Maak kennis met de wereldbewoners van Donderen in Keulen

Met veel humor en een beetje show trapte Sven de Leijer zondagavond zijn gloednieuwe quiz Donderen in Keulen af.

Sven heeft van negen erg uiteenlopende landen in de wereld – van Turkije en Colombia tot Senegal en de Verenigde Staten – telkens drie inwoners de kleren van het lijf gevraagd. Het is aan de quizzende Belgen om in dit mondiale kluwen hun eigen vooroordelen te ontmaskeren, en de stereotypen te bevestigen of ontkrachten.
Maak kennis met de wereldbewoners van Donderen in Keulen © Eén

Doorheen de quiz leert de kijker hen steeds beter kennen. Wie zijn die 27 wereldbewoners? Wij stellen je ze voor!

Duitsland

Duitsland © Eén

Christine (53 jaar)

Christine woont in München, maar een paar keer per jaar ruilt ze Duitsland met veel plezier voor haar woonboot in Frankrijk. Ze zingt in een koor waar ze vooral al jodelend de show steelt.

© Eén

Werner (52 jaar)

Werner is gelukkig getrouwd met zijn man Bernd en samen maken ze graag een ritje op de motor, al dan niet op dezelfde. Ze wonen samen met hun hond Vroni in München. Werner trekt al eens graag richting Oktoberfesten, inclusief lederhosen.

De Verenigde Staten

De Verenigde Staten © Eén

Eric (52 jaar)

Eric houdt van zijn vrouw, Cadillac, Engelse bulldog 'Big juicy', cowboyhoeden en Elvis Presley. Niet per se in die volgorde.

© Eén

Devon (62 jaar)

Devon verdient de kost als jodelende cowgirl en is daarnaast vooral graag thuis bij haar man Chuck, met wie ze al 44 jaar getrouwd is. Ze heeft een hechte relatie met 'the Lord', haar gitaren en haar tweelingzonen.

© Eén

Shel (52 jaar)

Shel - Pops voor de vrienden - woont tijdelijk in een caravan in zijn tuin terwijl hij zijn huis bouwt. Als het van hem afhangt, blijven ze daar voor altijd wonen, maar daar wil zijn vrouw niet van weten.

India

India © Eén

Purva (32 jaar)

Purva woont in het centrum van Mumbai, samen met haar man, zoontje, vader, schoonouders en schoongrootouders. Naar Indische gewoonte stapte ze in een gearrangeerd huwelijk, maar wel een heel gelukkig.

© Eén

Pankaj (50 jaar)

Pankaj staat in zijn land bekend als 'the Gold Man of India'. Hij werkt in de textielbusiness en heeft dan ook een kleerkast om jaloers op te zijn. Hij is twee keer burgemeester geweest van zijn eigen dorp, Yeola, waar hij nog altijd woont.

© Eén

Murlidhar (33 jaar)

Politieman Murlidhar houdt meer van dieren dan van mensen, en zijn lievelingskleur is roze. Hij heeft een zoontje van 5 jaar, en is getrouwd met Yogita – die hij heel graag ziet, ook al is ze geen dier.

China

China © Eén

JiaLi  (33 jaar)

'Jaili' betekent 'schoonheid' in het Chinees, een naam die ze zelf erg goed gekozen vindt. Ze is enig kind, zoals de meeste Chinezen van haar leeftijd, en grote fan van Axel Witsel – of dat was ze toch toen hij in China voetbalde.

© Eén

Xuemei (40 jaar)

Een dag zonder thee is een dag niet geleefd volgens Xuemei. Sinds de komst van haar twee zonen staat haar pinpong-carrière even op pauze, nu houdt ze het op rustige spelletjes mahjong terwijl ze naar Gezaixi luistert, Chinese opera.

© Eén

Junjie (47 jaar)

Junjie mag je altijd wakker maken voor vissenkop met chilipepers. Op feestjes is hij graag de plezante nonkel van dienst.

Rusland

Rusland © Eén

Lyudmila (69 jaar)

Lyudmilla houdt van haar dorp en een simpel leven. Voor haar pensioen werkte ze in de raketfabriek om de hoek. Nu brengt ze haar dagen door met haar grote liefde Viktor in hun gezellige huisje in Samara.

© Eén

Maria (69 jaar)

Maria durft al eens gek doen. Zo slaapt ze liever onder de sterrenhemel dan een donsdeken en dat in het regelmatig nogal koude Rusland. Dat doet ze samen met haar kat, die ze 'Eekhoorn' heeft genoemd.

© Eén

Dmitry (36 jaar)

Dmitry houdt erg van de letter V: hij woont aan de Volga, hij doet niets liever dan vissen, en zijn dochters heten Varvara en Vassilisa.

Colombia

Colombia © Eén

Fairuz (38 jaar)

Fairuz werkt als decaan en ombudsvrouw op de universiteit van Barranquilla, een stad in Colombia. In haar vrije tijd houdt ze van fitnessen. Ze woont in een leuk huisje samen met Carlos. Dat is niet haar man, maar haar goudvis.

© Eén

Yoana (29 jaar)

De enthousiaste Yoana woont in Barranquilla, de geboortestad van Shakira. Ook zij toont met veel plezier haar flexibele heupen, want als je als Colombiaan niet met je heupen kan dansen, dan is er volgens Yoana iets mis.

© Eén

Anibal (83 jaar)

Anibal staat bekend als de barbaar van de accordeon, hij en zijn 16 accordeons zijn dan ook onafscheidelijk. Hij is een jonge geest in een oud(er) lichaam en zijn ultieme doel is om 180 jaar oud te worden. Het leven samen met zijn Julieta is dan ook veel te mooi.

Turkije

Turkije © Eén

Ali (66 jaar)

Ali heeft vier kinderen, vijf geiten en eet niets liever dan honing. Hij is nog nooit buiten Turkije geweest, maar vindt dat helemaal niet erg.

© Eén

Hasan (38 jaar)

Hasan is ervan overtuigd dat hij de meest gulle lach van Turkije heeft. Hij is gelukkig met zijn vrouw en twee kinderen; het derde kind is op komst. Maar dat houdt hem niet tegen om zichzelf uit te roepen tot de casanova van de streek.

© Eén

Vural (42 jaar)

Bewakingsagent Vural zat vroeger bij de speciale eenheid van het leger en in principe kan hij iemand met één slag vermoorden. Qua stoer imago kan dat tellen. Maar dat is allemaal een façade: zijn vrienden zeggen dat er precies vier engelen in hem leven, omdat hij zo'n goed hart heeft.

© Eén

Isil (29 jaar)

Isil herken je meteen aan haar prachtige krullen, die ze verzorgt door er olijfolie in te smeren. Ze houdt van dansen en start elke ochtend al mediterend. De Turkse traditionele keuken vindt ze te vettig, enkel menemen, Turks roerei met tomaten, kan voor haar nog net.

Emiraten

Emiraten © Eén

Hassan (32 jaar)

Hassan werkt als burgerlijk ingenieur en woont in een tent in de woestijn, maar wel eentje met airco. Hij komt uit een groot gezin, met maar liefst 17 broers en zussen.

© Eén

Alya (31 jaar)

Alya is een avontuurlijke dame. Ze heeft al enkele Maserati’s versleten en skydiven is een van haar favoriete bezigheden. Het straatracen heeft ze voorlopig achter zich gelaten om zich meer te kunnen focussen op haar carrière als social influencer.

© Eén

Samr (32 jaar)

Samr komt uit een gezin met acht broers en zussen. Zelf houdt hij het bij drie kinderen. Hij vertrouwde het oordeel van zijn moeder meer dan zichzelf, en vroeg haar daarom om voor hem een vrouw te zoeken. Met succes.

Senegal

Senegal © Eén

René (44 jaar)

René is zowel surfleraar op Dakar Beach als de perfecte schoonzoon – eentje die zijn schoonmoeder zo charmeert dat hij overal mee wegraakt.

© Eén

Aminata (43 jaar)

Aminata staat vooral bekend om haar aanstekelijke lach. Bij haar thuis is het altijd gezellig druk, want ze woont samen met haar mama, haar twee zonen en het volledige gezin van haar broer.

© Eén

Charles (32 jaar)

Charles spreekt een mondje Japans, al is zijn moedertaal Diola, een lokaal Senegalees dialect. Hij geeft judoles aan kinderen en heeft zelf de zwarte gordel. Oorspronkelijk komt hij van een klein vissersdorp, maar nu laat hij als single man in Dakar heel wat harten sneller slaan.

Bekijk Donderen in Keulen elke zondag om 20u op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Music Maestro

Clip van de week: Level of Concern

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen komt het openbare leven zoetjesaan weer op gang na enkele zware maanden van gedwongen zelfisol

De Muziekkapel brengt Beethoven op 17 juni tot in jouw huiskamer

Ondanks deze coronatijden worden de fans van klassieke muziek niet aan hun lot overgelaten. Op woendag 17 juni pakt de Muziekkapel Koningin Elisabeth namelijk uit met een Beethovenconcert dat je integ

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Er gaat geen maand voorbij zonder afscheid te moeten nemen van enkele muzikale grootheden. Een in memoriam.

AB Canape: New Wave rock van The Cure

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canape: sfeervolle genremix van The Cat Empire

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Canvas selecteert: een bloemlezing van de Koningin Elisabethwedstrijd

Nu de prestigieuze Koningin Elsabethwedstrijd deze jaargang uitgesteld is, komt Canvas met een alternatief op de proppen. De cultuurzender grasduinde in de geschiedenis van het concours en zendt het k

AB Canapé: de oorstrelende indietronica van gouden trio Alt-J

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Aflevering 3: Dena's Iraanse roots

In de derde aflevering van 'Topickx of the week' dompelt comédienne Dena Vahdani ons onder in haar Iraanse roots. Veel mensen kennen Iran voornamelijk als aartsvijand van de VS, maar de Brusselse toon

Mel B, van Spice Girl tot X Factor

Mel B doet bij iedereen een belletje rinkelen als voormalig lid van de Spice Girls. Toch houdt ze zich tot op de dag van vandaag op in de muziekwereld, zij het voornamelijk als jurylid bij talentensho

AB Canapé: classic rock uit het kraaiennest van The Black Crowes

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Clip van de week: I Wanna Go Outside

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk

AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Sport in de kijker

Ultimate Fighting Championship: de 10 blikvangers

Het coronavirus houdt de sportwereld nog steeds in zijn greep. Maar daar lijkt stilaan verandering in te komen.

One day, one goal: de dag dat Lionel Messi Jérôme Boateng vernederde

Lionel Messi wordt door velen aanzien als de beste voetballer ooit, en op 6 mei 2015 bewees hij zijn genialiteit. Tijdens die Champions League-avond was Jérôme Boateng van Bayern München zijn slachtof

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (2/2)

Voor de negende aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels schotelen we jou opnieuw vier kandidaten voor om het felbegeerde tweede plaatsje als centrale middenvelder in t

One day, one goal: de verfijnde krulbal van stilist Thierry Henry

Thierry Henry behoort tot de beste voetballers die onze planeet ooit gekend heeft. Zijn doelpunt tegen Sparta Praag in de eerste groepswedstrijd van de Champions League editie 2005/2006 was daar één v

Tien ploegen op zoek naar de gloriedagen van weleer

De afgelopen tien weken liet Proximus Pickx haar licht schijnen over tien voormalige succesformaties die afgezakt zijn naar de lagere echelons van hun respectievelijke competities. Ploegen op zoek naa

Dodi Lukebakio: waardige kandidaat voor de Rode Duivels?

Hertha Berlijn gaat zaterdag op bezoek in de arena van Borussia Dortmund op de 30ste speeldag van de Bundesliga. De hoofdstedelingen rekenen als underdog opnieuw op hun rechterwinger Dodi Lukebakio om

Perugia dei miracoli: provincieclub Perugia eindigt ongeslagen seizoen zonder titel

Het seizoen 1978-1979 staat in gouden letters neergeschreven in de geschiedenis van het calcio. Dat seizoen verbijsterde het nietige Perugia de voetbalwereld door een heel seizoen lang ongeslagen te b

One day, one goal: de wereldgoal van Philippe Mexès tegen Anderlecht

Philippe Mexès zal die Champions League-avond op 21 november 2012 in Anderlecht niet snel vergeten. De Franse verdediger scoorde toen wellicht zijn mooiste doelpunt ooit. Op de sociale media komt de o

Nice to meet u ... Jadon Sancho

Na zijn hattrick tegen Paderborn en zijn eerbetoon aan de overleden George Floyd afgelopen weekend is Jadon Sancho nog meer dan voorheen de talk of the town in de voetbalwereld. De Britse voetbalsensa

Deze iconische sportgebaren ondersteunen de strijd tegen discriminatie

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd, die geweldadig om het leven werd gebracht door een blanke politieagent in Minneapolis, staan de Verenigde Staten in rep en roer. Het lokte afgelopen week

One day, one goal: de raket van Benjamin Pavard bevrijdt Frankrijk

Net geen twee jaar geleden vestigde Benjamin Pavard definitief zijn naam door een magistraal doelpunt te scoren in de achtste finales van het WK in Rusland. Een keerpunt in het toernooi voor de Franse

Mythische Kop verschaft Anfield aura van onoverwinnelijkheid

De mythische voetbaltempel Anfield ademt voetbal. Onder impuls van de steeds passionele en rumoerige Kop worden de bezoekers van meet af aan bij de keel gegrepen. Maar The Reds zijn niet altijd de vas

Focus op films, series & tv

Dit moet je dit weekend zeker gezien hebben

Jawel, daar is het weekend weer. Nu er wolkensluiers en buien voorspelt worden voor het weekend is het misschien hét moment om enkele boeiende films of series op tv mee te pikken. Proximus Pickx selec

Cannes maakt officiële selectie bekend voor geschrapte filmfestival

Door het coronavirus werd het filmfestival van Cannes van de agenda geschrapt, maar de organisatie wil de beste films van dit jaar toch op één of andere manier in de bloemetjes zetten. Daarom komt het

"Mijn gaydar is kapot": de beste quotes uit 'First Dates'

Het internationale succesprogramma 'First Dates' heeft ondertussen ook Vlaanderen in zijn greep. Opnieuw maakten 8 singles hun opwachting, met geslaagde en iets minder geslaagde hofmakerij tot gevolg.

Beleef filmische vakantievibes met de mooiste filmlocaties uit ‘Game Of Thrones’

De zomer is in aantocht, en deze week kregen we groen licht om vanaf 15 juni weer naar het buitenland te reizen. Wij pakken onze koffers al, maar niet voordat we enkele mooie reisbestemmingen opgezoch

Deze hiphoppeuter steelt de show: bekijk de grappigste virale filmpjes van het moment!

Het einde van deze verdomde lockdown is zo stilaan in zicht, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. De virtuele uitlaatklep van de wereld levert een constante stroom aan komisch beeldmateriaal waa

Ontluisterend racisme: deze films stemmen tot nadenken

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd bij zijn arrestatie in Minneapolis door politiegeweld is in de hele Verenigde Staten protest uitgebroken tegen racisme. Dat racisme diepgeworteld is in Am

Maak kennis met de nieuwste tienersuperhelden: ‘Teen Titans Go!’

Zeg hallo tegen Robin, Cyborg, Starfire, Raven en Beastboy: jouw trouwe DC-superhelden maar dan in hun tienerjaren. Samen bestrijden deze vijf vrienden hun ergste vijanden en leren ze wat het betekent

VIER strikt Peter Van de Veire voor vernieuwde versie van 'Het Rad van Fortuin'

Goed nieuws voor de fans van 'Het Rad van Fortuin'. VIER heeft de terugkeer van het programma aangekondigd, met Peter Van de Veire als nieuwe presentator. 'Het Rad', zoals het vanaf heden door het lev

De 5 beste films van Angelina Jolie

Angelina Jolie wordt 45 en ter ere van haar verjaardag maakte Proximus Pickx voor jou een kleine selectie van haar beste films. 

Deze onnavolgbare Vlaamse sketchprogramma's trainden onze lachspieren

Vanavond is het weer schuddebuiken voor de buis met ‘Wat Als’ op VTM, de komische sketchshow van productiehuis Shelter die bekroond werd met een Emmy. Vlaanderen heeft een rijke traditie wat sketchsho

Aftellen naar het vierde seizoen van '13 Reasons Why' op 5 juni!

Sinds augustus 2019 was het aftellen, en nu is het eindelijk zover: het vierde seizoen van de Netflix-sensatie ‘13 Reasons Why’ gaat op 5 juni in première op het streamingplatform. Als de lijn van de

Brainfood in coronatijden: verken je diepste innerlijke zelf met spiritualiteit op je scherm

Spiritualiteit om je geest te verbreden, je innerlijk bewustzijn aan te wakkeren of gewoon tot de diepste innerlijke rust te komen: zweef in hogere sferen met deze vijf films/series – of blijf netjes

Nieuws van het esports-front

Epic Games schrapt zijn WK Fortnite

Een teleurstelling voor de fans en een nieuwe klap voor esports: geconfronteerd met de gezondheidsbeperkingen besloot de speluitgever van Fortnite het WK eenvoudigweg te annuleren. Het is een nieuwe d

Red Bull Solo Q: het League of Legends 1vs1-toernooi is terug!

Red Bull heeft de terugkeer van zijn grote internationale circuit op League of Legends aangekondigd. Wie kroont er zich tot 1v1-kampioen? De competitie van de energiedrankproducent keert terug onder e

NumberOne: Apologis verslaat TheDice, Epsilon boekt eerste overwinning

Tussen verrassingen en bevestigingen door heeft de nieuwe speeldag van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive ons opnieuw heel wat spektakel aangeboden. © LouvardGame Speeldag vijf

Belgian League: Sector One en Anderlecht beginnen aan Summer Split met 6 op 6

De Belgian League op League of Legends is terug! Op deze eerste maandag van de competitie namen Sector One en Anderlecht al afstand van de rest. Afgelopen maandag is League of Legends terug van weggew

Esportskalender: juni

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! De maand juni wordt gekenmerkt door continuïteit en play-offs. Voor de

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 2

De tweede van drie speeldagen staat voor de deur en sommige spelers kunnen zich al geen nederlaag meer veroorloven. Andere spelers kunnen zich dan weer nu al plaatsen voor de volgende ronde.Abdullah W

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.In poul

G2 Esports European Brawl II: de Belgen blijven verbazen op Valorant

Sinds de komst van de game Valorant blijven verschillende Belgen zich onderscheiden op het internationale toneel. Dit was opnieuw het geval tijdens de European Brawl II, georganiseerd door de organisa

Belg Nivera is Frans kampioen op CSGO

Nivera, de jonge Belgische profspeler is met Team Heretics Frans kampioen geworden op Counter-Strike tijdens het ECN. Na een quasi perfect seizoen (13 overwinningen tegenover één nederlaag in dit seiz

Rainbow 6 Benelux League: mCon en uX gaming strijden om het laatste kwalificatieticket

Naarmate het einde van de groepsfase nadert, kennen meer en meer ploegen hun verdict. Terwijl drie teams nu al zeker zijn van de play-offs, zijn drie andere reeds uitgeschakeld. Een van de kleine nieu

NumberOne CSGO: Lamif en TheDice blijven aan de leiding, Clear veegt de nul weg

Terwijl Lamif en TheDice ongeslagen aan de top van het Legend Stage-klassement blijven, heeft Clear zijn eerste puntje beet in deze competitie op Counter Strike: Global Offensive. Naarmate de weken vo

Top 5 wedstrijden Regular Season van de Proximus ePro league

Het reguliere seizoen zit erop en we bleven zeker niet op onze honger zitten. In totaal hebben we 120 wedstrijden gezien. Wedstrijden die spannend waren, leuk om volgen en waarin vaak ook mooie doelpu

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.