NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen

Het 100ste seizoen van de NFL gaat donderdag van start met een wedstrijd tussen de Chicago Bears en de Green Bay Packers, twee ploegen die al bestonden toen de competitie in 1920 werd opgericht. Gedurende 5 maanden zullen 32 teams een verwoede strijd leveren met als inzet de kwalificatie voor de play-offs en een plek in de Super Bowl, die op 2 februari in Miami zal doorgaan. Volg het spektakel op Proximus Pickx via Eleven Sports.
NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen © Isopix

De NFL is opgedeeld in twee ‘conferences’ van 16 ploegen (NFC en AFC), een competitie die vervolgens nog eens verdeeld is in vier divisies (noord, zuid, oost en west). In de play-offs treden acht divisie-winnaars aan, plus twee teams die het best presteerden in elke ‘conference’. 12 felbegeerde plaatsen en 16 matchen in het reguliere seizoen: dat belooft suspense.
Wij stellen de 32 teams die aan de competitie deelnemen aan je voor.

Met Proximus Pickx bekijk je wekelijks 3 matchen uit de NFL plus het beste van de play-offs en de Super Bowl !

Interesse? Ontdek het sportaanbod van Proximus Pickx

New England Patriots – AFC East

New England Patriots – AFC East © Isopix

Geen enkele franchise heeft zo zijn stempel gedrukt op de voorbije twee decennia als de Patriots. Sinds het begin van het tijdperk-Brady in 2001 hebben de Patriots zes keer de Super Bowl gewonnen. Op zijn 42e blijft Tom Brady (foto) de leider van deze ploeg en is hij nog vaak beslissend op de belangrijke momenten. New England heeft ook veel te danken aan zijn coach Bill Belichik die als geen ander de zwakheden van de tegenstander weet uit te buiten. Het is wel afwachten hoe ze het verlies van Rob Gronkowski in de aanval zullen opvangen.

New York Jets – AFC East

New York Jets – AFC East © Isopix

In deze divisie lijken de Jets het best gewapend te zijn om de hegemonie van de Patriots te doorbreken. Sam Darnold (foto) gaat zijn tweede jaar in en hij heeft al mooie dingen laten zien, ondanks de magere balans van zijn team in 2018 (4-12). De ploeg heeft zich versterkt met de komst van Le’Veon Bell. Hij zal een grote troef worden in de aanval van de Jets en zal een grote steun zijn voor Sam Darnold. Jamal Adams en C.J. Mosley worden de bazen in de verdediging.

Buffalo Bills – AFC East

Buffalo Bills – AFC East © Isopix

Over de toekomst van de franchise in Buffalo bestaan heel wat twijfels, maar de ploeg hoopt dat de aanval dit jaar op dezelfde lijn zal zitten als de verdediging die, als we kijken naar de conceded yards, de op één na beste was in het vorige seizoen. Net als Sam Darnold bij de Jets begint ook quarterback Josh Allen aan zijn tweede jaar. (Foto : Marcus Murphy)

Miami Dolphins – AFC East

Miami Dolphins – AFC East © Isopix

Vorig seizoen waren ze in staat tot het beste, maar ook tot het slechtste en dus hebben de Dolphins tijdens het tussenseizoen grote kuis gehouden. Coach Adam Gase werd vervangen door Brian Flores, de voormalige verdedigingscoach van de Patriots. Ook quarterback Ryan Tannehill moest het veld ruimen en zijn plaats zal worden ingenomen door Ryan Fitzpatrick of Josh Rosen. Maar verwacht daarom niet dat de Dolphins als eersten de Super Bowl in hun eigen stadion zullen mogen spelen. (Foto : Cameron Wake)

Cleveland Browns – AFC North

Cleveland Browns – AFC North © Isopix

Amper twee jaar terug werden de Browns door iedereen uitgelachen. 16 wedstrijden, 16 nederlagen: een catastrofe dus. Maar vandaag kijkt iedereen uit naar de franchise van Ohio. Baker Mayfield (foto) heeft in zijn rookiejaar bewezen dat hij de ploeg kan dragen, zeker met Odell Beckham Jr. aan zijn zijde. De komst van de vroegere ster van de Giants was dé gebeurtenis van het tussenseizoen: het bracht de Browns naar een ander niveau, zeker omdat de ploeg in de verdediging over heel wat troeven beschikt. Cleveland is een van de favorieten van het seizoen en zeker een van de ploegen om naar uit te kijken!

Pittsburgh Steelers – AFC North

Pittsburgh Steelers – AFC North © Isopix

In 2018 haalden de Steelers meer de voorpagina’s van de kranten omwille van hun interne spanningen dan door hun sportieve resultaten. Het was zeker geen saaie boel in het Heinz Field, met Le’Veon Bell die een seizoen weigerde te spelen omdat er maar niet kon worden ingestemd met de voorwaarden van zijn contract, en met Antonio Brown die het vaak aan de stok kreeg met quarterback Ben Roethlisberger op Twitter. Big Ben verlengde zijn contract voor twee jaar  in het tussenseizoen. Zal hij een derde ring kunnen toevoegen aan zijn palmares? Het is niet uitgesloten, maar toch lijkt het moeilijk te gaan worden.

Baltimore Ravens – AFC North

Baltimore Ravens – AFC North © Isopix

Vorig seizoen wonnen de Ravens hun divisie op basis van hun ijzersterke verdediging. John Harbaugh vertrouwde de aanval toe aan Joe Flacco en koos daarna voor rookie Lamar Jackson. In de passing toonde hij zich al eens onhandig, maar het nummer 8 van de Ravens was heel doeltreffend in het grondwerk. Kunnen zij hun titel verlengen ondanks de aangekondigde machtsovername door de Browns?

Cincinnati Bengals – AFC North

Cincinnati Bengals – AFC North © Isopix

Vorig jaar werden de Bengals de laatsten in hun divisie: dit jaar lijken ze ook niet in een betere situatie te zitten. De tijgers hadden tijdens het tussenseizoen geen geluk, want Jonah Williams, hun eerste pick in de draft, is al out voor het hele seizoen en A.J. Green (foto), de ster van de ploeg, zal er in de eerste wedstrijden ook niet bij zijn. Niet al te best dus...

Kansas City Chiefs – AFC West

Kansas City Chiefs – AFC West © Isopix

In 2018 waren de Chiefs een van de aangenaamste teams om naar te kijken. Hun aanval was indrukwekkend, vooral door Patrick Mahomes (foto), maar hun verdediging was dat heel wat minder. De zwakte van de verdediging werd verdoezeld door de sterkte van de aanval. Alleen de Patriots konden de franchise van Missouri houden van de Super Bowl. Doen de Chiefs het dit jaar beter?

Los Angeles Chargers – AFC West

Los Angeles Chargers – AFC West © Isopix

Op zijn 37e heeft Philip Rivers (foto) niet veel tijd meer te verliezen om eindelijk om de Super Bowl te kunnen strijden. Van de drie grote quarterbacks uit de draft van 2004 (samen met Eli Manning en Ben Roethlisberger), is hij de enige die nog geen ring heeft bemachtigd. Zo hoog ligt het niveau in de AFC.

Oakland Raiders – AFC West

Oakland Raiders – AFC West © Isopix

Vorig seizoen ging Jon Gruden (foto) met de grove borstel door de spelerskern van de Raiders: hij ruilde Amari Cooper en Khalil Mack tegen eerste draft picks. Op korte termijn draaide deze strategie niet goed uit, want de Raiders behaalden maar 4 zeges tegenover 12 nederlagen. Met zijn drie rookies uit de eerste pick en de opvallende komst van Antonio Brown kan Gruden nu de tweede fase van zijn plan inzetten: de heropbouw. Het doel is om volgend jaar te beschikken over een echt competitieve ploeg: dan verhuist de franchise naar Las Vegas.

Denver Broncos – AFC West

Denver Broncos – AFC West © Isopix

Vorig seizoen haalde de verdediging van Chicago een bijzonder hoog niveau. De defensiecoach van de Bears werd zo de ideale kandidaat om hoofdcoach te worden. De Broncos hadden de meeste argumenten om Vic Fangio binnen te halen. Voor een coach die zo van verdedigen houdt, is het een droom om te werken met Von Miller (foto) en Bradley Chubb. Fangio zal ook moeten proberen om Joe Flacco opnieuw tot presteren te brengen, na zijn moeilijke seizoen in Baltimore. Lamar Jackson verwees hem naar de bank, en de MVP-quarterback van Super Bowl XLVII moet nu optornen tegen een andere rookie: Drew Lock.

Houston Texans – AFC South

Houston Texans – AFC South © Isopix

Met J.J. Watt (foto) hebben de Texans een van de beste verdedigers uit de competitie. Met Deshaun Watson beschikken ze ook over een jonge, veelbelovende quarterback. Ondanks een heel doordringbare offensive line (die vorig seizoen 62 keer werd neergehaald!) kon hij een rating van 103.1 neerleggen, met 26 geworpen touchdowns met slechts 9 intercepties. Na winst in de AFC South moesten de Texans het in de play-offs afleggen tegen de Colts. 

Jacksonville Jaguars - AFC South

Jacksonville Jaguars - AFC South © Isopix

Nick Foles (foto) had een team nodig waar hij titularis zou kunnen zijn en de Jaguars hadden een goede quarterback nodig om een einde te stellen aan het teleurstellende hoofdstuk met Blake Bortles. Kan de held van Philadelphia uit de Super Bowl LII zijn team dragen zoals hij deed met de Eagles in de laatste twee campagnes in de play-offs?

Indianapolis Colts - AFC South

Indianapolis Colts - AFC South © Isopix

De beslissing van Andrew Luck (foto) om een punt te zetten achter zijn carrière door blessureleed veroorzaakte ophef tot ver buiten Indianapolis. Nadat hij in 2017 het seizoen aan z’n neus zag voorbijgaan, haalde hij vorig jaar weer een prima niveau, met de vakkundige hulp van een doeltreffende offensive line. Met Luck hadden de Colts een harde noot om kraken kunnen worden in de AFC, maar zonder hem moeten de ambities wellicht naar beneden worden bijgesteld.

Tennessee Titans – AFC South

Tennessee Titans – AFC South © Isopix

Zijn twee middelmatige quarterbacks beter dan één goede quarterback? Wellicht niet, maar het is wel logisch dat de keuze van de Titans op Ryan Tannehill is gevallen. Marcus Mariota toonde vorig jaar nog maar eens hoe broos zijn lichaam is en het is een hele geruststelling om de voormalige quarterback van de Dolphins als doublure te hebben. Maar toch lijken de Titans niet over de beste wapens in deze AFC South te beschikken.

New York Giants - NFC East

New York Giants - NFC East © Isopix

De Giants maken niet hun beste periode uit hun geschiedenis door. Het Eli Manning-tijdperk loopt ten einde en de keuze voor quarterback Daniel Jones bij de laatste draft, heeft niet meteen overtuigd. Indien het mislukt, zal general manager Dave Gettleman in de vuurlinie staan. Het team moet het ook stellen zonder Odell Beckham Jr. die vertrokken is naar Cleveland, maar beschikt met Saquon Barkley (foto) over een uitzonderlijke speler die de ploeg naar boven kan trekken. Of dat tot succes leidt, is nog maar de vraag...

Philadelphia Eagles – NFC East

Philadelphia Eagles – NFC East © Isopix

Zal Carson Wentz (foto) in staat zijn om een heel seizoen zijn ploeg te dragen? In de voorbije twee seizoenen raakte hij geblesseerd en miste hij de play-offs. In 2017 speelde zijn vervanger Nick Foles op een uitzonderlijk niveau: hij leidde zijn team naar de overwinning in de Super Bowl. Dit jaar kunnen de Eagles niet meer rekenen op Foles, want hij is zijn geluk gaan beproeven in Jacksonville. Het uur van de waarheid is dus aangebroken voor Carson Wentz in wie de franchise al het vertrouwen heeft: hij kreeg immers een lucratief contract van 4 jaar.

Dallas Cowboys – NFC East

Dallas Cowboys – NFC East © Isopix

De Cowboys waren de vorige winnaars van de divisie en blijven de favorieten in de NFC East. Dallas telt heel wat kwaliteiten, met een goede verdediging, een stevige quarterback (Dak Prescott), een uitzonderlijke running back (Ezekiel Elliott - foto) en goede receivers. Toch is het al 25 jaar geleden dat de meest waardevolle sportclub ter wereld nog iets gewonnen heeft. Een eeuwigheid dus.

Washington Redskins – NFC East

Washington Redskins – NFC East © Isopix

Vorig seizoen was quarterback zijn bij de Redskins een risicovolle bezigheid: zowel Alex Smith als Colt McCoy braken hun been. Door Dwayne Haskins op te pikken als 15e in de draft hoopt Washington dat ze hun quarterback voor de toekomst hebben gevonden. In 2015 haalden ze voor het laatst de play-offs.

Chicago Bears – NFC North

Chicago Bears – NFC North © Isopix

Waar zouden de Bears geëindigd zijn als ze een goede kicker zouden hebben gehad? De supporters van Chicago zijn nog altijd niet de gemiste field goal van Cody Parker in de play-offs tegen Philadelphia vergeten. Vorig seizoen konden ze terugvallen op een ijzersterke verdediging onder leiding van Khalil Mack (foto). Het niveau in de NFC North is hoog, maar de verdediging blijft stevig en als Mitch Trubisky zijn niveau nog een beetje kan opkrikken, zullen we nog rekening moeten houden met Chicago.

Green Bay Packers – NFC North

Green Bay Packers – NFC North © Isopix

De Packers hebben met Aaron Rodgers (foto) een van de beste quarterbacks uit de competitie. Rodgers is nog altijd in staat om enkele uitzonderlijke big plays uit zijn mouwen te schudden, maar toch lijkt hij al enkele seizoenen te stagneren. Op zijn 35e heeft hij niet veel tijd meer om een nieuwe titel aan zijn palmares toe te voegen: zijn kansen zijn dus beperkt.

Minnesota Vikings – NFC North

Minnesota Vikings – NFC North © Isopix

Nadat ze in 2017 de finale van de NFC Conference hadden bereikt, leken de Vikings slechts een quarterback verwijderd te zijn van de Super Bowl. Vorig jaar spendeerden ze een fortuin om Kirk Cousins naar Minnesota te lokken. Vorig seizoen struikelden ze net voor de play-offs en dat was dus een grote teleurstelling. Wat zullen de Vikings er dit jaar van bakken? Dat is een van de vragen waar we de komende maanden een antwoord op zullen krijgen.

Detroit Lions – NFC North

Detroit Lions – NFC North © Isopix

Defensief liep het vorig seizoen gesmeerd voor de Lions. Minder hadden we ook niet kunnen verwachten van coach Matt Patricia die vele jaren de defensieve coördinator van de Patriots was.  Aanvallend liep het veel minder vlot. De draft van T.J. Hockerson in de 1e ronde van de laatste draft zou meer mogelijkheden moeten bieden aan Matthew Stafford. Is het voldoende voor de Lions om de volgende stap te zetten en na drie jaar opnieuw hun opwachting te maken in de play-offs? (Foto: Kenny Wiggins)

Los Angeles Rams – NFC West

Los Angeles Rams – NFC West © Isopix

De Rams moesten het afleggen tegen de Patriots tijdens de laatste Super Bowl. Hebben ze de middelen om dit seizoen beter te doen? Op Todd Gurley na (zijn knie zorgt altijd voor twijfels) heeft Los Angeles alle troeven behouden die het team vorig jaar zoveel succes bracht: Sean McVay (foto), een jonge, agressieve en offensieve trainer die ongetwijfeld veel heeft geleerd uit de tactische les die Bill Belichick hem gaf tijdens de Super Bowl, en Aaron Donald, de beste verdediger van de NFL (om niet te zeggen de beste speler tout court).

San Francisco 49ers – NFC West

San Francisco 49ers – NFC West © Isopix

De 49ers zijn een van de meest mythische franchises, maar kennen al enkele jaren geen succes meer. Vorig seizoen werd gehoopt om opnieuw aan te knopen met de glorierijke jaren van weleer, maar die hoop werd de kop ingedrukt toen de knie van quarterback Jimmy Garoppolo (foto) het begaf. San Francisco lijkt sterker dan een jaar terug, vooral op verdedigend vlak, en Georg Kittle is een van de beste tight ends uit de competitie.

Seattle Seahawks – NFC West

Seattle Seahawks – NFC West © Isopix

Russell Wilson is voortaan de best betaalde quarterback in de NFL, met een salaris van 140 miljoen dollar over vier jaar, waarvan 107 miljoen euro gegarandeerd. Aan de andere kant hebben de Seahawks ook van Bobby Wagner de best betaalde linebacker gemaakt. Maar in de NFL zijn dikke contracten voor de sterspelers geen garantie op succes op lange termijn. Seattle gaat dus de uitdaging aan om meteen te winnen.

Arizona Cardinals – NFC West

Arizona Cardinals – NFC West © Isopix

Als er dit seizoen één ploeg onder druk staat, dan zijn het wel de Cardinals. Vorig jaar zetten zij het slechtste resultaat van de competitie neer en dus kregen ze de eerste keuze bij de draft: ze kozen voor quarterback Kyler Murray (foto), een jaar nadat ze Josh Roshen, een andere quarterback, hadden gedraft. Die is ondertussen naar Miami verhuisd. Als dit een slechte keuze blijkt te zijn, dan gaat het hele bestuur van de Cards aan het wankelen. En in 2018 was de quarterback zeker niet het enige probleem in Arizona.

New Orleans Saints – NFC South

New Orleans Saints – NFC South © Isopix

Hebben de Saints al de arbitrale fout verteerd die hen van de finale in de Super Bowl heeft gehouden? Het team is nu compleet en heeft een grote kwaliteit. Maar kan Drew Brees (foto) op zijn veertigste nog het niveau halen dat hij vorig jaar bereikte? Het zal een van de sleutelelementen zijn die de Saints naar de Super Bowl moeten brengen, tien jaar na hun laatste overwinning.

Atlanta Falcons – NFC South

Atlanta Falcons – NFC South © Isopix

Vorig jaar waren de Falcons een van de grote teleurstellingen van het seizoen. Ze gingen het seizoen in als een van de kandidaten op de eindzege, maar die hoge verwachtingen konden ze nooit inlossen, voornamelijk door een verdediging die voortdurend in de problemen kwam. En zonder verdediging mag je dan nog een van de beste duo’s quarterback/receiver met Matt Ryan en Julio Jones (foto) hebben: zij kunnen het ook niet alleen.

Carolina Panthers – NFC South

Carolina Panthers – NFC South © Isopix

Dit wordt het seizoen van de waarheid voor Cam Newton (foto). De MVP van het seizoen 2015 ging vorig jaar ten onder, gehinderd door een schouderblessure, en zijn ploeg volgde die weg. Als hij opnieuw zijn beste niveau haalt, blijven de Panthers een kwaaie klant. Als hij dat niet kan, dan zullen de blikken snel worden gericht naar de toekomst en zal volgend jaar een andere quarterback worden gezocht.

Tampa Bay Buccaneers – NFC South

Tampa Bay Buccaneers – NFC South © Isopix

Wordt 2019 het jaar van Jameis Winston? Hij heeft daar alle belang bij, want tot nu toe heeft de 1e pick in de draft van 2015 nog niet echt overtuigd. Maar de nieuwe coach Bruce Arians (foto) kent zijn gelijke niet om zijn quarterbacks vertrouwen te schenken, want hij werkt in zijn carrière met grote namen als Peyton Manning, Ben Roethlisberger en Andrew Luck.

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2019 is iets meer dan halfweg. Hoog tijd om vooruit te blikken op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten die in 2020 potten zullen breken. Glazen bol-modus aan!

Tien tributebands om in de gaten te houden!

Tien tributebands om in de gaten te houden!

Het is een fenomeen van de laatste jaren: tributebands. Tributebands verschillen van coverbands in die zin dat ze enkel het repertoire van één band spelen. En ze hebben succes, jazeker! Je zou denken: waarom beginnen muzikanten niet zelf een groep en schrijven ze geen eigen songs? Maar soms zit het plezier van het spelen gewoon in de vertolking van de muziek van je idolen. Tributebands zijn hot. We selecteerden er tien, waarvan sommige het succes van het origineel quasi benaderen...

New Wave: levend en wel!

New Wave: levend en wel!

New Wave leeft. En hoe! Wie de affiche van het jaarlijkse W-Fest bekijkt, belandt in een donkere oase van all things new wave. Oud en nieuw staan er broederlijk/zusterlijk naast elkaar. Dat kan maar één ding betekenen: new wave leeft.

De blues: een verzamelnaam voor heel wat stijlen…

De blues: een verzamelnaam voor heel wat stijlen…

De blues is in de loop van de 19de eeuw ontstaan op de plantages in het zuiden van de Verenigde Staten. Het zijn de klaagliederen van de zwarte slaven die onder sobere instrumentale begeleiding hun leed, armoede, ellende… onder woorden brengen. Muziek waarin heel wat mensen zich dus kunnen herkennen. Alleen al in de Verenigde Staten bestaan er een tiental verschillende soorten blues. En wereldwijd zijn er veel blueslike of bluesy genres te vinden die er wat van weg hebben.

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Augustus was opnieuw een maand waarin we afscheid moesten nemen van een paar muziekhelden. Een overzicht van de legendes die de voorbije maand niet overleefden.

Vlaanderen goed vertegenwoordigd op Zeeland Nazomerfestival

Vlaanderen goed vertegenwoordigd op Zeeland Nazomerfestival

Van 27 augustus tot en met 7 september barst de 19de editie van Zeeland Nazomerfestival los met theater op locatie in Zeeland en muziek op het Abdijplein in Middelburg. Deze nazomer staan er drie grote locatietheatervoorstellingen op het programma, en op het Abdijplein in Middelburg, traditiegetrouw het hart van het Zeeland Nazomerfestival, spelen ook dit jaar weer grote namen uit de Nederlandse muziekscene. Het het Vlaamse saxofoonkwartet BL!NDMAN gaat er tijdens de openingsavond van het Abdijplein de klassieke tour op met het bekroonde programma '32 FOOT / the Organ of Bach', en ook Zeeuws talent krijgt een podium, want het voorprogramma wordt dagelijks verzorgd door PopaanZee.

Start to jazz: deze 10 platen horen absoluut in je platenkast!

Start to jazz: deze 10 platen horen absoluut in je platenkast!

Door de ene verguisd, door de andere aan het hart gedrukt: jazz. Onder de noemer jazz huizen heel wat artiesten. Maar welke moet je bij wijze van introductie absoluut in je platenkast staan hebben?

De rode loper van de MTV Video Music Awards

De rode loper van de MTV Video Music Awards

Op de uitreiking van de 35ste MTV Video Music Awards ging Taylor Swift aan de haal met de hoofdprijs voor Beste Video. Ook Lil Nas X, Billy Ray Cyrus, Shawn Mendes en Camila Cabello vielen in de prijzen. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

De tien meest legendarische rockclubs ooit

De tien meest legendarische rockclubs ooit

We kennen allemaal de coolste Belgische rockzalen, zoals de AB, 4AD, De Vooruit, Reflektor... maar weet je ook welke clubs wereldwijd tot de meest legendarische gerekend worden? Wij zochten het even uit en kwamen terug van een reis vol rock-‘n-roll en verhalen.

Dit waren de zomerhits van 2019

Dit waren de zomerhits van 2019

Niels Destadsbader won dan wel voor het derde jaar op rij de Radio 2 Zomerhit 2019 met 'Mee Naar Boven', er werden deze zomer nog heel wat andere zomerse hits gescoord! Wij zetten de nummers op een rij die je voor altijd zullen terug katapulteren naar de hete zomer van 2019!

De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Sport in de kijker

Bekijk alles
De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Op 17 september is het weer zover. Dan weerklinkt in verschillende stadions de hymne van de UEFA Champions League. Voor het zover is, praten we je nog even bij.

Tops en flops van week 1 in de NFL

Tops en flops van week 1 in de NFL

Lamar Jackson is de koning in de lucht, bij de Browns gaat het mis bij het opstijgen, de Jets missen hun landing en de Patriots zijn al van de grond.

De Euromillions Basketball League is er weer: wat moet je weten?

De Euromillions Basketball League is er weer: wat moet je weten?

De Belgische basketballiefhebber kan ontwaken uit zijn zomerslaap. De Euromillions Basketball League staat weer voor de deur, mét nieuwe formule. Wat moet je allemaal weten?

NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen

NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen

Het 100ste seizoen van de NFL gaat donderdag van start met een wedstrijd tussen de Chicago Bears en de Green Bay Packers, twee ploegen die al bestonden toen de competitie in 1920 werd opgericht. Gedurende 5 maanden zullen 32 teams een verwoede strijd leveren met als inzet de kwalificatie voor de play-offs en een plek in de Super Bowl, die op 2 februari in Miami zal doorgaan. Volg het spektakel op Proximus Pickx via Eleven Sports.

"Back to School" voor de Jupiler Pro League

"Back to School" voor de Jupiler Pro League

Het seizoen 2018/2019 kreeg met Racing Genk een mooie kampioen en zag met KV Mechelen een club uit de Proximus League de beker winnen. Het voorbije seizoen kende echter ook enkele minder fraaie momenten. De Operatie Propere Handen zorgde voor een schokgolf door de Belgische voetbalwereld.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in september allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in september allemaal volgen bij Proximus Pickx

In september draai je als sportliefhebber overuren. De Europese voebalcompetities zijn begonnen, er staan interlands gepland en de UEFA Champions League is gearriveerd. Daarnaast staat ook de vernieuwde Euromillions League basket voor de deur en is het uitkijken naar de ontknoping op de US Open en in de Vuelta, om nog maar te zwijgen van het WK wielrennen. Zoals je ziet: het aanbod van Proximus Pickx zit weer bomvol.

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten elke maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, maar een aantal minder opvallende titels vallen vaak dikwijls uit de boot.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (18 september)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (18 september)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Exotische luxe en veel bling bling in Monacovrouwen

Exotische luxe en veel bling bling in Monacovrouwen

VIJF pakt dit najaar uit met de spraakmakende reeks Monacovrouwen.

De winnaars van de Ensors 2019

De winnaars van de Ensors 2019

Afgelopen zaterdag 14 september werden de Ensors uitgereikt tijdens een feestelijk gala in Oostende. Een overzicht van de winnaars!

De tv-tips van de week (van 16 t.e.m. 22 september)

De tv-tips van de week (van 16 t.e.m. 22 september)

Wat is er de komende dagen op de buis? Dat verneem je hier!

De beste documentaires op Netflix

De beste documentaires op Netflix

Sommige merken gebruiken hun bekendheid voor een doel dat ze belangrijk vinden. Bij outdoorspecialist Patagonia is de planeet hun grootste bezorgdheid.

Bradley Cooper in vorm: zijn beste films

Bradley Cooper in vorm: zijn beste films

De Amerikaanse superster Bradley Cooper is een veelgevraagde acteur en minstens even begeerd bij de vrouwen vanwege zijn looks. Hij startte relatief laat met acteren, op zijn 24ste, dankzij een rolletje in 'Sex and the City'. Maar sindsdien is zijn filmografie een lange lijst, verschijnt hij bijna elk jaar op het grote scherm en was hij zelfs drie jaar lang de best betaalde acteur. We sommen graag even de filmische hoogtepunten op uit zijn carrière.

Zij zoeken de liefde in Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond

Zij zoeken de liefde in Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond

Liefde kent geen grenzen, dat heeft het eerste seizoen van Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond dubbel bewezen met de mooie koppels Jan en Romina en Manu en Hilde. Ook dit jaar gaan vijf Vlaamse boeren in het buitenland, onder wie ook één vrouw, op zoek naar een lief van hier.

Het sappigste showbizznieuws van de week

Het sappigste showbizznieuws van de week

Er gaat geen week voorbij zonder verse showbizzroddels… Natalia is in blijde verwachting, ook Lesley-Ann Poppe gooit zich op de CBD-markt en Adele vraagt de scheiding aan. De opmerkelijkste nieuwtjes uit het BV- en Hollywooduniversum lees je hier!

IJzingwekkende Franse horrorserie Marianne nu op Netflix

IJzingwekkende Franse horrorserie Marianne nu op Netflix

Netflix voegt dagelijks nieuwe titels toe aan het aanbod, en dat is deze week niet anders. Uitschieter is de nieuwe Franse horrorserie 'Marianne', die onze favoriete streamingsdienst op vrijdag 13 september - de datum is niet toevallig gekozen - op je loslaat. De eerste beelden zijn in elk geval bloedstollend en jagen je al onmiddelijk de stuipen op het lijf.

Netflixtoppers op Filmfestival Venetië

Netflixtoppers op Filmfestival Venetië

Vorig jaar ging de Gouden Leeuw voor het eerst naar een Netflixfilm, met name de prachtige zwartwitvertelling 'Roma' van Alfonso Cuarón, en ook dit jaar waren de Netfix (co)producties goed vertegenwoordigd op het filmfestival van Venetië. In de prijzen vielen ze deze keer niet, ook al waren Noah Baumbachs 'Marriage Story' en Steven Soderberghs 'The Laundromat' (foto) getipt voor een award. De hoofdprijs ging dit jaar naar 'Joker', een dure studiofilm over de legendarische Batman-slechterik van regisseur Todd Phillips met Joaquin Phoenix in de hoofdrol.

Maak kennis met de wereldbewoners van Donderen in Keulen

Maak kennis met de wereldbewoners van Donderen in Keulen

Met veel humor en een beetje show trapte Sven de Leijer zondagavond zijn gloednieuwe quiz Donderen in Keulen af.Sven heeft van negen erg uiteenlopende landen in de wereld – van Turkije en Colombia tot Senegal en de Verenigde Staten – telkens drie inwoners de kleren van het lijf gevraagd. Het is aan de quizzende Belgen om in dit mondiale kluwen hun eigen vooroordelen te ontmaskeren, en de stereotypen te bevestigen of ontkrachten.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
AGO toont nieuwe line-up

AGO toont nieuwe line-up

CS:GO team AGO heeft aangekondigd dat het eindelijk een volledige line-up heeft dankzij de komst van vier nieuwe spelers. Milosz “mhL” Knasiak, Eryk “Ieman” Koceba, Patryk “Sidney” Korab en Maciej “F1KU” Miklas komen op permanente basis voor AGO spelen. Ze tekenden recent hun nieuw contract, na eerst een proefperiode bij het team te hebben gedraaid.

Syman (met Belg in de rangen) vervangt AVANGAR op Games Clash Masters

Syman (met Belg in de rangen) vervangt AVANGAR op Games Clash Masters

De organisatoren van de Games Clash Masters hebben aangekondigd dat team Syman team in vorm AVANGAR zal vervangen in groep A van het event in Polen. AVANGAR trok zich terug uit de competitie na hun overwinning in de BLAST Pro Series Moskou Grand Finals, waar ze ForZe wisten te kloppen. Volgens hen zijn hun spelers te vermoeid om te kunnen aantreden en willen ze de spelers dan ook de nodige rust gunnen.

“kioShiMa” gaat invallen voor G2

“kioShiMa” gaat invallen voor G2

CS:GO team G2 heeft aangekondigd dat Fabien “kioShiMa” Fiey voor hen zal invallen. Hij wordt de wisselspeler voor Richard “shox” Papillon voor de komende twee evenementen. Dat was een ontwikkeling die te verwachten was, nadat “shox” eerder al naar de bank werd verwezen door G2 nadat hij openlijk flirt met een transfer naar de Franse rivalen van G2, Team Vitality.

Envy klopt eUnited en vervolledigt deelnemerslijst DreamHack Malmö

Envy klopt eUnited en vervolledigt deelnemerslijst DreamHack Malmö

Envy heeft zich als laatste team kunnen plaatsen voor DreamHack Malmö met een overwinning tegen eUnited. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 3-1. De Amerikanen van Envy bleven ongeslagen in de upper bracket van de qualifier en moesten zich zelfs maar op 1 map gewonnen geven tegen de jongens van Swole Patrol.

BLAST Pro Series kondigt BLAST Premier aan met prijzenpot van 4.25 miljoen dollar

BLAST Pro Series kondigt BLAST Premier aan met prijzenpot van 4.25 miljoen dollar

BLAST Pro Series heeft een nieuw Counter-Strike: Global Offensive toernooi aangekondigd dat de naam BLAST Premier meekrijgt. Het toernooi zal een totale prijzenpot van 4.25 miljoen dollar tellen en zal doorgaan in 2020. Het circuit heeft twee Season Finals waarbij de winnaar telkens 500.000 dollar mee naar huis neemt. In de Global Final kan de winnaar zelfs 1.000.000 dollar winnen.

Esport team PSV promoveert Yusufcan Ercan

Esport team PSV promoveert Yusufcan Ercan

PSV Esports heeft zich versterkt met Yusufcan Ercan (19) voor hun FIFA team. PSV maakte het nieuws bekend via hun Twitter pagina en hun website. Ercan heeft grote schoenen om te vullen bij PSV, want hij moet fungeren als de vervanger van Belg Stefano Pinna, die bij PSV en internationaal hoge toppen kon scheren.

Defusekids verliest nipt van Fnatic Rising op EU Masters

Defusekids verliest nipt van Fnatic Rising op EU Masters

Gisterenavond nam Defusekids het op tegen Fnatic Rising in z’n eerste wedstrijd binnen hun aartsmoeilijke groep. Een dik halfuur leek het erop dat Defusekids met de overwinning naar huis zou kunnen gaan, maar Fnatic Rising vocht terug en door een aantal foutjes bij Defusekids gaven ze de zege nog uit handen.

Nederlander “ChrisJ” naar DreamHack Malmö met mousesports

Nederlander “ChrisJ” naar DreamHack Malmö met mousesports

Nederlander Chris “ChrisJ” de Jong heeft zich met zijn CS:GO teamgenoten bij mousesports kunnen kwalificeren voor DreamHack Malmö. Ze klopten onderweg naar de finale teams als FATE en GamerLegion en keken in die finale dan het Servische CR4ZY in de ogen, dat ze uiteindelijk wisten te verslaan.

“DaddyJordi” en “ThomasLol” weg bij mCon Esports

“DaddyJordi” en “ThomasLol” weg bij mCon Esports

Esports organisatie mCon Esports heeft via hun Twitter pagina aangekondigd dat ze afscheid zullen nemen van Jordi “DaddyJordi” Bust en Thomas “ThomasLol” van Schaik, respectievelijk de jungler en support van hun League of legends team. Daardoor zal de organisatie op zoek moeten naar een nieuwe jungler. Een nieuwe support speler vonden ze al in Gijs “Gijsje” Boschman.

Splyce trekt naar play-in Worlds, Fnatic naar groepsfase

Splyce trekt naar play-in Worlds, Fnatic naar groepsfase

De afgelopen drie dagen vonden de Regional Qualifiers van de LEC plaats, waar vier teams het tegen elkaar opnemen voor twee plaatsjes op het wereldkampioenschap. Die teams waren Fnatic, Splyce, Schalke 04 en Origen. G2 Esports had al een plaatsje op worlds na hun overwinning in de LEC.

AVANGAR klopt ForZe en wint BLAST Pro Series Moskou

AVANGAR klopt ForZe en wint BLAST Pro Series Moskou

Het hing in de lucht na hun glansprestatie op de StarLadder Major in Berlijn waar ze de tweede prijs mee naar huis namen, maar nu wint AVANGAR ook BLAST Pro Series Moskou. Daarmee zet AVANGAR zichzelf nog wat extra in de verf als één van de meest interessante en veelbelovende CS:GO teams van het moment.

Sector One neemt afscheid van “Forsaken”, stelt “Nightmares” voor

Sector One neemt afscheid van “Forsaken”, stelt “Nightmares” voor

Belgische esports organisatie Sector One heeft op twitter een wijziging in hun League of Legends line-up aangekondigd. De Nederlander Dennis “Forsaken” Kroes, die voor Sector One de support rol invulde, zal het team gaan verlaten. Om de leegte die hij achterlaat op te vullen, doet de organisatie voortaan beroep op de kwaliteiten van Nederlander Richard “Nightmares” Gielisse

Top