Plaatst Club Brugge zich voor de vetpotten van de UEFA Champions League?

Sport | Na de 0-1 overwinning in de heenmatch staat Club Brugge op een zucht van de groepsfase in de UEFA Champions League. Maakt blauwzwart het in eigen huis af tegen het Oostenrijkse LASK Linz? Je kan de wedstrijd live volgen op Proximus Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge wist in de heenwedstrijd te ontsnappen aan de Sturm und Drang van de thuisploeg om vervolgens bij de eerste kans toe te slaan dankzij een penaltygoal van Hans Vanaken. Het had zelfs nog 0-2 kunnen worden voor Club, maar Rezaei miste een enorme kans in de slotfase. 0-1 is niettemin een geruststellende voorsprong. Getuige daarvan de Europese clubgeschiedenis, waarin Club drie van de vier keer een 0-1 winst tot een goed einde bracht. Als Club ook deze week het werk afmaakt, staat het voor de derde keer in vier jaar in de eindfase van de Champions League. Het is bovendien al veertien jaar geleden dat ons land twee deelnemers aan het kampioenenbal telde.

Naast het duel van Club Brugge kan je ook de wedstrijd tussen Ajax en APOEL Nicosia live bekijken. Ajax had het in de heenmatch niet onder de markt bij APOEL Nicosia maar slaagde er wel in de nul te houden. Om door te stoten naar de groepsfase zal het evenwel een stuk beter voor de dag moeten komen. Ook de wedstrijd tussen Slavia Praag en het Roemeense Cluj is live te volgen: de heenwedstrijd eindigde op 0-1 in het voordeel van de Tsjechen.

UEFA Champions League barrages op woensdag 28/8 om 21u00

Club Brugge - LASK Linz (Proximus Sports 1 of via de livestream)
Ajax - APOEL Nicosia (Proximus Sports 2 of via de livestream)
Slavia Praag - Cluj (Proximus Sports 3 of via de livestream)

De UEFA Champions League is integraal te bekijken via de kanalen van Proximus Sports. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top