De rode loper van de MTV Video Music Awards

Muziek | Op de uitreiking van de 35ste MTV Video Music Awards ging Taylor Swift aan de haal met de hoofdprijs voor Beste Video. Ook Lil Nas X, Billy Ray Cyrus, Shawn Mendes en Camila Cabello vielen in de prijzen. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Taylor Swift

Taylor Swift won de prijs voor Beste Video voor 'You Need to Calm Down', een pro-LGBTQ-lied. Ze haalde het onder andere van Ariana Grande, die genomineerd was voor 'Thank U, Next'. Grande was niet aanwezig omdat ze momenteel haar Europese tournee afwerkt. Ze werd wel uitgroepen tot Artiest van het Jaar.

Taylor Swift straalde op de rode loper in een glitterblazer van Versace en laarzen van Christian Louboutin. Op het podium bracht ze haar nieuwste hit 'Lover'.

Lil Nas X en Billy Ray Cyrus

De award voor Song van het Jaar ging naar 'Old Town Road' van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus, het nummer dat maar liefst negentien weken bovenaan stond in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Lil Nas X had zich voor de gelegenheid uitgedost in en glitterpak, inclusief zilverkleurige cowboyboots!

Shawn Mendes en Camila Cabello

De prijs voor Beste Samenwerking ging naar die andere zomerhit 'Señorita' van het kersverse koppeltje Shawn Mendes en Camila Cabello. Op het podium gaven de twee een erg stomend optreden. Op de rode loper straalde Camila Cabello in een witte jurk van Balmain.

Cardi B

Cardi B viel in de prijzen in de categorie voor Beste Hip Hop voor haar nummer 'Money'. Het was haar enige award die ze binnen haalde op vijf nominaties. De rapster mocht ook de Video Vanguard award uitreiken.

Missy Elliott

Missy Elliott kreeg de zogenoemde Vanguard-award voor haar hele carrière. Binnenkort mogen we nieuw werk van haar verwachten. Tijdens de show bracht ze een medley van haar grootste hits.

Bebe Rexha

Beste Dance ging naar Bebe Rexha en The Chainsmokers voor het nummer 'Call You Mine'. Bebe Rexha was in dezelfde categorie trouwens nog eens genomineerd, voor 'Say My Name' met David Guetta en J Balvin. De Albanees-Amerikaanse zangeres viel op op de rode loper in een erg gewaagde jurk van Christian Siriano.

Jonas Brothers

De drie broers maakten dit jaar hun comeback met de hit 'Sucker' en wonnen er hun allereerste MTV VMA voor in de categorie Beste Pop.

Halsey

Halsey viel in de prijzen voor haar samenwerking met BTS in de categorie Beste K-Pop. De Zuid-Koreaanse boysband won verrassend genoeg ook de trofee voor Beste Groep. Halsey viel op op de rode loper in een gewaagde jurk van Peter Dundas én met de regenboogvlag in haar haar.

Rosalía

De Spaanse Rosalía, die deze zomer nog op Rock Werchter stond met haar mix van flamenco en beats, viel in de prijzen in de categorie Beste Latin en Beste Choreografie, voor haar samenwerking met J Balvin op 'Con Altura'. De prijs voor Beste Nieuwkomer moest ze aan Billie Eilish laten.

Ava Max

Ook 'Sweet but Psycho' Ava Max was genomineerd in de categorie Beste Nieuwkomer. Haar look was geïnspireerd op die van de superhelden, een ontwerp van Kaimin.

J Balvin

De Colombiaanse superster van de reggaeton had maar liefst vijf nominaties achter zijn naam. Hij verzorgde ook een van de optredens van de avond.

Normani

Normani won de prijs voor Beste R&B voor haar nummer 'Waves'. Ze mocht ook een van de optredens van de avond verzorgen. Op de rode loper viel ze op in een gewaagde jurk van Nicolas Jebran.

Zara Larsson

De Zweedse zangeres mocht de prijs voor Beste K-Pop uitreiken en zorgde voor wat old school glamour in haar roze jurk van Giambattista Valli.

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz was genomineerd in de categorie Beste Rock maar zag die prijs naar Panic! at the Disco gaan voor 'High Hopes'. Op zijn 55ste ziet hij er nog altijd even cool uit.

Lizzo

Lizzo gaf deze zomer nog een felgesmaakt optreden op Rock Werchter en had verschillende nominaties achter haar naam. Op de rode loper stal ze de show in een jurk van Moschino.

Grace Chatto

Grace Chatto kon haar nominatie met Clean Bandit niet verzilveren, maar viel wel op in haar roze bloemenjurk met bijpassend kapsel.

Hailee Steinfeld

De zangeres en actrice uit Bumblebee mocht een van de prijzen komen uitreiken. Ze straalde in een vuurrode jurk van Aadnevik met een vleugje transparantie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top