NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen

Het 100ste seizoen van de NFL gaat donderdag van start met een wedstrijd tussen de Chicago Bears en de Green Bay Packers, twee ploegen die al bestonden toen de competitie in 1920 werd opgericht. Gedurende 5 maanden zullen 32 teams een verwoede strijd leveren met als inzet de kwalificatie voor de play-offs en een plek in de Super Bowl, die op 2 februari in Miami zal doorgaan. Volg het spektakel op Proximus Pickx via Eleven Sports.
NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen © Isopix

De NFL is opgedeeld in twee ‘conferences’ van 16 ploegen (NFC en AFC), een competitie die vervolgens nog eens verdeeld is in vier divisies (noord, zuid, oost en west). In de play-offs treden acht divisie-winnaars aan, plus twee teams die het best presteerden in elke ‘conference’. 12 felbegeerde plaatsen en 16 matchen in het reguliere seizoen: dat belooft suspense.
Wij stellen de 32 teams die aan de competitie deelnemen aan je voor.

Met Proximus Pickx bekijk je wekelijks 3 matchen uit de NFL plus het beste van de play-offs en de Super Bowl !

Interesse? Ontdek het sportaanbod van Proximus Pickx

New England Patriots – AFC East

New England Patriots – AFC East © Isopix

Geen enkele franchise heeft zo zijn stempel gedrukt op de voorbije twee decennia als de Patriots. Sinds het begin van het tijdperk-Brady in 2001 hebben de Patriots zes keer de Super Bowl gewonnen. Op zijn 42e blijft Tom Brady (foto) de leider van deze ploeg en is hij nog vaak beslissend op de belangrijke momenten. New England heeft ook veel te danken aan zijn coach Bill Belichik die als geen ander de zwakheden van de tegenstander weet uit te buiten. Het is wel afwachten hoe ze het verlies van Rob Gronkowski in de aanval zullen opvangen.

New York Jets – AFC East

New York Jets – AFC East © Isopix

In deze divisie lijken de Jets het best gewapend te zijn om de hegemonie van de Patriots te doorbreken. Sam Darnold (foto) gaat zijn tweede jaar in en hij heeft al mooie dingen laten zien, ondanks de magere balans van zijn team in 2018 (4-12). De ploeg heeft zich versterkt met de komst van Le’Veon Bell. Hij zal een grote troef worden in de aanval van de Jets en zal een grote steun zijn voor Sam Darnold. Jamal Adams en C.J. Mosley worden de bazen in de verdediging.

Buffalo Bills – AFC East

Buffalo Bills – AFC East © Isopix

Over de toekomst van de franchise in Buffalo bestaan heel wat twijfels, maar de ploeg hoopt dat de aanval dit jaar op dezelfde lijn zal zitten als de verdediging die, als we kijken naar de conceded yards, de op één na beste was in het vorige seizoen. Net als Sam Darnold bij de Jets begint ook quarterback Josh Allen aan zijn tweede jaar. (Foto : Marcus Murphy)

Miami Dolphins – AFC East

Miami Dolphins – AFC East © Isopix

Vorig seizoen waren ze in staat tot het beste, maar ook tot het slechtste en dus hebben de Dolphins tijdens het tussenseizoen grote kuis gehouden. Coach Adam Gase werd vervangen door Brian Flores, de voormalige verdedigingscoach van de Patriots. Ook quarterback Ryan Tannehill moest het veld ruimen en zijn plaats zal worden ingenomen door Ryan Fitzpatrick of Josh Rosen. Maar verwacht daarom niet dat de Dolphins als eersten de Super Bowl in hun eigen stadion zullen mogen spelen. (Foto : Cameron Wake)

Cleveland Browns – AFC North

Cleveland Browns – AFC North © Isopix

Amper twee jaar terug werden de Browns door iedereen uitgelachen. 16 wedstrijden, 16 nederlagen: een catastrofe dus. Maar vandaag kijkt iedereen uit naar de franchise van Ohio. Baker Mayfield (foto) heeft in zijn rookiejaar bewezen dat hij de ploeg kan dragen, zeker met Odell Beckham Jr. aan zijn zijde. De komst van de vroegere ster van de Giants was dé gebeurtenis van het tussenseizoen: het bracht de Browns naar een ander niveau, zeker omdat de ploeg in de verdediging over heel wat troeven beschikt. Cleveland is een van de favorieten van het seizoen en zeker een van de ploegen om naar uit te kijken!

Pittsburgh Steelers – AFC North

Pittsburgh Steelers – AFC North © Isopix

In 2018 haalden de Steelers meer de voorpagina’s van de kranten omwille van hun interne spanningen dan door hun sportieve resultaten. Het was zeker geen saaie boel in het Heinz Field, met Le’Veon Bell die een seizoen weigerde te spelen omdat er maar niet kon worden ingestemd met de voorwaarden van zijn contract, en met Antonio Brown die het vaak aan de stok kreeg met quarterback Ben Roethlisberger op Twitter. Big Ben verlengde zijn contract voor twee jaar  in het tussenseizoen. Zal hij een derde ring kunnen toevoegen aan zijn palmares? Het is niet uitgesloten, maar toch lijkt het moeilijk te gaan worden.

Baltimore Ravens – AFC North

Baltimore Ravens – AFC North © Isopix

Vorig seizoen wonnen de Ravens hun divisie op basis van hun ijzersterke verdediging. John Harbaugh vertrouwde de aanval toe aan Joe Flacco en koos daarna voor rookie Lamar Jackson. In de passing toonde hij zich al eens onhandig, maar het nummer 8 van de Ravens was heel doeltreffend in het grondwerk. Kunnen zij hun titel verlengen ondanks de aangekondigde machtsovername door de Browns?

Cincinnati Bengals – AFC North

Cincinnati Bengals – AFC North © Isopix

Vorig jaar werden de Bengals de laatsten in hun divisie: dit jaar lijken ze ook niet in een betere situatie te zitten. De tijgers hadden tijdens het tussenseizoen geen geluk, want Jonah Williams, hun eerste pick in de draft, is al out voor het hele seizoen en A.J. Green (foto), de ster van de ploeg, zal er in de eerste wedstrijden ook niet bij zijn. Niet al te best dus...

Kansas City Chiefs – AFC West

Kansas City Chiefs – AFC West © Isopix

In 2018 waren de Chiefs een van de aangenaamste teams om naar te kijken. Hun aanval was indrukwekkend, vooral door Patrick Mahomes (foto), maar hun verdediging was dat heel wat minder. De zwakte van de verdediging werd verdoezeld door de sterkte van de aanval. Alleen de Patriots konden de franchise van Missouri houden van de Super Bowl. Doen de Chiefs het dit jaar beter?

Los Angeles Chargers – AFC West

Los Angeles Chargers – AFC West © Isopix

Op zijn 37e heeft Philip Rivers (foto) niet veel tijd meer te verliezen om eindelijk om de Super Bowl te kunnen strijden. Van de drie grote quarterbacks uit de draft van 2004 (samen met Eli Manning en Ben Roethlisberger), is hij de enige die nog geen ring heeft bemachtigd. Zo hoog ligt het niveau in de AFC.

Oakland Raiders – AFC West

Oakland Raiders – AFC West © Isopix

Vorig seizoen ging Jon Gruden (foto) met de grove borstel door de spelerskern van de Raiders: hij ruilde Amari Cooper en Khalil Mack tegen eerste draft picks. Op korte termijn draaide deze strategie niet goed uit, want de Raiders behaalden maar 4 zeges tegenover 12 nederlagen. Met zijn drie rookies uit de eerste pick en de opvallende komst van Antonio Brown kan Gruden nu de tweede fase van zijn plan inzetten: de heropbouw. Het doel is om volgend jaar te beschikken over een echt competitieve ploeg: dan verhuist de franchise naar Las Vegas.

Denver Broncos – AFC West

Denver Broncos – AFC West © Isopix

Vorig seizoen haalde de verdediging van Chicago een bijzonder hoog niveau. De defensiecoach van de Bears werd zo de ideale kandidaat om hoofdcoach te worden. De Broncos hadden de meeste argumenten om Vic Fangio binnen te halen. Voor een coach die zo van verdedigen houdt, is het een droom om te werken met Von Miller (foto) en Bradley Chubb. Fangio zal ook moeten proberen om Joe Flacco opnieuw tot presteren te brengen, na zijn moeilijke seizoen in Baltimore. Lamar Jackson verwees hem naar de bank, en de MVP-quarterback van Super Bowl XLVII moet nu optornen tegen een andere rookie: Drew Lock.

Houston Texans – AFC South

Houston Texans – AFC South © Isopix

Met J.J. Watt (foto) hebben de Texans een van de beste verdedigers uit de competitie. Met Deshaun Watson beschikken ze ook over een jonge, veelbelovende quarterback. Ondanks een heel doordringbare offensive line (die vorig seizoen 62 keer werd neergehaald!) kon hij een rating van 103.1 neerleggen, met 26 geworpen touchdowns met slechts 9 intercepties. Na winst in de AFC South moesten de Texans het in de play-offs afleggen tegen de Colts. 

Jacksonville Jaguars - AFC South

Jacksonville Jaguars - AFC South © Isopix

Nick Foles (foto) had een team nodig waar hij titularis zou kunnen zijn en de Jaguars hadden een goede quarterback nodig om een einde te stellen aan het teleurstellende hoofdstuk met Blake Bortles. Kan de held van Philadelphia uit de Super Bowl LII zijn team dragen zoals hij deed met de Eagles in de laatste twee campagnes in de play-offs?

Indianapolis Colts - AFC South

Indianapolis Colts - AFC South © Isopix

De beslissing van Andrew Luck (foto) om een punt te zetten achter zijn carrière door blessureleed veroorzaakte ophef tot ver buiten Indianapolis. Nadat hij in 2017 het seizoen aan z’n neus zag voorbijgaan, haalde hij vorig jaar weer een prima niveau, met de vakkundige hulp van een doeltreffende offensive line. Met Luck hadden de Colts een harde noot om kraken kunnen worden in de AFC, maar zonder hem moeten de ambities wellicht naar beneden worden bijgesteld.

Tennessee Titans – AFC South

Tennessee Titans – AFC South © Isopix

Zijn twee middelmatige quarterbacks beter dan één goede quarterback? Wellicht niet, maar het is wel logisch dat de keuze van de Titans op Ryan Tannehill is gevallen. Marcus Mariota toonde vorig jaar nog maar eens hoe broos zijn lichaam is en het is een hele geruststelling om de voormalige quarterback van de Dolphins als doublure te hebben. Maar toch lijken de Titans niet over de beste wapens in deze AFC South te beschikken.

New York Giants - NFC East

New York Giants - NFC East © Isopix

De Giants maken niet hun beste periode uit hun geschiedenis door. Het Eli Manning-tijdperk loopt ten einde en de keuze voor quarterback Daniel Jones bij de laatste draft, heeft niet meteen overtuigd. Indien het mislukt, zal general manager Dave Gettleman in de vuurlinie staan. Het team moet het ook stellen zonder Odell Beckham Jr. die vertrokken is naar Cleveland, maar beschikt met Saquon Barkley (foto) over een uitzonderlijke speler die de ploeg naar boven kan trekken. Of dat tot succes leidt, is nog maar de vraag...

Philadelphia Eagles – NFC East

Philadelphia Eagles – NFC East © Isopix

Zal Carson Wentz (foto) in staat zijn om een heel seizoen zijn ploeg te dragen? In de voorbije twee seizoenen raakte hij geblesseerd en miste hij de play-offs. In 2017 speelde zijn vervanger Nick Foles op een uitzonderlijk niveau: hij leidde zijn team naar de overwinning in de Super Bowl. Dit jaar kunnen de Eagles niet meer rekenen op Foles, want hij is zijn geluk gaan beproeven in Jacksonville. Het uur van de waarheid is dus aangebroken voor Carson Wentz in wie de franchise al het vertrouwen heeft: hij kreeg immers een lucratief contract van 4 jaar.

Dallas Cowboys – NFC East

Dallas Cowboys – NFC East © Isopix

De Cowboys waren de vorige winnaars van de divisie en blijven de favorieten in de NFC East. Dallas telt heel wat kwaliteiten, met een goede verdediging, een stevige quarterback (Dak Prescott), een uitzonderlijke running back (Ezekiel Elliott - foto) en goede receivers. Toch is het al 25 jaar geleden dat de meest waardevolle sportclub ter wereld nog iets gewonnen heeft. Een eeuwigheid dus.

Washington Redskins – NFC East

Washington Redskins – NFC East © Isopix

Vorig seizoen was quarterback zijn bij de Redskins een risicovolle bezigheid: zowel Alex Smith als Colt McCoy braken hun been. Door Dwayne Haskins op te pikken als 15e in de draft hoopt Washington dat ze hun quarterback voor de toekomst hebben gevonden. In 2015 haalden ze voor het laatst de play-offs.

Chicago Bears – NFC North

Chicago Bears – NFC North © Isopix

Waar zouden de Bears geëindigd zijn als ze een goede kicker zouden hebben gehad? De supporters van Chicago zijn nog altijd niet de gemiste field goal van Cody Parker in de play-offs tegen Philadelphia vergeten. Vorig seizoen konden ze terugvallen op een ijzersterke verdediging onder leiding van Khalil Mack (foto). Het niveau in de NFC North is hoog, maar de verdediging blijft stevig en als Mitch Trubisky zijn niveau nog een beetje kan opkrikken, zullen we nog rekening moeten houden met Chicago.

Green Bay Packers – NFC North

Green Bay Packers – NFC North © Isopix

De Packers hebben met Aaron Rodgers (foto) een van de beste quarterbacks uit de competitie. Rodgers is nog altijd in staat om enkele uitzonderlijke big plays uit zijn mouwen te schudden, maar toch lijkt hij al enkele seizoenen te stagneren. Op zijn 35e heeft hij niet veel tijd meer om een nieuwe titel aan zijn palmares toe te voegen: zijn kansen zijn dus beperkt.

Minnesota Vikings – NFC North

Minnesota Vikings – NFC North © Isopix

Nadat ze in 2017 de finale van de NFC Conference hadden bereikt, leken de Vikings slechts een quarterback verwijderd te zijn van de Super Bowl. Vorig jaar spendeerden ze een fortuin om Kirk Cousins naar Minnesota te lokken. Vorig seizoen struikelden ze net voor de play-offs en dat was dus een grote teleurstelling. Wat zullen de Vikings er dit jaar van bakken? Dat is een van de vragen waar we de komende maanden een antwoord op zullen krijgen.

Detroit Lions – NFC North

Detroit Lions – NFC North © Isopix

Defensief liep het vorig seizoen gesmeerd voor de Lions. Minder hadden we ook niet kunnen verwachten van coach Matt Patricia die vele jaren de defensieve coördinator van de Patriots was.  Aanvallend liep het veel minder vlot. De draft van T.J. Hockerson in de 1e ronde van de laatste draft zou meer mogelijkheden moeten bieden aan Matthew Stafford. Is het voldoende voor de Lions om de volgende stap te zetten en na drie jaar opnieuw hun opwachting te maken in de play-offs? (Foto: Kenny Wiggins)

Los Angeles Rams – NFC West

Los Angeles Rams – NFC West © Isopix

De Rams moesten het afleggen tegen de Patriots tijdens de laatste Super Bowl. Hebben ze de middelen om dit seizoen beter te doen? Op Todd Gurley na (zijn knie zorgt altijd voor twijfels) heeft Los Angeles alle troeven behouden die het team vorig jaar zoveel succes bracht: Sean McVay (foto), een jonge, agressieve en offensieve trainer die ongetwijfeld veel heeft geleerd uit de tactische les die Bill Belichick hem gaf tijdens de Super Bowl, en Aaron Donald, de beste verdediger van de NFL (om niet te zeggen de beste speler tout court).

San Francisco 49ers – NFC West

San Francisco 49ers – NFC West © Isopix

De 49ers zijn een van de meest mythische franchises, maar kennen al enkele jaren geen succes meer. Vorig seizoen werd gehoopt om opnieuw aan te knopen met de glorierijke jaren van weleer, maar die hoop werd de kop ingedrukt toen de knie van quarterback Jimmy Garoppolo (foto) het begaf. San Francisco lijkt sterker dan een jaar terug, vooral op verdedigend vlak, en Georg Kittle is een van de beste tight ends uit de competitie.

Seattle Seahawks – NFC West

Seattle Seahawks – NFC West © Isopix

Russell Wilson is voortaan de best betaalde quarterback in de NFL, met een salaris van 140 miljoen dollar over vier jaar, waarvan 107 miljoen euro gegarandeerd. Aan de andere kant hebben de Seahawks ook van Bobby Wagner de best betaalde linebacker gemaakt. Maar in de NFL zijn dikke contracten voor de sterspelers geen garantie op succes op lange termijn. Seattle gaat dus de uitdaging aan om meteen te winnen.

Arizona Cardinals – NFC West

Arizona Cardinals – NFC West © Isopix

Als er dit seizoen één ploeg onder druk staat, dan zijn het wel de Cardinals. Vorig jaar zetten zij het slechtste resultaat van de competitie neer en dus kregen ze de eerste keuze bij de draft: ze kozen voor quarterback Kyler Murray (foto), een jaar nadat ze Josh Roshen, een andere quarterback, hadden gedraft. Die is ondertussen naar Miami verhuisd. Als dit een slechte keuze blijkt te zijn, dan gaat het hele bestuur van de Cards aan het wankelen. En in 2018 was de quarterback zeker niet het enige probleem in Arizona.

New Orleans Saints – NFC South

New Orleans Saints – NFC South © Isopix

Hebben de Saints al de arbitrale fout verteerd die hen van de finale in de Super Bowl heeft gehouden? Het team is nu compleet en heeft een grote kwaliteit. Maar kan Drew Brees (foto) op zijn veertigste nog het niveau halen dat hij vorig jaar bereikte? Het zal een van de sleutelelementen zijn die de Saints naar de Super Bowl moeten brengen, tien jaar na hun laatste overwinning.

Atlanta Falcons – NFC South

Atlanta Falcons – NFC South © Isopix

Vorig jaar waren de Falcons een van de grote teleurstellingen van het seizoen. Ze gingen het seizoen in als een van de kandidaten op de eindzege, maar die hoge verwachtingen konden ze nooit inlossen, voornamelijk door een verdediging die voortdurend in de problemen kwam. En zonder verdediging mag je dan nog een van de beste duo’s quarterback/receiver met Matt Ryan en Julio Jones (foto) hebben: zij kunnen het ook niet alleen.

Carolina Panthers – NFC South

Carolina Panthers – NFC South © Isopix

Dit wordt het seizoen van de waarheid voor Cam Newton (foto). De MVP van het seizoen 2015 ging vorig jaar ten onder, gehinderd door een schouderblessure, en zijn ploeg volgde die weg. Als hij opnieuw zijn beste niveau haalt, blijven de Panthers een kwaaie klant. Als hij dat niet kan, dan zullen de blikken snel worden gericht naar de toekomst en zal volgend jaar een andere quarterback worden gezocht.

Tampa Bay Buccaneers – NFC South

Tampa Bay Buccaneers – NFC South © Isopix

Wordt 2019 het jaar van Jameis Winston? Hij heeft daar alle belang bij, want tot nu toe heeft de 1e pick in de draft van 2015 nog niet echt overtuigd. Maar de nieuwe coach Bruce Arians (foto) kent zijn gelijke niet om zijn quarterbacks vertrouwen te schenken, want hij werkt in zijn carrière met grote namen als Peyton Manning, Ben Roethlisberger en Andrew Luck.

Music Maestro

Clip van de week: Level of Concern

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen komt het openbare leven zoetjesaan weer op gang na enkele zware maanden van gedwongen zelfisol

De Muziekkapel brengt Beethoven op 17 juni tot in jouw huiskamer

Ondanks deze coronatijden worden de fans van klassieke muziek niet aan hun lot overgelaten. Op woendag 17 juni pakt de Muziekkapel Koningin Elisabeth namelijk uit met een Beethovenconcert dat je integ

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Er gaat geen maand voorbij zonder afscheid te moeten nemen van enkele muzikale grootheden. Een in memoriam.

AB Canape: New Wave rock van The Cure

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canape: sfeervolle genremix van The Cat Empire

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Canvas selecteert: een bloemlezing van de Koningin Elisabethwedstrijd

Nu de prestigieuze Koningin Elsabethwedstrijd deze jaargang uitgesteld is, komt Canvas met een alternatief op de proppen. De cultuurzender grasduinde in de geschiedenis van het concours en zendt het k

AB Canapé: de oorstrelende indietronica van gouden trio Alt-J

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Aflevering 3: Dena's Iraanse roots

In de derde aflevering van 'Topickx of the week' dompelt comédienne Dena Vahdani ons onder in haar Iraanse roots. Veel mensen kennen Iran voornamelijk als aartsvijand van de VS, maar de Brusselse toon

Mel B, van Spice Girl tot X Factor

Mel B doet bij iedereen een belletje rinkelen als voormalig lid van de Spice Girls. Toch houdt ze zich tot op de dag van vandaag op in de muziekwereld, zij het voornamelijk als jurylid bij talentensho

AB Canapé: classic rock uit het kraaiennest van The Black Crowes

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Clip van de week: I Wanna Go Outside

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk

AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Sport in de kijker

One day, one goal: de dag dat Lionel Messi Jérôme Boateng vernederde

Lionel Messi wordt door velen aanzien als de beste voetballer ooit, en op 6 mei 2015 bewees hij zijn genialiteit. Tijdens die Champions League-avond was Jérôme Boateng van Bayern München zijn slachtof

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (2/2)

Voor de negende aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels schotelen we jou opnieuw vier kandidaten voor om het felbegeerde tweede plaatsje als centrale middenvelder in t

One day, one goal: de verfijnde krulbal van stilist Thierry Henry

Thierry Henry behoort tot de beste voetballers die onze planeet ooit gekend heeft. Zijn doelpunt tegen Sparta Praag in de eerste groepswedstrijd van de Champions League editie 2005/2006 was daar één v

Tien ploegen op zoek naar de gloriedagen van weleer

De afgelopen tien weken liet Proximus Pickx haar licht schijnen over tien voormalige succesformaties die afgezakt zijn naar de lagere echelons van hun respectievelijke competities. Ploegen op zoek naa

Dodi Lukebakio: waardige kandidaat voor de Rode Duivels?

Hertha Berlijn gaat zaterdag op bezoek in de arena van Borussia Dortmund op de 30ste speeldag van de Bundesliga. De hoofdstedelingen rekenen als underdog opnieuw op hun rechterwinger Dodi Lukebakio om

Perugia dei miracoli: provincieclub Perugia eindigt ongeslagen seizoen zonder titel

Het seizoen 1978-1979 staat in gouden letters neergeschreven in de geschiedenis van het calcio. Dat seizoen verbijsterde het nietige Perugia de voetbalwereld door een heel seizoen lang ongeslagen te b

One day, one goal: de wereldgoal van Philippe Mexès tegen Anderlecht

Philippe Mexès zal die Champions League-avond op 21 november 2012 in Anderlecht niet snel vergeten. De Franse verdediger scoorde toen wellicht zijn mooiste doelpunt ooit. Op de sociale media komt de o

Nice to meet u ... Jadon Sancho

Na zijn hattrick tegen Paderborn en zijn eerbetoon aan de overleden George Floyd afgelopen weekend is Jadon Sancho nog meer dan voorheen de talk of the town in de voetbalwereld. De Britse voetbalsensa

Deze iconische sportgebaren ondersteunen de strijd tegen discriminatie

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd, die geweldadig om het leven werd gebracht door een blanke politieagent in Minneapolis, staan de Verenigde Staten in rep en roer. Het lokte afgelopen week

One day, one goal: de raket van Benjamin Pavard bevrijdt Frankrijk

Net geen twee jaar geleden vestigde Benjamin Pavard definitief zijn naam door een magistraal doelpunt te scoren in de achtste finales van het WK in Rusland. Een keerpunt in het toernooi voor de Franse

Mythische Kop verschaft Anfield aura van onoverwinnelijkheid

De mythische voetbaltempel Anfield ademt voetbal. Onder impuls van de steeds passionele en rumoerige Kop worden de bezoekers van meet af aan bij de keel gegrepen. Maar The Reds zijn niet altijd de vas

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (1/2)

We zijn intussen toe aan de achtste aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels. Ook vandaag laten we jullie kiezen uit vier voormalige en huidige internationals. Nu is he

Focus op films, series & tv

Dit moet je dit weekend zeker gezien hebben

Jawel, daar is het weekend weer. Nu er wolkensluiers en buien voorspelt worden voor het weekend is het misschien hét moment om enkele boeiende films of series op tv mee te pikken. Proximus Pickx selec

Cannes maakt officiële selectie bekend voor geschrapte filmfestival

Door het coronavirus werd het filmfestival van Cannes van de agenda geschrapt, maar de organisatie wil de beste films van dit jaar toch op één of andere manier in de bloemetjes zetten. Daarom komt het

"Mijn gaydar is kapot": de beste quotes uit 'First Dates'

Het internationale succesprogramma 'First Dates' heeft ondertussen ook Vlaanderen in zijn greep. Opnieuw maakten 8 singles hun opwachting, met geslaagde en iets minder geslaagde hofmakerij tot gevolg.

Beleef filmische vakantievibes met de mooiste filmlocaties uit ‘Game Of Thrones’

De zomer is in aantocht, en deze week kregen we groen licht om vanaf 15 juni weer naar het buitenland te reizen. Wij pakken onze koffers al, maar niet voordat we enkele mooie reisbestemmingen opgezoch

Deze hiphoppeuter steelt de show: bekijk de grappigste virale filmpjes van het moment!

Het einde van deze verdomde lockdown is zo stilaan in zicht, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. De virtuele uitlaatklep van de wereld levert een constante stroom aan komisch beeldmateriaal waa

Ontluisterend racisme: deze films stemmen tot nadenken

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd bij zijn arrestatie in Minneapolis door politiegeweld is in de hele Verenigde Staten protest uitgebroken tegen racisme. Dat racisme diepgeworteld is in Am

Maak kennis met de nieuwste tienersuperhelden: ‘Teen Titans Go!’

Zeg hallo tegen Robin, Cyborg, Starfire, Raven en Beastboy: jouw trouwe DC-superhelden maar dan in hun tienerjaren. Samen bestrijden deze vijf vrienden hun ergste vijanden en leren ze wat het betekent

VIER strikt Peter Van de Veire voor vernieuwde versie van 'Het Rad van Fortuin'

Goed nieuws voor de fans van 'Het Rad van Fortuin'. VIER heeft de terugkeer van het programma aangekondigd, met Peter Van de Veire als nieuwe presentator. 'Het Rad', zoals het vanaf heden door het lev

De 5 beste films van Angelina Jolie

Angelina Jolie wordt 45 en ter ere van haar verjaardag maakte Proximus Pickx voor jou een kleine selectie van haar beste films. 

Deze onnavolgbare Vlaamse sketchprogramma's trainden onze lachspieren

Vanavond is het weer schuddebuiken voor de buis met ‘Wat Als’ op VTM, de komische sketchshow van productiehuis Shelter die bekroond werd met een Emmy. Vlaanderen heeft een rijke traditie wat sketchsho

Aftellen naar het vierde seizoen van '13 Reasons Why' op 5 juni!

Sinds augustus 2019 was het aftellen, en nu is het eindelijk zover: het vierde seizoen van de Netflix-sensatie ‘13 Reasons Why’ gaat op 5 juni in première op het streamingplatform. Als de lijn van de

Brainfood in coronatijden: verken je diepste innerlijke zelf met spiritualiteit op je scherm

Spiritualiteit om je geest te verbreden, je innerlijk bewustzijn aan te wakkeren of gewoon tot de diepste innerlijke rust te komen: zweef in hogere sferen met deze vijf films/series – of blijf netjes

Nieuws van het esports-front

Epic Games schrapt zijn WK Fortnite

Een teleurstelling voor de fans en een nieuwe klap voor esports: geconfronteerd met de gezondheidsbeperkingen besloot de speluitgever van Fortnite het WK eenvoudigweg te annuleren. Het is een nieuwe d

Red Bull Solo Q: het League of Legends 1vs1-toernooi is terug!

Red Bull heeft de terugkeer van zijn grote internationale circuit op League of Legends aangekondigd. Wie kroont er zich tot 1v1-kampioen? De competitie van de energiedrankproducent keert terug onder e

NumberOne: Apologis verslaat TheDice, Epsilon boekt eerste overwinning

Tussen verrassingen en bevestigingen door heeft de nieuwe speeldag van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive ons opnieuw heel wat spektakel aangeboden. © LouvardGame Speeldag vijf

Belgian League: Sector One en Anderlecht beginnen aan Summer Split met 6 op 6

De Belgian League op League of Legends is terug! Op deze eerste maandag van de competitie namen Sector One en Anderlecht al afstand van de rest. Afgelopen maandag is League of Legends terug van weggew

Esportskalender: juni

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! De maand juni wordt gekenmerkt door continuïteit en play-offs. Voor de

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 2

De tweede van drie speeldagen staat voor de deur en sommige spelers kunnen zich al geen nederlaag meer veroorloven. Andere spelers kunnen zich dan weer nu al plaatsen voor de volgende ronde.Abdullah W

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.In poul

G2 Esports European Brawl II: de Belgen blijven verbazen op Valorant

Sinds de komst van de game Valorant blijven verschillende Belgen zich onderscheiden op het internationale toneel. Dit was opnieuw het geval tijdens de European Brawl II, georganiseerd door de organisa

Belg Nivera is Frans kampioen op CSGO

Nivera, de jonge Belgische profspeler is met Team Heretics Frans kampioen geworden op Counter-Strike tijdens het ECN. Na een quasi perfect seizoen (13 overwinningen tegenover één nederlaag in dit seiz

Rainbow 6 Benelux League: mCon en uX gaming strijden om het laatste kwalificatieticket

Naarmate het einde van de groepsfase nadert, kennen meer en meer ploegen hun verdict. Terwijl drie teams nu al zeker zijn van de play-offs, zijn drie andere reeds uitgeschakeld. Een van de kleine nieu

NumberOne CSGO: Lamif en TheDice blijven aan de leiding, Clear veegt de nul weg

Terwijl Lamif en TheDice ongeslagen aan de top van het Legend Stage-klassement blijven, heeft Clear zijn eerste puntje beet in deze competitie op Counter Strike: Global Offensive. Naarmate de weken vo

Top 5 wedstrijden Regular Season van de Proximus ePro league

Het reguliere seizoen zit erop en we bleven zeker niet op onze honger zitten. In totaal hebben we 120 wedstrijden gezien. Wedstrijden die spannend waren, leuk om volgen en waarin vaak ook mooie doelpu

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.