NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen

Sport | Het 100ste seizoen van de NFL gaat donderdag van start met een wedstrijd tussen de Chicago Bears en de Green Bay Packers, twee ploegen die al bestonden toen de competitie in 1920 werd opgericht. Gedurende 5 maanden zullen 32 teams een verwoede strijd leveren met als inzet de kwalificatie voor de play-offs en een plek in de Super Bowl, die op 2 februari in Miami zal doorgaan. Volg het spektakel op Proximus Pickx via Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De NFL is opgedeeld in twee ‘conferences’ van 16 ploegen (NFC en AFC), een competitie die vervolgens nog eens verdeeld is in vier divisies (noord, zuid, oost en west). In de play-offs treden acht divisie-winnaars aan, plus twee teams die het best presteerden in elke ‘conference’. 12 felbegeerde plaatsen en 16 matchen in het reguliere seizoen: dat belooft suspense.
Wij stellen de 32 teams die aan de competitie deelnemen aan je voor.

Met Proximus Pickx bekijk je wekelijks 3 matchen uit de NFL plus het beste van de play-offs en de Super Bowl !

Interesse? Ontdek het sportaanbod van Proximus Pickx

New England Patriots – AFC East

Geen enkele franchise heeft zo zijn stempel gedrukt op de voorbije twee decennia als de Patriots. Sinds het begin van het tijdperk-Brady in 2001 hebben de Patriots zes keer de Super Bowl gewonnen. Op zijn 42e blijft Tom Brady (foto) de leider van deze ploeg en is hij nog vaak beslissend op de belangrijke momenten. New England heeft ook veel te danken aan zijn coach Bill Belichik die als geen ander de zwakheden van de tegenstander weet uit te buiten. Het is wel afwachten hoe ze het verlies van Rob Gronkowski in de aanval zullen opvangen.

New York Jets – AFC East

In deze divisie lijken de Jets het best gewapend te zijn om de hegemonie van de Patriots te doorbreken. Sam Darnold (foto) gaat zijn tweede jaar in en hij heeft al mooie dingen laten zien, ondanks de magere balans van zijn team in 2018 (4-12). De ploeg heeft zich versterkt met de komst van Le’Veon Bell. Hij zal een grote troef worden in de aanval van de Jets en zal een grote steun zijn voor Sam Darnold. Jamal Adams en C.J. Mosley worden de bazen in de verdediging.

Buffalo Bills – AFC East

Over de toekomst van de franchise in Buffalo bestaan heel wat twijfels, maar de ploeg hoopt dat de aanval dit jaar op dezelfde lijn zal zitten als de verdediging die, als we kijken naar de conceded yards, de op één na beste was in het vorige seizoen. Net als Sam Darnold bij de Jets begint ook quarterback Josh Allen aan zijn tweede jaar. (Foto : Marcus Murphy)

Miami Dolphins – AFC East

Vorig seizoen waren ze in staat tot het beste, maar ook tot het slechtste en dus hebben de Dolphins tijdens het tussenseizoen grote kuis gehouden. Coach Adam Gase werd vervangen door Brian Flores, de voormalige verdedigingscoach van de Patriots. Ook quarterback Ryan Tannehill moest het veld ruimen en zijn plaats zal worden ingenomen door Ryan Fitzpatrick of Josh Rosen. Maar verwacht daarom niet dat de Dolphins als eersten de Super Bowl in hun eigen stadion zullen mogen spelen. (Foto : Cameron Wake)

Cleveland Browns – AFC North

Amper twee jaar terug werden de Browns door iedereen uitgelachen. 16 wedstrijden, 16 nederlagen: een catastrofe dus. Maar vandaag kijkt iedereen uit naar de franchise van Ohio. Baker Mayfield (foto) heeft in zijn rookiejaar bewezen dat hij de ploeg kan dragen, zeker met Odell Beckham Jr. aan zijn zijde. De komst van de vroegere ster van de Giants was dé gebeurtenis van het tussenseizoen: het bracht de Browns naar een ander niveau, zeker omdat de ploeg in de verdediging over heel wat troeven beschikt. Cleveland is een van de favorieten van het seizoen en zeker een van de ploegen om naar uit te kijken!

Pittsburgh Steelers – AFC North

In 2018 haalden de Steelers meer de voorpagina’s van de kranten omwille van hun interne spanningen dan door hun sportieve resultaten. Het was zeker geen saaie boel in het Heinz Field, met Le’Veon Bell die een seizoen weigerde te spelen omdat er maar niet kon worden ingestemd met de voorwaarden van zijn contract, en met Antonio Brown die het vaak aan de stok kreeg met quarterback Ben Roethlisberger op Twitter. Big Ben verlengde zijn contract voor twee jaar  in het tussenseizoen. Zal hij een derde ring kunnen toevoegen aan zijn palmares? Het is niet uitgesloten, maar toch lijkt het moeilijk te gaan worden.

Baltimore Ravens – AFC North

Vorig seizoen wonnen de Ravens hun divisie op basis van hun ijzersterke verdediging. John Harbaugh vertrouwde de aanval toe aan Joe Flacco en koos daarna voor rookie Lamar Jackson. In de passing toonde hij zich al eens onhandig, maar het nummer 8 van de Ravens was heel doeltreffend in het grondwerk. Kunnen zij hun titel verlengen ondanks de aangekondigde machtsovername door de Browns?

Cincinnati Bengals – AFC North

Vorig jaar werden de Bengals de laatsten in hun divisie: dit jaar lijken ze ook niet in een betere situatie te zitten. De tijgers hadden tijdens het tussenseizoen geen geluk, want Jonah Williams, hun eerste pick in de draft, is al out voor het hele seizoen en A.J. Green (foto), de ster van de ploeg, zal er in de eerste wedstrijden ook niet bij zijn. Niet al te best dus...

Kansas City Chiefs – AFC West

In 2018 waren de Chiefs een van de aangenaamste teams om naar te kijken. Hun aanval was indrukwekkend, vooral door Patrick Mahomes (foto), maar hun verdediging was dat heel wat minder. De zwakte van de verdediging werd verdoezeld door de sterkte van de aanval. Alleen de Patriots konden de franchise van Missouri houden van de Super Bowl. Doen de Chiefs het dit jaar beter?

Los Angeles Chargers – AFC West

Op zijn 37e heeft Philip Rivers (foto) niet veel tijd meer te verliezen om eindelijk om de Super Bowl te kunnen strijden. Van de drie grote quarterbacks uit de draft van 2004 (samen met Eli Manning en Ben Roethlisberger), is hij de enige die nog geen ring heeft bemachtigd. Zo hoog ligt het niveau in de AFC.

Oakland Raiders – AFC West

Vorig seizoen ging Jon Gruden (foto) met de grove borstel door de spelerskern van de Raiders: hij ruilde Amari Cooper en Khalil Mack tegen eerste draft picks. Op korte termijn draaide deze strategie niet goed uit, want de Raiders behaalden maar 4 zeges tegenover 12 nederlagen. Met zijn drie rookies uit de eerste pick en de opvallende komst van Antonio Brown kan Gruden nu de tweede fase van zijn plan inzetten: de heropbouw. Het doel is om volgend jaar te beschikken over een echt competitieve ploeg: dan verhuist de franchise naar Las Vegas.

Denver Broncos – AFC West

Vorig seizoen haalde de verdediging van Chicago een bijzonder hoog niveau. De defensiecoach van de Bears werd zo de ideale kandidaat om hoofdcoach te worden. De Broncos hadden de meeste argumenten om Vic Fangio binnen te halen. Voor een coach die zo van verdedigen houdt, is het een droom om te werken met Von Miller (foto) en Bradley Chubb. Fangio zal ook moeten proberen om Joe Flacco opnieuw tot presteren te brengen, na zijn moeilijke seizoen in Baltimore. Lamar Jackson verwees hem naar de bank, en de MVP-quarterback van Super Bowl XLVII moet nu optornen tegen een andere rookie: Drew Lock.

Houston Texans – AFC South

Met J.J. Watt (foto) hebben de Texans een van de beste verdedigers uit de competitie. Met Deshaun Watson beschikken ze ook over een jonge, veelbelovende quarterback. Ondanks een heel doordringbare offensive line (die vorig seizoen 62 keer werd neergehaald!) kon hij een rating van 103.1 neerleggen, met 26 geworpen touchdowns met slechts 9 intercepties. Na winst in de AFC South moesten de Texans het in de play-offs afleggen tegen de Colts. 

Jacksonville Jaguars - AFC South

Nick Foles (foto) had een team nodig waar hij titularis zou kunnen zijn en de Jaguars hadden een goede quarterback nodig om een einde te stellen aan het teleurstellende hoofdstuk met Blake Bortles. Kan de held van Philadelphia uit de Super Bowl LII zijn team dragen zoals hij deed met de Eagles in de laatste twee campagnes in de play-offs?

Indianapolis Colts - AFC South

De beslissing van Andrew Luck (foto) om een punt te zetten achter zijn carrière door blessureleed veroorzaakte ophef tot ver buiten Indianapolis. Nadat hij in 2017 het seizoen aan z’n neus zag voorbijgaan, haalde hij vorig jaar weer een prima niveau, met de vakkundige hulp van een doeltreffende offensive line. Met Luck hadden de Colts een harde noot om kraken kunnen worden in de AFC, maar zonder hem moeten de ambities wellicht naar beneden worden bijgesteld.

Tennessee Titans – AFC South

Zijn twee middelmatige quarterbacks beter dan één goede quarterback? Wellicht niet, maar het is wel logisch dat de keuze van de Titans op Ryan Tannehill is gevallen. Marcus Mariota toonde vorig jaar nog maar eens hoe broos zijn lichaam is en het is een hele geruststelling om de voormalige quarterback van de Dolphins als doublure te hebben. Maar toch lijken de Titans niet over de beste wapens in deze AFC South te beschikken.

New York Giants - NFC East

De Giants maken niet hun beste periode uit hun geschiedenis door. Het Eli Manning-tijdperk loopt ten einde en de keuze voor quarterback Daniel Jones bij de laatste draft, heeft niet meteen overtuigd. Indien het mislukt, zal general manager Dave Gettleman in de vuurlinie staan. Het team moet het ook stellen zonder Odell Beckham Jr. die vertrokken is naar Cleveland, maar beschikt met Saquon Barkley (foto) over een uitzonderlijke speler die de ploeg naar boven kan trekken. Of dat tot succes leidt, is nog maar de vraag...

Philadelphia Eagles – NFC East

Zal Carson Wentz (foto) in staat zijn om een heel seizoen zijn ploeg te dragen? In de voorbije twee seizoenen raakte hij geblesseerd en miste hij de play-offs. In 2017 speelde zijn vervanger Nick Foles op een uitzonderlijk niveau: hij leidde zijn team naar de overwinning in de Super Bowl. Dit jaar kunnen de Eagles niet meer rekenen op Foles, want hij is zijn geluk gaan beproeven in Jacksonville. Het uur van de waarheid is dus aangebroken voor Carson Wentz in wie de franchise al het vertrouwen heeft: hij kreeg immers een lucratief contract van 4 jaar.

Dallas Cowboys – NFC East

De Cowboys waren de vorige winnaars van de divisie en blijven de favorieten in de NFC East. Dallas telt heel wat kwaliteiten, met een goede verdediging, een stevige quarterback (Dak Prescott), een uitzonderlijke running back (Ezekiel Elliott - foto) en goede receivers. Toch is het al 25 jaar geleden dat de meest waardevolle sportclub ter wereld nog iets gewonnen heeft. Een eeuwigheid dus.

Washington Redskins – NFC East

Vorig seizoen was quarterback zijn bij de Redskins een risicovolle bezigheid: zowel Alex Smith als Colt McCoy braken hun been. Door Dwayne Haskins op te pikken als 15e in de draft hoopt Washington dat ze hun quarterback voor de toekomst hebben gevonden. In 2015 haalden ze voor het laatst de play-offs.

Chicago Bears – NFC North

Waar zouden de Bears geëindigd zijn als ze een goede kicker zouden hebben gehad? De supporters van Chicago zijn nog altijd niet de gemiste field goal van Cody Parker in de play-offs tegen Philadelphia vergeten. Vorig seizoen konden ze terugvallen op een ijzersterke verdediging onder leiding van Khalil Mack (foto). Het niveau in de NFC North is hoog, maar de verdediging blijft stevig en als Mitch Trubisky zijn niveau nog een beetje kan opkrikken, zullen we nog rekening moeten houden met Chicago.

Green Bay Packers – NFC North

De Packers hebben met Aaron Rodgers (foto) een van de beste quarterbacks uit de competitie. Rodgers is nog altijd in staat om enkele uitzonderlijke big plays uit zijn mouwen te schudden, maar toch lijkt hij al enkele seizoenen te stagneren. Op zijn 35e heeft hij niet veel tijd meer om een nieuwe titel aan zijn palmares toe te voegen: zijn kansen zijn dus beperkt.

Minnesota Vikings – NFC North

Nadat ze in 2017 de finale van de NFC Conference hadden bereikt, leken de Vikings slechts een quarterback verwijderd te zijn van de Super Bowl. Vorig jaar spendeerden ze een fortuin om Kirk Cousins naar Minnesota te lokken. Vorig seizoen struikelden ze net voor de play-offs en dat was dus een grote teleurstelling. Wat zullen de Vikings er dit jaar van bakken? Dat is een van de vragen waar we de komende maanden een antwoord op zullen krijgen.

Detroit Lions – NFC North

Defensief liep het vorig seizoen gesmeerd voor de Lions. Minder hadden we ook niet kunnen verwachten van coach Matt Patricia die vele jaren de defensieve coördinator van de Patriots was.  Aanvallend liep het veel minder vlot. De draft van T.J. Hockerson in de 1e ronde van de laatste draft zou meer mogelijkheden moeten bieden aan Matthew Stafford. Is het voldoende voor de Lions om de volgende stap te zetten en na drie jaar opnieuw hun opwachting te maken in de play-offs? (Foto: Kenny Wiggins)

Los Angeles Rams – NFC West

De Rams moesten het afleggen tegen de Patriots tijdens de laatste Super Bowl. Hebben ze de middelen om dit seizoen beter te doen? Op Todd Gurley na (zijn knie zorgt altijd voor twijfels) heeft Los Angeles alle troeven behouden die het team vorig jaar zoveel succes bracht: Sean McVay (foto), een jonge, agressieve en offensieve trainer die ongetwijfeld veel heeft geleerd uit de tactische les die Bill Belichick hem gaf tijdens de Super Bowl, en Aaron Donald, de beste verdediger van de NFL (om niet te zeggen de beste speler tout court).

San Francisco 49ers – NFC West

De 49ers zijn een van de meest mythische franchises, maar kennen al enkele jaren geen succes meer. Vorig seizoen werd gehoopt om opnieuw aan te knopen met de glorierijke jaren van weleer, maar die hoop werd de kop ingedrukt toen de knie van quarterback Jimmy Garoppolo (foto) het begaf. San Francisco lijkt sterker dan een jaar terug, vooral op verdedigend vlak, en Georg Kittle is een van de beste tight ends uit de competitie.

Seattle Seahawks – NFC West

Russell Wilson is voortaan de best betaalde quarterback in de NFL, met een salaris van 140 miljoen dollar over vier jaar, waarvan 107 miljoen euro gegarandeerd. Aan de andere kant hebben de Seahawks ook van Bobby Wagner de best betaalde linebacker gemaakt. Maar in de NFL zijn dikke contracten voor de sterspelers geen garantie op succes op lange termijn. Seattle gaat dus de uitdaging aan om meteen te winnen.

Arizona Cardinals – NFC West

Als er dit seizoen één ploeg onder druk staat, dan zijn het wel de Cardinals. Vorig jaar zetten zij het slechtste resultaat van de competitie neer en dus kregen ze de eerste keuze bij de draft: ze kozen voor quarterback Kyler Murray (foto), een jaar nadat ze Josh Roshen, een andere quarterback, hadden gedraft. Die is ondertussen naar Miami verhuisd. Als dit een slechte keuze blijkt te zijn, dan gaat het hele bestuur van de Cards aan het wankelen. En in 2018 was de quarterback zeker niet het enige probleem in Arizona.

New Orleans Saints – NFC South

Hebben de Saints al de arbitrale fout verteerd die hen van de finale in de Super Bowl heeft gehouden? Het team is nu compleet en heeft een grote kwaliteit. Maar kan Drew Brees (foto) op zijn veertigste nog het niveau halen dat hij vorig jaar bereikte? Het zal een van de sleutelelementen zijn die de Saints naar de Super Bowl moeten brengen, tien jaar na hun laatste overwinning.

Atlanta Falcons – NFC South

Vorig jaar waren de Falcons een van de grote teleurstellingen van het seizoen. Ze gingen het seizoen in als een van de kandidaten op de eindzege, maar die hoge verwachtingen konden ze nooit inlossen, voornamelijk door een verdediging die voortdurend in de problemen kwam. En zonder verdediging mag je dan nog een van de beste duo’s quarterback/receiver met Matt Ryan en Julio Jones (foto) hebben: zij kunnen het ook niet alleen.

Carolina Panthers – NFC South

Dit wordt het seizoen van de waarheid voor Cam Newton (foto). De MVP van het seizoen 2015 ging vorig jaar ten onder, gehinderd door een schouderblessure, en zijn ploeg volgde die weg. Als hij opnieuw zijn beste niveau haalt, blijven de Panthers een kwaaie klant. Als hij dat niet kan, dan zullen de blikken snel worden gericht naar de toekomst en zal volgend jaar een andere quarterback worden gezocht.

Tampa Bay Buccaneers – NFC South

Wordt 2019 het jaar van Jameis Winston? Hij heeft daar alle belang bij, want tot nu toe heeft de 1e pick in de draft van 2015 nog niet echt overtuigd. Maar de nieuwe coach Bruce Arians (foto) kent zijn gelijke niet om zijn quarterbacks vertrouwen te schenken, want hij werkt in zijn carrière met grote namen als Peyton Manning, Ben Roethlisberger en Andrew Luck.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top