Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (11 september)

Films | Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een flinke portie drama, actie, avontuur, komedie, de allereerste live-action Pokémonfilm en een magnifieke historische documentaire van Peter Jackson. Voor elk wat wils dus weer deze week in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. De herfst is in het land, de avonden worden al wat frisser, dus installeer je met een drankje voor je tv en geniet van de film.

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

Adventures of Dally & Spanky

Na de dood van haar vader erft de 17-jarige Addy een miniatuurpaardje dat al snel een bijzondere vriendschap ontwikkelt met de Jack Russell Terrier van haar half-zus Ella. Het hondje geniet ervan om op de rug van het paardje te rijden. Het dynamische duo wordt razend populair en het brengt ook de twee meisjes dichter bij elkaar. Maar dan duiken er financiële problemen op en de halfzussen moeten alles op alles zetten om het paardje te kunnen houden. Gebaseerd op een waar verhaal.

Familiefilm van Camille Stochitch, met Brenna D'Amico, Reylynn Caster, Denise Richards en Elaine Hendrix

Adventures of Dally & Spanky
is vanaf 9 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Changeover

In dit waargebeurde verhaal verliest teenager Haley Thompson haar beide ouders door een tragisch auto-ongeluk. Ze is daar zelf getuige van en raakt zwaar depressief en krijgt zelfmoordneigingen. Haar oom Chad probeert haar te helpen en geeft haar onderdak. Stap voor stap gaat het iets beter met Haley, zeker wanneer ze een nieuwe liefde vindt. Ze ontdekt zichzelf en krijgt steeds meer vertrouwen in zichzelf en de anderen. Ze kruipt langzaamaan uit het dal.

Drama van Estes Tarver, met Estes Tarver, Madeline Taylor en Andre Gower

Changeover
is vanaf 10 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Ulysses: A Dark Odyssey

Taurus City, de Verenigde Staten van Europa, 2023. Uly, een gedesillusioneerde soldaat met geheugenverlies, keert terug naar huis van een oorlog in het Midden-Oosten. Hij weet alleen dat hij wanhopig de stad uit zal moet kammen om zijn geliefde vrouw Penelope op te sporen. Het lot zal een eindeloze nacht vullen met een reeks toevallige ontmoetingen.

Actie/misdaadfilm van Federico Alotto, met Andrea Zirio, Danny Glover en Udo Kier

Ulysses: A Dark Odyssey
is vanaf 10 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

They Shall Not Grow Old

In 'They Shall Not Grow Old' blaast Peter Jackson oud materiaal nieuw leven in. Hij deed het al eens eerder met J.R.R. Tolkiens 'Lord of the Rings', maar nu gebruikt hij zijn krachten niet voor fantasy, maar voor bikkelharde realiteit.

Toen het Britse Imperial War Museum Jackson benaderde met de vraag of hij iets wilde doen rond de 100ste verjaardag van de Wapenstilstand na de Eerste Wereldoorlog, ging hij meteen aan de slag. Hij bekeek uren aan archiefmateriaal, maar besloot dat het publiek al genoeg 100-jaar oude zwartwitfragmenten uit WOI gezien had. In plaats daarvan wilde hij een ervaring creëren, en de oorlog weergeven zoals soldaten die toen meemaakten: in kleur en met geluid.

Jackson en zijn team gebruikten de nieuwste technologieën om het archiefmateriaal een update te geven van 13 frames per seconde naar de hedendaagse standaard van 24 frames per seconde. Ook kleurden ze de beelden in en recreëerden ze de audio, zowel stemmen als omgevingsgeluiden, om die bij de beeldfragmenten te voegen. Bovendien restaureerde Jacksons postproductie-team de volle 100 uren aan footage van het Imperial War Museum, ook al gebruikten ze maar een klein deel voor de film.

Het resultaat is adembenemend. Oorlog onder een helderblauwe hemel, vol lachende gezichten in de zon. Geen korrelig beeld, geen zwartwit, geen stilte, geen anonimiteit. Geen veilige afstand tussen jezelf en de duizenden mannen en jongens die moedig hun dood tegemoet marcheerden. Een beklemmende, onbehaaglijke maar ook noodzakelijke en verbluffende film.

Historische documentaire (2018) van Peter Jackson

They Shall Not Grow Old is vanaf 11 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Pokémon Detective Pikachu

Ben jij ook zo'n Pokémonfan? Dan hebben wij heel goed nieuws voor jou. Na 21 getekende bioscoopavonturen maakt Pikachu nu zijn debuut in Rob Lettermans live-actionfilm. Centraal in het verhaal staat Tim Goodman, wiens vader op mysterieuze wijze wordt ontvoerd. Op een dag ontmoet Tim een eigenaardige Pikachu die claimt een uitermate goede rechercheur te zijn. Samen beginnen ze aan een missie om Tims vader te vinden. Tijdens hun zoektocht worden ze geholpen door de journalist Lucy.

Live-actionfilm Rob Letterman, met Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton, Ken Watanabe en Rita Ora

Pokémon Detective Pikachu
is vanaf 11 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Lees ook:
Bekijk de eerste live-action Pokémonfilm nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx
Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen


La dernière folie de Claire Darling

Het is de laatste dag van haar leven, daar is Claire Darling (Catherine Deneuve) rotsvast van overtuigd. Het is zowat het enige waarvan ze zeker is, want haar hoofd laat haar steeds vaker in de steek. Het contact met haar dochter is verbroken, en Claire slijt haar dagen moederziel alleen in haar statige landhuis, propvol eeuwenoude klokken, poppen en kunstwerken. Op haar laatste dag heeft ze een gek idee: het huis volledig leegmaken en al haar spullen verkopen, zodat ze in vrede kan sterven. Al snel staat de tuin vol grijpgrage buurtbewoners, die hun kans schoon zien om om de belachelijk laag geprijsde antiekstukken te bemachtigen.

Claire's impulsieve rommelmarkt is natuurlijk symbolisch: door haar inboedel buiten te zwieren, wil ze zich bevrijden van de vele (vaak pijnlijke) herinneringen aan haar tragische en flamboyante leven. Maar het is ook een schreeuw om aandacht, waarmee ze haar dochter Marie na jaren radiostilte weer naar het ouderlijke huis wil lokken. Leuk weetje: Claire's dochter Marie wordt gespeeld door Chiara Mastroianni, ook in het echte leven de dochter van Catherine Deneuve uit haar relatie met de Italiaanse acteur Marcello Mastroianni.

Drama van Julie Bertuccelli, met Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni en Alice Taglioni

La dernière folie de Claire Darling
is vanaf 11 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Acusada

De mooie jonge Dolores is de enige die verdacht wordt van de moord op haar beste vriendin. Haar vrienden proberen alles om haar onschuld te bewijzen, maar als de zaak voorkomt, brengt Dolores zelf hun hele zaak in gevaar. Als de voor haar levensbepalende zaak vordert, ontwaakt een vreemde energie in haar die de familiebanden opschudt.

Misdaaddrama van Gonzalo Tobal, met Lali Espósito, Gael García Bernal en Leonardo Sbaraglia

Acusada
is vanaf 11 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Lees ook:
De tv-tips van de week (van 9/9 t.e.m. 15/9)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top