Vijf redenen om af te tellen naar ‘The Politician’!

Series | Presidentiële ambities? Deze zwarte komedie toont wat je ervoor over moet hebben om ze waar te maken. Vanaf 27 september op Netflix!

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Politician is een nieuwe Netflix Original-serie die met satire en comedy toont hoe je politicus wordt.
 
We volgen Payton Hobart, een rijke student uit Santa Barbara die sinds zijn zevende de ambitie koestert om President van Amerika te worden. Hij is bereid om alles te doen om zijn droom waar te maken, maar eerst zal hij zich een weg moeten banen door het meest verraderlijke politieke landschap ooit: de middelbare school.
 
Om als Student Body President verkozen te worden, een plekje op Harvard te bemachtigen en zijn eigen succesvolle weg te blijven bewandelen, moet Payton zijn meedogenloze klasgenoten te slim af zijn zonder zijn eigen moraliteit en imago op te offeren.



Hieronder, vijf redenen om af te tellen naar The Politician!

De regisseur

The Politician is geregisseerd door Ryan Murphy. Doet zijn naam niet meteen een belletje rinkelen? Murphy had eerder succes met de serie Nip/Tuck, goed voor maar liefst vijftien Emmy-nominaties. Zijn grote doorbraak kwam echter pas met een andere, door hem bedachte televisieserie: Glee. Deze serie sleepte een recordaantal prijzen in de wacht en was een wereldwijd succes.
 
Ryan Murphy schreef en creeërde The Politician samen met Brad Falchuk en Ian Brennan.

Star power

Geen serie zonder executive producers, en Ryan Murphy wist daarvoor niemand minder dan Gwyneth Paltrow en Brad Falchuk te strikken.
 
Gwyneth Paltrow hoeven we je waarschijnlijk niet meer voor te stellen. De blonde actrice werkt overigens niet alleen achter de schermen mee, maar neemt ook een belangrijke rol in The Politician voor haar rekening.
 
Misschien wel even voorstellen: Brad Falchuk, een producer en schrijver die eerder werkte aan Glee, American Horror Story en Pose. Meneer Falchuk is daarnaast ook de echtgenoot van Gwyneth Paltrow. De twee trouwden vorig jaar in september na een relatie van vier jaar.

De cast: grote sterren en jong talent

De cast van The Politician bestaat uit een mix van grote namen én jong, veelbelovend talent.
 
Een hele reeks bekende actrices zijn verbonden aan de serie: onder meer Gwyneth Paltrow, Jessica Lange, Laura Dreyfuss, January Jones en Bette Midler spelen een rol.
 
Daarnaast zie je in The Politician jong talent als Ben Platt (Billy Lynn’s Long Halftime Walk), Zoey Deutch (Richard Says Goodbye) en Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody, Murder on the Orient Express).
 
Een leuk weetje: ook Martina Navratilova speelt een rol in de serie.

De sfeer

Comedy, satire en een sterke cast, op zich al genoeg redenen om de serie een kans te geven. Daarnaast, punten voor de look and feel: de foto’s die Netflix onlangs heeft vrijgegeven, tonen geweldige outfits en een schitterend decor. Benieuwd!

Music maestro

Last but not least: de soundtrack. Netflix belooft toffe muziek in The Politician, met een mix van melodramatische ballads en up-tempo nummers. De man die hiervoor verantwoordelijk is: Mac Quayle, die eerder een Emmy won voor de soundtrack van Mr. Robot, met Rami Malek en Christian Slater.
 
Mac Quayle schreef muziek voor ruim veertig films en tv-series. Hij werkte eerder samen met Ryan Murphy aan Feud: Bette and Joan, een miniserie met Jessica Lange en Susan Sarandon over de rivaliteit tussen Bette Davis en Joan Crawford op de set van What Ever Happened to Baby Jane. Voor zijn werk aan deze serie kreeg hij twee Emmy-nominaties.
 

The Politician telt acht afleveringen en is vanaf 27 september exclusief te zien op Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top