Maak kennis met de wereldbewoners van Donderen in Keulen

Films | Met veel humor en een beetje show trapte Sven de Leijer zondagavond zijn gloednieuwe quiz Donderen in Keulen af.

Sven heeft van negen erg uiteenlopende landen in de wereld – van Turkije en Colombia tot Senegal en de Verenigde Staten – telkens drie inwoners de kleren van het lijf gevraagd. Het is aan de quizzende Belgen om in dit mondiale kluwen hun eigen vooroordelen te ontmaskeren, en de stereotypen te bevestigen of ontkrachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Doorheen de quiz leert de kijker hen steeds beter kennen. Wie zijn die 27 wereldbewoners? Wij stellen je ze voor!

Duitsland

Christine (53 jaar)

Christine woont in München, maar een paar keer per jaar ruilt ze Duitsland met veel plezier voor haar woonboot in Frankrijk. Ze zingt in een koor waar ze vooral al jodelend de show steelt.

Werner (52 jaar)

Werner is gelukkig getrouwd met zijn man Bernd en samen maken ze graag een ritje op de motor, al dan niet op dezelfde. Ze wonen samen met hun hond Vroni in München. Werner trekt al eens graag richting Oktoberfesten, inclusief lederhosen.

De Verenigde Staten

Eric (52 jaar)

Eric houdt van zijn vrouw, Cadillac, Engelse bulldog 'Big juicy', cowboyhoeden en Elvis Presley. Niet per se in die volgorde.

Devon (62 jaar)

Devon verdient de kost als jodelende cowgirl en is daarnaast vooral graag thuis bij haar man Chuck, met wie ze al 44 jaar getrouwd is. Ze heeft een hechte relatie met 'the Lord', haar gitaren en haar tweelingzonen.

Shel (52 jaar)

Shel - Pops voor de vrienden - woont tijdelijk in een caravan in zijn tuin terwijl hij zijn huis bouwt. Als het van hem afhangt, blijven ze daar voor altijd wonen, maar daar wil zijn vrouw niet van weten.

India

Purva (32 jaar)

Purva woont in het centrum van Mumbai, samen met haar man, zoontje, vader, schoonouders en schoongrootouders. Naar Indische gewoonte stapte ze in een gearrangeerd huwelijk, maar wel een heel gelukkig.

Pankaj (50 jaar)

Pankaj staat in zijn land bekend als 'the Gold Man of India'. Hij werkt in de textielbusiness en heeft dan ook een kleerkast om jaloers op te zijn. Hij is twee keer burgemeester geweest van zijn eigen dorp, Yeola, waar hij nog altijd woont.

Murlidhar (33 jaar)

Politieman Murlidhar houdt meer van dieren dan van mensen, en zijn lievelingskleur is roze. Hij heeft een zoontje van 5 jaar, en is getrouwd met Yogita – die hij heel graag ziet, ook al is ze geen dier.

China

JiaLi  (33 jaar)

'Jaili' betekent 'schoonheid' in het Chinees, een naam die ze zelf erg goed gekozen vindt. Ze is enig kind, zoals de meeste Chinezen van haar leeftijd, en grote fan van Axel Witsel – of dat was ze toch toen hij in China voetbalde.

Xuemei (40 jaar)

Een dag zonder thee is een dag niet geleefd volgens Xuemei. Sinds de komst van haar twee zonen staat haar pinpong-carrière even op pauze, nu houdt ze het op rustige spelletjes mahjong terwijl ze naar Gezaixi luistert, Chinese opera.

Junjie (47 jaar)

Junjie mag je altijd wakker maken voor vissenkop met chilipepers. Op feestjes is hij graag de plezante nonkel van dienst.

Rusland

Lyudmila (69 jaar)

Lyudmilla houdt van haar dorp en een simpel leven. Voor haar pensioen werkte ze in de raketfabriek om de hoek. Nu brengt ze haar dagen door met haar grote liefde Viktor in hun gezellige huisje in Samara.

Maria (69 jaar)

Maria durft al eens gek doen. Zo slaapt ze liever onder de sterrenhemel dan een donsdeken en dat in het regelmatig nogal koude Rusland. Dat doet ze samen met haar kat, die ze 'Eekhoorn' heeft genoemd.

Dmitry (36 jaar)

Dmitry houdt erg van de letter V: hij woont aan de Volga, hij doet niets liever dan vissen, en zijn dochters heten Varvara en Vassilisa.

Colombia

Fairuz (38 jaar)

Fairuz werkt als decaan en ombudsvrouw op de universiteit van Barranquilla, een stad in Colombia. In haar vrije tijd houdt ze van fitnessen. Ze woont in een leuk huisje samen met Carlos. Dat is niet haar man, maar haar goudvis.

Yoana (29 jaar)

De enthousiaste Yoana woont in Barranquilla, de geboortestad van Shakira. Ook zij toont met veel plezier haar flexibele heupen, want als je als Colombiaan niet met je heupen kan dansen, dan is er volgens Yoana iets mis.

Anibal (83 jaar)

Anibal staat bekend als de barbaar van de accordeon, hij en zijn 16 accordeons zijn dan ook onafscheidelijk. Hij is een jonge geest in een oud(er) lichaam en zijn ultieme doel is om 180 jaar oud te worden. Het leven samen met zijn Julieta is dan ook veel te mooi.

Turkije

Ali (66 jaar)

Ali heeft vier kinderen, vijf geiten en eet niets liever dan honing. Hij is nog nooit buiten Turkije geweest, maar vindt dat helemaal niet erg.

Hasan (38 jaar)

Hasan is ervan overtuigd dat hij de meest gulle lach van Turkije heeft. Hij is gelukkig met zijn vrouw en twee kinderen; het derde kind is op komst. Maar dat houdt hem niet tegen om zichzelf uit te roepen tot de casanova van de streek.

Vural (42 jaar)

Bewakingsagent Vural zat vroeger bij de speciale eenheid van het leger en in principe kan hij iemand met één slag vermoorden. Qua stoer imago kan dat tellen. Maar dat is allemaal een façade: zijn vrienden zeggen dat er precies vier engelen in hem leven, omdat hij zo'n goed hart heeft.

Isil (29 jaar)

Isil herken je meteen aan haar prachtige krullen, die ze verzorgt door er olijfolie in te smeren. Ze houdt van dansen en start elke ochtend al mediterend. De Turkse traditionele keuken vindt ze te vettig, enkel menemen, Turks roerei met tomaten, kan voor haar nog net.

Emiraten

Hassan (32 jaar)

Hassan werkt als burgerlijk ingenieur en woont in een tent in de woestijn, maar wel eentje met airco. Hij komt uit een groot gezin, met maar liefst 17 broers en zussen.

Alya (31 jaar)

Alya is een avontuurlijke dame. Ze heeft al enkele Maserati’s versleten en skydiven is een van haar favoriete bezigheden. Het straatracen heeft ze voorlopig achter zich gelaten om zich meer te kunnen focussen op haar carrière als social influencer.

Samr (32 jaar)

Samr komt uit een gezin met acht broers en zussen. Zelf houdt hij het bij drie kinderen. Hij vertrouwde het oordeel van zijn moeder meer dan zichzelf, en vroeg haar daarom om voor hem een vrouw te zoeken. Met succes.

Senegal

René (44 jaar)

René is zowel surfleraar op Dakar Beach als de perfecte schoonzoon – eentje die zijn schoonmoeder zo charmeert dat hij overal mee wegraakt.

Aminata (43 jaar)

Aminata staat vooral bekend om haar aanstekelijke lach. Bij haar thuis is het altijd gezellig druk, want ze woont samen met haar mama, haar twee zonen en het volledige gezin van haar broer.

Charles (32 jaar)

Charles spreekt een mondje Japans, al is zijn moedertaal Diola, een lokaal Senegalees dialect. Hij geeft judoles aan kinderen en heeft zelf de zwarte gordel. Oorspronkelijk komt hij van een klein vissersdorp, maar nu laat hij als single man in Dakar heel wat harten sneller slaan.

Bekijk Donderen in Keulen elke zondag om 20u op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top