Scheidsrechters Proximus League: speeldag 6

Sport | Komend weekend staat de zesde speeldag van de Proximus League op de kalender. Deze vier scheidsrechters werden aangeduid om de wedstrijden in goede banen te leiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

13/09/2019 - 20u30: Sporting Lokeren - KVC Westerlo: Ken Vermeiren

De speeldag wordt op gang gefloten door Ken Vermeiren. De ervaren ref mag in Daknam zijn tweede Proximus League-match van het seizoen fluiten en wordt daarin voor het eerst sinds de fameuze aanvaring met Bob Peeters opnieuw geconfronteerd met de Westelse hoofdcoach. Die had vorig jaar na Westerlo - Beerschot (18/10) enorm zwaar uitgehaald naar Vermeiren. In de vorige zes wedstrijden die Vermeiren van Westerlo floot kon de competitieleider nog geen enkele keer winnen (5x verloren). Voor Lokeren wordt het een eerste kennismaking met de 36-jarige ref.

14/09/2019 - 17u00: R. Union SG - OH Leuven: Maarten Toeback

De 27-jarige Toeback mag in het Dudenpark zijn tweede profduel gaan leiden. Eerder dit seizoen debuteerde hij op Schiervelde bij Roeselare - Lommel (1-1). In die wedstrijd trok hij 2x rood voor de thuisploeg, maar bij de amateurs etaleerde Toeback zich niet meteen als een rode kaartentrekker (5 in 22 duels).

14/09/2019 - 20u30: Beerschot VAC - Lommel SK: Quentin Pirard

De 27-jarige Luikenaar reist voor de tweede keer in zijn carrière naar het Kiel. Bij zijn vorige passage kon Beerschot niet winnen (1-1 tegen Roeselare) en ook bij de tweede ontmoeting (op Schiervelde) moesten de Mannekes met een bedrukt gezicht het veld weer af (2-1 verlies). Ook Lommel heeft niet zo'n goede herinneringen aan Pirard. De Limburgers wonnen slechts één van de vier wedstrijden die Pirard floot (2-0 thuis tegen Seraing). De drie uitmatchen leverden een magere 2 op 9 op.

15/09/2019 - 16u00: KSV Roeselare - RE Virton: Christof Dierick

De 40-jarige Dierick is één van de meest ervaren refs in ons land. Hij fluit voornamelijk in de JPL en was ook al regelmatig actief op het internationale toneel. Zondag fluit hij zijn 45e duel in de Proximus League en komt hij voor de zesde keer KSV Roeselare tegen. De West-Vlamingen wonnen nog niet als Dierick de wedstrijdleiding in handen had, maar de laatste keer dat ze elkaar ontmoeten dateert al wel van 2013 - 2014. Virton kwam Dierick zowaar nog niet tegen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top