Nathalie Meskens: hotter dan ooit

Films | Ook dit najaar is Nathalie Meskens niet van ons scherm te slaan. Ze acteert in Gina & Chantal, presenteert het zevende seizoen van de panelshow Beste Kijkers, is een van de BV’s die de uitdaging aangaat in Beat VTM én een van de teamkapiteins in Wat een Jaar! Een overzicht van de veelzijdige carrière van de leading lady van VTM!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kaat & Co

Het grote publiek leerde Nathalie Meskens kennen in 2004 dankzij haar hoofdrol in Kaat & Co, een docufictieserie die uiteindelijk vijf seizoenen lang te zien was op Eén onder het motto  "Uit het leven gegrepen". Meskens was toen 22 en amper afgestudeerd aan de Toneelacademie van Maastricht.

Eerder was ze ook al te zien in de twee jeugdfilms rond Blinker naar de boeken van Marc de Bel.

Wij van België

Haar imitatietalent liet Meskens voor het eerst zien in de komische miniserie Wij van België (2009), oorspronkelijk een onderdeel van het zomermagazine De Zwarte Doos. Daarin vertolkte ze de toenmalige prinses Mathilde op hilarische wijze naast Walter Baele als prins Filip.

David

Nog in 2009 speelde ze mee in de derde Vlaamse telenovela van VTM, David, met haar toenmalige echtgenoot Jeroen Van Dyck in de hoofdrol. In dit romantische avontuur vertolkte ze de wetenschappelijke onderzoekster Sofie, die de verwilderde David ontdekt en meeneemt naar België.

Tegen de Sterren Op

In 2010 startte VTM met het komische programma Tegen De Sterren Op waarin verder geborduurd werd op het succes van Wij van België met parodieën op diverse bekende televisiegezichten en programma’s. Meskens zette daarin geweldige imitaties van onder meer Annemie Struyf, Ann Lemmens en Natalia neer.

Tegen de Sterren Op telt ondertussen al acht seizoenen. Het leverde Meskens de Vlaamse Televisiester op als Beste Actrice en Populairste Tv-persoonlijkheid. Al had ze die laatste trofee misschien ook wel te danken aan haar optredens als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld.

Danni Lowinski

In 2012 speelde Nathalie Meskens de hoofdrol in Danni Lowinski, naar de gelijknamige Duitse reeks. Danni Lowinski is een kapster die terugkeert naar de schoolbanken en een diploma voor advocaat behaalt. Omdat ze nergens aan de bak komt, beslist ze juridische bijstand te leveren in een winkelcentrum. Een concept dat als bij wonder lijkt aan te slaan.

De serie kreeg uiteindelijk twee seizoenen. Andere rollen waren voor Michel Dousselaere, Kürt Rogiers en Marianne Devriese.

Reclame AUB

Nathalie Meskens maakte haar debuut als presentatrice in 2013 in het spelprogramma Reclame AUB op VTM. Daarin namen drie teams, bestaande uit een kandidaat en een BV, het tegen elkaar op in het herkennen van reclamespots en -slogans. Allerlei komisch bedoelde én onbedoelde spots werden daarbij in herinnering gebracht.

Nog in 2013 was Meskens te zien in de komische serie Connie & Clyde van Malin-Sarah Gozin, die eerder de succesvolle serie Clan schreef.

Bowling Balls

Op het witte doek kreeg Nathalie Meskens de hoofdrol in de komedie Bowling Balls (2014) van Marc Punt. De film gaat over twee rivaliserende motorbendes. Wanneer een van de leden van de Bowling Balls een relatie begint met Tina (Meskens), de zus van de voorzitter van de Banana Knights, gaan de poppen aan het dansen. Andere rollen waren voor Wim Opbrouck, Peter Van Den Begin en Jonas Van Geel.

In 2015 volgden ook nog rollen in Lee & Cindy C van Stany Crets en Wat Mannen Willen van Filip Peeters.

Beste Kijkers

Na het succes van Reclame AUB kreeg Nathalie Meskens in 2014 opnieuw haar kans bij VTM als presentatrice van de panelshow Beste Kijkers. Samen met haar vaste panelleden Tine Embrechts en Sven De Ridder, die iedere week een gast meebrengen, ontdekt de kijker wie er het best tv heeft gekeken de afgelopen week. Het programma is ondertussen al aan zijn zevende seizoen toe. Ruth Beeckmans en Jens Dendoncker vervoegden het programma als vaste panelleden.

Nathalie Meskens groeide zo uit tot een van de leading ladies van VTM met ook nog programma’s als Little Big Shots, De Laatste 24 Uur en de grote comeback van Blind Date.

Pippa

In 2016 koos regisseur Marc Punt opnieuw voor Nathalie Meskens als hoofdrolspeelster in Pippa. De film vertelt het verhaal van een koppel dat wil scheiden, maar het niet eens raakt over de verdeling van hun eigendommen. De spanning loopt op, maar het gaat pas echt fout wanneer vrienden en familie zich met de zaak bemoeien. In de andere rollen zagen we onder andere Tom Van Dyck, Sven De Ridder en Ella Leyers.

Haar meest recente filmrol speelde Meskens in Allemaal Familie (2017), een film van Dries Vos met onder andere Wouter Hendrickx, Steve Geerts en Bill Barberis.

Een veelzijdige zangeres

Naast acteren en presenteren kan Nathalie Meskens ook nog zingen. In 2007 stond ze voor het eerst op het podium als zangeres. Sindsdien schuimde ze de podia af met pianist Jeroen Tilkin, met Ivan Pecnik in The Jerry Rat Pack Show, met haar eigen Motownshow en samen met Laura Lynn en Tine Embrechts als The Lynn Sisters. Dat ze een veelzijdige zangeres is, bewees ze ook meermaals in Tegen De Sterren Op.

Haar eigen restaurant en kookboeken

In 2012 opende Nathalie Meskens samen met haar toenmalige man Jeroen Van Dyck het Thais restaurant Yam Thai op het Antwerpse Zuid. Het restaurant bleek al gauw een schot in de roos en leverde ook het inspirerende boek So good, not normal op. In 2013 kreeg hun restaurant een vermelding in de culinaire gids GaultMilau. In 2015 volgde met Nimman een tweede restaurant, maar dat slaagde er niet in het hoofd boven water te houden. Na de breuk met Van Dyck in 2016 stopte Meskens als zaakvoerder.

Tegenwoordig heeft Nathalie Meskens haar heil gevonden in een gezonde levensstijl. Dat leverde in 2017 het boek Plan Boost op, met 68 gerechten die haar leven veranderen. Eind september volgt Plan Vegan met daarin 100 eenvoudige recepten voor a vegan way of life.

Bekijk ook:
Gina & Chantal: hoe schoner de schijn, hoe vuiler de was

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top