De tv-tips van de week (van 9 t.e.m. 15 september)

Series | Wat is er de komende dagen op de buis? Dat verneem je hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De tv-tips van de week (van 9/9 t.e.m. 15/9)

The Fly

Wetenschapper Seth Brundle nodigt een journaliste uit om naar zijn ingenieuze transportmachine te komen kijken. Wanneer Seth zichzelf in een euforisch moment transporteert, gaat het mis.

Amerikaans-Brits-Canadese sf-horrorfilm (1986) van David Cronenberg met Jeff Goldblum en Geena Davis.

Maandag 9 september om 20u40 op CAZ

Film

The Client

Mark Sway is nauwelijks elf jaar, wanneer hij samen met zijn broertje Ricky getuige is van de zelfmoord van een wanhopige maffia-advocaat, die hem vlak voor het fatale schot nog gevoelige informatie toevertrouwt. Ricky geraakt door de traumatische ervaring in coma en op Mark wordt een klopjacht geopend. Ten einde raad zoekt hij hulp bij advocate Reggie Love, een gescheiden vrouw met een drankverleden

Amerikaanse psychologische thriller (1994) van Joel Schumacher, naar de gelijknamige roman van John Grisham. Met Susan Sarandon en Tommy Lee Jones in de hoofdrollen.

Dinsdag 10 september om 20u35 op ZES

Shooter

Sinds een mislukte militaire operatie in Ethiopië ledit voormalig scherpschutter Bob Lee Swagger een teruggetrokken en eenzaam bestaan in de Rocky Mountains. Op een dag krijgt hij het bezoek van kolonel Isaac Johnson, die hem vraagt een moordaanslag op de Amerikaanse president voor te bereiden. De veiligheidsdienst heeft immers lucht gekregen van een samenzwering om de president uit de weg te ruimen en wil weten hoe een expert te werk zou gaan. Maar algauw ontdekt Swagger dat hij in de val werd gelokt.

Amerikaanse actiethriller van Antoine Fugua met Mark Wahlberg en Danny Glover.

Woensdag 11 september om 20u35 op Q2

They Shall Not Grow Old

Regisseur Peter Jackson werd door het Imperial War Museum gevraagd om op basis van hun enorme archief een documentaire samen te stellen over de Britse deelname aan de Eerste Wereldoorlog. Het resultaat is een baanbrekende film waarin honderd jaar oude beelden met nieuwe digitale technieken zijn ingekleurd, voorzien van commentaar door veteranen. Het doel van Jackson was om "de mannen uit het verleden te trekken en hun een menselijk te gezicht geven, zodat een hedendaags publiek weer kennis met ze kan maken."

Historische documentaire (2018) van Peter Jackson

Vanaf 11 september in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Life

Zes bemanningsleden van een internationaal ruimtestations ontdekken buitenaards leven op Mars. De levensvorm blijkt echter intelligenter en gevaarlijker dan ze dachten.

Amerikaanse sf-horrorthriller (2017) van Daniel Espinosa met Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson en Ryan Reynolds.

Donderdag 12 september om 20u35 op Q2

Before I Go to Sleep

Door een auto-ongeval herinnert Christine Lucas zich niets meer van haar jonge jaren. Met behulp van de deskundige dokter Nasch wordt ze geconfronteerd met akelige waarheden, waardoor ze haar hele leven in vraag stelt. Kan ze haar geliefden wel vertrouwen?

Thriller van Rowan Joffe (2014) met Nicole Kidman en Colin Firth.

Donderdag 12 september om 20u40 op Vitaya

The Square

In een prestigieus museum voor hedendaagse kunst wordt het nieuwste werk van een beroemde Argentijnse kunstenaar voorbereid, een installatie bedoeld om altruïsme te bevorderen. De curator, een gerespecteerd man, schakelt een pr-bureau in om de nodige buzz te creëren rond de kunstinstallatie. Maar dit escaleert en leidt zowel de museumdirecteur als het museum naar een existentiële crisis.

Zweeds-Duits-Frans-Deense tragikomedie (2017) van Ruben Östlund met Claes Bang, Elisabeth Moss en Dominic West. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes.

Vrijdag 13 september om 21u20 op Canvas

Under the Skin

Een buitenaards wezen neemt de vorm aan van een aantrekkelijke jongedame die met een witte bestelwagen door de straten van Glasgow rijdt. Onderweg lokt ze nietsvermoedende passanten mee met de belofte van seks, maar de vrouw blijkt andere, lugubere plannen met hen te hebben. Hoe langer ze echter op onze planeet vertoeft, hoe meer ze zich bewust wordt van haar menselijke vorm.

Amerikaans-Brits-Zwitsers sf-drama (2013), losjes gebaseerd op de gelijknamige roman van Michel Faber, van Jonathan Glazer met Scarlet Johansson, Jeremy McWilliams, Dougie McConnell en Lynsey Taylor Mackay.

Zaterdag 14 september om 22u35 op Canvas

Series

Unbelievable

We volgen Marie Adler (Kaitlyn Dever) die aangifte doet van een verkrachting door een indringer in haar huis. De politie én de mensen in haar omgeving twijfelen echter aan haar verhaal, zodat het meisje later de aanklacht weer intrekt. Honderden kilometers verderop onderzoeken inspecteurs Grace Rasmussen en Karen Duvall (Toni Collette en Merritt Wever) een aantal gelijkaardige misdaden, en bundelen hun krachten om een potentiële serieverkrachter op te sporen.

'Unbelievable' is een mini-serie gebaseerd op The Marshall Project, het ProPublica Pulitzerprijs winnende artikel 'An Unbelievable Story of Rape' van T. Christian Miller en Ken Armstrong, en de radio-aflevering 'Anatomy of Doubt' van This American Life.

De serie werd geregisseerd door de Oscar-genomineerde regisseuses Susannah Grant en Lisa Cholodenko en vertelt een verhaal over gruwelijk trauma, onaflatend doorzettingsvermogen en ongelofelijke wilskracht.

Vanaf vrijdag 13 september op Netflix

Bekijk ook:
Netflix: deze series staan op het menu in september

Unforgotten

Het derde seizoen van deze Britse misdaadserie over het onderzoek van twee Londense speurders naar de onopgeloste moord op een tienermeisje aan de vooravond van het millennium.

Er worden menselijke resten gevonden in de middenberm van de M1. Cassie en Sunny moeten op zoek naar de identiteit van het slachtoffer. Het enige aanknopingspunt is een titanium plaatje gebruikt voor fixatie bij een polsbreuk.

Serie van Andy Wilson met Georgia Mackenzie, Lewis Reeves, Sanjeev Bhaskar en Nicola Walker.

Vanaf zaterdag 14 september (1/6) om 22u40 op NPO2

Entertainment

Huizenjagers: Miljoenenweek

Elke seizoen gaan de Huizenjagers tijdens de Miljoenenweek op zoek naar panden met een budget om U tegen te zeggen en dat is deze keer niet anders.

In deze Miljoenenweek doorkruisen de Huizenjagers het hele land, van de Ardennen tot West-Vlaanderen. Ze tonen kasteeltjes, imposante hoeves en riante gebouwen aan de kandidaat-kopers. Één van die kandidaten is niemand minder dan plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs, bekend om zijn iconische quotes en one-liners. Hij gaat op zoek naar een pand voor zijn nieuw project: een retraitecentrum met kliniek én woonst waar hij zelf kan vertoeven. Jeff wordt in zijn zoektocht begeleid door zijn adviseurs, Jos en Jos.

Van maandag tot donderdag om 19u40 op VIER

Belgium's Got Talent

Hoe brengt Jens Dendoncker het ervan af als jurylid van Belgium’s Got Talent? Aan welk talent schenkt hij zijn allereerste Golden Buzzer? Als invaller voor Niels Destadsbader zetelt Jens naast vaste waarden Dan Karaty, Stan Van Samang en An Lemmens om het kaf van het koren te scheiden tijdens de audities van de populaire talentenjacht. Maar daarmee is de jury nog niet compleet, want in het zesde seizoen van Belgium’s Got Talent beschikken voor het eerst ook de kijkers over een Golden Buzzer. Daarmee kunnen ze élke aflevering hun favoriete act rechtstreeks naar de studioshows katapulteren. Of hoe ieders luie zetel plots een allesbepalende jurystoel wordt.

Vanaf vrijdag 13 september om 20u40 op VTM

Temptation Island VIPS

In het dramatische seizoen van Temptation Island VIPS gaan onder meer Fabrizio en Pommeline de ultieme relatietest aan. De Griekse tattoo-artist en zijn - toenmalige - blonde verloofde waagden de sprong. Voor het koppel stond er heel wat op het spel: ze woonden samen, werkten samen én stonden op het punt om in het huwelijksbootje te treden. Intussen raakte bekend dat het koppel niet langer samen is, maar heeft hun deelname aan het spel der verleiding daar iets mee te maken? Of kregen ze er alsnog hun happy end?

Vanaf vrijdag 13 september om 21u15 op VIJF

Documentaire

King Bibi

Twintig jaar voor Donald Trump had Benjamin Netanyahu al begrepen dat je uit een gespannen relatie met de media en directe communicatie met je publiek politieke munt kunt slaan.

Israëlische documentaire (2018) van Dan Shadur over Benjamin ‘Bibi’ Netanyahu, de langstzittende premier in de geschiedenis van Israël.

Donderdag 12 september om 21u20 op Canvas

Cold Case Hammarskjöld

In de nacht van 17 september 1961 stort het vliegtuig van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld onder verdachte omstandigheden neer in de Congolese provincie Katanga. Hammarskjöld was een voorvechter geweest van de onafhankelijkheid van Congo en had zich daardoor weinig populair gemaakt bij de Westerse grootmachten op het Afrikaanse continent. De mysterieuze crash werd nooit helemaal uitgeklaard. Meer dan 50 jaar later trekt de Deense filmmaker, journalist en provocateur Mads Brügger op onderzoek uit om voor eens en altijd de waarheid te achterhalen. Samen met de Zweedse privédetective Göran Bjorkdahl trekt hij de Afrikaanse brousse in op zoek naar antwoorden. Het duo belandt in een web van bedrog, verraad en nog meer vragen.

Deens-Noors-Zweeds-Belgische documentaire (2019) van Mads Brügger over de verdachte omstandigheden waarin de Zweedse diplomaat Dag Hammarskjöld in 1961 tijdens een vredesmissie in Congo om het leven kwam.

Zondag 15 september om 21u55 op Canvas (1/2)

Muziek

Katy Perry: Part of Me

De Amerikaanse zangeres Katy Perry won vele muziekprijzen, verkocht miljoenen albums en heeft wereldwijd verschillende nummer 1-hits gehad. Aan de hadn van nooit eerder vertoonde interviews en achiefmateriaal wordt haar succesverhaal in kaart gebracht.

Amerikaanse documentaire (2012) van Dan Cuthforth en Jane Lipsitz over het leven en de carrière van popster Katy Perry.

Maandag 9 september om 22u50 op Q2

Blue Note Records: Beyond the Notes

Blue Note Records werd in 1939 in New York opgericht door twee Joods-Duitse immigranten. Vanuit hun passie voor de jazz zoeken ze samenwerking met Afro-Amerikaanse muzikanten en moedigen ze hen aan om nieuwe muziek te componeren. Tegen de verwachting in slagen ze erin een sterk platform op te richten waar grensverleggend talent zich in vrijheid, weg van commercie, kan ontwikkelen.

Zwitserse documentaire (2018) van Sophie Huber over Blue Note Records, het Amerikaanse platenlabel dat al tachtig jaar ruimte geeft aan grote vernieuwers in de jazz.

Donderdag 12 september om 22u55 op Canvas

Sport

Belga Sport: Gouden Tia

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Belga Sport staat de grote sprong voorwaarts van Tia Hellebaut centraal.

De weg naar de top was niet evident voor Hellebaut. Tot haar 16de heette Tia Hellebaut nog Tia Van Haver. Een moeilijke gezinssituatie met een hardwerkende moeder maar toch heel wat financiële problemen. Tot stiefvader Joris Hellebaut in haar leven komt en mee voor stabiliteit zorgt. Er is ook een parallel met haar atletiekcarrière. Ze heeft talent, maar niet de juiste trainingsmentaliteit. Tot ze bij coach Wim Vandeven terecht komt. Wim is de tweede man in haar leven die voor stabiliteit zorgt. En meer. Naast coach wordt Wim al snel ook de levenspartner van Tia.

Een reportage van Dirk Van Nijverseel en Tim Wielandt met getuigenissen van Tia Hellebaut, Tine Eyckmans, Joris Hellebaut, Wim Vandeven, Kim Gevaert, Wilfried Meert en Yannick Tregaro.

Maandag 9 september om 21u20 op Canvas

Schotland-België

Na de teleurstellende prestatie tegen San Marino wacht de Rode Duivels maandag een nieuwe verplaatsing naar Schotland, voor de zesde speeldag van hun EK-kwalificatiecampagne. Op eigen veld maakten de Duivels de Schotten alvast in met een overtuigende 3-0, met twee doelpunten van Romelu Lukaku. Staat het vizier van de nieuwe spits van Inter Milaan ook deze keer op scherp?

Maandag 9 september om 20u25 op VTM

Bekijk deze programma's live waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je ze tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top