NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen

Het 100ste seizoen van de NFL gaat donderdag van start met een wedstrijd tussen de Chicago Bears en de Green Bay Packers, twee ploegen die al bestonden toen de competitie in 1920 werd opgericht. Gedurende 5 maanden zullen 32 teams een verwoede strijd leveren met als inzet de kwalificatie voor de play-offs en een plek in de Super Bowl, die op 2 februari in Miami zal doorgaan. Volg het spektakel op Proximus Pickx via Eleven Sports.
NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen © Isopix

De NFL is opgedeeld in twee ‘conferences’ van 16 ploegen (NFC en AFC), een competitie die vervolgens nog eens verdeeld is in vier divisies (noord, zuid, oost en west). In de play-offs treden acht divisie-winnaars aan, plus twee teams die het best presteerden in elke ‘conference’. 12 felbegeerde plaatsen en 16 matchen in het reguliere seizoen: dat belooft suspense.
Wij stellen de 32 teams die aan de competitie deelnemen aan je voor.

Met Proximus Pickx bekijk je wekelijks 3 matchen uit de NFL plus het beste van de play-offs en de Super Bowl !

Interesse? Ontdek het sportaanbod van Proximus Pickx

New England Patriots – AFC East

New England Patriots – AFC East © Isopix

Geen enkele franchise heeft zo zijn stempel gedrukt op de voorbije twee decennia als de Patriots. Sinds het begin van het tijdperk-Brady in 2001 hebben de Patriots zes keer de Super Bowl gewonnen. Op zijn 42e blijft Tom Brady (foto) de leider van deze ploeg en is hij nog vaak beslissend op de belangrijke momenten. New England heeft ook veel te danken aan zijn coach Bill Belichik die als geen ander de zwakheden van de tegenstander weet uit te buiten. Het is wel afwachten hoe ze het verlies van Rob Gronkowski in de aanval zullen opvangen.

New York Jets – AFC East

New York Jets – AFC East © Isopix

In deze divisie lijken de Jets het best gewapend te zijn om de hegemonie van de Patriots te doorbreken. Sam Darnold (foto) gaat zijn tweede jaar in en hij heeft al mooie dingen laten zien, ondanks de magere balans van zijn team in 2018 (4-12). De ploeg heeft zich versterkt met de komst van Le’Veon Bell. Hij zal een grote troef worden in de aanval van de Jets en zal een grote steun zijn voor Sam Darnold. Jamal Adams en C.J. Mosley worden de bazen in de verdediging.

Buffalo Bills – AFC East

Buffalo Bills – AFC East © Isopix

Over de toekomst van de franchise in Buffalo bestaan heel wat twijfels, maar de ploeg hoopt dat de aanval dit jaar op dezelfde lijn zal zitten als de verdediging die, als we kijken naar de conceded yards, de op één na beste was in het vorige seizoen. Net als Sam Darnold bij de Jets begint ook quarterback Josh Allen aan zijn tweede jaar. (Foto : Marcus Murphy)

Miami Dolphins – AFC East

Miami Dolphins – AFC East © Isopix

Vorig seizoen waren ze in staat tot het beste, maar ook tot het slechtste en dus hebben de Dolphins tijdens het tussenseizoen grote kuis gehouden. Coach Adam Gase werd vervangen door Brian Flores, de voormalige verdedigingscoach van de Patriots. Ook quarterback Ryan Tannehill moest het veld ruimen en zijn plaats zal worden ingenomen door Ryan Fitzpatrick of Josh Rosen. Maar verwacht daarom niet dat de Dolphins als eersten de Super Bowl in hun eigen stadion zullen mogen spelen. (Foto : Cameron Wake)

Cleveland Browns – AFC North

Cleveland Browns – AFC North © Isopix

Amper twee jaar terug werden de Browns door iedereen uitgelachen. 16 wedstrijden, 16 nederlagen: een catastrofe dus. Maar vandaag kijkt iedereen uit naar de franchise van Ohio. Baker Mayfield (foto) heeft in zijn rookiejaar bewezen dat hij de ploeg kan dragen, zeker met Odell Beckham Jr. aan zijn zijde. De komst van de vroegere ster van de Giants was dé gebeurtenis van het tussenseizoen: het bracht de Browns naar een ander niveau, zeker omdat de ploeg in de verdediging over heel wat troeven beschikt. Cleveland is een van de favorieten van het seizoen en zeker een van de ploegen om naar uit te kijken!

Pittsburgh Steelers – AFC North

Pittsburgh Steelers – AFC North © Isopix

In 2018 haalden de Steelers meer de voorpagina’s van de kranten omwille van hun interne spanningen dan door hun sportieve resultaten. Het was zeker geen saaie boel in het Heinz Field, met Le’Veon Bell die een seizoen weigerde te spelen omdat er maar niet kon worden ingestemd met de voorwaarden van zijn contract, en met Antonio Brown die het vaak aan de stok kreeg met quarterback Ben Roethlisberger op Twitter. Big Ben verlengde zijn contract voor twee jaar  in het tussenseizoen. Zal hij een derde ring kunnen toevoegen aan zijn palmares? Het is niet uitgesloten, maar toch lijkt het moeilijk te gaan worden.

Baltimore Ravens – AFC North

Baltimore Ravens – AFC North © Isopix

Vorig seizoen wonnen de Ravens hun divisie op basis van hun ijzersterke verdediging. John Harbaugh vertrouwde de aanval toe aan Joe Flacco en koos daarna voor rookie Lamar Jackson. In de passing toonde hij zich al eens onhandig, maar het nummer 8 van de Ravens was heel doeltreffend in het grondwerk. Kunnen zij hun titel verlengen ondanks de aangekondigde machtsovername door de Browns?

Cincinnati Bengals – AFC North

Cincinnati Bengals – AFC North © Isopix

Vorig jaar werden de Bengals de laatsten in hun divisie: dit jaar lijken ze ook niet in een betere situatie te zitten. De tijgers hadden tijdens het tussenseizoen geen geluk, want Jonah Williams, hun eerste pick in de draft, is al out voor het hele seizoen en A.J. Green (foto), de ster van de ploeg, zal er in de eerste wedstrijden ook niet bij zijn. Niet al te best dus...

Kansas City Chiefs – AFC West

Kansas City Chiefs – AFC West © Isopix

In 2018 waren de Chiefs een van de aangenaamste teams om naar te kijken. Hun aanval was indrukwekkend, vooral door Patrick Mahomes (foto), maar hun verdediging was dat heel wat minder. De zwakte van de verdediging werd verdoezeld door de sterkte van de aanval. Alleen de Patriots konden de franchise van Missouri houden van de Super Bowl. Doen de Chiefs het dit jaar beter?

Los Angeles Chargers – AFC West

Los Angeles Chargers – AFC West © Isopix

Op zijn 37e heeft Philip Rivers (foto) niet veel tijd meer te verliezen om eindelijk om de Super Bowl te kunnen strijden. Van de drie grote quarterbacks uit de draft van 2004 (samen met Eli Manning en Ben Roethlisberger), is hij de enige die nog geen ring heeft bemachtigd. Zo hoog ligt het niveau in de AFC.

Oakland Raiders – AFC West

Oakland Raiders – AFC West © Isopix

Vorig seizoen ging Jon Gruden (foto) met de grove borstel door de spelerskern van de Raiders: hij ruilde Amari Cooper en Khalil Mack tegen eerste draft picks. Op korte termijn draaide deze strategie niet goed uit, want de Raiders behaalden maar 4 zeges tegenover 12 nederlagen. Met zijn drie rookies uit de eerste pick en de opvallende komst van Antonio Brown kan Gruden nu de tweede fase van zijn plan inzetten: de heropbouw. Het doel is om volgend jaar te beschikken over een echt competitieve ploeg: dan verhuist de franchise naar Las Vegas.

Denver Broncos – AFC West

Denver Broncos – AFC West © Isopix

Vorig seizoen haalde de verdediging van Chicago een bijzonder hoog niveau. De defensiecoach van de Bears werd zo de ideale kandidaat om hoofdcoach te worden. De Broncos hadden de meeste argumenten om Vic Fangio binnen te halen. Voor een coach die zo van verdedigen houdt, is het een droom om te werken met Von Miller (foto) en Bradley Chubb. Fangio zal ook moeten proberen om Joe Flacco opnieuw tot presteren te brengen, na zijn moeilijke seizoen in Baltimore. Lamar Jackson verwees hem naar de bank, en de MVP-quarterback van Super Bowl XLVII moet nu optornen tegen een andere rookie: Drew Lock.

Houston Texans – AFC South

Houston Texans – AFC South © Isopix

Met J.J. Watt (foto) hebben de Texans een van de beste verdedigers uit de competitie. Met Deshaun Watson beschikken ze ook over een jonge, veelbelovende quarterback. Ondanks een heel doordringbare offensive line (die vorig seizoen 62 keer werd neergehaald!) kon hij een rating van 103.1 neerleggen, met 26 geworpen touchdowns met slechts 9 intercepties. Na winst in de AFC South moesten de Texans het in de play-offs afleggen tegen de Colts. 

Jacksonville Jaguars - AFC South

Jacksonville Jaguars - AFC South © Isopix

Nick Foles (foto) had een team nodig waar hij titularis zou kunnen zijn en de Jaguars hadden een goede quarterback nodig om een einde te stellen aan het teleurstellende hoofdstuk met Blake Bortles. Kan de held van Philadelphia uit de Super Bowl LII zijn team dragen zoals hij deed met de Eagles in de laatste twee campagnes in de play-offs?

Indianapolis Colts - AFC South

Indianapolis Colts - AFC South © Isopix

De beslissing van Andrew Luck (foto) om een punt te zetten achter zijn carrière door blessureleed veroorzaakte ophef tot ver buiten Indianapolis. Nadat hij in 2017 het seizoen aan z’n neus zag voorbijgaan, haalde hij vorig jaar weer een prima niveau, met de vakkundige hulp van een doeltreffende offensive line. Met Luck hadden de Colts een harde noot om kraken kunnen worden in de AFC, maar zonder hem moeten de ambities wellicht naar beneden worden bijgesteld.

Tennessee Titans – AFC South

Tennessee Titans – AFC South © Isopix

Zijn twee middelmatige quarterbacks beter dan één goede quarterback? Wellicht niet, maar het is wel logisch dat de keuze van de Titans op Ryan Tannehill is gevallen. Marcus Mariota toonde vorig jaar nog maar eens hoe broos zijn lichaam is en het is een hele geruststelling om de voormalige quarterback van de Dolphins als doublure te hebben. Maar toch lijken de Titans niet over de beste wapens in deze AFC South te beschikken.

New York Giants - NFC East

New York Giants - NFC East © Isopix

De Giants maken niet hun beste periode uit hun geschiedenis door. Het Eli Manning-tijdperk loopt ten einde en de keuze voor quarterback Daniel Jones bij de laatste draft, heeft niet meteen overtuigd. Indien het mislukt, zal general manager Dave Gettleman in de vuurlinie staan. Het team moet het ook stellen zonder Odell Beckham Jr. die vertrokken is naar Cleveland, maar beschikt met Saquon Barkley (foto) over een uitzonderlijke speler die de ploeg naar boven kan trekken. Of dat tot succes leidt, is nog maar de vraag...

Philadelphia Eagles – NFC East

Philadelphia Eagles – NFC East © Isopix

Zal Carson Wentz (foto) in staat zijn om een heel seizoen zijn ploeg te dragen? In de voorbije twee seizoenen raakte hij geblesseerd en miste hij de play-offs. In 2017 speelde zijn vervanger Nick Foles op een uitzonderlijk niveau: hij leidde zijn team naar de overwinning in de Super Bowl. Dit jaar kunnen de Eagles niet meer rekenen op Foles, want hij is zijn geluk gaan beproeven in Jacksonville. Het uur van de waarheid is dus aangebroken voor Carson Wentz in wie de franchise al het vertrouwen heeft: hij kreeg immers een lucratief contract van 4 jaar.

Dallas Cowboys – NFC East

Dallas Cowboys – NFC East © Isopix

De Cowboys waren de vorige winnaars van de divisie en blijven de favorieten in de NFC East. Dallas telt heel wat kwaliteiten, met een goede verdediging, een stevige quarterback (Dak Prescott), een uitzonderlijke running back (Ezekiel Elliott - foto) en goede receivers. Toch is het al 25 jaar geleden dat de meest waardevolle sportclub ter wereld nog iets gewonnen heeft. Een eeuwigheid dus.

Washington Redskins – NFC East

Washington Redskins – NFC East © Isopix

Vorig seizoen was quarterback zijn bij de Redskins een risicovolle bezigheid: zowel Alex Smith als Colt McCoy braken hun been. Door Dwayne Haskins op te pikken als 15e in de draft hoopt Washington dat ze hun quarterback voor de toekomst hebben gevonden. In 2015 haalden ze voor het laatst de play-offs.

Chicago Bears – NFC North

Chicago Bears – NFC North © Isopix

Waar zouden de Bears geëindigd zijn als ze een goede kicker zouden hebben gehad? De supporters van Chicago zijn nog altijd niet de gemiste field goal van Cody Parker in de play-offs tegen Philadelphia vergeten. Vorig seizoen konden ze terugvallen op een ijzersterke verdediging onder leiding van Khalil Mack (foto). Het niveau in de NFC North is hoog, maar de verdediging blijft stevig en als Mitch Trubisky zijn niveau nog een beetje kan opkrikken, zullen we nog rekening moeten houden met Chicago.

Green Bay Packers – NFC North

Green Bay Packers – NFC North © Isopix

De Packers hebben met Aaron Rodgers (foto) een van de beste quarterbacks uit de competitie. Rodgers is nog altijd in staat om enkele uitzonderlijke big plays uit zijn mouwen te schudden, maar toch lijkt hij al enkele seizoenen te stagneren. Op zijn 35e heeft hij niet veel tijd meer om een nieuwe titel aan zijn palmares toe te voegen: zijn kansen zijn dus beperkt.

Minnesota Vikings – NFC North

Minnesota Vikings – NFC North © Isopix

Nadat ze in 2017 de finale van de NFC Conference hadden bereikt, leken de Vikings slechts een quarterback verwijderd te zijn van de Super Bowl. Vorig jaar spendeerden ze een fortuin om Kirk Cousins naar Minnesota te lokken. Vorig seizoen struikelden ze net voor de play-offs en dat was dus een grote teleurstelling. Wat zullen de Vikings er dit jaar van bakken? Dat is een van de vragen waar we de komende maanden een antwoord op zullen krijgen.

Detroit Lions – NFC North

Detroit Lions – NFC North © Isopix

Defensief liep het vorig seizoen gesmeerd voor de Lions. Minder hadden we ook niet kunnen verwachten van coach Matt Patricia die vele jaren de defensieve coördinator van de Patriots was.  Aanvallend liep het veel minder vlot. De draft van T.J. Hockerson in de 1e ronde van de laatste draft zou meer mogelijkheden moeten bieden aan Matthew Stafford. Is het voldoende voor de Lions om de volgende stap te zetten en na drie jaar opnieuw hun opwachting te maken in de play-offs? (Foto: Kenny Wiggins)

Los Angeles Rams – NFC West

Los Angeles Rams – NFC West © Isopix

De Rams moesten het afleggen tegen de Patriots tijdens de laatste Super Bowl. Hebben ze de middelen om dit seizoen beter te doen? Op Todd Gurley na (zijn knie zorgt altijd voor twijfels) heeft Los Angeles alle troeven behouden die het team vorig jaar zoveel succes bracht: Sean McVay (foto), een jonge, agressieve en offensieve trainer die ongetwijfeld veel heeft geleerd uit de tactische les die Bill Belichick hem gaf tijdens de Super Bowl, en Aaron Donald, de beste verdediger van de NFL (om niet te zeggen de beste speler tout court).

San Francisco 49ers – NFC West

San Francisco 49ers – NFC West © Isopix

De 49ers zijn een van de meest mythische franchises, maar kennen al enkele jaren geen succes meer. Vorig seizoen werd gehoopt om opnieuw aan te knopen met de glorierijke jaren van weleer, maar die hoop werd de kop ingedrukt toen de knie van quarterback Jimmy Garoppolo (foto) het begaf. San Francisco lijkt sterker dan een jaar terug, vooral op verdedigend vlak, en Georg Kittle is een van de beste tight ends uit de competitie.

Seattle Seahawks – NFC West

Seattle Seahawks – NFC West © Isopix

Russell Wilson is voortaan de best betaalde quarterback in de NFL, met een salaris van 140 miljoen dollar over vier jaar, waarvan 107 miljoen euro gegarandeerd. Aan de andere kant hebben de Seahawks ook van Bobby Wagner de best betaalde linebacker gemaakt. Maar in de NFL zijn dikke contracten voor de sterspelers geen garantie op succes op lange termijn. Seattle gaat dus de uitdaging aan om meteen te winnen.

Arizona Cardinals – NFC West

Arizona Cardinals – NFC West © Isopix

Als er dit seizoen één ploeg onder druk staat, dan zijn het wel de Cardinals. Vorig jaar zetten zij het slechtste resultaat van de competitie neer en dus kregen ze de eerste keuze bij de draft: ze kozen voor quarterback Kyler Murray (foto), een jaar nadat ze Josh Roshen, een andere quarterback, hadden gedraft. Die is ondertussen naar Miami verhuisd. Als dit een slechte keuze blijkt te zijn, dan gaat het hele bestuur van de Cards aan het wankelen. En in 2018 was de quarterback zeker niet het enige probleem in Arizona.

New Orleans Saints – NFC South

New Orleans Saints – NFC South © Isopix

Hebben de Saints al de arbitrale fout verteerd die hen van de finale in de Super Bowl heeft gehouden? Het team is nu compleet en heeft een grote kwaliteit. Maar kan Drew Brees (foto) op zijn veertigste nog het niveau halen dat hij vorig jaar bereikte? Het zal een van de sleutelelementen zijn die de Saints naar de Super Bowl moeten brengen, tien jaar na hun laatste overwinning.

Atlanta Falcons – NFC South

Atlanta Falcons – NFC South © Isopix

Vorig jaar waren de Falcons een van de grote teleurstellingen van het seizoen. Ze gingen het seizoen in als een van de kandidaten op de eindzege, maar die hoge verwachtingen konden ze nooit inlossen, voornamelijk door een verdediging die voortdurend in de problemen kwam. En zonder verdediging mag je dan nog een van de beste duo’s quarterback/receiver met Matt Ryan en Julio Jones (foto) hebben: zij kunnen het ook niet alleen.

Carolina Panthers – NFC South

Carolina Panthers – NFC South © Isopix

Dit wordt het seizoen van de waarheid voor Cam Newton (foto). De MVP van het seizoen 2015 ging vorig jaar ten onder, gehinderd door een schouderblessure, en zijn ploeg volgde die weg. Als hij opnieuw zijn beste niveau haalt, blijven de Panthers een kwaaie klant. Als hij dat niet kan, dan zullen de blikken snel worden gericht naar de toekomst en zal volgend jaar een andere quarterback worden gezocht.

Tampa Bay Buccaneers – NFC South

Tampa Bay Buccaneers – NFC South © Isopix

Wordt 2019 het jaar van Jameis Winston? Hij heeft daar alle belang bij, want tot nu toe heeft de 1e pick in de draft van 2015 nog niet echt overtuigd. Maar de nieuwe coach Bruce Arians (foto) kent zijn gelijke niet om zijn quarterbacks vertrouwen te schenken, want hij werkt in zijn carrière met grote namen als Peyton Manning, Ben Roethlisberger en Andrew Luck.

Waag je kans en win

Bekijk alles
Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
De tien favoriete platen van John Ghost

De tien favoriete platen van John Ghost

'Airships are organisms', zo heet de opvolger van John Ghosts debuutplaat 'For a year they slept'. Meteen goed raak, die twee, want de Engelse krant The Guardian gaf het album maar liefst vier sterren. Ook de Belgische muziekpers is enthousiast. Helemaal terecht.

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

Concertje zo nu en dan? Ja, dat doen we graag. En we willen het geluid ook voelen. Niets mis met een luid concert. Maar als het té luid wordt? Neen, dan zoeken we stillere oorden op. En ja, we hebben altijd oordoppen bij en we gebruiken ze. Maar soms is luid gewoon veel te luid. Zoals in de tien volgende concerten. Mensen die erbij waren, horen nog steeds een fluittoon (en neen, dat is niet om te lachen).

Niet te missen concerten in november

Niet te missen concerten in november

Concert meepikken in november? Enkele aanraders voor de komende periode!

De rode loper van de MTV European Music Awards

De rode loper van de MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Muzikaal talent moet wel erfelijk zijn, want kinderen die in de voetsporen treden van hun muzikale ouders zijn lang geen uitzondering. Zo ook de nieuwe Britse hitsensatie Mabel, de dochter van Neneh Cherry.

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

Hoe maak je een selectie van de tien beste americanaplaten ooit gemaakt? Grasduinen in collecties van kenners, op zoek gaan naar lijstjes, te rade gaan bij muzikanten. Om uit te komen bij: er bestaat geen absolute top tien, want zoals bij alle genres verandert de top tien elk jaar wel. Hoe het ook zij, een selectie - een poging tot - van americana-albums die het genre definiëren en een prachtige inleiding bieden.

De tien favoriete platen van Low Land Home

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Sport in de kijker

Bekijk alles
De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

In navolging van de vrouwen zetten ook de mannelijke tennissers weldra een punt achter hun seizoen. De beste spelers van het seizoen - enkel en dubbel - kruisen een laatste keer de degens. Van 10 tot 17 november doen zij een gooi naar de eindzege op de ATP Finals. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Naast de Superprestige en de Wereldbeker die live te volgen zijn op Proximus Pickx voor alle abonnees komen ook nog andere grote veldritten en mythische crossklassiekers op tv (op Sporza, VTM of Eurosport via Proximus Pickx). De crossen van de DVV Verzekeringen Trofee, de Ethias Crossen of de wedstrijden in de Rectavit Series zijn ook meer dan de moeite waard. Een garantie voor suspens voor de liefhebbers van het wielrennen door de velden en in de modder.

Tops en flops van week 9 in de NFL

Tops en flops van week 9 in de NFL

Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval.'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 oktober te bekijken in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tops en flops van week 8 in NFL

Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Op de WTA Finals in Shenzhen staat er één Belgische op de tabellen. Elise Mertens zal er samen met haar Wit-Russische partner Sabalenka hun nummer 1-status van dit jaar proberen te verzilveren in het dubbelspel. Maar wat moet je nu precies weten over de nummer één van het Belgische vrouwentennis?

Afscheid van Marieke Vervoort

Afscheid van Marieke Vervoort

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort heeft op amper veertigjarige leeftijd afscheid genomen van het leven. De helse pijnen veroorzaakt door progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar ledematen verlamd raken, waren ondraaglijk geworden.

Tops en flops van week 7 in de NFL

Tops en flops van week 7 in de NFL

Aaron Rodgers aan de top van zijn kunnen, de Chargers missen jus in de benen, de Cardinals verrassen en de Bengals hebben bijna de bodem bereikt. De tops en flops van week 7 in de NFL

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week

Isabelle A is kwaad op VTM omdat ze in een chocoladebad belandde, Josje Huisman ontwerpt hoeden, Emilia Clarke zou een rol als vrouwelijke James Bond wel zien zitten en sommige Familie-kijkers verwarren Christophe Stienlet met het personage dat hij vertolkte in de soap. Lees er hier alles over!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (14 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (14 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Crown: wat weten we al over seizoen 3 en 4?

The Crown: wat weten we al over seizoen 3 en 4?

Het nieuwe, derde seizoen van 'The Crown' zal vanaf 17 november op Netflix te zien zijn en het vierde seizoen wordt momenteel gedraaid. Wat weten we eigenlijk al over deze twee nieuwe seizoenen? Claire Foy maakt geen deel meer uit van de cast. Maar wie zal dan koningin Elizabeth II spelen?

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Wanneer de naam Rik Verheye valt, denkt de doorsnee tv-kijker aan Callboys, de serie waarin de acteur gestalte geeft aan gigolo Jay Vleugels. Een paar jaar voor die reeks een schot in de roos zou worden, was Verheye echter te zien in de sappige telenovelle Ella, en wel als de lichtjes verwijfde kapper Anthony.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Casual: comedy, liefde en internet

Casual: comedy, liefde en internet

Een vrijgezelle broer, een pas gescheiden zus en de wereld van het online daten. Comedy met een vleugje drama: drie seizoenen van ‘Casual’ zijn nu te bekijken met Movies & Series van Proximus Pickx!

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Een beklijvende film, een ontspannende show of een ongemeen interessante documentaire? Er staat weer voor elk wat wils op het tv-menu de komende dagen. Onze aanraders!

Deze films en series serveert Netflix in november

Deze films en series serveert Netflix in november

Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!

Films met extreem weinig dialoog

Films met extreem weinig dialoog

Vroeger waren stomme films – films waarin de acteurs niet te horen waren omdat het nog niet mogelijk was om geluid op te nemen en af te spelen – de norm. Maar nu staat de technologie gelukkig al heel wat verder. Toch zijn er soms nog films in de cinemazalen waarvan je zou denken dat het een stomme film is, bij gebrek aan dialoog. We stellen 10 films aan je voor waar er amper wordt gesproken. Sssht!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Michel Van den Brande had thuis een ongevalletje, Robyn Crawford geeft toe dat ze een relatie had met Whitney Houston, bij de VRT is men ongerust over besparingen en Laura Tesoro wil misschien ooit nog een programma presenteren, maar acht het daar nu nog te vroeg voor. Lees er hier alles over!

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Op 11 november herdenken we de wapenstilstand van 11 november 1918. Op die dag gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.Omdat we de gruwel uit de oorlog nooit mogen vergeten, selecteerden we enkele oorlogsfilms die nu beschikbaar zijn in de catalogus van Proximus Pickx.Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:Via je startscherm ga je naar 'Films & series' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'Of druk op de 'On demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'Films' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
“Upset” verlaat LEC team Schalke 04

“Upset” verlaat LEC team Schalke 04

Esports organisatie Schalke 04, dat momenteel in League of Legends uitkomt in de LEC, heeft bekend gemaakt dat ze een wijziging aan hun roster gaan doorvoeren. Zo zal hun AD carry Elias “Upset” Lipp niet langer deel uitmaken van de organisatie, want Schalke 04 besloot om het contract van de jonge sterspeler niet verder te verlengen nadat het afloopt.

Een vooruitblik naar DreamHack Open Atlanta

Een vooruitblik naar DreamHack Open Atlanta

Dit weekend (16 en 17 november) gaat DreamHack Open Atlanta door en dat belooft weer een hele hoop CS:GO actie op te leveren. Om jullie optimaal voor te bereiden op de wedstrijden die je zal kunnen bekijken en om een idee te geven wie de grootste kanshebber is op het event lijsten we even alle teams op en bekijken we hun recente vorm.

Je kan nu stemmen voor het 2019 League of Legends All-Star Event

Je kan nu stemmen voor het 2019 League of Legends All-Star Event

We hebben de afgelopen maanden heel wat League of Legends actie voor de kiezen gekregen op Worlds, maar nu FunPlus Phoenix zich tot winnaar heeft gekroond kunnen we alweer gaan uitkijken naar het League of Legends All-Star Event. Vanaf vandaag kan je je stem uitbrengen voor je favoriete spelers uit de verschillende regio’s.

“Thomas” valt in voor “LETN1” bij CR4ZY op DreamHack Open Atlanta

“Thomas” valt in voor “LETN1” bij CR4ZY op DreamHack Open Atlanta

Thomas “Thomas” Utting zal voor CR4ZY invallen tijdens DreamHack Open Atlanta. Dat maakte zowel de organisatie als de speler bekend. Op DreamHack Open Atlanta zal “Thomas” invallen voor Nestor “LETN1” Tanic, tevens de speler die al het langst actief is voor de organisatie. CR4ZY trekt richting Atlanta als één van de topfavorieten voor de eindwinst en staat momenteel op de 19e plaats van de CS:GO ranking.

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

EA heeft vandaag het negende Team of the Week vrijgegeven en in dat team vinden we twee Belgen terug, die de afgelopen week indrukwekkende prestaties hebben neergezet. Verder mogen we het negende Team of the Week één van de beste tot nu toe noemen, met een hele hoop bruikbare en nuttige kaartjes van enkele belangrijke spelers. Vooral de Italiaanse en Spaanse competities mogen zich in de handen wrijven.

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot Games, de developer achter de populaire MOBA League of Legends, werkt mogelijk aan een wereldkampioenschap voor de game. Volgens verschillende bronnen wil Riot zo kapitaliseren op het succes van Worlds. Het wereldkampioenschap is niet te verwarren met League of Legends Worlds, dat momenteel meer vergelijkbaar is met de Champions League uit het voetbal, waar de beste teams het tegen elkaar opnemen. In het wereldkampioenschap zouden de beste spelers uit een land samenspelen om andere landen het vuur aan de schenen leggen.

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH, de esports organisatie van bekende Belgische DJ’s Dimitri Vegas en Like Mike, heeft aangekondigd dat ze het voor bekeken houden met hun huidige CS:GO roster. De aankondiging komt er twee maanden nadat het roster voor de organisatie begon te spelen. Een concrete reden voor het releasen van het roster werd niet meegegeven, maar SMASH zou ondertussen wel al een ander roster op het oog hebben die voor hen zou gaan spelen.

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

De organisator achter de BLAST Pro Series events, RFRSH Entertainment, heeft hun planning en schema voor de Global Finals van de BLAST Pro Series uit de doeken gedaan. Op die Global Finals nemen de vier beste teams uit de afgelopen BLAST Pro Series competitie het tegen elkaar op in Bahrein voor een prijzenpot van 500.000 dollar.

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

De Nederlandse coach Joey “Youngbuck” Steltenpool maakt niet langer deel uit van het League of Legends team van Fnatic, waar we ook de Belgische top laner Gabriël “Bwipo” Rau terugvinden. Dat heeft de organisatie zelf aangekondigd via hun website en sociale media. Onder het toeziend oog van “Youngbuck” bereikte Fnatic de finale van Worlds 2018 als eerste Europese team sinds 2011, toen Fnatic de eerste editie won.

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Het zijn drukke tijden voor de Belgische presentatrice, want enkele dagen geleden stond ze nog op het podium als host voor de finale van League of Legends Worlds, waar FunPlus Phoenix de jongens van G2 Esports versloeg. “Sjokz” heeft al jarenlange ervaring als host binnen League of Legends en won zo onder andere ook de …"Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten" verder lezen

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

Noord-Amerikaanse esports organisatie Singularity zal voor hun deelname in het tweede deel van de ESL Pro League Seizoen 10 Americas Robin “robiin” Sjögren gebruiken als hun vijfde speler. Hij zal met het team spelen als tijdelijke wisselspeler, omdat Singularity momenteel niet over een volledig roster beschikt. Singularity neemt deel aan de ESL Pro League Seizoen 10 Americas omdat Complexity een stap terug moest zetten.

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

De twee groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals zijn geloot en ondertussen ook bekendgemaakt. In die groepen vinden we enkele van de beste teams ter wereld terug, die grotendeels eerlijk tussen de twee groepen verdeeld werden. In het enorm stevige deelnemersveld nemen de teams het tegen elkaar op voor een totale prijzenpot van 500.000 dollar.

Top