Stranger Things uitgekeken? Dan moet je zeker ook deze series zien

Series | Sinds 4 juli kan je wereldwijd het derde seizoen van 'Stranger Things' op Netflix bekijken. Intussen is de science-fictionserie volop alle records aan het breken, want amper 5 dagen later hadden al 18,2 miljoen mensen het seizoen al volledig uitgekeken. Ben jij intussen ook klaar met 'Stranger Things'? Dan moet je zeker ook deze series zien!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stranger Things, seizoen 3
Het derde seizoen van 'Stranger Things' gaat door waar het vorige gebleven is. De serie draait om een groep vrienden die in de jaren 80 met zowel mysterieuze monsters als hun eigen puberteit worstelen. De serie staat bol van de hommages en verwijzingen naar de bekende popcultuur in de eighties.

Het is 1985 in Hawkins, Indiana en het belooft een warme zomer te worden. De school sluit zijn deuren voor de vakantie, er is een nieuw winkelcentrum en de kids worden stilaan pubers en voelen de hormonen door hun lijf gieren. Romantiek hangt in de lucht, en dat verandert de dynamiek in de vriendengroep. Ondertussen loert er - uiteraard - gevaar: oude en nieuwe vijanden duiken op in Hawkins. Eleven en haar vrienden worden er bruut aan herinnerd dat het kwaad niet gewoon weggaat. Het evolueert...

Het derde seizoen van Stranger Things is sinds 4 juli te bekijken op Netflix

Lees ook:
De jaren 80 zijn weer hip dankzij 'Stranger Things'
Stranger Things: mysterieus en intrigerend
Stranger Things 2: de wereld op zijn kop

Stranger Things, seizoen 3: één zomer kan alles veranderen

The OA

In het eerste seizoen van The OA maakten we kennis met Prairie Johnson (Brit Marling). Zeven jaar lang was ze totaal onvindbaar, totdat ze ineens weer opduikt. Haar familie merkt al snel dat Prairie niet meer zo is als vroeger. Er is veel gebeurd in de tijd dat ze weg is geweest. Maar waar is ze al die tijd geweest en wat heeft haar bezig gehouden? In het eerste seizoen kregen we al aardig wat antwoorden en in het vervolg komen we nog veel meer te weten over Prairie.

In het tweede seizoen is er een hoofdrol weggelegd voor Kingsley Ben-Adir, die in de huid kruipt van Karim Washington, een privédetective die op een boot woont en die te maken krijgt met een vermissingszaak. De jonge vrouw Michelle Vu is plots verdwenen nadat ze een online spel speelde.

Als hij The OA op zijn pad treft, gaan de twee samenwerken om de vermissingszaak op te lossen. Ook wordt in seizoen 2 duidelijk dat het Prairie gelukt is om een alternatieve versie van zichzelf te maken. Die versie woont niet in Midwest en is nooit gekidnapt geweest of mee geëxperimenteerd. Ze is wel rijk en woont in San Francisco.

The OA, 2 seizoenen, sinds 22 maart te bekijken op Netflix

Riverdale

Goede tv-series voor tieners zijn niet zo dik gezaaid. De Netflix-reeks Riverdale is dan weer een uitstekend voorbeeld van hoe het wel moet/kan. Aan suspense geen gebrek, en zwaardere onderwerpen als slutshaming, zelfdoding en de destructieve kant van sociale media worden worden zeker niet uit de weg gegaan.

Het derde seizoen van Riverdale wordt geteisterd door rituele moorden en en dies meer. Het stadje is nog niet bekomen van de recente dood van de populaire middelbare scholier Jason Blossom. Archie Andrews is een typische Amerikaanse tiener, maar sinds de zomervakantie beseft hij dat hij carrière wil maken in de muziek. Dat ondanks het plotselinge einde van de verboden relatie met de jonge muzieklerares, mevrouw Grundy, waardoor hij zonder mentor zit. Daarnaast blijkt Cheryl Blossom een geheim te bewaren over de mysterieuze dood van haar tweelingbroer Jason. Riverdale mag er dan uitzien als een slaperig stadje maar er loert gevaar om elke hoek.

Riverdale: 3 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

Chilling Adventures Of Sabrina

Was je in de nineties ook helemaal mee met 'Sabrina, the Teenage Witch'? Wel, Netflix heeft deze klassieker eindelijk nieuw leven ingeblazen. En aangezien deze geüpdatete versie van de hand is van de makers van Riverdale, kunnen we alleen maar beamen dat het een pareltje is.

In tegenstelling tot de eerder komische reeks van zo'n 20 jaar geleden, is de Netflix-versie een stuk donkerder en meer volwassen. De 16-jarige Sabrina is nog steeds een meisje dat ontdekt dat ze een heks is. Daarbij wordt ze door haar twee tantes opgeleid in het vak. Maar alles krijgt dus een stevig horror-fantasysausje, inclusief kannibalisme ...

Chilling Adventures of Sabrina, 1 seizoen (2 delen), nu beschikbaar op Netflix

Black Mirror

Sinds 2011 stelt de Britse serie Black Mirror (eerst op Channel 4, daarna op Netflix) de gevolgen van de doorgedreven moderne samenleving in vraag. Zonder terugkerende personages, decors of verhalen snijdt de serie uiteenlopende onderwerpen aan zoals de media, sociale media, artificiële intelligentie, eugenetica enz.

'Black Mirror' is een serie die een scherpe blik werpt op de hedendaagse maatschappij en de gevaarlijke plaats die de technologie inneemt in ons leven. Ongemerkt heeft de technologie immers een impact gekregen op alle aspecten van ons leven. In elk huis, op elk bureau, in praktisch elke hand zie je tegenwoordig een scherm, en Black Mirror toont wat er gebeurt als het systeem naar de verkeerde kant doorslaat.

Wie een beetje van zwartkijkerij houdt, is hier helemaal op zijn plaats. Verwacht vooral geen gewone serie, want dit is iets bijzonders. En ook: bijzonder goed!

Black Mirror: 5 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

Slasher

In deze horrorserie richten losgeslagen seriemoordenaars een bloedbad aan en vechten hun volgende slachtoffers voor hun leven. Slasher is een anthologie-serie. Dat houdt in dat ieder seizoen een op zichzelf staand verhaal vertelt.

In het eerste seizoen draaide het om een vrouw die samen met haar man terugkeert naar haar geboorteplaats en weer gaat wonen in het huis waar haar ouders op afgrijselijke wijze werden vermoord. Terwijl ze terugkeert, lijkt het verleden zich te herhalen. In het tweede seizoen draaide het om vijf voormalig begeleiders van een zomerkamp die een schokkende ontdekking doen als ze het graf van een overleden begeleider bezoeken. In het derde seizoen wordt een moordenaar gevolgd die op zoek is naar wraak op een getuigen van een moord in een appartementencomplex.

Slasher: 3 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

The Society

Het genre tienerdrama krijgt een totaal andere wending in deze Netflix Original-hitserie waarvan er al een tweede seizoen in de maak is. De serie draait om een examenjaarklas op de plaatselijke middelbare school van het kleine stadje West Ham, dichtbij New York. West Ham kampt enige tijd met een akelige geur, die volgens de burgemeester geen zorgen hoeft te veroorzaken. De examenleerlingen moeten vanwege een onderzoek met z'n allen op een uitstap de bergen in, maar wanneer ze weer terugkeren zijn alle volwassenen verdwenen en is communicatie met de buitenwereld niet mogelijk. Met alle gevolgen van dien. Ook is er geen mogelijkheid om het stadje te verlaten. En dat leidt tot een soort sociaal experiment, want hoe overleven deze tieners? 'Lord Of The Flies' in een modern jasje.

The Society: 1 seizoen, nu beschikbaar op Netflix

The 100

In 'The 100' moeten jongeren evengoed hun plan trekken in een onzekere, apocalyptische setting. Ook hier is de vergelijking met 'Lord of The Flies' van Nobelprijswinnaar William Golding nooit veraf.

The 100 speelt zich zo’n honderd jaar na een nucleaire oorlog af. Veel overlevenden zijn er niet sinds de oorlog, maar zo’n 4000 inwoners van ruimtestations die rondcirckelen boven de aarde hebben de nucleaire oorlog gelukkig wel overleefd. Die ruimtestations hebben de handen in één geslagen en kennen we nu als de Ark. De Ark lijkt echter aan zijn einde te komen, nu de onderdelen beschadigd raken en er geen nieuwe voor handen zijn. Om uitsterven te voorkomen worden honderd jonge bewoners, die allen een kleine misdaad of misdrijf hebben begaan, naar de aarde gestuurd om te bekijken of de aarde weer bewoonbaar is.

The 100: 6 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

Dark

Dark, de eerste Duitse Netflix Original-serie, kreeg zijn release in december 2017 en was meteen een schot in de roos. Duister, mysterieus en ook een beetje eng. 'Dark' speelt zich af in een dorpje in Duitsland en volgt vier families, die op een vreemde manier allemaal met elkaar verbonden zijn. De vermissing van een kind brengt vier de families op de been. Ze willen er alles aan doen om antwoorden te zoeken na de plotselinge verdwijning. Dan stuiten ze op een schokkend mysterie dat al drie generaties bezig is. Een mooi gemaakte serie met een sterke cast, boeiende en complexe personages en een zéér intrigerend verhaal.

Dark: 2 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

Lees ook:
Dark: strange things in Duitsland
Dark, seizoen 2: de Apocalyps moet plaatsvinden


Sense8

We volgen acht hypergevoelige personages ('Sensates'), verspreid over de hele wereld. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar zijn mentaal met elkaar verbonden en moeten een manier vinden om te overleven. Er wordt immers jacht op hen gemaakt, door mensen die hun gave als een bedreiging zien. De uitdaging: overleven. Alle acht personages leerden hoe ze elkaar daarbij konden helpen. Een boodschap van liefde, samenwerking en optimisme, uitgedragen door sterke acteurs.

Seizoen twee gaat verder waar het eerste seizoen eindigde. Duistere krachten blijven de Sensates achtervolgen. De acht komen meer te weten over BPO, de geheime organisatie die op zoek is naar hen, én anderen zoals hen. Ze proberen zich te beschermen tegen deze organisatie, die vastbesloten is hen op te sporen en te doden.

Sense8: 2 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

Lees ook:
Nu op Netflix: Sense8, seizoen 2!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus , Familus of Minimus pack van Proximus Pickx en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via kanaal 204)!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top