Bekijk de spannende live-action remake van 'Aladdin' nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Films | 2019 is hét jaar van de live-actionfilms. Naast 'Dumbo', 'Pokémon Detective Pikachu' en 'The Lion King' kreeg ook de Disneyklassieker 'Aladdin' uit 1992 een spannende live-actionbewerking. De regie was in handen van Guy Ritchie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Aladdin-cast bestaat uit Will Smith als de Geest die de kracht heeft om de 3 wensen te vervullen van diegene die zijn lamp bezit, Mena Massoud als Aladdin, de onfortuinlijke maar aimabele straatrat die smoor is op de Sultans dochter, Naomi Scott als Princes Jasmine, de Sultans mooie dochter die haar inbreng wil hebben over hoe ze haar leven moet leiden, Marwan Kenzari als Jafar, een duivelse magiër die een gemeen plan heeft de Sultan van de troon te stoten en Navid Negahban als de Sultan, de heerser van Agrabah die heel graag een geschikte echtgenoot voor zijn dochter Jasmine wil vinden.

Sprookjesmusical met een hedendaagse touch

De film speelt zich af in de fictieve havenstad Agrabah en volgt de avonturen van de arme, charmante straatjongen Aladdin. Wanneer hij een geest bevrijdt uit een lamp wordt hij de machtigste jongen van het land. Met de hulp van de geest probeert Aladdin het hart van prinses Jasmine te veroveren, terwijl Jafar, de grootvizier van Agrabah, uit alle macht probeert zich de lamp toe te eigenen.

De moedige en zelfbewuste prinses Jasmine popelt dan weer om de wereld buiten de paleismuren te verkennen en heeft geen zin om met een prins te trouwen: ze valt daarentegen voor de arme, maar vindingrijke Aladdin. Leuk weetje: Disney heeft gretig gebruik gemaakt van de nieuwe live-actionversie van het sprookje om het verhaal aan te passen aan de moderne tijden. In de plaats van een gewone prinses, is Jasmine nu de troonopvolger. Meer vrouwen aan de macht, dat kunnen we alleen maar aanmoedigen!  

Live-actionbewerking van de gelijknamige Disneyklassieker uit 1992 door Guy Ritchie, met o.a. Will Smith, Mena Massoud en Naomi Scott

Aladdin is vanaf 27 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx! Druk op de 'on demand'-knop van je zapper.

Lees ook:
Deze Disneyprinsessen hebben ballen!
Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top