Niet te missen: deze sportevenementen kan je in september allemaal volgen bij Proximus Pickx

Sport | In september draai je als sportliefhebber overuren. De Europese voebalcompetities zijn begonnen, er staan interlands gepland en de UEFA Champions League is gearriveerd. Daarnaast staat ook de vernieuwde Euromillions League basket voor de deur en is het uitkijken naar de ontknoping op de US Open en in de Vuelta, om nog maar te zwijgen van het WK wielrennen. Zoals je ziet: het aanbod van Proximus Pickx zit weer bomvol.

Door MF

Deel dit nieuws

Voetbal nationaal

De Belgische voetbalfan gaat smullen komende maand, want september wordt meteen afgetrapt met Super Sunday in de Jupiler Pro League. Op zondag 1 september staan twee onvervalste toppers op de agenda. Anderlecht probeert thuis zijn zwakke seizoensstart door te spoelen met winst tegen Standard, terwijl ook Genk en Club Brugge met de spierballen rollen.

Het wordt sowieso een zware maand voor Anderlecht, want op 21 september wacht de Belgische recordkampioen een warme ontvangst bij aartsrivaal Club Brugge. Raken de troepen van Kompany tegen dan eindelijk op toerental?

Een week later kan je op Proximus Sports ook genieten van de Waalse clash tussen Standard en Charleroi.

In de Proximus League maakten titelpretendenten Lokeren en Beerschot een valse start. Op zondag 8 september pakt Lokeren dan ook maar beter de volle buit, wanneer het tegenover die andere nieuwkomer in de reeks, Virton, staat. De promovendus pakte op de derde speeldag alvast zijn eerste overwinning.

Voetbal internationaal

In de verte hoor je waarschijnlijk al de hymne van de UEFA Champions League galmen. Niet verwonderlijk, want de groepsfase van het Kampioenenbal staat voor de deur. Op 17 en 18 september is het weer zover. Dan kan je op Proximus Sports integraal genieten van het beste clubvoetbal op deze planeet. Via onze multilive mis je niets van de dribbels en doelpunten van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Kan je niet genoeg krijgen van de kunstjes van de twee beste spelers van deze aardbol? Geen probleem, want via de zenders van Eleven Sports mis je geen seconde van de toppers in La Liga en de Serie A. Op 1 september is het net als in België ook in Italië Super Sunday, met de Derby della Capitale tussen Lazio en AS Roma, en de kraker tussen Juventus en Napoli.
Op 22 september volgt de Milanese derby AC Milan en Inter. Laat Romelu Lukaku het San Siro blauw-zwart kleuren?

In La Liga is het vooral uitkijken naar de Madrileense clash tussen Atlético en Real. Na een dramatisch seizoen wil De Koninklijke zijn plaats terug opeisen, maar Eden Hazard en Thibaut Courtois zullen hun handen vol hebben met de brigade van Diego Simeone, aangevoerd door toptalent Joao Felix.

September wordt ook een maand vol interlandactie. Zowel de Rode Duivels als de Red Flames als de U21 moeten aan de bak. Na de perfecte start met 12 op 12 hervatten Axel Witsel en co hun race richting EK 2020 met twee uitmatchen. Op vrijdag 6 september wacht het kleine San Marino, nadien moeten de Duivels naar de Schotse heksenketel. Alles is live te volgen op VTM.

Ook de Red Flames beginnen aan hun tocht richting het EK. Dat staat in 2021 in Engeland gepland en na het missen van het WK willen Tessa Wullaert en haar kompanen er absoluut bij zijn. Op 3 september start hun 'road to England' met de komst van Kroatië. Goed nieuws voor de fans, want Q2 zendt de partij live uit.

Na een ietwat teleurstellend EK in juni richten de U21 van bondscoach Johan Walem het vizier op het EK in 2021. De kwalificatiecampagne wordt afgetrapt op het veld van Wales, op 6 september. Op 10 september zakken de Belgische fans dan af naar Leuven, waar de beloften Bosnië-Herzegovina over de vloer krijgen. Niet in het stadion? Geen probleem, alle matchen zijn te volgen via de zenders van Proximus Pickx.

Wielrennen

Geen Tom Dumoulin of Chris Froome in de Vuelta, en ook Giro-winnaar Richard Carapaz haakte geblesseerd af. Het wordt in de Vuelta vooral uitkijken naar Jumbo-Visma, waar Primož Roglic en Steven Kruijswijk de steun hebben van George Bennett en Robert Gesink. Hun grootste uitdagers zijn Quintana (Movistar), Miguel Angel Lopez (Astana), Rigoberto Uran (EF Education First) en Esteban Chaves (Mitchelton-Scott). Het is ook afwachten wat het UAE-duo Fabio Aru en Tadej Pogacar uit de benen schudt. Bij INEOS mag Tao Geoghegan Hart zich laten zien in het klassement, al brengt de Britse formatie ook Wout Poels aan de start. Wie het laken naar zich toetrekt, zie je nog tot 15 september integraal op Eurosport.

Wie geen Vuelta rijdt, trekt ofwel naar Groot-Brittannië of naar Canada. Over het Kanaal staat van 8 tot 15 september de Tour of Britain op het schema, live te volgen op Eurosport. De klassieke mannen kunnen zich aan de andere kant van het Kanaal dan weer richten op een eendagszege in de GP Montreal, die op zondag 15 september gereden wordt.

Al die koersen staan wel maar in functie van dé koers van het jaar: het WK Wielrennen in Yorkshire. Van 22-29 september eist het Britse graafschap alle aandacht van de wielerfans op. Op zondag 29 september gaan we op zoek naar de opvolger van Alejandro Valverde. België heeft kopmannen in overvloed, maar ze zullen sowieso tegen Mathieu van der Poel moeten opboksen. Of ze daarin slagen, zie je live op Sporza.

Veldrijden

Het wordt een vreemde start van het veldritseizoen. Terwijl Van der Poel probeert de regenboogtrui op de weg te veroveren, herstelt Wout van Aert van zijn zware val in de Tour de France. Het is aan Toon Aerts om zijn status als derde hond goed uit te spelen en in de VS een vliegende start te nemen in de Wereldbeker. Op 14 september trekt het veldritcircus naar Iowa. De vrouwen trekken zich omstreeks 22u Belgische tijd op gang, rond middernacht volgen de mannen. Een week later is Waterloo de place to be, daar weerklinkt het startschot om 20u30 en 22u15. Wie als eerste de Wereldbekertrui mag aandoen, zie je live op Proximus Sports.

Basketbal

Oostende pakte zijn achtste titel op rij, ondanks stevig verweer van de Antwerp Giants. Op vrijdag 13 september gaat het nieuwe seizoen van start, mét de nieuwe competitieformule van de Euromillions Basketball League. Eerst wordt de competitie verdeeld in twee poules, nadien volgt een volledige speelronde.
Net zoals tijdens het voorbije seizoen verblijdt Proximus Sports de basketbalfans elk weekend met één topwedstrijd.
We starten het seizoen met de opener van de competitie: Hubo Limburg United gaat op 13 september op bezoek bij landskampioen Filou Oostende.
Op 20 september kan je de wedstrijd tussen Limburg United en Phoenix Brussels live volgen, een week later (27/9) staat de Henegouwse derby op het programma met Spirou Charleroi tegen Mons-Hainaut.

Tennis

Welke toppers sneuvelen vroegtijdig, wie stoot er door naar de eindstrijd? In New York wordt de laatste grand slam van het seizoen beslecht. Tot en met zondag acht september strijdt het kruim van de tenniswereld om de zege op de US Open. Bij de mannen wordt gekeken naar het trio Nadal-Djokovic-Federer, terwijl het bij de vrouwen openligt. Pakt Serena Williams haar 24ste grand slam, of krijgen we een nieuwe verrassing? Volg het live op Eurosport.

American Football

Als we zeggen dat iedereen aan zijn trekken komt, overdrijven we niet. Via de kanalen van Eleven Sports kan je namelijk ook genieten van het beste wat American Football te bieden heeft. Op donderdag 5 september gaat het nieuwe NFL-seizoen van start. Op Eleven Sports kan je elke week drie matchen zien, de zogenaamde Sunday Night, Monday Night en Thursday Night-wedstrijden.

Motorsport

Uiteraard mogen de brullende motoren niet ontbreken in september. Marc Marquez voert de WK-stand aan en gaat ook de komende weken op zoek naar de zege. Andrea Dovizioso en Alex Rins zijn de grootste uitdagers van de Spanjaard. Op 15 september gaan ze de strijd aan in San Marino, een week later staat de GP van Aragon op de agenda in Spanje. De races zijn zoals gewoonlijk live te volgen op via Eurosport.

In de motorcross is de strijd al gestreden. Tim Gajser kroonde zich al in het Italiaanse Imola voor de tweede maal tot wereldkampioen. De afsluitende races in Turkije (5 september) en China (15 september) zijn dan ook enkel nog voor de eer, integraal te volgen op Eurosport. Normaal gezien zou het seizoen afgesloten worden in Hongkong, maar die race gaat niet door en wordt niet vervangen.

Autosport

In september viert de Blancpain GT Endurance hoogtij. Drie races staan er op het menu de komende weken. Op de eerste dag van de maand houdt het circus halt op de bekende Nürburgring. Een week later verhuizen de racers naar de Hungaroring. De maand en het seizoen worden afgesloten op 29 september in Barcelona. Te volgen op Motorvision TV uiteraard.

De Belgische racefanaten kunnen ook hun hart ophalen, want op 22 september mogen ze afzakken naar Spa-Francorchamps. Niet voor de Formule 1 ditmaal, maar voor de European Le Mans Series. Geraak je niet op het legendarische circuit, is er nog altijd Motorvision TV.

En ook in China wordt er geracet, want op 13 september staat de World Touring Car Cup gepland. Via Eurosport hoef je niks te missen van al die actie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top