Ons elftal van de week: speeldag 3

Sport | Na 3 speeldagen kunnen we toch al een eerste kleine balans opmaken. Nog geen man overboord voor ploegen die hun start gemist hebben, maar toch een groot voordeel voor zij die bovenaan het klassement pronken. Bovenaan, dan hebben we het vooral over KVC Westerlo en R. Union SG. Beide ploegen hebben het maximum van de punten én een gelijk doelpuntensaldo. Dat belooft alvast voor het verdere verloop van de eerste periode.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Kemphanen vezen hun doelpuntensaldo op tegen KSV Roeselare. De West-Vlamingen hielden vorige speeldag nog een punt thuis tegen Beerschot, maar konden nu niet verhinderen dat Bruls en Biset er samen liefst 4 tegen de netten prikten. Nochtans stond Biebauw goed te keepen. Maar tegen de penalty's van Bruls had hij geen verhaal. Een knappe prestatie dus van de jongens van Peeters, die zich langzaam maar zeker ontpoppen tot gevaarlijke outsider voor die eerste periode.

Ook Royale Union SG heeft z'n start niet gemist. Zonder Selemani, Niakaté en Tau, maar daarom niet minder trefzeker. Nielsen dikte zijn aantal goals verder aan, Tabekou en Fixelles zorgden voor de andere goals. Diezelfde Fixelles trapte eerder nog een bal op de dwarsligger en bracht de Lokerse defensie meermaals in de problemen met zijn scherpe voorzetten. In de slotfase kon Mbayo nog milderen voor Lokeren, maar de driepunter was toen al een tijdje binnen voor de thuisploeg. Slecht nieuws dus voor De Boeck en co, zeker met een thuismatch tegen OH Leuven voor de boeg.

Datzelfde OHL swingde als vanouds en hield de punten thuis tegen Beerschot. De manier waarop was knap om zien: de bezoekers werden in de omschakeling helemaal tureluurs gespeeld. Dat resulteerde in goals van Kotysch, Maertens en Henry. Eveneens een eervolle vermelding voor Zo hinken de ratten al 5 punten achter op het leidersduo. Volgende wedstrijd voor de jongens van Vreven: thuis tegen leider Union. Eentje om naar uit te kijken alleszins!

Tenslotte was er nog een eerste driepunter voor nieuwkomer Virton. Al legde Lommel SK hen bijzonder weinig in de weg. De thuisploeg kwam in elke linie van het veld te kort. Virton moest zelfs niet te diep in het krachtenarsenaal tasten en kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Ook al oogde het bij momenten écht wel heel mooi. Op de rechterkant was Jordanov heer en meester: hij was betrokken bij elke goal! Soumare was op zijn beurt dan weer een gesel voor de Lommelse defensie. Goed nieuws dus voor Virton. Ze krijgen op 1 september een uitgelezen kans om te bewijzen wat ze waard zijn, thuis tegen KVC Westerlo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top