een rij. De Brusselaars zakken naar de derde plaats op twee punten van het leidersduo.

Beerschot pakte dit seizoen nog maar één punt op verplaatsing. Ook in Westerlo beten de Ratten in het zand. In de eerste helft hield Westerlodoelman Berke Özer Placca nog van de 0-1. Op het einde van de eerste helft was het raak aan de andere kant. Een schot van Van Eenoo raakte de hand van een Beerschot-verdediger. Brüls opende de score vanop elf meter. In de tweede helft dook Van Eenoo weer gevaarlijk op voor doel. Maar zijn schot werd gestopt door Van Hamel. De bal kwam opnieuw voor doel en Petrov verdubbelde de score. Van Eenoo kwam ook nog dicht bij de 3-0 maar hij kon zijn sterke wedstrijd niet verzilveren met een doelpunt.

Geen enkele bezoeker kon dit seizoen scoren aan Den Dreef. OH Leuven deed zaterdagavond zijn sterke thuisreputatie alle eer aan door Roeselare met 4-0 te verslaan. Al in de eerste minuut bediende Henry Sowah voor de 1-0. Even later zag diezelfde Henry zijn
schot tegen de paal gaan. Mathieu Maertens legde de wedstrijd nog voor de rust op slot. Met zijn respectievelijk derde en vierde doelpunt van het seizoen springt hij naar de leiding van het topschuttersklassement. In de tweede helft dikte OHL de score nog aan tot 4-0. De Leuvenaars staan nu helemaal bovenaan het klassement in de eerste periode.

Het gaat niet goed met Lokeren. De ploeg die vorig jaar degradeerde uit 1A kon nog maar één punt binnenhalen. Ook op bezoek bij Virton werd het een pijnlijke middag voor de rode lantaarn. In de toegevoegde tijd van de eerste helft bracht Clément Couturier de thuisploeg op voorsprong. De spelverdeler van Virton werkte de bal met de arm binnen maar de 1-0- voorsprong stond toch op het bord. Lokeren op achtervolgen aangewezen en dat zonder Verhulst. De Lokerse doelman kreeg bij het doelpunt de voet van Couturier in zijn gezicht en werd van het veld gedragen. Lokeren speelde met weinig vertrouwen en dat werd in de tweede helft ook afgestraft. Koré, Couturier met zijn tweede en Soumaré vonden de weg naar doel en stuurde Glen De Boeck en co met lege handen naar huis.