De tien meest populaire Belgische en Nederlandse artiesten ooit!

De Lage Landen: wat hebben wij toch een rijk, cultureel verleden. Zeker in de creatieve kunsten! Omdat we toch wat licht willen laten schijnen op de bands en artiesten die de wereld trakteerden op fantastische songs en platen, selecteerden we er tien...
De tien meest populaire Belgische en Nederlandse artiesten ooit! © musiccanada.wordpress.com

Van onder en boven de Moerdijk; zelfde taal, een ietwat andere cultuur. Nederlandse bands die internationaal scoorden, raakten gemakkelijker de grote plas over dan Belgische. Uit een rijk koopliedenverleden komt allicht de zin tot het ontdekken van de wereld, ook muzikaal. Belgen zijn in hun verzuchtingen iets bescheidener, maar bereiken net dezelfde doelen. Check deze!

Gotye

Gotye © Wikimedia

Gauthier, verbasterd naar Gotye. Geboren in West-Vlaanderen en op jonge leeftijd verkast naar 'Down Under' (dat is nog steeds Australië). En ineens kwam hij van de andere kant van de wereld met een dijk van een nummer ... 2011. Vanuit het niets - zo leek het - kwam de single 'Somebody That I Used To Know', een break-up song die meteen onder de huid kroop.  Overal ter wereld, zo bleek, want de song bereikte zonder al te veel moeite de eerste plek in talloze hitparades. Van België tot de VS deed 'Somebody That I Used To Know' het bijzonder goed. De video daarvan is ondertussen meer dan een miljard keer bekeken! Het legde Wouter De Backer geen windeieren en hij werd even een wereldster. Won in 2013 nog drie Grammy's. En nu? Maakt nog steeds muziek, in een zijproject waar hij de muziek van Franse elektronicapionier Jean-Jacques Perrey terug tot leven brengt. 

Technotronic

Technotronic © Technotronic

Toen 'Pump Up The Jam' ineens vanuit het niets de wereld in schoot én veroverde, wist niemand goed wie er achter die machtige beats zat. En wie was die zangeres in de clip, met haar blauwe lippen? Felly, zo heette ze. Maar ze was niet diegene die de lyrics ingezongen had, want die eer viel Ya Kid K, een Brussels-Congolese hiphopper (en zus van Leki, alias Karoline Kamosi) die door producer Jo Bogaert gevraagd werd om de pompende beats te voorzien van lekker bekkende vocals. And so it happened ! In de Verenigde Staten klom het nummer van Jo Bogaert, Thomas de Quincey, Patrick De Meyer en Ya Kid K op tot de tweede plaats. Het was 'nét niet' dus voor dit houseproject, maar daarmee werd het wel mooi een van de eerste mainstream housenummers.Fijn weetje, het nummer was al eens gereleased, onder de naam The Pro 24's, zonder Ya Kid K, maar met lyrics (samples) van Eddie Murphy. 

Stromae

Stromae © Belga

Ofwel Paul Van Haver, maar onder die naam staat hij enkel bekend in de Belgische administratie. Stromae was al een tijdje muziek aan het maken toen hij opgepikt werd met 'Alors On Dance', een song die het beste van het Belgische culturele erfgoed verenigde: dance, wat hip hop en een poëtische manier van zingen, geleend van of geïnspireerd door de grote Jacques Brel. Stromae injecteerde het muzieklandschap met iets nieuws en fris en wist meteen duizenden mensen te overtuigen. Maar zijn tweede full-lp was nog straffer, 'Racine Carrée'. Een dijk van een plaat waarop Stromae zijn muzikantenschap helemaal etaleerde, met prachtige songs als 'Formidable', 'Papaoutai', 'Tous les mêmes' en 'Ta fête', dat in 2014 het officiële Rode Duivels-lied werd. Niet voor een gat te vangen, Stromae, want hij startte ook een modelijn op: toen hij in 2017 verkondigde zijn zangcarrière op een laag pitje te zetten, was dat om zich meer te kunnen concentreren op zijn modelijn, mosaert. 

André Brasseur

André Brasseur © EPA

Hij is tegenwoordig weer helemaal hip, deze grootnonkel van de Belgische orgelmuziek. Erover? Misschien wel, maar vergeet niet dat zijn composities in heel Europa populair waren in de jaren '60-'70 als generiekmuziek voor radio- en televisieprogramma’s. Zijn grootste hit ‘Early Bird Satellite’ (1965) was een internationale millionseller. En vandaag? André Brasseur tourt sinds 2016 weer, samen met een begeleidingsgroep aan muzikanten van o.a. Isolde et Les Bens, Vive La Fête en De Mens. Een bijzonder geslaagde combinatie, want Brasseur gecombineerd met rock-'n'-roll geeft wel vonken. Hij speelde in 2016 op Pukkelpop en was daarmee de oudste artiest die ooit op het festival speelde. Maar Brasseur heeft nooit erg stilgezeten: in 1990 was hij studiomuzikant voor Vaya Con Dios. Hij speelde keyboards op de hitsingles 'What's a Woman', 'Nah Neh Nah', 'Heading for a Fall'.

The Pebbles

The Pebbles © The Pebbles

Het Belgische antwoord op The Beatles. The Pebbles - ooit gestart als 'The Fredstones' - stonden ooit heel dicht bij een internationale doorbraak ... Hun bekendste hit was 'Seven Horses In The Sky', een song met internationale allure. Een boeiende biografie van een band die alles had om het internationaal te maken. Maar hoe loopt dat? Ze speelden in de Parijse Olympia terwijl The Rolling Stones op de eerste rij zaten, net zoals Brigitte Bardot en ander jetset-volk. Maar een van de meest legendarische ontmoetingen was toch wel de ontmoeting met Paul en John, in de studio. Fred Bekky daarover: "Zij kwamen toevallig binnenwippen omdat ze daar met een aantal demo's bezig waren. Wij waren net bezig met de opname van het nummer '40 Miles'. Ik weet nog goed dat ik geen woord kon uitbrengen. Stel je voor, twee popgoden die daar plots voor je staan. Dat overviel ons compleet. We stonden als aan de grond genageld en durfden amper goedendag te zeggen. Ik weet nog goed dat ze een aantal tapes hebben beluisterd en nadien een gesprek hebben gevoerd met Louis De Vries. Zij waren net gestart met hun Apple-label en waren op zoek naar iets extra's. Ze hadden al Mary Hopkin en James Taylor in huis en er was nog plaats en interesse voor een andere groep. We hebben zelfs handjes geschud met John en Paul. Iets om nooit meer te vergeten."

Lio

Lio © BELGA

'Banana Split', het is niet enkel de naam van een wereldberoemd ijsje, maar ook de titel van een song die de Belgische Lio wereldberoemd maakte. Lio. Eigenlijk heette ze Vanda Maria Ribeiro Furtado Tavares de Vasconcelos, maar als artiestennaam bekt dat niet zo lekker. 'Banana Split' (genoemd naar het gelijknamige jaren 1970-programma) ging meer dan 2 miljoen keer over de toonbank. Tussen toen en nu liggen een paar tientallen jaren, en Lio doorzwom heel wat water: ze nam daarna nog een paar platen op, speelde in films, werd modeontwerpster ... en kwam terug onder de aandacht met haar album 'Lio Change Prévert', met teksten van de Franse auteur Jacques Prévert. Een succes! 

Golden Earring

Golden Earring © Wikimedia

'Radar Love', 'When The Lady Smiles', ... toen wij die songs voor het eerst hoorden - zo oud zijn we soms, ja - dachten we dat we met een Amerikaanse band te maken hadden. Niets was minder waar: zo Nederlands als Gouda-kaas! Golden Earring moet zowat een van Nederlands meest succesvolle rock-exportproducten ooit geweest zijn (ja, Anouk kan er ook wat van); opgericht in 1961 en nog steeds actief, wat hen tot een van de oudste bands ter wereld maakt, samen met The Rolling Stones. Bijzonder boeiende band, die Amerika veroverde, terug naar af ging, opnieuw opstond en alle lagen van het rock-'n-roll leven exploreerde. Hun 'Radar Love' werd in 2011 door de kijkers van het Britse televisieprogramma 'Top Gear' uitgeroepen tot 'The Best Driving Song Ever'. 

Focus

Focus © Wikimedia

Nederlandse progrock band, opgericht door de fluitist Thijs Van Leer. Ze werden pas Focus toen ze Jan Akkerman leerden kennen, en vanaf toen was het: wow! 'Focus Plays Focus', moet zowat hun meest bekende album zijn. Een debuut, ja, maar het sloeg wel in. De grootste hits van de band waren de instrumentele nummers 'Sylvia' en 'Hocus Pocus'. In een interview met Jaap Van Eik, voormalig bassist en muziekjournalist, ging het zo: "Kijk, met instrumentele muziek zo internationaal doorbreken, was begin jaren zeventig vrij uniek. Het management (...) bleef het ijzer maar smeden terwijl het heet was. De fout was dat Focus steeds maar werd voortgejaagd. Tournees die maar doorgingen in Amerika en dan opeens naar Nederland voor een paar concerten en dan weer terug. Geen tijd om nieuw materiaal te schrijven of de werkelijkheid eens te overzien."
Urban Dance Squad

Urban Dance Squad © Urban Dance Squad

Wellicht één van de coolste bands die Nederland ooit heeft voortgebracht, met de beste naam ooit. Waren hun tijd ver vooruit! Wat een band! Eind jaren 1980, begin jaren 1990, ging een schokgolf door de Nederlandse muziek: UDS stak de neus aan het venster en leek muziek te maken die uit de toekomst leek te komen. Ze combineerden hip-hop, rock, reggae en vonden het 'cross over'-genre uit. Hun eerste album 'Mental Floss For The Globe' is nu een classic en de song 'Deeper Shade Of Soul' een absoluut wereldnummer. Zonder UDS zou er nooit sprake geweest zijn van Rage Against The Machine, en zelfs RCHP beweerden ook bij de Nederlanders de mosterd te hebben gehaald. In 2000 gaf Urban Dance Squad er de brui aan, maar Rudeboy (de frontman) bleef wel scoren met Junkie XL. Within Temptation

Within Temptation © Belga

Symfonische rock uit Nederland en dat al 23 jaar lang. Er zijn bands die het minder lang uitzingen. Letterlijk. Within Temptation zag het levenslicht in 1996, onder auspiciën van Sharon den Adel en gitarist Robert Westerholt.  De band heette toen nog The Circle, en werd dan even The Voyage, maar ook dat bleek geen succes te zijn. Het genre? Niet meteen heel erg duidelijk, het ging van grunts naar Keltische rock, maar met 'Ice Queen' keerde het tij: het werd de megahit op 3FM en - huppah - Within Temptation was gelanceerd. Het begon allemaal met deze song: 'Ice Queen', het tweede nummer van het album 'Mother Earth' (2000). Het werd in juni 2001 uitgebracht als tweede single. Dat was meteen zowel de nationale als internationale doorbraak van Within Temptation en is nog steeds een van de bekendste en meest succesvolle nummers van de band.
Waag je kans en win

Bekijk alles
Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

Concertje zo nu en dan? Ja, dat doen we graag. En we willen het geluid ook voelen. Niets mis met een luid concert. Maar als het té luid wordt? Neen, dan zoeken we stillere oorden op. En ja, we hebben altijd oordoppen bij en we gebruiken ze. Maar soms is luid gewoon veel te luid. Zoals in de tien volgende concerten. Mensen die erbij waren, horen nog steeds een fluittoon (en neen, dat is niet om te lachen).

Niet te missen concerten in november

Niet te missen concerten in november

Concert meepikken in november? Enkele aanraders voor de komende periode!

De rode loper van de MTV European Music Awards

De rode loper van de MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Muzikaal talent moet wel erfelijk zijn, want kinderen die in de voetsporen treden van hun muzikale ouders zijn lang geen uitzondering. Zo ook de nieuwe Britse hitsensatie Mabel, de dochter van Neneh Cherry.

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

Hoe maak je een selectie van de tien beste americanaplaten ooit gemaakt? Grasduinen in collecties van kenners, op zoek gaan naar lijstjes, te rade gaan bij muzikanten. Om uit te komen bij: er bestaat geen absolute top tien, want zoals bij alle genres verandert de top tien elk jaar wel. Hoe het ook zij, een selectie - een poging tot - van americana-albums die het genre definiëren en een prachtige inleiding bieden.

De tien favoriete platen van Low Land Home

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Sport in de kijker

Bekijk alles
De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

In navolging van de vrouwen zetten ook de mannelijke tennissers weldra een punt achter hun seizoen. De beste spelers van het seizoen - enkel en dubbel - kruisen een laatste keer de degens. Van 10 tot 17 november doen zij een gooi naar de eindzege op de ATP Finals. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Naast de Superprestige en de Wereldbeker die live te volgen zijn op Proximus Pickx voor alle abonnees komen ook nog andere grote veldritten en mythische crossklassiekers op tv (op Sporza, VTM of Eurosport via Proximus Pickx). De crossen van de DVV Verzekeringen Trofee, de Ethias Crossen of de wedstrijden in de Rectavit Series zijn ook meer dan de moeite waard. Een garantie voor suspens voor de liefhebbers van het wielrennen door de velden en in de modder.

Tops en flops van week 9 in de NFL

Tops en flops van week 9 in de NFL

Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval.'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 oktober te bekijken in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tops en flops van week 8 in NFL

Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Op de WTA Finals in Shenzhen staat er één Belgische op de tabellen. Elise Mertens zal er samen met haar Wit-Russische partner Sabalenka hun nummer 1-status van dit jaar proberen te verzilveren in het dubbelspel. Maar wat moet je nu precies weten over de nummer één van het Belgische vrouwentennis?

Afscheid van Marieke Vervoort

Afscheid van Marieke Vervoort

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort heeft op amper veertigjarige leeftijd afscheid genomen van het leven. De helse pijnen veroorzaakt door progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar ledematen verlamd raken, waren ondraaglijk geworden.

Tops en flops van week 7 in de NFL

Tops en flops van week 7 in de NFL

Aaron Rodgers aan de top van zijn kunnen, de Chargers missen jus in de benen, de Cardinals verrassen en de Bengals hebben bijna de bodem bereikt. De tops en flops van week 7 in de NFL

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Wanneer de naam Rik Verheye valt, denkt de doorsnee tv-kijker aan Callboys, de serie waarin de acteur gestalte geeft aan gigolo Jay Vleugels. Een paar jaar voor die reeks een schot in de roos zou worden, was Verheye echter te zien in de sappige telenovelle Ella, en wel als de lichtjes verwijfde kapper Anthony.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Casual: comedy, liefde en internet

Casual: comedy, liefde en internet

Een vrijgezelle broer, een pas gescheiden zus en de wereld van het online daten. Comedy met een vleugje drama: drie seizoenen van ‘Casual’ zijn nu te bekijken met Movies & Series van Proximus Pickx!

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Een beklijvende film, een ontspannende show of een ongemeen interessante documentaire? Er staat weer voor elk wat wils op het tv-menu de komende dagen. Onze aanraders!

Deze films en series serveert Netflix in november

Deze films en series serveert Netflix in november

Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!

Films met extreem weinig dialoog

Films met extreem weinig dialoog

Vroeger waren stomme films – films waarin de acteurs niet te horen waren omdat het nog niet mogelijk was om geluid op te nemen en af te spelen – de norm. Maar nu staat de technologie gelukkig al heel wat verder. Toch zijn er soms nog films in de cinemazalen waarvan je zou denken dat het een stomme film is, bij gebrek aan dialoog. We stellen 10 films aan je voor waar er amper wordt gesproken. Sssht!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Michel Van den Brande had thuis een ongevalletje, Robyn Crawford geeft toe dat ze een relatie had met Whitney Houston, bij de VRT is men ongerust over besparingen en Laura Tesoro wil misschien ooit nog een programma presenteren, maar acht het daar nu nog te vroeg voor. Lees er hier alles over!

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Op 11 november herdenken we de wapenstilstand van 11 november 1918. Op die dag gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.Omdat we de gruwel uit de oorlog nooit mogen vergeten, selecteerden we enkele oorlogsfilms die nu beschikbaar zijn in de catalogus van Proximus Pickx.Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:Via je startscherm ga je naar 'Films & series' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'Of druk op de 'On demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'Films' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Zij blijven Forever Young

Zij blijven Forever Young

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

In november zitten we op de snelweg richting winter Ideaal dus om je gezellig in de zetel voor de tv te nestelen. Als Tuttimus en Familus-klant kan je ook deze maand weer je keuze maken uit een mooie bonusfilm uit onze exclusieve op aanvraag-catalogus. Er is voor ieder wat wils. Geniet ervan!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

EA heeft vandaag het negende Team of the Week vrijgegeven en in dat team vinden we twee Belgen terug, die de afgelopen week indrukwekkende prestaties hebben neergezet. Verder mogen we het negende Team of the Week één van de beste tot nu toe noemen, met een hele hoop bruikbare en nuttige kaartjes van enkele belangrijke spelers. Vooral de Italiaanse en Spaanse competities mogen zich in de handen wrijven.

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot Games, de developer achter de populaire MOBA League of Legends, werkt mogelijk aan een wereldkampioenschap voor de game. Volgens verschillende bronnen wil Riot zo kapitaliseren op het succes van Worlds. Het wereldkampioenschap is niet te verwarren met League of Legends Worlds, dat momenteel meer vergelijkbaar is met de Champions League uit het voetbal, waar de beste teams het tegen elkaar opnemen. In het wereldkampioenschap zouden de beste spelers uit een land samenspelen om andere landen het vuur aan de schenen leggen.

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH, de esports organisatie van bekende Belgische DJ’s Dimitri Vegas en Like Mike, heeft aangekondigd dat ze het voor bekeken houden met hun huidige CS:GO roster. De aankondiging komt er twee maanden nadat het roster voor de organisatie begon te spelen. Een concrete reden voor het releasen van het roster werd niet meegegeven, maar SMASH zou ondertussen wel al een ander roster op het oog hebben die voor hen zou gaan spelen.

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

De organisator achter de BLAST Pro Series events, RFRSH Entertainment, heeft hun planning en schema voor de Global Finals van de BLAST Pro Series uit de doeken gedaan. Op die Global Finals nemen de vier beste teams uit de afgelopen BLAST Pro Series competitie het tegen elkaar op in Bahrein voor een prijzenpot van 500.000 dollar.

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

De Nederlandse coach Joey “Youngbuck” Steltenpool maakt niet langer deel uit van het League of Legends team van Fnatic, waar we ook de Belgische top laner Gabriël “Bwipo” Rau terugvinden. Dat heeft de organisatie zelf aangekondigd via hun website en sociale media. Onder het toeziend oog van “Youngbuck” bereikte Fnatic de finale van Worlds 2018 als eerste Europese team sinds 2011, toen Fnatic de eerste editie won.

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Het zijn drukke tijden voor de Belgische presentatrice, want enkele dagen geleden stond ze nog op het podium als host voor de finale van League of Legends Worlds, waar FunPlus Phoenix de jongens van G2 Esports versloeg. “Sjokz” heeft al jarenlange ervaring als host binnen League of Legends en won zo onder andere ook de … "Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten" verder lezen

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

Noord-Amerikaanse esports organisatie Singularity zal voor hun deelname in het tweede deel van de ESL Pro League Seizoen 10 Americas Robin “robiin” Sjögren gebruiken als hun vijfde speler. Hij zal met het team spelen als tijdelijke wisselspeler, omdat Singularity momenteel niet over een volledig roster beschikt. Singularity neemt deel aan de ESL Pro League Seizoen 10 Americas omdat Complexity een stap terug moest zetten.

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

De twee groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals zijn geloot en ondertussen ook bekendgemaakt. In die groepen vinden we enkele van de beste teams ter wereld terug, die grotendeels eerlijk tussen de twee groepen verdeeld werden. In het enorm stevige deelnemersveld nemen de teams het tegen elkaar op voor een totale prijzenpot van 500.000 dollar.

“TeSeS” naar Copenhagen Flames

“TeSeS” naar Copenhagen Flames

De Deense esports organisatie Copenhagen Flames heeft een nieuwe speler aangekondigd. Het gaat om de eveneens Deense Rene “TeSeS” Madsen, die eerder actief was voor het ondertussen verdwenen OpTic Gaming team. De nog steeds maar 18 jaar oude Madsen tekende een contract bij de organisatie nadat hij eerder een maand actief was voor Copenhagen Flames als tijdelijke testspeler.

Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis, het Deense CS:GO team, staat momenteel opnieuw helemaal bovenaan de HLTV CS:GO ranking. Om dat te verwezenlijken stoten ze Evil Geniuses van de troon, dat eventjes op de eerste plaats mocht vertoeven na een aantal sterke prestaties, maar na enkele inconsistente performances zijn ze hun plekje alweer kwijt. Astralis maakte een sterke run naar boven dankzij hun overwinningen op IEM Beijing, waar ze wonnen van onder andere ViCi, maar ook 100 Thieves en FaZe. Dat allemaal zonder ook maar één map te verliezen.

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

Esports organisatie heeft de nieuwe coach voor hun League of Legends team aangekondigd. Het gaat om Tony “Zikz” Gray, die de rol in het seizoen van 2020 voor zijn rekening zal gaan nemen. Gray was eerder al actief bij Team SoloMid, waar hij ongeveer een jaar werkte. Daarvoor was hij meerdere jaren actief bij CLG,eerst als analist en later als coach.

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

Het is ondertussen tijd voor de tweede set van Icon Swaps objectives, waarmee je Icon Swaps kan verdienen die in te ruilen zijn voor Icon Spelers in FIFA Ultimate Team. Deze keer heeft EA het duidelijk niet makkelijk gemaakt om de kaartjes te verdienen, want de opdrachten die je moet uitvoeren onder andere in Rivals en Squad Battles zijn allesbehalve makkelijk.

Top