US Open: wie volgt Novak Djokovic en Naomi Osaka op?

Sport | Op maandag 26 augustus gaat met de US Open het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar van start. Wie schittert op Flushing Meadows? Wat mogen we verwachten van de Belgen? Je kan de US Open live bekijken op Eurosport.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Novak Djokovic won vorig jaar zijn tweede Grand Slam op rij in New York en ook dit jaar won de nummer één van de wereld Wimbledon, na een memorabel duel tegen Roger Federer. Kan de Zwitserse veteraan revanche nemen voor die verloren finale en zo na elf jaar droogte zijn zesde titel op de US Open binnenhalen? Djokovic toonde zich alvast niet onklopbaar in de voorbereiding op het toernooi: in de Cincinnati verloor hij in de halve finale van man-in-vorm Danii Medvedev. In Washington liet 'bad boy' Nick Kyrgios zich dan weer van zijn beste kant zien. Kan de NextGen de hegemonie van de Grote Drie eindelijk doorbreken? In Montréal bleek Medvedev alvast niet opgewassen tegen Rafael Nadal, die andere topfavoriet.

Bij de vrouwen ligt het veld helemaal open: de afgelopen vijf jaar kreeg de US Open vijf verschillende winnaars. Neemt Serena Williams revanche na haar meltdown tegen Naomi Osaka in 2018? In Toronto moest de Amerikaanse snikkend de handdoek werpen met last aan de rug in de finale tegen Bianca Andreescu. Madison Keys schreef dan weer het toernooi van Cincinnati op haar naam, waar Naomi Osaka geblesseerd moest opgeven. De Japanse nam begin augustus wel opnieuw de nummer één-positie over van Ashleigh Barty. Niet van de partij in New York is het Amerikaanse toptalent Amanda Anisimova, na het plotse overlijden van haar vader.

Bij de Belgen is het uitkijken naar de prestaties van David Goffin, die in Cincinnati voor het eerst in zijn carrière de finale van een Masters 1.000 toernooi haalde. Trekt hij die lijn door op Flushing Meadows? Ook Steve Darcis is van de partij. Elise Mertens botste de laatste weken op toptienspeelsters Elina Svitolina en Serena Williams, maar mag net als op Wimbledon dromen van een mooi parcours. Ook Alison Van Uytvanck is rechtstreeks geplaatst voor de US Open, Kristen Flipkens werd opgevist als lucky loser.

De US Open is vanaf 26 augustus live te volgen op Eurosport. Eurosport 1 maakt deel uit van het basisaanbod van Proximus Pickx. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx met nog meer sport!

Bekijk ook:
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top