KSV Roeselare en RE Virton met schaamrood op de wangen uitgeschakeld in Beker van België

Sport | In de vijfde ronde van de Beker van België kwamen, met uitzondering van Union Saint-Gilloise, alle clubs uit de Proximus League in actie. Voor KSV Roeselare en RE Virton is het bekeravontuur ook meteen afgelopen. Ze verloren hun wedstrijd op bezoek bij een club uit eerste amateur. De overige 1B-clubs mogen maandagmiddag in de pot voor de loting van de 16de finales.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KSV Roeselare is met schaamrood op de wangen van het veld gestapt in RFC Seraing. Bij de West-Vlamingen verschenen recente aanwinsten Voet en Areias tussen de lijnen, maar ook zij konden niet verhinderen dat de thuisploeg een resem kansen bij elkaar voetbalde. In het aanvallend en creatieve spelbeeld van de club uit eerste amateur was duidelijk de hand te zien van Arnaud Mercier, voormalig trainer van KSV Roeselare in het jaar waarin de club de promotiefinale tegen R. Antwerp FC mocht spelen en momenteel technisch directeur RFC Seraing. Een goed spelende gelegenheidsdoelman Lentz hield zijn netten aanvankelijk schoon, ondanks aanhoudende druk, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven na een (naar verluidt) licht toegekende strafschop wegens vermeend handspel van Damman in de Roeselaarse zestien.
 
Ook voor RE Virton is het bekeravontuur meteen afgelopen. Trainer Dino Toppmöller had gesleuteld aan zijn basiself voor de partij tegen Dessel Sport, omdat hij ervan overtuigd was dat bekerwedstrijden niet zozeer op kwaliteit, dan wel op inzet worden beslist. En dat bleek ook voor een deel waarheid te worden. Een gretig Dessel Sport nam de wedstrijd meteen in handen en kon al na een kwartier de score openen via Vansimpsen. Nog voor rust werd het zelfs 2-0 na een doelpunt van Breugelmans. Aan de rust verschenen Lapoussin en aanwinst Vanzo op het veld, maar ook zij konden niet vermijden dat Dessel tot 3-0 kon uitlopen. In de slotminuten milderde Turpel tot 3-1, maar de bekeruitschakeling was een feit.
 
In de overige wedstrijden van zaterdagavond bleken de clubs uit de Proximus League wel telkens de bovenhand te kunnen nemen van hun lager geklasseerde tegenstander. Ze plaatsten zich allemaal zonder al te grote slag of stoot voor de volgende ronde, waarin ze het opnemen tegen een club uit de Jupiler Pro League (of tegen Union Saint-Gilloise, dat de plaats van KV Mechelen inneemt). De loting is maandagmiddag te volgen via de website van de KBVB, of u kunt alle duels ook meteen raadplegen op proximus-sports.be.
 
Resultaten vijfde ronde:
 
RFC Seraing (1 Am) - KSV Roeselare (1B) 1-0
KFC Dessel Sport (1 Am) - RE Virton (1B) 3-1
KSK Heist (1 Am) - KSC Lokeren (1B) 0-4
Lommel SK (1B) - KSV Temse (2 Am) 4-0
Beerschot VA (1B) - KSC Dikkelvenne (2 Am) 6-1
OH Leuven (1B) - RFC Wetteren (3 Am) 6-0
UR La Louvière-Centre (1 Am) - KVC Westerlo (1B) 1-2
 
KFC Mandel United (2 Am) - FC Gullegem (2 Am) 1-0 (na verlengingen)
CS Onhaye (2 Am) - Eendracht Aalst (2 Am) 0-1
RCS Verlaine (2 Am) - K. RC Bambrugge (1e prov.) 1-1 (4-2)
 
Wedstrijden van zondag:
 
K. Rupel Boom FC (1 Am) - KVV Vosselaar (2 Am)
US Rebecquoise (2 Am) - FC Tilleur (2 Am)
R. Cappellen FC (2 Am) - KFC VW Hamme (2 Am)
Francs Borains (2 Am) - Torhout 1992 KM (3 Am)
KSK Ronse (2 Am) - K. Olympia SC Wijgmaal (2 Am)
KFC Duffel (2 Am) - R. Knokke FC (2 Am)
 
(MRR)
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top