Bekijk de eerste wedstrijd van de RSCA-vrouwen in de Champions League live

Sport | Voor het eerst bereikte de vrouwenploeg van Anderlecht de eindfase van de UEFA Women's Champions League. In de zestiende finales neemt paarswit het op tegen de Kazachse qualifier BIIK-Kazygurt. Je kan de heenwedstrijd donderdag live volgen op Proximus Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht kwalificeerde zich zelf ook via de poulefases voor de zestiende finales met een knappe negen op negen in eigen huis. Anderlecht zat met het Noord-Ierse Linfield, de Griekse kampioen PAOK en de Noorse kampioen LSK Kvinner nochtans in een moeilijke groep. Ook de Kazachse vrouwen van BIIK-Kazygurt moesten knokken om een ticket via de kwalificaties. De 22 beste clubs uit het Europese vrouwenvoetbal, waaronder Lyon, Barcelona en Manchester City, kregen een rechtstreeks ticket voor de 1/16e finales.

BIIK-Kazygurt zou een haalbare kaart moeten zijn voor Anderlecht, dat in het eigen Astridpark het verschil moet proberen maken. De terugwedstrijd wordt twee weken later afgewerkt in Kazachstan. De winnaar stoot door naar de 1/8e finales.

UEFA Women's Champions League 1/16 finales
Donderdag 12/9 om 19u55
Anderlecht - BIIK-Kazygurt (Proximus Sports 1)

Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top