Dit waren de zomerhits van 2019

Muziek | Niels Destadsbader won dan wel voor het derde jaar op rij de Radio 2 Zomerhit 2019 met 'Mee Naar Boven', er werden deze zomer nog heel wat andere zomerse hits gescoord! Wij zetten de nummers op een rij die je voor altijd zullen terug katapulteren naar de hete zomer van 2019!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niels Destadsbader is de eerste man die drie keer op rij de Zomerhit-trofee mee naar huis mag nemen met zijn ondeugende 'Mee Naar Boven'. In 2018 won hij de trofee al met het nummer 'Verover mij', een cover van 'Believe' van K’s Choice uit het programma Liefde voor Muziek . Het jaar daarvoor haalde hij de Radio 2 Zomerhit binnen samen met Miguel Wiels (Niels en Wiels) met het nummer 'Skwon Meiske', een cover van 'Sofia' van Alvaro Soler.

Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle - Hoe Het Danst

Wie had gedacht dat Marco Borsato nog eens zo’n grote hit zou scoren bij ons? Zijn laatste succesnummer 'Rood' dateert immers al uit 2006. Voor 'Hoe Het Danst' werkte hij samen met zijn goede vriend Armin van Buuren, die vijfmaal werd uitgeroepen als beste dj ter wereld. De andere stem is van Davina Michelle, in Nederland dé hotste stem van het moment. Een combinatie die werkt, want de single is ondertussen goed voor platina bij ons en prijkt al vijf weken bovenaan de Ultratop.

Shawn Mendes & Camila Cabello - Señorita

In 2015 scoorde de Canadese singer-songwriter Shawn Mendes al eens een hitje met Camila Cabello met 'I Know What You Did Last Summer'. Sindsdien brak de toenmalige zangeres van Fifth Harmony ook solo door met de oorworm 'Havana'. Voor 'Señorita' vonden de twee elkaar opnieuw en dat kan je best ook letterlijk nemen, want de twee popsterren vormen sinds kort ook een koppel. De bijhorende, zwoele videoclip is ondertussen 490 miljoen keer bekeken op YouTube. Het nummer bereikte bij ons de tweede plaats en is goed voor goud.

Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus - Old Town Road

De verrassing van het jaar is misschien wel het succes van 'Old Town Road', een ongebruikelijke mix van rap, hiphop en country. Aanvankelijk was het een solonummer van de bij ons onbekende rapper Lil Nas X, die de beat kocht van de Nederlander Young Kio op een website waar producers hun beats aanbieden. Het was pas toen hij er de Amerikaanse countryster Billy Ray Cyrus – dé vader van en de man van 'Achy Breaky Heart' – aan toevoegde dat het succes niet meer te stoppen was. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 stond 'Old Town Road' uiteindelijke 19 weken op één, een absoluut record. Ook bij ons stond het nummer elf weken op de eerste plaats en is het goed voor dubbel platina.

Billie Eilish - Bad Guy

De zomer van 2019 zal ook voor altijd die zomer zijn waarop Pukkelpop massaal in zwijm viel voor Billie Eilish. De 17-jarige Eilish is met haar atypische muziek en donkere teksten in geen tijd uitgegroeid tot een wereldwijde sensatie. In haar thuisland is ze de eerste artiest die geboren is in de jaren 2000 die de Billboard Hot 100 aanvoert. Bij ons bereikte haar 'Bad Guy' de derde plaats en haalde het nummer platina. De bijhorende videoclip is goed voor 480 miljoen views op YouTube.

Ed Sheeran & Justin Bieber - I Don’t Care

Wat gebeurt er wanneer twee absolute wereldsterren samen een nummer opnemen? Dan is dat uiteraard goed voor een van de grootste hits van het jaar! 'I Don’t Care' was de eerste single van het nieuwe album van Ed Sheeran, 'No.6 Collaborations Project', waarop ook samenwerkingen staan met onder andere Khalid, Eminem en 50 Cent. Voor Justin Bieber is het niet de eerste keer dat hij scoort dankzij Ed Sheeran: die schreef immers ook de hit 'Love Yourself' voor de Canadees. 'I Don’t Care' bereikte bij ons de tweede plaats en is goed voor platina.

DJ Snake & J Balvin feat. Tyga - Loco Contigo

Voor de meer zuiderse ritmes moesten we bij DJ Snake, J Balvin en Tyga zijn deze zomer. J Balvin is de Colombiaanse superster van de reggaeton die in 2017 al een dikke hit scoorde bij ons met 'Mi Gente' samen met Willy William. Deze keer schakelde hij de Franse dj DJ Snake en de Amerikaanse rapper Tyga in met 'Loco Contigo' als het aanstekelijke resultaat.

Daddy Yankee feat. Snow - Con Calma

Nog meer met de billen schudden konden we deze zomer op 'Con Calma' van Daddy Yankee. De Puerto Ricaanse reggaetonartiest scoort zo al voor het derde jaar op een rij een zomerhit, na 'Dura' vorig jaar en natuurlijk 'Despacito', dé zomerhit van 2017 samen met Luis Fonsi. Deze keer riep hij de hulp in van de Canadese rapper Snow, op wiens hit 'Informer' uit 1992 het refrein gebaseerd is. Er verscheen ook nog een remixversie met Katy Perry. De videoclip van 'Con Calma' is ondertussen al meer dan 1,3 miljard keer bekeken! Ook bij ons is het nummer goed voor platina.

Alvaro Soler - La Libertad

Geen zomer in Vlaanderen zonder hit voor Alvaro Soler. Na 'El Mismo Sol', 'Sofia' en 'La Cintura', scoorde de Spaanse zanger dit voorjaar al een hit met 'Loca'. Ondertussen schiet ook 'La Libertad' de hoogte in in de hitlijsten. En de zomer is nog lang niet gedaan!

Meduza feat. Goodboys - Piece of Your Heart

Dé clubhit van deze zomer? Dat is ongetwijfeld 'Piece of Your Heart'! Geen feestje waar de dansvloer niet vol raakte op de beats van Meduza feat. Goodboys. Het nummer ontstond uit een samenwerking van het Italiaanse dj-trio Meduza en het Britse productietrio Goodboys. Goed voor de tweede plaats in de Vlaamse Ultratop én een gouden plaat.

Mathieu Koss & Aloe Blacc - Never Growing Up

Er viel deze zomer ook niet te ontkomen aan Aloe Blacc. Eerst mocht hij al de lyrics zingen van 'SOS', de eerste single van het afscheidsalbum van Avicci. Daarna deed hij daar nog een schepje bovenop met 'Never Growing Up' van de Franse dj Mathieu Koss. Daarin herken je misschien wel een sample van 'A Nos Actes Manqués' van Fredericks Goldman Jones, een hit uit 1991. Alsof dat nog niet genoeg was, werkte de Amerikaanse zanger ook nog eens samen met onze eigen Lost Frequencies voor de single 'Truth Never Lies'.

Angèle - Balance Ton Quoi

2018 was al het jaar van Angèle en ook dit jaar blijft de Belgische scoren met de nummers van haar debuutalbum 'Brol'. Met 'Balance Ton Quoi' scoorde ze ook in Vlaanderen weer een grote hit, goed voor dubbel platina ondertussen. Met dank ook aan de spraakmakende videoclip, waarin Angèle enkele mensen uitnodigt op haar Anti Sexism Academy.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top